You are currently viewing Σημερινά Σφηνάκια που Τζού-ζουν! Μάιος 2017/6

Σημερινά Σφηνάκια που Τζού-ζουν! Μάιος 2017/6

  • Reading time:1 mins read

•• 1.Όπως σας υποσχέθηκα προχθές επανήλθα δριμύτερος! Και όπως βλέπετε συνεχίζω ακάθεκτος το έργο της ενημέρωσης και της διαφώτισης, για τα κακώς κείμενα στον εκκλησιαστικό χώρο!

•• 1α. Σας το έχω πει πολλές φορές και θέλω να το πάρετε απόφαση : δεν ασχολούμαι με τα ηθικά παραπτώματα και τις σεξουαλικές επιδόσεις των κληρικών μας! Γιαυτό μη μου στέλνετε ανώνυμες και αδέσποτες πληροφορίες για πρόσωπα και καταστάσεις!Δεν γίνεται να δημοσιεύουμε όποια πληροφορία μας στέλνετε και μάλιστα χωρίς αποδεικτικά στοιχεία! Δυστυχώς στο χώρο της Εκκλησίας ακμάζει το κουτσομπολιό και η σπερμολογία! Ευτυχώς, όμως, όλα όσα λέγονται δεν είναι αληθινά! Γιαυτό δεν θέλω να γράφω και μετά να τα μαζεύω!

••1β.Αυτό δε σημαίνει ότι αν πέσει στην αντίληψή μας κάτι που βγάζει μάτι, εννοείται ότι θα πάρω θέση και θα πώ τα πράγματα με το όνομά τους! Όπως έχετε καταλάβει δεν με ενοχλούν οι άνθρωποι με αδυναμίες! Αλλά οι υποκριτές και οι προκλητικοί! Οι πρώτοι παριστάνουν τους Αγίους και οι ψυχές τους είναι μαύρες και άραχνες από την κακότητα και την εμπάθεια για τον πλησίον, τον συνάνθρωπο! Οι δεύτεροι δεν σέβονται τίποτα! Ούτε τον εαυτό τους, αλλ´ ούτε και την Εκκλησία μας, που τους έχει δεχτεί στους κόλπους της και τους ανέχεται!

 ••1γ.Λοιπόν, ας σταματήσουν οι απερίσκεπτοι να προκαλούν! Γιατί θα σπάσω το “εμπάργκο” που …μου έχω επιβάλλει και θα αρχίσω να ασχολούμαι σοβαρά μαζί τους και τις επιδόσεις τους! Έχουν περιέλθει σε γνώση μου πολλά στοιχεία για δραστηριότητες κληρικών(πλειοψηφούν οι αρχιμανδρίτες και δυστυχώς και έγγαμοι ιερείς) που εκθέτουν την Εκκλησία!

••1δ.Και δεν είναι ένας και δύο! Είναι πάρα πολλοί! Δεν αναφέρομαι σε αυτούς που προσέχουν και σέβονται το ράσο που φορούν! Στο δωμάτιό τους ας κάνουν ό,τι θέλουν! Αναφέρομαι στους αδίστακτους και στους θερμόαιμους , που έχουν αφήσει τα ενστικά τους να τους κυριαρχήσουν και κάνουν αίσχη! Η λέξη εγκράτεια δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους! Και μιλάμε για επώνυμους κληρικούς!

••1ε.Δεν θέλω να προχωρήσω σε λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή, αλλά θα αρχίσω να βγάζω “κόκκινη κάρτα” σε όσους έχουν ξεπεράσει τα όρια! Και θα γράφω ,έστω με φωτογραφικό τρόπο, στην αρχή, τις ασχημίες τους! Θα το καταλάβετε πολύ σύντομα! Και το κάνω αυτό για να σας προετοιμάσω και να μαζευτείτε! Αλλιώς το τσουνάμι που θα ξεσπάσει θα είναι καταστροφικό αυτή τη φορά και όλοι ξέρετε το γιατί!Και αυτή τη φορά δεν υπάρχει κάποιος … για να δεχθεί να θυσιαστεί ως Ιφιγένεια και να γλιτώσουν οι υπόλοιποι! Για να παριστάνουν μετά τους.. ζηλωτές!

 ••1στ.Λοιπόν παίδες προσοχή! Σταματείστε οι του λεκανοπεδίου τις μεταμεσονύκτιες τσάρκες στις πλατείες Κολιάτσου, Αμερικής και Μπουρναζίου και οι της επαρχίας τα σπιτώματα σε σπίτια Αλβανών, Αφγανών και άλλων φυλών του Ισραήλ! Έχετε γίνει αντιληπτοί από περιοίκους και όχι μόνον! Άσε που ξοδεύετε και πολλά για τις ιδιαίτερες επιδόσεις και απολαύσεις σας! Και αυτό έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτό! Προσοχή λοιπόν και οικονομία! Υπάρχουν και πιο φθηνές λύσεις! Μη σας πιάνουν κορόιδα! Ασε που σας φωτογραφίζουν κιόλας! Αν ο δύσμοιρος εκείνος συγκληρικός σας πλήρωσε ακριβά την εμφάνισή του με εσώρουχα στη φωτό από την ενέδρα που του έστησαν ο αδίστακτος φίλος του και η παρέα του( είναι ακόμη εκτός Εκκλησίας μολονότι το ΣτΕ τον δικαίωσε), φαντασθείτε τι θα συμβεί αν αρχίσουν να εμφανίζονται φωτό σε διάφορες ανεξέλεγκτες καταστάσεις! Σας καταγράφουν για να σας κρατούν!Μην αφήνετε το πάθος σας να σας κατευθύνει! Είδα βίντεο που τράβηξε επιτήδειος στο οποίο εικονίζεται κληρικός και έφριξα!! Μη με ρωτήσει κανείς γιαυτό!

••1στ1.Και για να καταλάβετε τί γίνεται γύρω μας! Αρχιμανδρίτης του λεκανοπεδίου, που παριστάνει τον ζηλωτή και αντιπαπικό και του αρέσουν τα ξινά και έχει ακριβά γούστα, εθεάθη στο εξωτερικό συνοδευόμενος από ευειδή νεαρό-μοντέλο ,που ειδικεύεται σε ιδιαίτερες υπηρεσίες και full προγράμματα, όπως γράφει στο προφίλ του! Τους είδε φίλος δημοσιογράφος που ήταν και αυτός στην ίδια πόλη να περνούν ευχάριστες στιγμές σε λούνα πάρκ! Και τους φωτογράφισε γιατί τους άκουσε να μιλούν ελληνικά! Φρίξον ήλιε και στέναξον γή!

••1στ2.Και αυτό μου θύμισε ένα άλλο περιστατικό που έζησα κι εγώ πρό ετών, ολίγον μετά την Κοίμηση του Χριστοδούλου, ευρισκόμενος στην Ρουμανία! Ξαφνικά βλέπω με την άκρη του ματιού μου, στη αγορά, σε έναν μεγάλο πεζόδρομο, έναν ανώτατο κληρικό– υπεράνω πάσης υποψίας ο οποίος μάλιστα έχει χτίσει ένα συντηρητικό προφίλ–μαζί με έναν ξανθό νεαρό Ρουμάνο, ομιλούντα την ελληνική με ρουμάνικη προφορά! Δεν ήταν αθώα συνύπαρξη! Μέχρι και οι Ρουμάνοι έβλεπαν περίεργα! Από την άλλη άκρη του ματιού του με είχε δεί κι εκείνος και ασφαλώς φρόντισε να εξαφανισθεί! Δεν πίστευα στα μάτια μου με αυτή τη διαπίστωση. Για μία ακόμη φορά! Για την ιστορία αναφέρω το συμβάν!

