You are currently viewing Πόσο πιο χαμηλά θα πέσουμε…

Πόσο πιο χαμηλά θα πέσουμε…

  • Reading time:1 mins read

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

 

Χρόνια τώρα ημέτεροι πολιτικάντιδες, που φορούν μόνο… κομματικά γυαλιά, δούλεψαν εντατικά, ώστε να αποδυναμωθεί ή και να εξαφανιστεί η θρησκευτική πίστη του λαού μας και να αρχίσει η σταδιακή αποχριστιανοποίηση του Έθνους μας.
Τόσο η Δεξιά του Υψίστου όσο και η Αριστερά θέλουν την Ελλάδα  ουδετερόθρησκη χώρα. Φρόντισαν να πλήξουν τον θεσμό της οικογένειας -όρα πολιτικός γάμος, σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης,σε λίγο και υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια,νόμος διαζυγίου, εκτρώσεων κ.α.- Κατάφεραν να καταστήσουν τον θεσμό  διάτρητο και να τον τινάξουν στον αέρα.
Εργάστηκαν επιμελώς για την υποτίμηση αρχικά και εν συνεχεία διάλυση της παιδείας, για την απαξίωση των ιδανικών και των ανθρωπίνων αξιών και τον εκμαυλισμό της νεολαίας. Τα ιδανικά των νέων ανύπαρκτα.
 Οι ελπίδες τους τσακισμένες. Τα όνειρά τους ρημάδια!
Ποιός θα νοιαστεί; Ποιός θα μεριμνήσει; Ποιός αγωνιά; Ποιος θα φωνάξει το όπισθεν ολοταχώς για να αποφύγουμε τη σύγκρουση;
Ο Γέρος του Μωριά, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στον λόγο που εκφώνησε στην Πνύκα, στους νέους της Αθήνας είχε πει μεταξύ άλλων: 
«Εις εσάς μένει να ιάσετε και να στολίσετε τον τόπο, οπού ημείς ελευθερώσαμε. Και διά να γίνει τούτο, πρέπει να έχετε ως θεμέλια της πολιτείας, την ομόνοια, την θρησκεία, την καλλιέργεια του θρόνου και την φρόνιμον ελευθερία».
Εμείς όμως δεν αφήσαμε τίποτα όρθιο! Πρώτα απ´όλα πολεμήσαμε την θρησκεία. Καλλιεργήσαμε την… ασυδοσία. Αποβάλλαμε τα… ταμπού για να φανούμε προοδευτικοί και γίνουμε μοντέρνοι!
Αυτό που ζήσαμε προχθές ακόμη με την απόφαση του Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Στ. Κυμπουρόπουλο να καταψηφίσει τον ευρωπαϊκό νόμο των αμβλώσεων, ήταν χαρακτηριστικό της παρακμής που διανύει η κοινωνία μας.  Έσπευσαν όλοι  να κατασπαράξουν ωσάν πιράνχας τον Ευρωβουλευτή για την ψήφο του και να τον κατακεραυνώσουν για το δικαίωμα του να αποφασίζει με τη συνείδηση του.
Βεβαίως, ήταν αναμενόμενο να εξαπολύσουν εναντίον του επίθεση τα «δημοκρατικά και αντικειμενικά» ΜΜΕ, να τον κατακρίνουν οι «προοδευτικές» οργανώσεις και να τον εξευτελίσουν οι αριστερές δυνάμεις της χώρας.Μονοπωλούν όλοι αυτοί την πρόοδο! 
 Αλλά οφείλουμε να πούμε ότι  μας ξένισε το γεγονός ότι τον πολέμησε ακόμη και  το ίδιο του το κόμμα και τον οδήγησε σε αναδίπλωση. Να μαζέψει τα αμάζευτα. 
