You are currently viewing Τα 18+1 πιο ανατριχιαστικά μέρη στον κόσμο

Τα 18+1 πιο ανατριχιαστικά μέρη στον κόσμο

  • Reading time:2 mins read
Δεν είναι λίγες οι φορές που ανατριχιαστικές ή περίεργες σκηνές από ταινίες τρόμου μπορεί να μας προκαλέσουν εφιάλτες τη νύχτα. Τι γίνεται όμως όταν μιλάμε για πραγματικά μέρη που υπάρχουν στον κόσμο κι ίσως βρίσκονται κι αρκετά κοντά μας; Ένας χρήστης του Reddit συγκέντρωσε φωτογραφίες και πληροφορίες για 19 από τα πιο τρομακτικά μέρη του κόσμου. Δείτε τα, και σκεφτείτε το καλά πριν προγραμματίσετε το επόμενο ταξίδι σας.
Δάσος Hoia Baciu, Ρουμανία
Γνωστό και ως «Τρίγωνο των Βερμούδων» της Ρουμανίας, οφείλει το όνομά του στο γεγονός ότι εκεί έχουν χαθεί πολλοί άνθρωποι, ενώ υπάρχουν και μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν δει ΑΤΙΑ ή ανεξήγητα ηλεκτρικά φαινόμενα. Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι μια πύλη που οδηγεί σε άλλη διάσταση, εξαιτίας των ιστοριών ανθρώπων που χάθηκαν εκεί και ξαναβγήκαν μετά από χρόνια φορώντας τα ίδια ρούχα χωρίς να θυμούνται τίποτα από το διάστημα της απουσίας τους.
Κατακόμβες, Παρίσι
Πρόκειται για ένα τεράστιο νεκροταφείο – οστεοφυλάκιο, τοποθετημένο κάτω από τους δρόμους του Παρισιού. Εκεί, κάτω από την πόλη του Φωτός, «αναπαύονται» τα οστά 6 εκατομμυρίων ανθρώπων.
Μουσείο Mütter, Πενσυλβάνια
Αυτό το μουσείο είναι ένα ίδρυμα αφιερωμένο στις ιατρικές ανωμαλίες. Στα εκθέματά του θα βρείτε όργανα, ανατομικά και παθολογικά δείγματα, οστά, ιατρικά παράξενα, έμβρυα και αγάλματα που θα σας κάνουν να ριγήσετε.
Βαρώσι, Κύπρος
Το Βαρώσι ή Βαρώσια είναι μια συνοικία της πόλης Αμμοχώστου στην Κύπρο. Κάποτε ήταν ένα από τα πιο ωραία τουριστικά θέρετρα. Μετά την τουρκική εισβολή όμως, το Βαρώσι εκκενώθηκε γρήγορα και σήμερα, αποτελεί μια συνοικία – φάντασμα της ζωής στο 1974. Από μακριά ίσως μοιάζει με πολυσύχναστο θέρετρο, ωστόσο είναι περιφραγμένη και εντελώς κενή.
Oradour-sur-Glane, Γαλλία
Ένα μικρό γαλλικό χωριό που αποδεκατίστηκε από τους Ναζί στο Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο. Ολόκληρη η πόλη κάηκε και σχεδόν όλοι οι κάτοικοι κάηκαν ζωντανοί μέσα στην εκκλησία. Τα απομεινάρια του χωριού στέκονται μέχρι σήμερα.
Η Πύλη της Κολάσεως, Τουρκμενιστάν
Αυτό ήταν κάποτε πεδίο φυσικού αερίου, μέχρι που οι Σοβιετικοί το πυρπόλησαν. Πριν περίπου 40 χρόνια. Κι από τότε καίγεται. Φαίνεται ότι ο επικίνδυνος λάκκος φωτιάς δεν θα σβήσει ποτέ.

Οχυρό Maunsell Sea, Βόρεια Θάλασσα, Αγγλία

Αυτά τα σιδερένια «οχυρά» είχαν σχεδιαστεί για να προστατέψουν την Αγγλία από μια πιθανή εισβολή των Ναζί κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Σήμερα, στέκονται άδεια, φαντάσματα που φυλάνε την ακτή.
Leap Castle, Ιρλανδία
Το Leap Castle χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο στοιχειωμένα κάστρα στον κόσμο. Φημολογείται ότι οι διάδρομοι περιπολούνται από την «Elemental», μια αόρατη δύναμη. Σύμφωνα με ισχυρισμούς, το κάστρο είναι στοιχειωμένο γιατί όχι μόνο «φιλοξένησε» ιστορικές σφαγές, αλλά και χτίστηκε πάνω από ένα λάκκο βασανιστηρίων.
San Zhi Resort, Tαϊβάν
Αυτό το θέρετρο προοριζόταν να είναι ένα ήσυχο μέρος, αλλά λόγω του παράξενου αριθμού θανάτων κατά τη διάρκεια της κατασκευής, εγκαταλείφθηκε. Τώρα, το resort στέκεται άδειο και… στοιχειωμένο.

Wonderland, Κίνα
Η Wonderland υποτίθεται ότι θα ήταν η κινεζική έκδοση της Disneyland, αλλά πολύ μεγαλύτερη. Ωστόσο υπήρξαν προβλήματα με το κατασκευαστικό έργο, με αποτέλεσμα να πρέπει να εγκαταλειφθεί. Τα ερείπια του θεματικού πάρκου βρίσκονται ακόμα στη μέση του μιας κενής έκτασης.

– See more at: http://www.arttravel.gr/index.php?category=8&article=5637&utm_source=MailingList&utm_medium=email&utm_campaign=anatrixiastika#sthash.DFw2vNl1.dpuf