You are currently viewing Το «τρίο» Νικάνορα, Αναστασίας και Μαρίας γράφει τους τίτλους τέλους του,προβαίνοντας σε απαράδεκτες αθλιότητες και καταχρήσεις εξουσίας!

Το «τρίο» Νικάνορα, Αναστασίας και Μαρίας γράφει τους τίτλους τέλους του,προβαίνοντας σε απαράδεκτες αθλιότητες και καταχρήσεις εξουσίας!

  • Reading time:906 mins read
Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

 

Πριν λίγες ημέρες  η Εκκλησία μας εόρτασε  την μνήμη μιας αγίας γυναίκας, της πρώτης Ευρωπαίας χριστιανής, της Αγ. Λυδίας της Φιλιππησίας, η οποία κατηχήθηκε και βαπτίστηκε από τον Απ. Παύλο στους Φιλίππους της Μακεδονίας μας, εκεί που υπάρχει πάντα ο χώρος αυτός ως σύμβολο και μνημείο το οποίο θα συνδέει δύο κόσμους εντελώς διαφορετικούς μεταξύ τους αλλά με συνδετικό στοιχείο την αγάπη και την προσφορά προς την Εκκλησία!
Παρακολούθησα αν και ασθενής την ακολουθία του όρθρου και της Θ. Λειτουργίας, μέσω διαδικτύου από την Μητρόπολη Σερρών, από τον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Αγ. Λυδίας της ομωνύμου Αδελφότητος, όπου προεξήρχε των ακολουθιών ο οικείος Ποιμενάρχης, ο Σεβ. Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος πλαισούμενος από τον νέο πνευματικό της Λυδίας π. Ανδρέα, τον αρχιερατικό επίτροπο Νιγρίτης π. Γεώργιο και τους διακόνους του.
Ωστόσο, η «λαμπρά ημέρα και ευφρόσυνη» που είπε στο κήρυγμά του ο π. Ανδρέας μετεβλήθη δυστυχώς σε μουντή και θλιβερή.
 Η μικρότητα και η κακία του αποπεμφθέντος πνευματικού π. Νικάνορος (με πολλά αμαρτήματα στις πλάτες του) και των συνεργών του αδελφών Μαρίας Κράλλη της λεγόμενης προεστώσας, ούτε η ίδια δεν το πιστεύει πια ότι είναι αφού καταδέχεται να είναι ουρά του… Γέροντα και της  Αναστασίας Πεχλιβάνη η οποία κινεί τα νήματα και μοράζει ρόλους!
Έκοψαν στον αέρα, κατά την μετάδοση της Θ. Λειτουργίας στην 4Ε, τον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο  ο οποίος θέλησε –καθήκον του είναι- να απευθύνει μετά τον Ιεροκήρυκα και νέο Πνευματικό,λόγους παραινετικούς στις αδελφές! Μόλις είπε: «και όπως είπε ο ιεροκήρυκας και πνευματικός…» δεν τον άφησαν να ολοκληρώσει, τον έκοψαν στον αέρα και μετά έβαλαν την ακολουθία της Μετάληψης από τον Σπαρμό βεβαίως-βεβαίως και αφιέρωμα σε ποιόν λέτε; Στην έφορο της Αδελφότητος Αγία Λυδία; Όχι φυσικά! Στον παππού του π. Νικάνορος, π. Νεόφυτο, ο οποίος εκοιμήθη  στις  13-5-2005!!! Τόσο επίκαιρο!
Δηλαδή φίμωσαν τον οικείο Επίσκοπο για να προβάλουν τον «γέροντά» τους καθώς στο αφιέρωμα του παππού προβάλλεται κατά κόρον και το παρουσιάζει ο ξεδιάντροπος και με σταλινικές αντιλήψεις εγγονός και μέγας ηγούμενος Σπαρμού Ολύμπου π. Νικάνωρ!! Δηλαδή αντιπερισπασμός! Δηλαδή τα βάζουν με τον Επίσκοπο! Δηλαδή εναντιώνονται στην Εκκλησία!
