You are currently viewing Τον εγκατέλειψε η πρεσβυτέρα: «Άνω-κάτω» η Εκκλησία της Κρήτης για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας με ιερέα

Τον εγκατέλειψε η πρεσβυτέρα: «Άνω-κάτω» η Εκκλησία της Κρήτης για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας με ιερέα

  • Reading time:1 mins read

Αναστάτωση επικρατεί το τελευταίο διάστημα, πέρα από την Εκκλησία της Ελλάδος και στην Εκκλησία της Κρήτης, με αφορμή τις παραβατικές συμπεριφορές που παρουσιάζουν ορισμένοι ιερείς, οι οποίοι μάλιστα βρίσκονται αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη.

Το τελευταίο περιστατικό στην Κρήτη, που «τάραξε» για τα καλά τους κόλπους της τοπικής μας Εκκλησίας, αφορά στην περίπτωση του 40χρονου ιερέα, που λειτουργούσε σε χωριό του δήμου Αγίου Βασιλείου στα νότια του Ρεθύμνου και ο οποίος κατηγορείται για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας με «θύμα» την σύζυγό του, ενώ ο ιερέας βρισκόταν σε κατάσταση μέθης.

Ο 40χρονος ιερωμένος μετά την σύλληψή του την περασμένη Παρασκευή από τις αστυνομικές αρχές -που βασίστηκε στην καταγγελία που έκανε η ίδια η πρεσβυτέρα για επίθεση εναντίον της το βράδυ της περασμένης Πέμπτης- ο ρασοφόρος οδηγήθηκε το Σάββατο στο πλαίσιο του αυτοφώρου ενώπιον του Εισαγγελικού Λειτουργού του Ρεθύμνου.

Ο εισαγγελέας αφού του απήγγειλε κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία, έκρινε ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, ενώ διέταξε τις αστυνομικές αρχές του Σπηλίου να προχωρήσουν σε συμπληρωματική έρευνα ώστε να του αποσταλεί νέα δικογραφία, βάσει της οποίας θα συνεχιστεί το ποινικό μέρος της υπόθεσης, καθώς όπως όλα δείχνουν θα του οριστεί τακτική δικάσιμος.

Στο μεταξύ, έπειτα από την καταγγελία που έκανε στις αρχές η πρεσβυτέρα για την επίθεση εναντίον της από τον μεθυσμένο σύζυγό της -και που σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβαινε- η ίδια εγκατέλειψε την συζυγική στέγη μαζί με τα παιδιά τους, επιστρέφοντας στο πατρικό της.

Η πρώτη αντίδραση της Μητρόπολης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων

Η μητρόπολη Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων στην οποία ανήκει ο ιερέας -που λειτουργούσε σε διαφορετικό χωριό από τον τόπο κατοικίας του- φέρεται να γνώριζε το «άρρωστο παρελθόν» του ιερωμένου, δηλαδή, τον «αγάπη» του για το αλκοόλ, με αποτέλεσμα να τον έχει ήδη θέσει σε προσωρινή αργία, μέχρις ότου να τελεσιδικήσει το ποινικό μέρος της υπόθεσης του.

Σε «δεύτερο» χρόνο ωστόσο, θα συνέλθει και το Επισκοπικό Δικαστήριο, το οποίο θα κληθεί να εξετάσει την συγκεκριμένη υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας και αναλόγως θα αποφανθεί για την ποινή που θα του επιβάλλει.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες του neakriti.gr, αναφέρουν ότι ο ιερέας βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο της καθαίρεσης για κάποιο χρονικό διάστημα ή ακόμα και διαπαντός.

Σημειώνεται ότι ο 40χρονος -που κατάγεται από χωριό του νότιου Ηρακλείου- είχε δημιουργήσει και στο παρελθόν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της βίαιης συμπεριφοράς του, με αποτέλεσμα η Μητρόπολη στην οποία άνηκε τότε στο Ηράκλειο, να τον μεταθέσει σε Μητρόπολη του εξωτερικού, προκειμένου να «συνετιστεί».

Όμως λίγο αργότερα εκδιώχθηκε και από εκείνη την Μητρόπολη για να καταλήξει πριν από λίγα χρόνια στην Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων στο Ρέθυμνο, όπου και ιερουργούσε σε διάφορα χωριά, οι κάτοικοι των οποίων φέρεται να γνώριζαν καλά τα ζητήματα που είχε με το αλκοόλ και γενικότερα με την «απότομη» συμπεριφορά του.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι…

Το εν λόγω περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας με «πρωταγωνιστή» τον 40χρονο παπά και θύμα την γυναίκα του, ήρθε στο «φως» το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, όταν ο ιερέας επέστρεψε στο σπίτι του μεθυσμένος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιερέας φέρεται να επιτέθηκε σε βάρος της πρεσβυτέρας μπροστά στα έκπληκτα μάτια των παιδιών τους και μάλιστα χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος.

Ο άνθρωπος αυτός φέρεται μάλιστα να κρατούσε στα χέρια του κάποιο αιχμηρό αντικείμενο (πιθανόν μαχαίρι) με αποτέλεσμα η γυναίκα του να αναγκαστεί να φύγει άρον – άρον από το σπίτι τους για να γλιτώσει από το μένος του. Εκείνος από την άλλη, φέρεται να την κυνηγούσε ακόμα και μέσα στο χωριό αλλά και στα παρακείμενα χωράφια, χωρίς ωστόσο να την προλάβει.

Η γυναίκα βρήκε τελικά «καταφύγιο» σε κάποιο συγγενικό της σπίτι, ενώ λίγη ώρα αργότερα προσήλθε μόνη της στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου και έκανε την σχετική καταγγελία σε βάρος του συζύγου της.

neakriti.gr