You are currently viewing Σκληραίνει τη στάση της η Ρωσία: θα ζητήσει από την Τουρκία πληροφορίες για την απαγωγή των Ιεραρχών

Σκληραίνει τη στάση της η Ρωσία: θα ζητήσει από την Τουρκία πληροφορίες για την απαγωγή των Ιεραρχών

  • Reading time:1 mins read

Στην Μόσχα βρίσκεται ο Πρόεδρος του Ορθόδοξου Κόμματος του Λιβάνου Δημήτρης Ελ Χούρι, ο οποίος πραγματοποιεί διαδοχικές συναντήσεις με αξιωματούχους της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του Πατριαρχείου Μόσχας.

Μεταξύ των συναντήσων ο Πρόεδρος του Ορθοδόξου Κόμματος του Λιβάνου, είχε συνάντηση και με τον Αναπληρωτή της Κρατικής Δούμας κ. Σεργκέι Γαβρίλοφ και συντονιστή για την υπεράσπιση των χριστιανικών αξιών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις σχέσεις μεταξύ Ορθοδόξων Χριστιανών στη Ρωσία και τη Μέση Ανατολή, καθώς και την βοήθεια της Ρωσίας στην Συρία στον αγώνα κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Ο Πρόεδρος του Ορθόδοξου Κόμματος του Λιβάνου κ. Δημήτρης Ελ Χούρι, αφού παρέδωσε στον κ. Γαβρίλοφ προτάσεις από ειδικούς για την μεταπολεμική ανάπτυξη της Συρίας, αναφέρθηκε στους απαχθέντες Μητροπολίτες Χαλεπίου.

Ο κ. Χούρι ανέφερε πως οι Τουρκικές Υπηρεσίες Ασφαλείας έχουν στην διάθεσή τους πληροφορίες, που αφορούν την συμμετοχή εκπροσώπων ριζοσπαστικών ομάδων από το Β. Καύκασο οι οποίοι σε συνεργασία με την τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα απήγαγαν τους δύο Επισκόπους.

Επίσης ο Πρόεδρος του Ορθόδοξου Κόμματος του Λιβάνου τόνισε ότι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης που συμμετείχε προσωπικά στην απαγωγή του Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου, επιβεβαιώσε τις πληροφορίες με βίντεο από το γεγονός, ενώ υποστήριξε ότι και οι δύο έχουν εκτελεστεί.

Ο Αναπληρωτής της Κρατικής Δούμας Σεργκέι Γαβρίλοφ, αφού ευχαρίστησε τον κ. Χούρι για τις σημαντικές πληροφορίες, δήλωσε ότι θα ζητήσει άμεσα από τις τουρκικές αρχές ενημέρωση σχετικά με την απαγωγή των δύο Ιεραρχών.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι για την τύχη των δύο Ιεραρχών έχει επανειλλημένα ασχοληθεί ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

khouri-1

khouri-3