Αυτά τους διδάσκει αλήθεια  ο μέγας πνευματικός τους, τον οποίο δεν θέλουν να αποχωριστούν; Ακόμη δεν έχουμε μάθει τις πνευματικές ποινές που θα επιβάλλει ο ευγενής Σεβ. Σερρών στην πλευρά Πεχλιβάνη- Κράλλη. Το γεγονός όμως ότι δεν τους εστάλη ιερεύς για πρώτη φορά για να ιερουργήσει στο ναό της Αγίας Λυδίας  μετά το συμβάν σημαίνει ότι ο πέλεκυς που θα πέσει θα είναι βαρύς!
Ακριβώς πριν ένα χρόνο,  το «τρίο» Νικάνωρ-Αναστασία-Μαρία, εξαπατούσε τον Μητροπολίτη Σερρών  και όχι μόνο
και μάλιστα  στο κήρυγμά του ο π. Νικάνωρ είχε πει: «έχουμε τον Δεσπότη με το μέρος μας και δεν φοβόμαστε τίποτα»!
Τώρα που ο Δεσπότης έμαθε την αλήθεια, αντιλήφθηκε τα πονηρά σχέδιά τους, εξακρίβωσε τι ακριβώς συμβαίνει και ποιός ο ρόλος του νέου Ρασπούτιν της τοπικής Εκκλησίας, τώρα τον φιμώνουμε και του επιτιθέμεθα!!
Την στιγμή που ο Επίσκοπος της τοπικής Εκκλησίας έστρεξε να βοηθήσει και να επιλύσει ένα σοβαρό εσωτερικό πρόβλημα της Αδελφότητας, που εξελίχθηκε σε μείζονα εκκλησιαστικό, αντί να υπακούσουν στον Δεσπότη, βάζουν τα γενιτσαρόπουλα να εφορμούν και να εξαπολύουν επίθεση εναντίον του;
Μα δεν πιστεύουν σε Θεό οι άνθρωποι αυτοί; Έχουν καταργήσει κάθε έννοια εκκλησιολογίας και ήθους. Ποιός και ποιές νομίζουν ότι είναι;
Το χειρότερο όλων αυτών είναι η ένοχη σιωπή του Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος ο οποίος ανέχεται τις απαράδεκτες και προσβλητικές συμπεριφορές του Νικάνορα προς Επίσκοπο της Εκκλησίας μας και αρχαιότερο στα πρεσβεία Μητροπολίτη! Και δεν έχει πει λέξη μέχρι τώρα! Τι συμβαίνει αλήθεια; Κάπου κρατά τον Χαρίτωνα ο Νικάνωρ; Στην ανοιχτή επιστολή που θα του απευθύνουμε ελπίζω να βγει να απαντήσει! Αν δεν πάρει θέση τότε να ξέρει ότι η δημοσιογραφική έρευνα
 μας θα στραφεί προς αυτόν!Να το ξέρει από τώρα!
Δεν είναι δυνατόν αφιερωμένες αδελφές να φιλοξενούνται νύχτες στο ανδρικό μοναστήρι του Σπαρμού και εξίσου απαράδεκτο  ο ηγούμενος του Σπαρμού ενώ έχει  στα χέρια του απαγορευτικό του οικείου Ιεράρχη των Σερρών να μην ξαναπατήσει στην Αδελφότητα αυτός να σπάει το εμπάργκο, να πηγαίνει…. νύχτες, να του κάνουν πάρτι στο παλατάκι που του έφτιαξαν, και να τον ξεπροβοδίζουν νύχτα και με λυσσαλέα τρόπο οι γενιτσαρίνες όπως ξεπροβόδιζαν τα κορίτσια του αγώνα στην Κούβα τον Τσε Γκεβάρα; Βρε δεν ντρεπόσαστε; Δεν έχετε Θεό μέσα σας; Προσωπολάτρες!Έχετε καταλάβει εγωίσταροι τι κακό έχετε κάνει στην Αδελφότητα και στους αθώους πιστούς; Είσαστε θρασύτατοι  λιποτάκτες της ταπεινής  γραμμής του Γέροντα Θεοφίλου! Ένας Άγιος Γέροντας που για αγάπη μιλούσε και αγάπη ποιούσε! Ενώ εσείς; Το σκεφτήκατε ποτέ αυτό; Ποια είναι τα κριτήρια σας;
