You are currently viewing Σφηνάκια που….. τζου-ζουν! Αύγουστος 2018-Α

Σφηνάκια που….. τζου-ζουν! Αύγουστος 2018-Α

  • Reading time:1 mins read

#•# Έχουμε καιρό να τα πούμε μέσα από αυτή τη στήλη. Είμαι αδικαιολόγητος το ξέρω! Έχω πολλά να σας πω για να καταλάβετε τί εμπόδισε την επικοινωνία μας. Μάλιστα μπορεί και να με δικαιώνατε! Ωστόσο δεν θα το κάνω! Στην εποχή μας η έλλειψη γνησιότητας είναι αισθητή.
Μια πραγματική είδηση, ένα αληθινό συμβάν, ελάχιστοι το αποδέχονται και το πιστεύουν! Ενδεχομένως και να το παραποιούν. Οι πιο πολλοί αναζητούν με παράδοξο τρόπο να βρούν το παράδοξο και το προκλητικό! Ενώ η αλήθεια είναι απλή, όπως η ομορφιά.Η εποχή μας μας έκανε δέκτες. Ελάχιστοι είναι οι πομποί!

#•# Γιαυτό αποφάσισα να επανέλθω με νέο υλικό και να κάνω μιά νέα αρχή, που να δικαιώνει τη φήμη που έχουν αποκτήσει πλέον τα …σφηνάκια του «ΕΞΑΨΑΛΜΟΥ».Η ζωή είναι μικρή και τα γραπτά μένουν! Όσο και αν πονούν!

#•# Δεν ξέρω αν τα σφηνάκια μας είναι μεθυστικά. Το βέβαιο είναι ότι τσούζουν, ή μάλλον …τζού-ζουν! Όλους αυτούς με τους οποίους ασχολούνται. Ίσως γιαυτό βάλθηκαν μερικοί να μας κλείσουν το στόμα με μηνύσεις και αγωγές. Αλλά εμείς παραμένουμε σταθεροί στις απόψεις μας και πάντα εδώ στην έπαλξή μας! Στο μοναχικό μετερίζι μας! Ατρόμητοι! Δεν μας σκιάζουν οι απειλές τους! Ούτε το ότι μας ανεμίζουν απειλητικά τα ράσα της εξουσίας τους. Δεν είναι ανεμοδαρμένα ράσα!Αλλά ατσαλάκωτα! Σαν καλοσιδερωμένα φουστάνια!Κι αυτό το ξέρουν κι αυτοί!Ας τα φορούν όσο τους ανέχεται ο Κύριος! Αλλά να θυμούνται ότι τα στερνά τιμούν τα πρώτα!

#•#Ο Χριστόδουλος μου έμαθε να κατανοώ πλήρως τον σοφό εκείνο λόγο: « Οι γενναίοι άνθρωποι πίπτουν αλλά δεν κύπτουν». Δεν θεωρώ τον εαυτό μου γενναίο! Αλλά είμαι αληθινός! Αυτά που πιστεύω, τα εκφράζω με θάρρος πάντα ,αδιαφορώντας για το αν παρεξηγηθώ! Θέλω να είμαι αληθινός και χρήσιμος! Όχι ευχάριστος! Γελωτοποιός δεν υπήρξα ποτέ! Και διαθέτω παιδιόθεν την αίσθηση του χιούμορ!

#•# Γέρων Ιεράρχης που θεωρείται δικομανής μας έβαλε στο αρρωστημένο στόχαστρό του ! Άνθρωποι που έχουν αρρωστημένο εγώ, έχουν και αρρωστημένη οπτική γωνία. Θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν ο,τι θέλουν και να αδιαφορούν για τους άλλους. Είπαμε κάποιες αλήθειες που τον αφορούσαν και τον θυμώσαμε! Και μας ζητά τώρα να του ζητήσουμε συγνώμη για πράγματα που ο ίδιος είπε και ομολόγησε όχι μία, αλλά πολλές φορές! Γιατί αλλιώς μας ζητά τα μαλλιά της κεφαλής μας! Είναι πολλά τα λεφτά Ζωή!
Δεν είχα κανένα πρόβλημα να το κάνω για να ηρεμήσω κι εγώ από έναν τέτοιο πονοκέφαλο, αλλά ο τρόπος που το ζητά είναι προδήλως κακός που σε κάνει να αντιδράς! Και καλά ο Γέρων Ιεράρχης, έχει αυτό το χούι..Και τον τυφλώνει η κακία του. Γιατί αυτός ο άνθρωπος δεν αγάπησε ποτέ και κανέναν.
Ο δικηγόρος του, όμως, που παριστάνει τη ….νομική αυθεντία(!!!), δεν τον συμβούλευσε να μην προβεί σε μία τέτοια πράξη που θα τον εκθέσει; Όπως τότε που ήθελε να δίνει τις συμβουλές του για να γίνει το ξεκαθάρισμα ενός εκκλησιαστικού φορέως και ζητούσε… 20-22 χιλ.ως μισθό. Θα του το θυμίσουμε εμείς με ένα έγγραφο που έχει πέσει στα χέρια μας από αυτή την επάρατη περίοδο! Προφανώς τώρα για τις υπηρεσίες του προς τον δικομανή Μητροπολίτη θα αμείβεται καλά!