••2.Μητροπολίτης από τη νέα γενιά Ιεραχών, κάλεσε δύο συνεπισκόπους του σε πανήγυρη στη Μητρόπολή του! Παρακολούθησα την εορτή–αφού υπήρχε αναμετάδοση–με θρησκευτική ευλάβεια! Είχα πολλούς λόγους. Κυρίως όμως γιατί ήθελα να ακούσω τον θείο λόγο που θα εξεφωνείτο! Ως ομιλητής, κατά την κυριώνυμο ημέρα είχε οριστεί από τον οικείο Ιεράρχη, ο έχων τα πρεσβεία Ιεράρχης, ο οποίος ομίλησε κατά τρόπο απίστευτα και απρόσμενα θαυμαστό και εντυπωσιακό! Μου θύμισε παλιοκαιρινά μεγαλεία της Εκκλησίας μας! Άμεσος , εύστοχος, δυναμικός, καυστικός προς την εξουσία, αλλά και παρηγορητικός προς τον λαό μας, τον οποίο κάλεσε σε επαγρύπνηση! Δεν χάδεψε τα αυτιά σε κανέναν, ούτε στην Εκκλησία!Αναγνώρισε μάλιστα και τις ευθύνες που έχει για όλα αυτά που ζει η χώρα μας η ίδια η Εκκλησία και οι ποιμένες της !Και ενώ νόμιζα ότι ονειρεύομαι, καθώς άκουγα έναν πύρινο και αφυπνιστικό λόγο σε χρόνο παρόντα και μέλλοντα! Ήταν από τα κηρύγματα που θάπρεπε να ακούει ο λαός μας από τους ποιμένες του! Μέχρι που ήλθε στη συνέχεια ο οικοδεσπότης Μητροπολίτης, για να μου θυμίσει ότι όλα τα ωραία και τα σημαντικά κρατούν λίγο! Έννοιωσε την ανάγκη να πάρει και εκείνος το λόγο και να καπελώσει τον φιλοξενούμενο Ιεράρχη! Και τί έκανε; Γκρέμισε ό,τι έχτισε ο προηγούμενος ομιλητής! Στην προσπάθειά του να στρογγυλέψει τα όσα είπε , άρχισε να μαζεύει με τρόπο εμετικό και γλοιώδη, τα όσα εύστοχα ειπώθηκαν! Και τότε απογοητεύτηκα για την κατάντια του! Είναι δυνατόν σκέφτηκα να καταστρέφει αυτό το ωραίο που ζήσαμε σήμερα; Και αυτό το έκανε ή από φθόνο γιατί ο άλλος μίλησε καταπληκτικά , ή από μικρότητα! Και πικράθηκα διπλά! Γιατί καθώς ξεκινούσαν αυτοί οι δύο Ιεράρχες, στα πρώτα τους βήματα, σε παράλληλους δρόμους, πίστευα ότι ο δεύτερος εξ αυτών θα εξελίσσετο σε αστέρι και σε πολύ δυναμικό Ιεράρχη, τοις Κείνου ρήμασι πειθόμενος! Προτίμησε να εξελιχθεί σε μελάτο κακέκτυπο!Τελικά ο άλλος ο μεγαλύτερος, έχει πολύ πιο αυθεντικά στοιχεία ανθρωπιάς μέσα του και ασφαλως ξέρει να μάχεται ακόμη και αδύναμος καθώς είναι από τα χτυπήματα της ζωής! Ο άλλος ξάπλωσε στο ντιβάνι της σιγουριάς και δεν δίνει σημασία για την επόμενη μέρα!

••2α. Οι κακές γλώσσες λένε ότι του αρέσει να παρακολουθεί Σκορδά, Μενεγάκη ή το Μπρούσκο, ή κανένα καλό τούρκικο σίριαλ ( αφού τελείωσε ο Σουλειμάν). Βλέπετε το πέρασμα των χρόνων,η καλοπέραση και ο συμβιβασμός αλλάζει τους ανθρώπους! Προφανώς και αυτό που πίστευα εγώ γιαυτόν ήταν μία ουτοπία,μία ψευδαίσθηση που μου είχε δημιουργηθεί με λάθος κριτήρια! Αρχή άνδρα δείκνυσι και όχι η σκανδαλώδης εύνοια που μπορεί να του δείχνει κάποιος ισχυρός, χωρίς να το αξίζει! Κακά τα ψέματα! Η εκπαίδευση στις.. “μπόμπες” και στην.. σκοποβολή, ακόμη και αν περιλαμβάνει μετεκπαίδευση,δε σημαίνει ότι θα σε κάνει και καλό ομιλητή ή δεξιό οιακοστρόφο! Έκαστος στο είδος του!

••2β. Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρίς,ο ίδιος αυτός Ιεράρχης που στρογγύλεψε το κήρυγμα του καλεσμένου του Ιεράρχη και το ισοπέδωσε ομίλησε μαχητικά αυτή τη φορά ως προσκαλεσμένος σε άλλη Μητρόπολη!
 Τελικά η σχιζοφρένεια της προσωπικότητας είναι μία ασθένεια που ακόμη ερευνάται!!

•• 2γ. Έχω μία επιστολή στα χέρια μου και μερικά σημειώματα που αν δεν σεβόμουν τον αποδέκτη τους θα τα δημοσίευα! Όταν μάλιστα επληροφορήθη ο αποστολεύς οτι ευρίσκονται στην κατοχή μου, είπε με τη γνωστή αναισθησία που τον διακρίνει από τα νειάτα του οτι το ίδιο που θίγεται αυτός άλλο τόσο θίγεται και ο αποδέκτης που είναι σημαντικότερος αυτού, οπότε δεν τον πειράζει αν δημοσιοποιηθούν!

•• 3.Η διένεξη που δημιουργήθηκε μεταξύ του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μαξίμου και του Γέροντα πρώην Τρίκκης Αλεξίου, ήταν μία ανώφελη και προκλητική πράξη, που δεν οφέλησε κανένα! Εν μέσω της Μεγάλης Εβδομάδος δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι οι Ιεράρχες μας μπροστά στον εγωισμό τους δεν λογαριάζουν τίποτα και κανέναν! Προχωρούν ακάθεκτοι και όποιον πάρει ο χάρος! Στο εκτενές ρεπορτάζ που δημοσίευσα τις ημέρες εκείνες, προσπάθησα να αναλύσω τα γεγονότα και να προσεγγίσω το θέμα με ψυχραιμία, γιατί αλλιώς θα έγραφα σκληρά πράγματα! Τα ερωτήματα που έθεσα τότε παραμένουν ακόμη και μέχρι σήμερα αναπάντητα! Γιατί να προκληθεί αυτή η ταραχή εν μέσω των Παθών του Κυρίου; Γιατί να μην άφηναν για αργότερα να κονταροχτυπήσουν τα μπαστούνια τους; Τί έγινε από τότε μέχρι τώρα που δεν μπορούσε να περιμένει; Τίποτα απολύτως! Επομένως πού στόχευε αυτή η αναταραχή; Ποιόν ήθελαν να πλήξουν;

