You are currently viewing ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΣΧΗΜΑ….
©Copyright:Aliki Eleftheriou-All rights reserved.No reproduction without permission,creditline compulsory EMAIL:[email protected]@parliament.gr Athens-Greece

ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΣΧΗΜΑ….

  • Reading time:1 mins read

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

 

Παρακολουθώ με θρησκευτική ευλάβεια και μαθητική προσοχή,τα γεγονότα στη χώρα μας και ομολογώ οτι έχω μείνει άφωνος από τον τρόπο που εξελίσσονται … Η Κυβέρνηση μετά τις αντιμνημονιακές κορώνες, προσπαθεί να διαχειριστεί ,χωρίς απώλειες, τη μετάβαση στην ωριμότητα! Κυβερνά με τη βοήθεια της αντιπολίτευσης, δηλαδή με τους άλλοτε κατ´αυτήν,δοσίλογους και γερμανοτσολιάδες!! Ενώ η συνιστώσα της αριστεράς, υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, κάνει ασκήσεις επίδειξης ισχύος και ετοιμάζει την διάσπαση!
Η ΝΔ υπό τον Βαγγέλη Μειμαράκη αποκτά ένα νέο βηματισμό που θα την οδηγήσει στην επόμενη ημέρα, που είναι η εκλογή νέου Αρχηγού! Το ουδέν μονιμότερον του προσωρινού ήταν πάντα μία προσφιλής μέθοδος πολιτικής επιβίωσης! Και όλα δείχνουν οτι η ΝΔ θα πορευτεί στα επόμενα χρόνια με Μειμαράκη.. Τα ισχυρά καπετανάτα του κόμματος Καραμανλή, Σαμαρά, Ντόρας, για τους δικούς τους λόγους το καθένα, ευνοούν την εξέλιξη αυτή και την αποδέχονται… Ήδη οι μέσα από το διαδίκτυο επιδείξεις προσήλωσης και κολακείας προς το πρόσωπο του μεταβατικο-μόνιμου Προέδρου Βαγγέλη, πέφτουν σύννεφο! Άξιος ο μισθός των κολάκων διαχρονικά!
Το Ποτάμι, από την άλλη, προσπαθεί να εγείρει ανάστημα και να αποτελέσει την υγιή ενδιάμεση λύση, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ μείνει χωρίς τον κατ´αυτό Λούμπεν κυβερνητικό εταίρο ΑΝΕΛ! Ομως δεν έχει καταφέρει, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Σταύρου Θεοδωράκη, να δημιουργήσει μία συγκεκριμένη ταυτότητα! Μιλάς για …”ποτάμι”κι ακόμη δεν ξέρεις τί είναι και τί ακριβώς εξυπηρετεί!Λές και έπιασε ήδη την οροφή που του αναλογεί και πέραν αυτής ουδέν!Το ΚΚΕ επιμένει να μιλά σε χρόνο παρελθόντα και να ενοχλείται σφόδρα από τον Μέλλοντα!
Η “Χρυσή Αυγή”, με τον λόγο της προκαλεί αιχμές και γωνίες και υψώνει το ανάστημά της μπροστά σε όλα τα κόμματα,θέλοντας να “μονοπωλήσει” τους δεξιούς Ελληνες που επαίρονται γιαυτό και κυρίως τη νεολαία που έχει δεξιά επίκληση της κεφαλής. Εντούτοις παραμένει στον αντίποδα του ΚΚΕ, ως σντιμνημονιακό κόμμα ,επιδιώκοντας την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα! Οι ΑΝΕΛ είναι στο πλευρό του αρχηγού τους και το μόνο βέβαιο είναι οτι στο επόμενο σκηνικό που θα δημιουργηθεί ο Πάνος Καμμένος θα είναι παρών στα πολιτικά δρώμενα,με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Όλο αυτό εξελίσσεται μπροστά μας ως μία ταινία μικρού μήκους, ενώ ο λαός μεσούντος του θέρους,εξακολουθεί να σχηματίζει ουρές έξω από τις τράπεζες και τις… παραλίες. Ο αιώνιος έλληνας! Επαναστάτης μεν, αλλά με τον φραπέ στο χέρι και ξάπλα στις αγαπημένες του παραλίες!
Κανείς δεν ξέρει τί μέλλει γενέσθαι… Το σκηνικό είναι ασταθές και οι πρωταγωνιστές πολύ ευάλωτοι!
Μένει να δούμε ως τον Σεπτέμβριο, αν ο Πρωθυπουργός θα πάει ή όχι σε εκλογές, αφού όλα δείχνουν οτι εξακολουθεί να είναι το πιο ισχυρό χαρτί πάνω στην πολύχρωμη πολιτική τσόχα που πάνω στην ούγια της γράφει το όνομά του! Και επειδή το ….”έως πότε;”…., δεν μπορεί υπό τις παρούσες συνθήκες να απαντηθεί τόσο εύκολα, θα αφήσουμε το χρόνο να δείξει…. !!!