#•# Πώς το λέει ο σοφός λαός μας; Η ψυχή φεύγει ,αλλά το χούι δεν φεύγει ποτέ!

#•# Και μετά τον Γέροντα Ιεράρχη, έτερος Ιεράρχης από το Βορρά! Ψηλός, αχάριστος και άμυαλος! Κρίμα τα γράμματα που ξέρει αλλά και το ταλέντο του να γράφει όμορφα. Όλα πήγαν στράφι! Τα διοχέτευσε σε λάθος κατεύθυνση που απέδειξαν το αχάριστο του χαρακτήρα του. Όλα θυσία στο βωμό της μισαλλοδοξίας!
Τώρα, λέει, θέλει να αποκαταστήσει την τρωθείσα τιμή του -προφανώς με δίκες! Σεβαστό!
Αλλά την τιμή του στο διχασμένο ποίμνιό του, πώς θα την αποκαταστήσει;Το σκέφτηκε αυτό;
Και αυτό δεν είναι μία εύκολη διαδικασία.

_#•# Εκ της εμπειρίας που έχουμε όσοι εκ των Ιεραρχών ήλθαν στο διάβα των ετών, αντιμέτωποι με ανάλογα προβλήματα και συγκρούστηκαν
με το ποίμνιό τους για ανόητα θέματα και προσπάθησαν στη συνέχεια να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους και το όνομά τους από το στραπάτσο που υπέστησαν, χρησιμοποιώντας την εξουσία που απορρέει από την καρέκλα που κάθονται προσωρινά, επέφεραν αντίθετα αποτελέσματα! Τα παραδείγματα πάμπολλα.

-#•# Τα «μηνύματα» που μας στέλνει ο Θεός, με κάθε τρόπο( ακόμη και
με μία ασθένεια σε μας τους ίδιους ή σε κάποιο δικό μας πρόσωπο), με στόχο να συνετιστούμε , να νοιώσουμε τη ματαιότητα της ζωής και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι,δεν τα καταλαβαίνουμε! Και είναι κρίμα!

#•# Τον κυνήγησε άγρια! Τον κατηγόρησε. Τον έστειλε κατηγορούμενο στα δικαστήρια.Αλλά εκείνα για τα οποία υποτίθεται τον κατηγορούσε με στόχο να τον καθαιρέσει ουδέποτε αποδείχθηκαν! Και οι Αρχιερείς μας κινούμενοι συναδελφικά( αχ αυτό το …φιλάδελφον) τον τιμώρησαν με εξοντωτικές αργίες! Είδε και απόειδε ο άνθρωπος και αποσκίρτησε από την επίσημη Εκκλησία.Χωρίς να αλλαξοπιστήσει προσχώρησε στο πάτριο ημερολόγιο! Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Τώρα να δούμε τί θα κάνει ο Άγιος αφού ο διωκόμενος θα είναι ανεξέλεγκτος πια και χωρίς τον φόβο των παραπομπών σε δικαστήρια θα λέει και θα κάνει ό,τι θέλει…Να τον δώ και …Δεσπότη, στην ίδια πόλη και το λαό να τον ακολουθεί πιστά και πραγματικά θα γελάσω με την καρδιά μου! Η εσχάτη πλάνη, χείρων της πρώτης!

#•# Πολλές ιστορίες έρωτος και πάθους υποπίπτουν στην αντίληψή μας και μάλιστα για πρόσωπα που ευρίσκονται στο …ανώτατο επίπεδο της εξουσίας και θεωρούνται υπεράνω πάσης υποψίας. Πρόκειται για σοβαρούς ανθρώπους που δεν έχουν δώσει αφορμές για τέτοια θέματα στο παρελθόν! Εκτός και αν το απέκρυπταν μέχρι τώρα τόσο καλά και με τόση επιτυχία. Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά! Για όλους τους ανθρώπους υπάρχουν στιγμές αδυναμίας! Και μη βιαστείτε ορισμένοι να διαρρήξετε τα ιμάτιά σας! Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω!