••3α.Δεν ξέρω αν έχει τελειώσει το θέμα αλλά προσωπικά με ανησύχησε πολύ διότι εν ονόματι της προσωπικής ευθιξίας εγκαινιάσαμε μία νέα μέθοδο επίλυσης διαφορών, εντελώς ξένη προς την ορθή εκκλησιολογία! Και όσο χάρηκα την στεντόρεια φωνή που ύψωσε εντός της Ιεραρχίας, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος στον Μητροπολίτη Καισαριανής Δανιήλ– που δεν σταματά να παρεμβαίνει επί παντός και να επιπλήττει ως παντογνώστης τους άλλους–άλλο τόσο με πίκρανε η υπερβολική αντίδρασή του προς τον Γέροντα πρώην Τρίκκης Αλέξιο και το λεξιλόγιο που χρησιμοποίησε! Τόσο στην επιστολή, όσο και κατά τη συνέντευξη! Μπορεί να εθίγη από υπόγεια ρεύματα και ανθρώπους που αρέσκονται να διακινούν κουτσομπολιά, θα έπρεπε όμως, να πάει να τον βρεί και να λύσει την παρεξήγηση διαπροσωπικά! Δεν πειράζει, είναι νεώτερος! Διότι η οδός που ακολούθησε τον αδίκησε και ασφαλώς έχασε το όποιο δίκαιό του!

••3β.Όσο για την καταγγελία του περί παρεμβάσεων για την προώθηση συγκεκριμένου κληρικού για την Μητρόπολη Σταγών, ας αναλογιστεί αν αυτό γίνεται για πρώτη φορά στην Εκκλησία μας! Δεν ξέρω αν είναι αληθές αλλά και αν είναι, για πρώτη φορά γίνεται;Όλες οι Αρχιερατικες εκλογές σε τέτοια παρασκήνια στηρίζονται, χρόνια τώρα! Ποιά εκλογή δεν έχει δεχθεί ανάλογες πιέσεις και τα συναφή! Αλλά γιατί έπρεπε να βγάλει στη σέντρα το όνομα ενός υποψηφίου, ανεξαρτήτως του ποιός τον προωθεί; Γιατί έπρεπε να ακυρωθεί ο άνθρωπος αυτός που ευρίσκεται μέσα στη Σύνοδο 25 ολόκληρα χρόνια; Άλλωστε” όστις Επισκοπής ορέγεται, ωραίου έργου επιθυμεί”!

•• 3γ.Μαθαίνω,πάντως, ότι οι διεργασίες συνεχίζονται! Ο Αρχιμανδρίτης από Μητρόπολη της Β. Ελλάδος εξακολουθεί να βολιδοσκοπεί τις διαθέσεις του Αρχιεπισκόπου με τις γνωριμίες που διαθέτει! . Αν και ο Αρχιεπίσκοπος του είπε όταν τον επισκέφθηκε ότι δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή και να περιμένει!
Ο εν λόγω Κληρικός , έχω ξαναγράψει ότι είναι ικανός και άξιος . Είχε επιχειρήσει να μετρήσει τις δυνάμεις του και στο παρελθόν, όταν εχήρευσε η Μητρόπολη που υπηρετεί! Πήγε μάλιστα τότε κόντρα στην Αρχιεπισκοπική υποψηφιότητα! Αλλά επειδή δεν τα ζύγισαν καλά τα πράγματα με τον έτερο συνυποψήφιό του και συνεργάτη του από την ίδια Μητρόπολη, τριχοτομήθηκαν οι δισθέσεις της Ιεραρχίας! Το αποτέλεσμα ; Τους πρόλαβε στη γωνία ο επίσημος υποψήφιος από το Νότο, ο φέρων το χρίσμα! Δυστυχώς το θέμα μιας εκλογικής διαδικασίας είναι πάντα πολύπλοκο ως μία δαιδαλώδης τρίλιζα!

••3δ. “Δίκροκο αυγό”, ονομάζει ένας φίλος μου την προσπάθεια που καταβάλλουν κάποιοι κύκλοι για να προωθήσουν ως υποψήφιο για την Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων έναν εξαιρετικό κληρικό μας που έως τώρα έχει επιδοθεί στην Ακαδημαϊκή του πορεία!Ο εν λόγω Αρχιμανδρίτης συνδέεται πνευματικά με θεσμικό παράγοντα της Αρχιεπισκοπικής αυλής αλλά και με άλλα ισχυρά πρόσωπα που διαθέτουν επιρροή στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο! Αν ο επιτευχθεί αυτό, τότε η προαγωγή αυτή θα επηρεάσει κι άλλες εκλογές, οι οποίες θα αποτελούν τμηματικά μέλη της ίδιας ομάδας, η οποία πρέπει να είναι ισχυρή για την επόμενη μέρα! Όμως λογαριάζουν χωρίς τον ισχυρό ξενοδόχο των Καλαμών! Και επειδή η επόμενη μέρα δεν αργεί θα σκεφθούν πολύ για να του πάνε κόντρα!

••4.Φυσάει ο Βορράς, αλλά όταν θυμώσει ο Νότος τα σαρώνει όλα! Δύο ακόμη ισχυρές υποψηφιότητες ετοιμάζονται για τα Μετέωρα! Η μία έρχεται από την Πελοπόννησο.Δεν την έχουν προτείνει ακόμη στον Αρχιεπίσκοπο γιατί φοβούνται μήπως και την απορρίψει!

••4β. Θα του το πούνε, λέει, σιγά σιγά! Δεν βλέπω να την αποδέχεται, μολονότι ο προτεινόμενος υποψήφιος είναι εξαιρετικός και με πολλές συμπάθειες κληρικός! Αλλά δεν έχει δεί και αυτός φώς από πουθενά!Περιμένει χρόνια! Κάτι καντηλάκια που τρεμοσβήνουν στη γειτονιά του και τα περίμενε,πήραν χαμπάρι οι επιτήδειοι ότι τα παρακολουθούν καθώς πνέουν τα λοίσθια και τα φούλαραν με λάδι!! Το ένα μάλιστα από αυτά, μολονότι τάχει τα χρονάκια του, επειδή αυτή την εποχή, αυτό τον εκκλησιαστικό χρόνο, εκτός από τα όρια της επαρχίας του, ανάβουν και σε περίοπτη Συνοδική θέση! Ισως γιαυτό πήρε κεφάλι και βγάζει γλώσσα σε όποιον τολμήσει να του πεί ότι δεν επιτελεί πλέον επαρκώς τον σκοπό για τον οποίο ετάχθη από την Εκκλησία!
–Δεν θα με σβήσει κανείς, φωνάζει με τη κλιμακωτή φωνή του που θυμίζει ύφος αρχαίου τραγωδού! Θα σβήσω όποτε το θελήσω εγώ, λέει σε όσους τολμούν να τον αμφισβητήσουν και κλείνει με νόημα το μάτι στον επιστήθιο φίλο του που τον στηρίζει ψυχολογικά! Όμως όλα αυτά, είναι σαν τις σπίθες που βγαίνουν όταν το φυτιλάκι αρχίσει να τελειώνει στο καντήλι! Όσο λάδι και να ρίξεις μετά, ο κόπος είναι μάταιος!

