You are currently viewing ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:Δικαστήριο του Ισραήλ δικαιώνει δικηγόρο ενάντια στο Πατρ.Ιεροσολύμων-Ποια η σχέση με την υπόθεση Ειρηναίου

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:Δικαστήριο του Ισραήλ δικαιώνει δικηγόρο ενάντια στο Πατρ.Ιεροσολύμων-Ποια η σχέση με την υπόθεση Ειρηναίου

  • Reading time:1 mins read

“Καμπάνα” κατά του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων από ισραηλινό δικαστήριο με….. διακλαδώσεις που φτάνουν μέχρι την υπόθεση Ειρηναίου! Σύμφωνα με πληροφορίες o Ισραηλινός δικηγόρος Moshe Lipke δικαιώθηκε σε αντιδικία του με το Πατριαρχείο.

Ο δικηγόρος ισχυρίστηκε ότι η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία στους Αγίους Τόπους του χρωστούσε 11.300.000 σέκελ για την εκπροσώπηση του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων στις αγοραπωλησίες ακινήτων καθώς και στη θυελλώδη διαμάχη με τον πρώην Πατριάρχη Ειρηναίο. Το Επαρχιακό Δικαστήριο του Τελ Αβιβ αποφάνθηκε υπέρ του μετά τη δίκη της περασμένης Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες  o παλιότερος λογαριασμός που εκδόθηκε από το δικηγόρο για την παροχή υπηρεσιών προς την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, χρονολογείται το Νοέμβριο του 2002 και σχετιζόταν με νομικές εργασίες που αφορούσαν ένα πολυτελές διαμέρισμα στη Χάιφα του Ισραήλ. Ο πιο πρόσφατος λογαριασμός χρονολογείται το 2005 και αφορούσε την απομάκρυνση Ειρηναίου!

Μετά την απομάκρυνση Ειρηναίου από το ΕλληνΟρθόδοξο Πατριαρχείο, ο κ.Θεόφιλος εξελέγη πατριάρχης τον Αύγουστο του 2005. Ο Ειρηναίος κατηγορήθηκε πως είχε συμμετοχή σε μια συμφωνία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με Εβραίους επενδυτές για αγορά μέρους της γης της εκκλησίας σε μια κυρίως παλαιστινιακή περιοχή της κατεχόμενης από το Ισραήλ Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Ο ίδιος ο Ειρηναίος αρνήθηκε τα πάντα και κάνει λόγο για σκευωρία.