You are currently viewing Κύριε Δήμου, είστε για γέλια και για κλάματα!

Κύριε Δήμου, είστε για γέλια και για κλάματα!

  • Reading time:1 mins read

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

———————————-

Είναι τραγικό: προκαλεί το κοινό αίσθημα, λοιδωρεί την ιστορία μας και απαξιώνει τους ηρωικούς προγόνους της χώρας που τον γέννησε, για να βγεί στην επιφάνεια, από τη ναφθαλίνη που ήταν χωμένος όλα αυτά τα χρόνια, για να ακουστεί και να διακριθεί, μήπως και τον.. ψηφίσουν για Ευρωβουλευτή! 

Αν είναι δυνατόν, θα είναι υποψήφιος ο εν λόγω κύριος στις ευρωεκλογές!

Αιδώς κύριε Δήμου!

Τόση ευτέλεια και τόσο ξεπεσμό, κανείς δεν θα μπορούσε να επινοήσει δί ίδιον όφελος! Το καταφέρατε εσείς!

Όμως, η ιστορία μας δεν παραχαράσσεται από αξιολύπητους πνευματικούς δήθεν, που στην προσπάθειά τους να βγουν στην επιφάνεια και να απαλλαγούν από την κατάθλιψη που τους βασανίζει και το στραπατσαρισμένο σαν.. χαρτί υγείας εγώ τους,την παραποιούν και την αλλοιώνουν!

Το κακό στην περίπτωση του.. θλιβερού κυρίου Δήμου, είναι ότι παραποιεί μία ιστορία που δεν γνωρίζει, που δεν έχει μελετήσει, που δεν έχει αποδεχθεί, εξαιτίας του αρρωστημένου εγωισμού του.Επιλέγει αποσπασματικές απόψεις των ηρώων του αγώνα για να αποδείξει ότι το θαύμα του ’21, ήταν μία πομφόλυγα, για να έχουμε να λέμε και να πορευόμαστε!

Μας πρόκυψε μία δεύτερη Ρεπούση, απροσδιόριστου γένους αυτή τη φορά, που στοχεύει σε μία ισχνή μειοψηφία και στους εισαγόμενους για να διακριθεί και να βγεί στο αξίωμα που θα του εξασφαλίσει ένα ικανοποιητικό έσοδο, όσο και η αποζημίωση του Ευρωβουλευτή, που κειμένεται από 20 έως 27 χιλ. Ευρώ!Τόσο καλά!

Και ο άνθρωπος αυτός μπορεί να τα καταφέρει και να βγεί όπως τα κατάφερε και η Ρεπούση και είναι με 1200 ψήφους βουλευτίνα της Α Πειραιώς! Να τη χαίρονται με τα…. “κομμουνιστικά” μοντελάκια της!

Όμως διερωτώμαι, πώς μπορεί ένας ανιστόρητος να μιλήσει για.. ιστορία, ένας άθεος να μιλήσει για.. Θεό, ένας κακός άνθρωπος να δώσει.. καλοσύνη, αν δεν νοιώσει στη ζωή του τις αλήθειες και τις αρετές αυτές; Πώς μπορεί ένας τέτοιος “γιαλατζί” Έλληνας, να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Ευρώπη; Με τί θράσος θα το κάνει αυτό;

Ο Νίκος Δήμου, εκτός από συγγραφέας και στοχαστής, μαζί με τον μύθο που το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, φρόντισε να του φιλοτεχνήσει, υπήρξε στον πρότερο έντιμο βίο του, ένας πετυχημένος διαφημιστής μεγάλων εταιριών!

Έγραφε συνθήματα, δηλαδή διαφημιστικά σλόγκαν, για να παρασύρει τους ξενολάτρες Έλληνες, να σπεύδουν να αγοράσουν τα προϊόντα των πολυεθνικών της εποχής εκείνης, και πληρώνονταν πλουσιοπάροχα! Και τα κατάφερε τόσο καλά, ώστε με το κομπόδεμα που έκανε τότε από τη δουλειά του, να μην χρειαστεί να εργάζεται άλλο, εδώ και πολλά χρόνια, αλλά να σπάει πλάκα υβρίζοντας τους Έλληνες που πιστεύουν σε Χριστό και Ελλάδα!

Έκτοτε αναλίσκεται στο να υβρίζει το Θεό και αυτούς που πιστεύουν συνειδητά στην Εκκλησία και να παραχαράσσει, ως γνήσιος ανθέλληνας την ιστορία μας!

Θυμάστε τις κόντρες με τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και αυτά που έλεγε ο εντιμότατος κ. Δήμου, για το θέμα των ταυτοτήτων;
Κι όταν ήλθε αντιμέτωπος με τα εκατομμύρια των Ελλήνων που ξεχύθηκαν στους δρόμους με τις λαοσυνάξεις και υπέγραψαν μαζικά για το δημοψήφισμα που ζητούσε η Εκκλησία, την έκανε μόκο!

Και ποιό ήταν τότε, το επόμενο βήμα του εντιμότατου
κ. Δήμου; Όταν ήλθε αντιμέτωπος με την φωνή λαού – οργή Θεού, λούφαξε σαν τον τυφλοπόντικα, μαζί με όλο το σιμιτέικο σύστημα!
Κι άρχισαν να ροκανίζουν όλοι μαζί την καρέκλα του! Παρά λίγο να τα καταφέρουν! Μέχρι τον Οικουμενικό Πατριάρχη επιστράτευσαν για να πετύχουν στο στόχο τους! Αλλά δεν τα κατάφεραν, γιατί δεν ήξεραν…. σκοποβολή!
Μετά από λίγο ξεκίνησε εντελώς φυσιολογικά το.. εκκλησιαστικό τσουνάμι, που τάραξε την Εκκλησία και το λαό μας, δίχασε την πατρίδα μας κι αρρώστησε μέχρι θανάτου τον ευαίσθητο Χριστόδουλο!
Και ο κ. Δήμου εχαίρετο και πανηγύριζε με αυτό!

Αυτό το είδος ανθρώπου ,λοιπόν, μετά από τόσα χρόνια χειμέριας νάρκης ξύπνησε ξαφνικά– ή μάλλον τον ξύπνησε το..” ποτάμι” του κ. Θεοδωράκη– και επανήλθε στον έξω κόσμο και ζητά να εκπροσωπήσει την πατρίδα μας στην Ευρώπη!
Και πώς σκέφτεται να το εξασφαλίσει αυτό; Μα διεκδικώντας μία θέση Ευρωβουλευτή!
Και δεν θα το κάνει αυτό, καθώς όλα δείχνουν, δίνοντας σκληρές μάχες για την πατρίδα μας και τη θέση της στην Ευρώπη!Αλλά διασύροντας και συκοφαντώντας την ιστορία της χώρας μας!
Έχει διαλέξει έναν.. ανορθόδοξο τρόπο, που θεωρεί αποτελεσματικό για να τον οδηγήσει στον στόχο του!
Και μπορεί να τα καταφέρει και να βγεί Ευτωβουλευτής!
Το τέλος όμως, θα είναι τόσο άδοξο, που στο τέλος δεν θα τον θυμούνται ούτε οι αναγνώστες των βιβλίων του, που ήταν ερωτευμένοι κάποτε με αυτά! Και τούτο γιατί ξέρουν πια πως όλα αυτά δεν ήταν παρά ένα έργο κατά παραγγελία!

Και κάτι τελευταίο: έχετε αναλογιστεί το τέλος όλων αυτών που τα έβαλαν με την ιστορία και την Εκκλησία μας; Οικτρό!
Μείζω τούτου όψει!