•• 5.Το περιστατικό είναι απολύτως διασταυρωμένο και ακριβές! Το γράφω χωρίς ονόματα, για να δώσω την ευκαιρία στον πρωταγωνιστή του να καταλάβει τις λάθος αντιδράσεις του και την απαράδεκτη συμπεριφορά του, προϊόν μιάς υποβόσκουσας αλαζονείας που όσο δεν την καταπολεμά, θα τον καβαλήσει άσχημα και τότε θα ζήσει το “εσχάτη πλάνη, χείρων της πρώτης”. Ο πρωταγωνιστής μας είναι Αρχιερεύς σε νησιωτική περιοχή της Ελλάδος! Προεξήρχε της πανηγύρεως Ιεράς Μονής- από τις πιο αγαπημένες στο νησί. Είχε αρχίσει το θείο κήρυγμα προς το εκκλησίασμα(στην ολότητά του γυναίκες, αφού η Μονή διατηρεί το άβατον τοις ανδράσι, άχρι τούδε) και όπως αντιλαμβάνεστε ευρίσκετο σε ειδικό οίστρο! Αίφνης τη χειμαρρώδη ρητορική του ανδρός διακόπτει ο θόρυβος ενός κινητού τηλεφώνου! Προς στιγμή διακόπτει και σε κλάσματα δευτερολέπτου ξεσπά σε οργισμένες φωνές προς την κάτοχο της δαιμονικής συσκευής που τον διέκοψε την σημαντικότερη στιγμή της ομιλίας του!

–Να κλείσετε αμέσως το κινητό, προστάζει και με τους γαλανούς οφθαλμούς του καρφώνει αυστηρά την παραβάτισα!

Συνέχισε απτόητος το κήρυγμά του και μάλιστα σε ακόμη πιο έντονο ύφος στηλίτευε τα κακώς κείμενα της ζωής μας!

Αλλά η καλή ώρα δεν κράτησε πολύ! Ένα άλλο κινητό διέκοψε αυτή τη φορά και μάλιστα με έναν κακόγουστο ήχο το θείο κήρυγμα! Άστραψε και βρόντηξε ο ομιλητής Αρχιερεύς!

–Να το κλείσετε τώρα, φώναξε και να βγείτε έξω!

Η κάτοχος της αμαρτωλής συσκευής εκτέλεσε αμέσως την εντολή κλείνοντας τη, αλλά δεν εξήλθε του ιερού ναού όπως πρόσταξε ο αυστηρός και νευρικός Αρχιερεύς, προφανώς γιατί ντράπηκε η γυναίκα και δεν θέλησε να γίνει η δακτυλοδεικτούμενη της πανηγύρεως! Ο Αρχιερεύς κράτησε την σιωπή του μαζί με την υπομονή του για λίγο και επανήλθε με το εξής αμίμητο ξέσπασμα:

–Σας είπα κυρία μου, να βγείτε έξω και δεν βγήκατε, ούρλιαξε οργισμένος ! Αφού λοιπόν δεν φεύγετε εσείς θα φύγω εγώ! Και χωρίς δεύτερη κουβέντα σταμάτησε το κήρυγμα ,μπήκε εντός του ιερού και απεχώρησε!!

••6α.Άγιε πας καλά;Ποιός σου έδωσε το δικαίωμα να φέρεσαι ως στυγνός δικτάτωρ και μάλιστα εν ώρα θείας λατρείας; Τί συμπεριφορά είναι αυτή; Έριξες μια ματιά να δείς τις ηλικίες που συμμετείχαν και παρακολουθούσαν τη θεία λατρεία; Μέσος όρος από 60 ετών και άνω! Οι νέες κοπέλες ελάχιστες! Και εξ αυτών οι περισσότερες είχαν πάει στην Παναγία για να καταθέσουν το αίτημά τους και να κάνουν το τάμα τους! Και σύ τί έκανες; Τις οδήγησες σε άτακτο φυγή! Τις σκανδάλισες με την αμετροεπή και νευρική συμπεριφορά σου! Θα φερόσουν έτσι αν ο κάτοχος του απείθαρχου κινητού ήταν, ας πούμε αξιωματικός, ή ένας φέρελπις νέος από κάποια παραγωγική σχολή του ναυτικού μας, ή έστω κάποιος εκ των πολλών νέων που πλαισιώνουν την αυλή σου, ωσάν να αποτελούν την Ιερή Σύγκλητο της επαρχίας σου!! Φυσικά όχι! Και αυτό δεν το λέγω μόνον εγώ, αλλά οι πάντες στην νησί!Επομένως σεμνά, γιατί άρχισαν να μας παίρνουν χαμπάρι!Αν ο Ποιμενάρχης ενός λαού δεν μπορεί να συγχωρέσει τον αιφνίδιο και ασφαλώς ανεπιθύμητο χτύπο ενός κινητού τηλεφώνου, έστω και εν ώρα θείας λειτουργίας, τότε δεν θα μπορεί να συγχωρήσει τίποτα! Γιαυτό καλόν είναι να συνέλθουμε και να επανέλθουμε στις καλές στιγμές της Εκκλησίας μας! Γιατί πολύ φοβούμαι ότι όσο τα πράγματα δυσκολεύουν, τόσο θα λιγοστεύουμε και στο τέλος θα μείνουμε εμείς και εμείς!!

••7. Μερικοί Μητροπολίτες της Εκκλησίας μας έχουν μετατρέψει τις Μητροπόλεις τους σε φλεγόμενες ζώνες! Έχουν κηρύξει μία ιδιότυπη “τζιχάντ” κατά των Μοναχών των επαρχιών τους! Σε μία εποχή μεγάλης εκκλησιαστικής λειψανδρίας τα έχουν βάλει με τους μοναχούς και τις μοναχές των επαρχιών τους! Έλυσαν βλέπετε όλα τα απλά προβλήματα των επαρχιών τους και τα έβαλαν με τον Μοναχισμό! Λες και έχουν να κάνουν με αλλόθρησκους! Κυριολεκτικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι διώκεται ο Μοναχισμός! Και οι λόγοι; Ασήμαντοι! Βάζουν πάνω απ´όλα τον εγωισμό και το πείσμα ! Ιστορικά και στατιστικά, πάντως, όποιος Μητροπολίτης τα έβαλε με Μοναχούς και Μοναστήρια δεν είχε καλό τέλος! Εγώ απλά περιμένω την επιβεβαίωση και αυτή τη φορά!

••7α.Ο χορός καλά κρατεί! Κορυφαίος της επιθετικής και εκδικητικής αυτής πρακτικής ο Ναυπάκτου Ιερόθεος! Η κόντρα του με την Μονή Μεταμόρφωσης, η οποία αποτελεί “σήμα κατατεθέν” για την Ναύπακτο και την ευρύτερη περιοχή, δεν λέει να κοπάσει! Και ενώ έχει χάσει όλα τα πολιτικά δικαστήρια και τις προσφυγές στο ΣτΕ, επιμένει! Προχθές μάλιστα, με μία παρέμβασή του για όλα τα θέματα που αφορούν σχέσεις Εκκλησίας και κράτους,η οποία είχε και ενδιαφέρουσες και σημαντικές προτάσεις,ζήτησε την μη ανάμιξη της πολιτικής- κοσμικής δικαιοσύνης στην εκκλησιαστική! Για να μπορεί προφανώς η εκκλησιαστική να κάνει ο,τι θέλει και μάλιστα κατά τρόπο ανεξέλεγκτο! Κατ´αρχήν η Εκκλησιαστική δικαιοσύνη δεν θεωρείται και δεν είναι δικαιοσύνη! Υπηρεσιακά συμβούλια ονομάζονται τα Συνοδικά δικαστήρια! Ας μη θεωρούν, λοιπόν, οι Αρχιερείς μας τους εαυτούς των δικαστές! Και δόξα τω Θεώ,που δεν είναι! Όμως αναρωτιέμαι, πώς είναι δυνατόν ένας τόσο σημαντικός Θεολόγος, ως ο Ναυπάκτου Ιερόθεος, να αναλίσκεται σε δευτερεύουσες εμμονές και να δαπανάται σε πράγματα που στην εξέλιξή τους τον εκθέτουν! Τί άλλο περιμένει από το ΣτΕ για να καταλάβει τον λάθος δρόμο που ακολουθεί! Για όλα υπάρχει η σωστή λύση, αρκεί να πρυτανεύει πνεύμα συνέσεως και αγάπης! Ας το πάρει από την αρχή το θέμα και ας προσπαθήσει να ενώσει τα διεστώτα! Πάντα υπάρχει χρόνος για να κάνεις το σωστό και το καλό! Είναι κρίμα το ποίμνιο της επαρχίας του να είναι διχασμένο! Και ο ίδιος να αναλίσκεται με τέτοια θέματα ενώ μπορούσε να διαπρέπει σε όλα τα θέματα!

