You are currently viewing Στη Μονή Βατοπαιδίου ο Φιλίππων Στέφανος – Ιερούργησε σήμερα της Παναγίας με το παλαιό στις Καρυές

Στη Μονή Βατοπαιδίου ο Φιλίππων Στέφανος – Ιερούργησε σήμερα της Παναγίας με το παλαιό στις Καρυές

  • Reading time:2 mins read

Στις 28 Αυγούστου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στέφανος προεξήρχε στην πανήγυρη για την Κοίμηση της κυρίας Θεοτόκου στο ναό του Πρωτάτου στις Καρυές.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος με τη συνοδεία του επισκέφτηκε την όπου έγινε δεκτός με την πρέπουσα τιμή από τον Γέροντα Εφραίμ και τους πατέρες της Μονής.

Προσκύνησε στο Καθολικό τις εικόνες της Παναγίας και την Τιμία της Ζώνη καθώς και το ιερό λείψανο του Αγίου Στεφάνου.

Έπειτα τους υποδέχθηκε ο Γέροντας Εφραίμ στο γραφείο του για το καθιερωμένο μοναστηριακό κέρασμα και είχαν κοινή συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ατλάντας κ.Αλέξιο.

Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης