You are currently viewing ΤΑΥΤΟΠΟΙΘΗΚΕ ΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΧΑΛΕΠΙΟΥ

ΤΑΥΤΟΠΟΙΘΗΚΕ ΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΧΑΛΕΠΙΟΥ

  • Reading time:1 mins read

Σήμερα ταυτοποιήθηκε ο εσταυρωμένος μάρτυρας του χωριού Maskanah ανατολικά του Χαλεπίου που ελέγχουν οι αντάρτες. Η δορυφορική τηλεόραση Aramic Tv στα breaking news επιβεβαίωσε τους ψιθύρους περί της χριστιανικής ταυτότητας του μάρτυρα στο ανατολικό Χαλέπι που σταυρώθηκε πριν τρείς ημέρες. Πρόκειται για τον Αντώνιο Hanna ο οποίος δεν δέχθηκε να απαρνηθεί την πίστη του. To syrian truth δεν αναφέρει το όνομα του χριστιανού αλλά επιβεβαιώνει ως συριακή πηγή την θρησκευτική ταυτότητα του θύματος, προσθέτοντας μάλιστα ότι η κατηγορία που του αποδόθηκε ήταν « βλασφημία » . Πριν λίγο, η σελίδα του ελληνορθόδοξου καθεδρικού του Τιμίου Σταυρού στη Δαμασκό με 31000 αναγνώστες δημοσιεύει τη φωτογραφία του εσταυρωμένου χριστιανού παραθέτοντας και το link της δημοσίευσης από το αραβόφωνο syrian truth.

Η αδερφή Raghida al Khoury , πρώην διευθύντρια του σχολείου του « ελληνοκαθολικού πατριαρχείου » της Δαμασκού που βρίσκεται στο Παρίσι από το 2008 για την απόκτηση διδακτορικού τίτλου (τα 6 αδέρφια και όλη της η οικογένεια παραμένουν στη Συρία) είχε καταγγείλει από τις 31/03/14 τις σταυρώσεις των χριστιανών.

Στην Notre Dame του Παρισιού όπου είχε παραθέσει ομιλία για την κατάσταση στη Συρία ανέφερε μεταξύ άλλων :

« Στις πόλεις και τα χωριά που έχουν καταληφθεί από ένοπλoυς αντάρτες ή ομάδες των εξτρεμιστών μουσουλμάνων, οι χριστιανοί έχουν να επιλέξουν μεταξύ της ομολογίας πίστης chahada και του θανάτου…Τους λένε : Λοιπόν θέλετε να πεθάνετε σαν τον δάσκαλό σας που τον πιστεύετε τόσο; Έχετε μια μόνο επιλογή : την chahada ή την σταύρωση. Υπήρξε χριστιανός που σταυρώθηκε μπροστά στον πατέρα του. Σταύρωσαν ακόμα 2 νέους στην Μααλούλα που αρνήθηκαν τον εξισλαμισμό ….» (aramic tv/zenit .org)

Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά

Holy church tv lgonews aramictv