••7β.Δεύτερος αλλά εξίσου μαχητικός κατά των μοναχών, ο Μητροπολίτης Λευκάδος Θεόφιλος.Έχει βάλει ως στόχο του να αποκτήσει εξ ολοκλήρου τον έλεγχο της Μονής Φανερωμένης, μετατρέποντάς την από Μονή σε Προσκύνημα. Ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Νικηφόρος Ασπρογέρακας έχει γίνει ο σάκος του μποξ. Η Λευκάδα έχει διχαστεί! Ο λαός αναρωτιέται γιατί οι κληρικοί μας και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο, ερίζουν για θέματα που θα μπορούσαν να λυθούν με ειρηνικό τρόπο! Η κατάσταση μπορεί να μοιάζει ελεγχόμενη, αλλά πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι η φωτιά σιγοκαίει! Έχουν γίνει τραγικά λάθη! Ο λαός βράζει! Και το θέμα δεν είναι χθεσινό! Απασχολεί την Μητρόπολη από την πρώτη στιγμή που ενθρονίστηκε ο Θεόφιλος! Και πάνε εννιά χρόνια από τότε! Πόσο να αντέξει κανείς; Η Λευκάδα είναι αναστατωμένη! Και το θέμα δεν λέει να πάρει ένα τέλος! Κάθε φορά βγαίνει κάτι καινούριο!

••7γ. Η ιστορική Μητρόπολη Κίτρους, την οποία εποίμαναν σημαντικοί Ιεράρχες όπως ο Κωνσταντίνος Κοιδάκης ο από Πλωμαρίου( συγγενής μου εξ αίματος από την Αγία Παρασκευή Τσεσμέ Μικράς Ασίας), ο πολύς Βαρνάβας Τζωρτζάτος ( που ήταν συγκρατούμενος με τον πατέρα μου κατά την γερμανική κατοχή) και ο γλυκύς Αγαθόνικος (ο οποίος ταλαιπωρείται ακόμη εν ζωή για να απολαύσει των αγαθών του Παραδείσου που θα τον δεχτεί)ταλαιπωρείται εσχάτως! Ο νύν Μητροπολίτης Γεώργιος( πνευματικό ανάστημα του Μητροπολίτη Βεροίας), έχει ξεκινήσει μία ανεξήγητη διαμάχη με την Μονή του Αγίου Εφραίμ. Το κακό ξεκίνησε ανήμερα της Παναγίας, όταν ο Μητροπολίτης αντί να πάει να λειτουργήσει στο ναό που είχε ορίσει, πήγε και σταμάτησε τη λειτουργία που είχε ήδη αρχίσει στη Μονή από τον συνταξιούχο ιερέα που εξυπηρετούσε τη Μονή , τον οποίο έδιωξε κακήν κακώς ενώ τελούσε την προσκομιδή!Βέβαια ο άνθρωπος υπό τον φόβο δυσμενών συνεπειών εγκατέλειψε το ναό και ετράπη εις άτακτο φυγή! Έκτοτε η Μονή αυτή στοχοποιήθηκε! Η Ηγουμένη Αικατερίνη, μία δυναμική και μορφωμένη Μοναχή μαζί με όλη τη συνοδεία της (η οποία αποτελείται από 25 εξαίρετες και πολυτάλαντες Μοναχές), έκτοτε ζούν υπό καθεστώς φόβου! Είναι συχνά θύματα προσβολών και οικονομικών ελέγχων! Ακόμη και αυτή τη στιγμή η Μονή τελεί υπό αυστηρό έλεγχο! Και δεν είναι μόνο οι διοικητικές κυρώσεις! Επί τη ενάρξει της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής επεφύλαξε στη Μονή μία ακόμη ατιμωτική και προσβλητική ενέργεια πνευματικού περιεχομένου, την οποία μέχρι σήμερα δεν την έχει πάρει πίσω!Το “συγχωρήσωμεν πάντας τη Αναστάσει” δεν ξημέρωσε ακόμη στην Κατερίνη! Δεν ξέρω πού το πάει ο Άγιος αλλά ήδη η συμπεριφορά του αυτή, μαζί με όλα εκείνα που ακούγονται για τον προκάτοχό του Γέροντα Αγαθόνικο,άρχισαν να γίνονται ευρέως γνωστα και να του κοστίζουν ! Ο κλήρος– με εξαίρεση ολίγα πρόσωπα κληρικών που τον πλαισιώνουν– είναι ένα καζάνι που βράζει! Ο λαός τον αντιμετωπίζει με δυσπιστία!Οι αρχές του νομού ναι μεν συνεργάζονται αρμονικά μαζί του αλλά συζητούν τα όσα γίνονται! Και ο Μητροπολίτης πριν ακόμη χαρεί την αρχιερωσύνη του άρχισε να αμφισβητείται ! Σίγουρα όλο αυτό δεν θα έχει καλή εξέλιξη και θα υπάρξουν συνέπειες!

•7δ.Στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος, η έλευση του νέου ποιμενάρχη Τιμοθέου, δημιούργησε μία εξίσου έκρυθμη κατάσταση! Πριν ακόμη βάλλει ένα προσωπικό λιθάρι στην οικοδομή της Μητρόπολης, άρχισε την κατεδάφιση, ξεκινώντας από τον Μοναχισμό! Αυτή ήταν η πρώτη προτεραιότητά του! Αφού οδήγησε την Ηγουμένη Διοδώρα( με τα τόσα χαρίσματα αλλά και την σπουδαία ακαδημαϊκή μόρφωση με τα τρία διδακτορικά τη) σε φυγή μετά από αλλεπάλληλες προσβολές και ταπεινώσεις, ήλθε η ώρα του Ηγουμένου και Γέροντα των Αδελφοτήρων Διονυσίου!Είναι αλήθεια ότι συχνά τα κόμπλεξ και η ημιμάθεια τυφλώνουν τον άνθρωπο και τον κάνουν σκληρό και εκδικητικό!Αλλά αυτό δεν βγαίνει πάντα σε καλό!
 Ο Μητροπολίτης Τιμόθεος, επηρεασμένος από λάθος ανθρώπους ,θέλει να απαλλαγεί από τον Ηγούμενο Διονύσιο και να τον διώξει από την Μητρόπολη! Μάλιστα τον οδηγεί ως πρόβατο επί σφαγή στο Συνοδικό δικαστήριο για καθαίρεση,με ανόητες αιτιολογίες, οι οποίες θα εκπέσουν στο ΣτΕ. Και ασφαλώς μπορεί να καταφέρει να τον καθαιρέσει και να τον διώξει από την Μητρόπολη, αφού οι Αρχιερείς μας θα θελήσουν να ικανοποιήσουν την επιθυμία του! Όμως διανοήθηκε ο Άγιος, όταν είναι να φύγει από τη Μητρόπολη ο Ηγούμενος μόνος του θα φύγει; Μόλις βρεί την κατάλληλη λύση θα πάρει μαζί του και όλες τις Μοναχές και τους Μοναχούς που ανήκουν στις αδελφότητές του ! Το αποτέλεσμα; Να αδειάσουν οι ακμάζουσες Μονές της Θεσσαλιώτιδος! Αυτό θέλει; Συγχαρητήρια βρίσκεται σε καλό δρόμο! Το πέτυχε!Ας θυμηθούμε τί συνέβη στο Σιδηρόκαστρο όταν οι Μοναχές της μεγάλης Μονής που στόλιζε την ακριτική πόλη, πήραν των ομματιών τους και έφυγαν( για άλλους λόγους ). Η εγκατάλειψη αυτή στοίχισε και στην εκεί τοπική Εκκλησία αλλά και στην κοινωνία που ακόμη μέχρι σήμερα αναπολεί τις όμορφες και γαλήνιες στιγμές που ζούσε μέσα στη συγκεκριμένη μοναστική πολιτεία με τις χρυσοχέρες και δημιουργικότατες μοναχές! Αυτό αρκεί για να κάνει αυτούς που πρέπει να ζήσουν το future shock της επόμενης μέρας! Γιαυτό και στην περίπτωση του Διονυσίου, αντί να εκμεταλλευτεί η Εκκλησία την ικανότητά του να οργανώνει Μονές και να δημιουργεί ορθόδοξες κυψέλες, τον κυνηγά και τον εκπαραθυρώνει! Και σε αυτό βοηθούν όλοι οι Άγιοι Αρχιερείς οι οποίοι παρασύρονται από τους μύθους και τα κουτσομπολιά που κυκλοφορούν από τους επιτήδειους ! Άγιοι , για όλους λένε! Και για τον καθένα από σας ! Θέλετε να γράψω τί κυκλοφορεί; Ασφαλώς όχι! Παπντα έτσι συνέβαινε στο χώρο της Εκκλησίας ! Γιαυτό να χαίρεστε καλάμους σαν τον δικό μας που ξεμπροστιάζει τέτοια φαινόμενα και απογυμνώνει αυτούς που θέλουν πραγματικά το κακό της Εκκλησίας με το να εκθέτει τα πρόσωπα!

••7ε.Ήθελα να ήξερα έχει ποτέ προσπαθήσει στην πορεία του κάποιος εξ αυτών, που κρίνουν τους άλλους αβρόχοις ποσίν,να κάνει κάτι ανάλογο; Δηλαδή να στήσουν εκ του μηδενός Μονές; Αν δεν έχεις καταφέρει κάτι ανάλογο στη ζωή σου αρκεί το να κάνεις επίδειξη της δεσποτικής ισχύος σου για να επιβληθείς στον άλλον; Όχι βέβαια ! Γιατί να επιδιώκουν, λοιπόν, την υποταγή του άλλου με τόσο απόλυτο τρόπο; Δεν τους αρκεί που ο Θεός τους επέτρεψε να γίνουν Αρχιερείς; Γιατί να δείχνουν αυτό το κακό και εκδικητικό πρόσωπο;Η ζωή είναι τόσο μικρή! Και εμείς ασχολούμαστε με έριδες και κακότητες! Με το να γίνει κάποιος Αρχιερεύς δε σημαίνει ότι γίνεται κα παντογνώστης και πρέπει να εξελιχθεί και σε δήμιο! Αυτά που μας δίδαξαν οι Άγιοι Πατέρες, με το παράδειγμα και την ταπείνωσή τους, δεν ισχύουν μόνο για τα βαρύγδουπα κηρύγματα και τις υποκριτικες μεγαλοστομίες!Ισχύουν και όταν γινόμαστε άδικοι εμείς οι ίδιοι!
 ••8.Και επειδή μου λέτε ότι δεν γράφω ποτέ κάτι για τους φίλους μου, λέω να αλλάξω πορεία σήμερα και να καταθέσω μία αντίθετη άποψη που έχω με τον Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα. Η τάξη της Εκκλησίας μας επιτάσσει κατά τις ιεροπραξίες να προίστανται οι άγαμοι κληρικοί μας των εγγάμων,ακόμη και αν έχουν επιφορτισθεί οι δεύτεροι με θεσμικές διοικητικές ευθύνες! Τους έχουν ανατεθεί π.χ.καθήκοντα Αρχιερατικού Επιτρόπου! Ο Σεβ. Ιλίου έχει αλλάξει αυτή τη σειρά ! Έτσι όταν χοροστατεί δίνει το προβάδισμα στους εγγάμους οι οποίοι είναι Αρχιερατικοί του Επίτροποι, ακόμη και αν είναι αγράμματοι ή έχουν λίγα χρόνια ιερωσύνης! Αυτό εκτός από αντικανονικό,είναι και μεγάλο λάθος! Είμαι ο τελευταίος που θα πάρω το μέρος κάποιων άκαπνων και προκλητικών Αρχιμανδριτών που καμαρώνουν φορώντας το επανωκαλύμμαυχο, λες και είναι σε πασαρέλα επίδειξης και φέρονται υποτιμητικά σε λευκανθέντες εγγάμους κληρικούς! Αναφέρομαι στους σωστούς! Που ξέρουν να φέρονται και να σέβονται! Η Εκκλησία μας, ωστόσο, έχει θεσπίσει αυτή τη σειρά γιατί αυτό αποτελεί ένα είδος επιβράβευσης στον άγαμο κληρικό που άφησε(!!!) τα του κόσμου τούτου, για να αφοσιωθεί στην Εκκλησία!. Αναρωτιέμαι πάντως, γιατί ο Σεβ. Ιλίου πάει κόντρα σε αυτή την παράδοση! Θυμάμαι κάποτε στην Λεβαδειά, όταν είχε έλθει ο νύν Κυδωνιών Αθηναγόρας, εκ της αυτής πνευματικής οικογενείας , ο τότε Μητροπολίτης Θηβών Ιερώνυμος( νύν Αρχιεπίσκοπος) του είχε δώσει το προβάδισμα για να τον τιμήσει ως νέο Μέγα Εκκλησιάρχη του Οικουμενικού Πατριαρχείου! Και τότε ο απλός, ανεκτικός και ευγενής Ιλίου Αθηναγόρας, Αρχιμανδρίτης ακόμη,είχε δυσφορήσει και το έδειξε! Το ίδιο συμβαίνει σήμερα και με τους δικούς του Αρχιμανδρίτες οι οποίοι δυσφορούν και κάποια στιγμή θα δείξουν αυτή τη δυσφορία! Ας το προλάβει! Άλλωστε έχουν δίκαιο οι άνθρωποι!
•• 8α. Προϊστάμενος ναού του λεκανοπεδίου ( ανήκων σε Μητρόπολη που προήλθε από διχοτόμηση) έχει αναπτύξει μεγάλη δραστηριότητα στην υπεξαίρεση χρημάτων από Μυστήρια και λοιπά τυχερά, έναντι των συνεφημερίων του! Μάλιστα επειδή είναι Προϊστάμενος κάνει ότι θέλει και αποκρύπτει τα Μυστήρια από τους άλλους ιερείς, οι οποίοι τα πληροφορούνται από το βιβλίο Μυστηρίων!Έχει τόσο εξοικειωθεί στην απάτη που έχει εκπαιδεύσει και βοηθό λαϊκό που τον έχει μάθει να υπεξαιρεί τα χρήματα από τα πρόσφορα! Δεν τον παρεξηγώ! Βρήκε και τα κάνει! Είναι αγράμματος και τσαπατσούλης! Όμως ας προσέχει! Μια του κλέφτη, δυό του κλέφτη!
Παπά Κώτσο, σε πήραν είδηση! Έρχεται βροχή, πλακώνει καταιγίδα!

