You are currently viewing Βραβεύθηκε ο Ολυμπιακός για την κοινωνική προσφορά του από τον Μητροπολίτη Πειραιώς

Βραβεύθηκε ο Ολυμπιακός για την κοινωνική προσφορά του από τον Μητροπολίτη Πειραιώς

  • Reading time:1 mins read

Γα την προσφορά της στην κοινωνία του Πειραιά και τη συνολική συνεισφορά της στο κοινωνικό σύνολο, βραβεύθηκε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, στη μεγάλη φιλανθρωπική εκδήλωση-συναυλία που διοργάνωσε για 3η συνεχόμενη χρονιά η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Να σημειωθεί, ότι πρόκειται για εκδήλωση, η οποία στηρίζει το φιλανθρωπικό έργο της ΙΜ Πειραιώς, το οποίο δεν περιορίζεται μόνο στην διανομή χιλιάδων μερίδων φαγητού ενώ μέσα από το ενοριακό δίκτυο της Τράπεζας Αγάπης, καλύπτονται ανάγκες των συνανθρώπων μας χωρίς διακρίσεις σε χρώμα, φύλο, καταγωγή ή θρήσκευμα.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, κάνοντας πραγματικότητα το όραμα του ηγέτη του, Βαγγέλη Μαρινάκη. Την τιμητική πλακέτα για την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ανέλαβε ο Αντιπρόεδρος, Κώστας Καραπαπάς.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το κείμενο της ΠΑΕ:

Πρόκειται για μια εκδήλωση που στηρίζει το φιλανθρωπικό έργο της ΙΜ Πειραιώς και τονώνει ταυτόχρονα το έργο των εθελοντών.

Το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς δεν περιορίζεται στην διανομή χιλιάδων μερίδων φαγητού ενώ μέσα από το ενοριακό δίκτυο της Τράπεζας Αγάπης, καλύπτονται ανάγκες των συνανθρώπων μας χωρίς διακρίσεις σε χρώμα, φύλο, καταγωγή ή θρήσκευμα.

Σε αυτή την προσπάθεια αρωγός είναι και ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μας κάνοντας πραγματικότητα το όραμα του ηγέτη του Θρύλου κ. Βαγγέλη Μαρινάκη που έχει καταφέρει να μετατρέψει τον μεγαλύτερο αθλητικό σύλλογο της χώρας σε μια τεράστια αγκαλιά αγάπης για τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Την πλακέτα για την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ παρέλαβε ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Κώστας Καραπαπάς ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Σας ευχαριστούμε Σεβασμιότατε που ανοίγετε κάθε μέρα δρόμους πνευματικότητας και προσφοράς. Σε αυτούς τους δρόμους ταπεινά βαδίζει ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με οδηγία του ηγέτη του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Στους δρόμους της προσφοράς στον συνάνθρωπο».

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ, τόνισε τη βοήθεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι μια έννοια σύμφυτη με την πόλη του Πειραιά. Δεν νομίζω πως αυτό αποτελεί κάτι παράδοξο, αλλά μια πραγματικότητα, ουσιώδης, διαχρονική, μια σταθερή αξία ζωής. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχει ως μότο το «ευ αγωνίζεσθαι» και προσφέρει σε όλους μας αυτό το δυναμισμό και τη ρώμη της ευψυχίας των Ελλήνων. Διαπλάθει χαρακτήρες και αποτελεί για όλους εμάς τους Πειραιώτες μία πραγματικά ανεπανάληπτη σελίδα δόξας, τιμής, θάρρους και ομορφιάς. Ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτό το έργο που προσφέρετε. Στη νεολαία μας, στο Ναό μας, στον αθλητικό κόσμο και βέβαια ευχαριστούμε τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος δεν φείδεται χρημάτων και κόπου, για να προσφέρει από την καρδιά του και την ύπαρξή του όλο αυτό το μεγαλείο που εμείς βιώνουμε εδώ ως Πειραιώτες και βέβαια όλοι οι Έλληνες.

Η ομάδα αυτή είναι μια ομάδα που δεν αγωνίζεται για υλικά πράγματα και μόνο, αλλά πάνω απ’ όλα για την ευψυχία, τη γενναιότητα και το ήθος του λαού μας. Για αυτό το λόγο είμαστε περήφανοι που είμαστε Πειραιώτες και Ολυμπιακοί.

Τα τελευταία δέκα χρόνια κάθε καλοκαίρι, 4.000 νέοι και νέες του Πειραιά βρίσκουν καταφύγιο στο κατασκηνωτικό έργο της Μητροπόλεώς μας. Ο τροφοδότης ο υλικός και πνευματικός, είναι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Αυτό τα λέει όλα!».

Στην όμορφη εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, τιμήθηκαν ακόμη ο Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, Αρχηγός της ΕΛΑΣ, ο κ. Βασίλης Κορκίδης, Πρόεδρος του ΕΒΕΠ, ο κ. Παναγιώτης Τζένος, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου “Παραπολιτικά” και ο Οικονόμος Φανούριος Κατσαρός, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγ. Κων/νου και Ελένης.

Την εκδήλωση ομόρφυναν με τα τραγούδια τους η Μελίνα Ασλανίδου και ο Κώστας Καραφώτης, ενώ συμμετείχε και η Χορωδία των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς. Παρουσιαστές ήταν η Νόνη Δούνια και ο Δημήτρης Αλφιέρης. Η εκδήλωση έγινε με τη στήριξη του Δήμου Πειραιά.