Εν τω μεταξύ να σας ενημερώσω ότι σε δύσκολη θέση έχει περιέλθει ο εκκλησιαστικός τηλεοπτικός σταθμός 4Ε μετά την αγωγή έξωσης (απόδοση μισθίου, ο νομικός όρος) από τα γραφεία και τις εγκαταστάσεις του στην περιοχή των Αμπελόκηπων Θεσσαλονικης. Σύμφωνα με πληροφοριες κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης η αγωγή από τους ιδιοκτήτες του ακινήτου, όπου επί πολλά χρόνια στεγάζεται η τηλεόραση 4Ε. Φαίνεται πως οι αντισυμβατικές, καταδυναστευτικές, αυθαίρετες, δικτατορικές, αντισυναλλακτικές και απάνθρωπες συμπεριφορές της Διευθύνουσας Συμβούλου της 4Ε Αναστασίας Πεχλιβάνη δεν μπορούσαν να γίνουν άλλο αποδεκτές από τους εκμισθωτές του ακινήτου, οι οποίοι επέλεξαν την νομική οδό για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ποσοστό του εν λόγω ακινήτου ανήκει στο ιστορικό σωματείο ΛΥΔΙΑ (του οποίου το Διοικητικό Συμβουλιο ανεπιτυχώς προσπαθεί να πάρει υπό τον έλεγχο της η Α. Πεχλιβάνη και η ομάδα της).
Η ΛΥΔΙΑ –μιλάμε για τις παλαιές αδελφές- προφανως αποφάσισε να διαχωρίσει την θέση της από τους σφετεριστές των πνευματικών παρακαταθηκών του Γέροντος Θεοφιλου Ζησοπουλου, εμπνευστή και ιδρυτή της άλλοτε κραταιάς και ήδη καταρρέουσας Αδελφότητας. Πνευματικές παρακαταθήκες που απεμπόλησε η ομάδα Νικάνορος-Πεχλιβάνη-Κράλλη με τα γενιτσαράκια τους.Γιατί ήθελαν  με τις απολαβές που θα έχουν από το έργο ζωής του Γέροντα  να κάνουν τη μεγάλη ζωάρα μη συνάδουσα με το πνεύμα της προσφοράς
Που είχε ο Γέροντας!
Βλέπουμε ότι μετά την αποπομπή του π. Νικάνορος Παπανικολάου από την θέση του πνευματικού καθοδηγητή της Λυδίας και την αντικατάσταση του από άξιους κληρικούς της Μητροπόλεως Σερρών, η δύσκολη θέση της Αναστασίας Πεχλιβάνη επιτείνεται ακόμη περισσότερο, καθώς πέρα από τις ποινικές υποθέσεις που έχει να αντιμετωπίσει, βρίσκεται αντιμέτωπη και με το πολύπλοκο θέμα της μετεγκατάστασης του τηλεοπτικού σταθμού 4Ε που ηγείται, μετά την αγωγή έξωσης που κατέθεσαν οι ιδιοκτήτες του ακινήτου.
Θυμίζουμε ότι έχει παραπεμφθεί στο ακροατήριο του Τριμελους Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονικης και θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, μαζί φυσικά με αλλά πρόσωπα της ομάδας της, για πολλαπλές υποθέσεις φυσικής και ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία, χρήση πλαστού εγγράφου κλπ.
Αυτά, προς ενημέρωση του πολυπληθούς αναγνωστικού κοινού του Εξάψαλμου, που ζητούν επίμονα ενημέρωση για τις εξελίξεις στο θέμα της ΛΥΔΙΑΣ. Αλλά και για να γνωρίζουν όσοι διατηρούν ακόμη φιλίες και συμμαχίες μαζί τους, με ποιούς ακριβώς… συνεργάζονται. Γιατί αν η αδ. Αναστασία δεν είχε τον τίτλο της «κυρίας της 4Ε» δεν ξέρω πραγματικά αν θα μετρούσαμε στα δάχτυλα της μιας χειρός τους φίλους της. Και «ο νοών νοείτω»!