 ••9. Δεν περίμενα ότι αυτά που έγραψα περί “ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ” θα εύρισκαν τέτοια απήχηση σε όλους σας! Τα σχόλιά σας καυστικά έως εκπληκτικά! Φαντασθείτε τί έχει να συμβεί στην μετά Ιερώνυμο εποχή! Ετοιμάστε τα εδώλια και τις κρεμάλες! Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται κρύο την κατάλληλη στιγμή!

••10. Τί δεν καταλαβαίνετε ορισμένοι που με ρωτάτε– ανάμεσά σας και Αρχιερείς– για τους “Φρουρούς της Ορθοδοξίας” και τον “Ιερέα Ορεινής Επαρχίας”. Δεν ξέρετε τί ήταν αυτό; Τώρα σας φέραμε;Ξεχνάτε τους λιβέλλους που γράφονταν και στέλνονταν επί Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου και έβριζαν τον Μεγάλο Πρωθιεράρχη και τους στενούς συνεργάτες του; Την τιμητική του είχε πάντα ο Πατήρ Θωμάς Συνοδινός, τότε Πρωτοσύγκελλος και από κοντά ο τότε Θεσσαλιώτιδος ( νυν Βρεσθένης) Θεόκλητος και ασφαλώς ο υπογράφων! Αλλά και πολλά άλλα πρόσωπα εκ των συνεργατών του Αρχιεπισκόπου! Δεν ήμασταν μαθημένοι σε τέτοιες κακοήθειες γιαυτό υποφέραμε ψυχικά και ο πατήρ Θωμάς ήταν με το πιεσόμετρο κάθε μέρα! Εμείς με τον υπόκοσμο και τους περιθωριακούς της οδού Κωνσταντινουπόλεως δεν είχαμε ποτέ σχέση! Αλλά Φροντίσαμε να μάθουμε ποιοί είχαν! Ποιοί τα έγραφαν; Ήταν όλα γνωστά και μη εξαιρετέα πρόσωπα! Μερικά από αυτά ανήκουν στη νέα, μετά τον Χριστόδουλο διοίκηση, μεταξύ αυτών και ο μαυριδερός δημοσιογραφίσκος, που φέρει το ψευδώνυμο Ζάχος Πανούλης ( ο οποίος παρά τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφερε από προ του 1998, έμεινε εκτός και το φέρει βαρέως) και μερικά ακόμη πρόσωπα εκ περιτροπής! Η Νικόλ συσκεύαζε το υλικό και το έστελνε με τη φίλη της τη Σάσα(συνταξιούχο αστυνομικό εκ Χίου- τρομάρα της)! Έχω φτάσει στην άκρη του νήματος και έχω αποκαλύψει με στοιχεία όλη την οργάνωση! Αλλά τώρα πια, τί να κάνω; Ο Χριστόδουλος έφυγε πονεμένος και πικραμένος αλλά και δικαιωμένος και εξαγνισμένος ενώπιον του Θεού! Και ήλθαν στα πράγματα μερικοί εκ των σταυρωτών του! Αυτό ήταν το θέλημα του Κυρίου! Υποταχθήκαμε στο θέλημά Του αλλά όχι χωρίς αντίσταση προς τους θεομπαίχτες! Εδώ θα είμαι για να σας τα θυμίζω! Όσο ζώ!

••11. Δημοσιεύτηκε ο κατάλογος των νέων, προς Αρχιερατεία εκλογίμων, Αρχιμανδριτών που θα ψηφιστεί στην προσεχή τακτική Ιεραρχία του Οκτωβρίου. Από τον κατάλογο αυτό θα γευτούν τη χαρά της εγγραφής όλοι οι υποψήφιοι! Όλοι, εκτός από έναν Αρχιμανδρίτη. Ένας κακόψυχος, εμπαθής και εκδικητικός άνθρωπος, άσκησε ένσταση κατά της εγγραφής για ανόητες και απαράδεκτες αιτιολογίες! Ο Αρχιμανδρίτης υπομένει καρτερικά και αδιαμαρτύρητα την ταλαιπωρία, εξαντλώντας τα όπλα που του δίνει η πολιτική δικαιοσύνη γιατί η εκκλησιαστική δικαιοσύνη( αλήθεια υπάρχει;) κωφεύει ή δε βλέπει τα τερατουργήματα που γίνονται! Ο οικείος Ιεράρχης του Αρχιμανδρίτη, δηλαδή ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ενώ γνωρίζει ότι όλα είναι παράνομα και έωλα τα καλύπτει γιατί δεν θέλει να κοντραριστεί με τον θλιβερό και εμμονικό Γέροντα που θα βγαίνει η ψυχή του και αυτός θα ασχολείται με δίκες! Είτε γιατί θα παραπέμπει κληρικούς που θεωρεί ως εχθρούς του, είτε γιατί θα παρεμβαίνει για να σώζει τους ημέτερους !!! Και ο νοών νοείτω! Περισσότερες λεπτομέρειες σε λίγο!!

••11α. Ενώ θα εγγραφεί στον κατάλογο κληρικός με πολύ κακό παρελθόν, που βαρύνεται ακόμη και για ιεροκαπηλεία και σφετερισμό ιερών κειμηλίων και άλλα παρόμοια ανδραγαθήματα( υπάρχει φάκελος που αν ανοίξει δεν τον ξεπλένει τίποτα) και ο άλλος υποψήφιος επειδή δεν υποτάχθηκε, θα πρέπει να ταλαιπωρείται! Και θα μου πείτε, γιατί να επικρατεί στο χώρο της Εκκλησίας αυτή η αδικία; Γιατί το επιτρέπει ο καλός Θεός! Περιμένετε όμως να δείτε το τέλος της ιστορίας αλλά και το τέλος αυτών που λειτουργούν και κινούνται εν ονόματι της πρόσκαιρης εξουσίας που έχουν και όχι εν ονόματι της αγάπης! Θα είναι οδυνηρό- οδυνηρότατο!

