You are currently viewing Συγκινητική η αντίδραση των αναγνωστών του «Εθνικού Κήρυκα»

Συγκινητική η αντίδραση των αναγνωστών του «Εθνικού Κήρυκα»

  • Reading time:1 mins read

Σχόλιο του Αντώνη Η. Διαματάρη

Πολλά τα τηλεφωνήματα αναγνωστών που δεχθήκαμε στις δυο εβδομάδες που πέρασαν από τότε που εισαγάγαμε την εφημερίδα στη Νέα Εποχή, μειώνοντας τον αριθμό των έντυπων εκδόσεων.

Τηλεφωνήματα αγάπης, ενδιαφέροντος και υποστήριξης. Τηλεφωνήματα που με έχουν συγκινήσει πολύ.

Αναγνώστης, σχεδόν -μάλλον- έκλαιγε, στο τηλέφωνο. «Είμαι συνδρομητής στον ‘Εθνικό Κήρυκα’ για περισσότερα από 25 χρόνια», μου είπε. «Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς την συντροφιά του ‘Ε.Κ.’. Αυξήστε την τιμή όσο πρέπει, να σας πληρώσουμε ό,τι χρειάζεται για να μπορείτε να τυπώνετε την εφημερίδα κάθε μέρα. Ο ‘Κήρυκας’ είναι η συντροφιά και η ευτυχία μου».

Δεν μπορούσα να αρθρώσω άλλες λέξεις από το «σας ευχαριστώ πάρα πολύ».

Αλλο τηλεφώνημα: «Ο ηλικιωμένος φίλος μου», μου λέει ο αναγνώστης, «δεν ξέρει να σας διαβάσει στην ηλεκτρονική σας έκδοση τις μέρες που δεν τυπώνετε την εφημερίδα. Μπορώ να την τυπώσω και να του την δίνω;».

Βεβαίως και μπορείτε, του απαντώ. Η εφημερίδα αναρτάται στην ιστοσελίδα σε PDF. Την κατεβάζετε και την τυπώνετε, του απαντώ. Αλλά μάλλον θα τυπώνεται σε μικρό σχήμα.

«Ξέρω εγώ από αυτά», μου απαντά. «Θα βρω την λύση. Θα χαρεί πολύ μόλις του το πω».

Σας μεταφέρω δύο ενδεικτικά τηλεφωνήματα, από τα πολλά που δέχτηκα.

Στο ίδιο περίπου πνεύμα και τόνο ήταν όλα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αναγνώστες μας με συγκινούν βαθιά και δίνουν σε μένα και στους συνεργάτες μας το κουράγιο, την πνευματική δύναμη, που αυξάνουν την αποφασιστικότητά μας, το αίσθημα της ευθύνης και του χρέους να συνεχίσουμε το έργο μας. Για δεκαετίες τώρα εισπράττουμε ανάλογα μηνύματα. Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν αναγνώστες τόσο δεμένοι, με τόση αφοσίωση και εμπιστοσύνη σε εφημερίδα, τόσο φιλότιμοι, που να κάνουν τόσες θυσίες γι’ αυτήν, όσο οι αναγνώστες του «Εθνικού Κήρυκα».

«Εχω ‘εξάρτηση’ από τον ‘Ε.Κ.’ – όπως έχει κανείς εξάρτηση με τα ναρκωτικά», μου είπε αναγνώστης.
Κι όταν ένας αναγνώστης διαμαρτύρεται για κάτι, το κάνει από αγάπη, με σκοπό να βοηθήσει την εφημερίδα.
Δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω.

Κάνω μια σύντομη ανακεφαλαίωση των αλλαγών που κάναμε και οι οποίες εισήγαγαν την εφημερίδα στην Νέα Εποχή:
Η εφημερίδα εκδίδεται 6 ημέρες την εβδομάδα, όπως και πριν, αλλά τυπώνεται Δευτέρα, Τετάρτη και Σαββατοκύριακο και κυκλοφορεί στα περίπτερα όπως πριν, το προηγούμενο απόγευμα, δηλαδή το φύλλο της Δευτέρας την Κυριακή το απόγευμα, της Τετάρτης το απόγευμα της Τρίτης και του Σαββατοκύριακου το απόγευμα της Παρασκευής.

Τις άλλες τρεις μέρες, όπως και κάθε μέρα, θα βρίσκετε την εφημερίδα, με όλες τις ειδήσεις αγγελίες κ.τ.λ. στην ιστοσελίδα του «Εθνικού Κήρυκα» -www.ekirikas.com.

Εχουμε ακόμα αφιερώσει εκτεταμένο χώρο στην ιστοσελίδα για μικρές αγγελίες από αγγελίες θανάτων και μνημοσύνων, μέχρι αγγελίες για υπαλλήλους, αγοραπωλησίες κ.τ.λ. που διαβάζονται πλέον σε όλη την Υφήλιο.

Ακόμα, στους συνδρομητές μας προσφέρουμε δωρεάν πρόσβαση στην ηλεκτρονική μας έκδοση για 4 μήνες. Τηλεφωνήστε μας στο 718-784-5255 για να σας δώσουμε τους κωδικούς.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Οι αλλαγές αυτές ήταν αναγκαίες για να διασφαλίσουν και να προστατεύσουν το μέλλον της εφημερίδας. Θα φέραμε βαριά ευθύνη αν δεν τις κάναμε.

Μάλιστα, όπως σωστά σχολιάζουν μερικοί αναγνώστες, αργήσαμε να τις κάνουμε αφού κι εκείνοι είχαν από καιρό μεταφέρει την συνδρομή τους στην ηλεκτρονική μας έκδοση.

Με την απόφαση αυτή θα δοθεί η δυνατότητα στον «Εθνικό Κήρυκα» να συνεχίσει να είναι η φωνή της Ομογένειας. Να σας ενημερώνει με σεβασμό και εκτίμηση, έγκυρα και αντικειμενικά για πολλά ακόμα χρόνια.

Σας ευχαριστώ!