Όλοι αυτοί που φώναζαν το.. «σταύρωσον»στον Κυμπουρόπουλο δεν ένιωσαν την ανάγκη να μπούν έστω και για λίγο στη θέση του και να σκεφτούν ανάλογα! Πώς θα μπορούσε ένας άνθρωπος με τις ιδιαιτερότητες του Στέλιου Κυμπουρόπουλου να ψηφίζει υπέρ των αμβλώσεων; Ήταν σα να ψήφιζε υπέρ του θανάτου του πριν καν γεννηθεί! Και όμως αυτό τον άνθρωπο που αντιστάθηκε διδάσκοντας μας το δικαίωμα στη ζωή ήταν έτοιμοι να τον λιθοβολήσουν.
Αλλά σίγουρα δεν φανταζόμασταν ότι μπροστά σε αυτό  η Εκκλησία θα σιωπούσε! 
Εκτός από την φωτεινή εξαίρεση του Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου που με δημόσια παρέμβαση του στηλίτευσε την υποκρισία μας δεν βρέθηκε κανείς άλλος να υποστηρίξει μια «ελληνική ψήφο» στο Ευρωκοινοβούλιο  που αποτελεί ομολογία πίστεως και ζωής;;;
Εν αντιθέσει με αυτό, η αντίδραση του εκπροσώπου τύπου της ΔΙΣ  Σεβ. Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου ήταν άμεση  για την τέλεση του ιερού Μυστηρίου του Βαπτίσματος με ειδική άδεια, με την αιτιολογία ότι δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο στην ΚΥΑ!
Η δικαιολογία ότι η ΚΥΑ αναφέρει μόνο την τέλεση γάμου και όχι βάπτισης είναι εξοργιστική. 
Πέραν αυτού, η εκ μέρους του Μητροπολίτη  Ιλίου προσπάθεια κάλυψης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών -μήπως και τους επιτεθούν οι “προοδευτικοί ” κύκλοι που δημιούργησαν την τηλεοπτική πόλωση- λέγοντας ότι η απόφαση για την βάπτιση δεν ελήφθη σε κεντρικό επίπεδο αλλά ήταν του συγκεκριμένου ιερέα, τον οποίο, οι Αρχιερείς σεβόμενοι  τον εαυτό τους και το λειτούργημα τους θα έπρεπε να καλύψουν ήταν ελαφρώς βιαστική. 
Θα μας επιτρέψει ο φίλος  Άγιος Ιλίου να του πούμε οτι  τα πράγματα έχουν και διαφορετική ερμηνεία. 
Ίσως εμείς να μην το αντιλαμβανόμαστε από την ορθή οπτική τους!
Όμως  η άμβλωση δεν είναι αφαίρεση ζωής; Και το «ου φονεύσεις» δεν είναι μία από τις  εντολές του Κυρίου;
Το Βάπτισμα, από την άλλη,  ανήκει στα υποχρεωτικά Μυστήρια, με το οποίο πολιτογραφείται κάποιος στην Βασιλεία των Ουρανών.
 Η ΚΥΑ επιτρέπει την τέλεση του γάμου και χρειαζόμαστε διευκρίνιση ή ειδική άδεια  για το Βάπτισμα;Και γιατί θα πρέπει να προκαλούμε φασαρία επειδή επετράπη η βάπτιση ενός μικρού παιδιού, για το οποίο υπήρχαν ειδικοί λόγοι για να γίνει;
 Προφανώς το πρόβλημά μας είναι ότι με τον γάμο… τακτοποιούνται κάποια φορολογικά, νομικά κλπ ζητήματα, ενώ ένα αβάπτιστο δεν αποτελεί «πρόβλημα» για την πολιτεία…Και μείς τα αποδεχόμαστε όλα αυτά χωρίς αντίδραση.
Μήπως τα αντανακλαστικά μας θα πρέπει να αρχίσουν να γίνονται  πιο άμεσα; 
Έχουμε πιάσει πάτο… Πόσο πιο χαμηλά θα πέσουμε….Και όπως μας λέει η φωτό θέματος που επιλέξαμε: κανένας δεν ξεχνά- τίποτα δεν ξεχνιέται.
 Τα πάντα λαμβάνονται υπόψη και συνεκτιμώνται την κατάλληλη στιγμή.