••12. Αν όσοι εκ των Ιεραρχών που μου τηλεφωνήσατε για να με συγχαρείτε για τα όσα έγραψα για τον Αρχιμ. Ιγνάτιο Σάπιο, εκδηλώνατε τα αισθήματά σας στον ίδιο και κάνατε μία μαζική παρέμβαση στον Αρχιεπίσκοπο θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα, για έναν άνθρωπο που αδικήθηκε. Όλοι πλην του Δράμας Παύλου, που έχει μάθει να μιλά καθαρά και αντρίκια και ο οποίος έπραξε τα δέοντα, όμως, η αντίσταση δεν εκάμφθη! Οι υπόλοιποι μάθετε επιτέλους, να μην αφήνετε για την επόμενη ημέρα,αυτό που πιστεύετε ότι πρέπει να κάνετε από σήμερα! Αύριο θα είναι αργά!Και μην μου τα ρίχνετε όλα στον εύκολο στόχο, δηλαδή τον Φθιώτιδος Νικόλαο, διότι δήθεν αυτός κυνηγά και διώκει τον Ιγνάτιο! Και όλοι εσείς τί κάνετε γιαυτό; Δεν έχετε φωνή και άποψη;Απλά ο Άγιος Φθιώτιδος φρόντισε να καταλάβει την θέση που κενώθηκε στη Σύνοδο βάζοντας δικό του κληρικό! Φυσικό είναι αφού είναι Αντιπρόεδρος της Δ.Ι.Σ.! Δεν θάναι για πάντα!

••13. Ο Αρχιμανδρίτης που είχε την εντολή να ψάξει να βρεί τη Νικόλ και να κλείσει την διένεξη που υπάρχει μεταξύ τους, μήπως και δεί μιά άσπρη μέρα, έφτασε μέχρι τα Τρίκαλα , γενέθλιο τόπο της σιτεμένης δεσποινίδος! Έψαξε στα Τρίκαλα στα δυό στενά,μα οι έρευνες απέβησαν άκαρπες!! Δεν την βρήκε! Σκέφτεται τώρα να δώσει το όνομα στις αναζητήσεις απολεσθέντων προσώπων και να ανακοινωθεί μέσω της τηλεόρασης στο AMBER ALERT! Περιμένετε και θα δείτε οσονούπω την είδηση! Θα γελάσουμε!

••14. Ποιοί είναι αυτοί που κανονίζουν τα των προσκλήσεων και λοιπών διακρίσεων στην Αρχιεπισκοπή; Όπως για παράδειγμα,τώρα στο ταξίδι στην Βενετία, ποιοί έφτιαξαν τις λίστες με τα ονόματα αυτών που θα πάνε μαζί , για να παραλάβουν και να συνοδεύσουν την Αγία Ελένη που έρχεται να αγιάσει τον τόπο μας, την δύσμοιρη και ταλαιπωρημένη Ελλάδα μας, για πρώτη φορά; Εννοώ ποιοί δημιουργούν φράξιες σε πρόσωπα που δεν συμπαθούν και γιαυτό τα αποκλείουν από τη συμμετοχή σε αυτό το ταξίδι αλλά και από άλλες εκδηλώσεις; Μήπως γιατί γνωρίζουν πολύ καλά το “ποιόν” τους και τα όσα τραγικά και απαράδεκτα συνθέτουν και παράγουν; Όμως ουδέν κρυπτόν! Το πιο τραγελαφικό είναι στο ταξίδι αυτό θα συμμετέχουν ακόμη και εκείνοι που έκαναν ο,τι μπορούσαν για να μην έλθει η Αγία Ελένη στην Ελλάδα! Λίγο ακόμη και θα είχαν πείσει ή φοβίσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για να ματαιώσει αυτό το ταξίδι!
Καλή μου Αγία Ελένη φώτισέ μας!! Σε περιμένουμε με αγάπη να σε προσκυνήσουμε ευλαβικά!

••15. Μη βιάζεστε μερικοί να προδικάσετε το πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση του κτήματος Προμπονά! Όλα έχουν πάρει το δρόμο τους! Και σε λίγο όπως και αν καταλήξει το θέμα θα γελάσουμε!! Λίγη υπομονή!

•• 16. Αυτό και αν είναι είδηση. Στις 8 Μαίου,στην Έφεσο, χειροτονείται σε διάκονο ένα έμπιστο πρόσωπο του Πατριάρχη που είναι εγκαταστημένο στην Αθήνα και προσφέρει τις υπηρεσίες του για το Πατριαρχείο. Και στις 15 Μαίου χειροτονείται σε πρεσβύτερο στη Φανερωμένη Βουλιαγμένης από τον Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιο. Θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του για το Φανάρι από όποια θέση και αν του αναθέσει το Πατριαρχείο. Πολλά και παράξενα συμβαίνουν! Αλλά όχι και ανεξήγητα για όσους γνωρίζουν να αποκωδικοποιούν!

••17. Ακόμη περιμένω να μου απαντήσουν για το τζακούζι και το φεγγίτη που ανοίγει στη στέγη της Μητρόπολης για να βλέπει τον έναστρο ουρανό ο Μητροπολίτης όταν παίρνει το …λουτρό του! Και σύ λαέ βασανισμένε ζητιάνευε για να φάς!
Με την ευκαιρία να ρωτήσω, τί είναι εκείνο το μεγάλο τετράγωνο πλαστικό καπάκι, στη στέγη του Μητροπολιτικού Μεγάρου, που μοιάζει με ανοιγόμενη ηλιοροφή και φαίνεται πολύ καθαρά από την οδό Μα@@@@πούλου;

••18. Θαυμάστε ήθος Μητροπολίτη της Εκκλησίας μας, όστις πληροφορείται για την περιπέτεια της υγείας ενός συγγενικού προσώπου με κάποιον με τον οποίο ευρίσκεται σε ακήρυχτο πόλεμο!
— Καλά να πάθει! Α, πολύ το χάρηκα! Οι συνομιλητές του τον κοίταξαν με οίκτο και απορία!
Ούστ να χαθείς παλιάνθρωπε! Δεν θα προλάβεις να χαρείς! Έστι δίκης οφθαλμός!

•• 19. Γροθιά στο στομάχι πολλών, ήταν το κείμενο του Αντώνη Ζαμπέλη, που δημοσίευσε ο “Εξάψαλμος” επί τη επετείω του θανάτου του ΓέροντοςωΜητροπολίτη Ιωαννίνων Θεοκλήτου! Ενα κείμενο γεμάτο αλήθειες και αποκαλυπτικά στοιχεία, για εκείνη την ιστορική αλλά σκοτεινή περίοδο, αλλά και για τον δύσκολο αλλά αδαμάντιμο χαρακτήρα του αειμνήστου Ιεράρχου! Ο Αντώνης Ζαμπέλης, ξεκίνησε την πορεία του εντός της Εκκλησίας, ως ο εξ απορρήτων του Ιερωνύμου και κατέληξε να αποχωρήσει από την νευραλγική θέση του Γενικού Διευθυντή της ΕΚΥΟ όταν τα περιβάλλοντα τον διέβαλαν γιατί δεν τους υποκλινότανε! Σήμερα δεν ανταλλάσσει ούτε καλημέρα μετά του Αρχιεπισκόπου! Αν ο Χαρίλαος Τρικούπης είχε πεί το περίφημο
“ανθ´ημών Βουλιμής”, ο Αντώνης Ζαμπέλης θα μπορούσε να πεί τηρουμένων των αναλογιών,
το “ανθ´ημών Δήμτσας”,αφού ο
κ. Δήμτσας, που ο κ. Ζαμπέλης επέβαλε κατά την αρχή της Αρχιεπισκοπείας Ιερωνύμου, ως ηγετικό στέλεχος στην ΜΚΟ της Εκκλησίας, έχει εξελιχθεί να είναι σήμερα στον πιο ισχυρό λαϊκό συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου και συνομιλητής (!!!) Πρωθυπουργών και Αρχηγών Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και άλλων προσωπικοτήτων ανά τον κόσμο. Και εις ανώτερα…!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…..