#•# Πάντως καλόν είναι να προσέχουν όλοι! Και κυρίως αυτοί που έχουν ευνοουμένους στην αυλή τους. Μου έλεγε φίλος, σοβαρός άνθρωπος και κάθε άλλο παρά κουτσομπόλης ή ιεροκατήγορος ότι πήγε σε μία Μητρόπολη της οποίας ο Μητροπολίτης είναι και θεωρείται σοβαρός. Δεν έδωσε ποτέ αφορμές για σχόλια από τα χρόνια που ήταν αρχιμανδρίτης! Και αυτός ο Ιεράρχης άγεται και φέρεται πολύ εμφανώς από έναν κληρικό του περιβάλλοντός του . Δεν κάνει τίποτα αν δεν έχει την επιβεβαίωση αυτού του κληρικού! Αλλά και ο κληρικός με τον καλό το λόγο πάντα για τον Δεσπότη του! Και αυτό αρχίζει και γίνεται αντιληπτό και να συζητείται κατ´αρχήν μέσα στον ίδιο τον κλήρο της ίδιας της Μητρόπολης!Για να δούμε πώς θα εξελιχθεί! Δεν μου άρεσαν καθόλου τα σχόλια που άκουσα από τους επισκέπτες.

#•# Τηρουμένων των αναλογιών τα ίδια μαθαίνουμε ότι συμβαίνουν και σε άλλη Μητρόπολη. Εδώ όμως τα πράγματα έχουν ξεφύγει! Μία εκ των οικονόμων,(σύζυγος ιερέως, δηλ.πρεσβυτέρα) που μέχρι τώρα προσέφερε τις υπηρεσίες της, ήλθε αντιμέτωπη με «ευρήματα» που δεν αιτιολογούνται να συντροφεύουν το κατάλυμα ενός κληρικού και μάλιστα αγάμου. Η οικονόμος διώχθηκε κακήν κακώς από το μέγαρο αφού προηγουμένως πήγαν να την βγάλουν τρελή. ( Κάτι μου θυμίζει αυτό. Έχει ξαναγίνει στο παρελθόν. Μόνο που στη θέση της οικονόμου ήταν τότε ένας διάκονος).
Αλλά η οικονόμος λέει, έχει αποδείξεις που καίνε! Και για να σιωπήσει της τα έσκασαν χοντρά(χρήμα με το τσουβάλι).
Ο κόσμος, πάντως, στη συγκεκριμένη επαρχία βοά και κράζει για τα γεγονότα αυτά, τα οποία συζητούνται ευρέως ακόμη και στους καφενέδες.Ο δε Μητροπολίτης άβουλος και εσωστρεφής, δεν καταλαβαίνει προφανώς πολλά από αυτά που γίνονται δίπλα του! Και δεν καταλαβαίνεις τί νοιώθει και τί ξέρει από όλα εκείνα που διαδραματίζονται μέσα στα πόδια του…Βέβαια η κατάσταση έχει ξεφύγει! Άρχισαν να λένε ευθέως πλέον, στη συγκεκριμένη επαρχία τα όσα συνέβησαν εντός των τειχών και να τους ξεφωνίζουν! Φοβάμαι ότι η κατάσταση δεν θα έχει καλή εξέλιξη!
Οι καιροί μας δεν το επιτρέπουν. Και αν ανοίξει θέμα με ηθικά, χαθήκαμε! Το τσουνάμι αυτή τη φορά θα μας πνίξει!

#•# Για έναν ακόμη Ιεράρχη μάθαμε του Βορρά! Δείχνει την εύνοιά του και κάποια ιδιαίτερη αδυναμία σε άτυπη συνεργάτιδά του,πρώην σύζυγο γνωστού παράγοντα των ΜΜΕ. Η εν λόγω γυναίκα διαμένει στην Επαρχία του και μάλιστα επί της αυτής οδού.Είναι λέει, τόση η αδυναμία που της έχει ώστε να ικανοποιεί κάθε επιθυμία της. Μάλιστα έχει αναλάβει προσωπικά ακόμη και τα δικαστικά έξοδα κάποιων προσωπικών της υποθέσεων. Ο συνάδελφος που μας ενημέρωσε για το θέμα αυτό μας είπε ότι διαθέτει κάποια ατράνταχτα στοιχεία που αν χρειαστεί θα μας τα κοινοποιήσει! Οι πληροφορίες μας, ωστόσο λένε ότι υπήρξε αυτή η εξέλιξη, μετά από κάποιο θόρυβο που είχε δημιουργηθεί στην εν λόγω επαρχία με διασπορά φημών και φυλλαδίων εις βάρος του εν λόγω Ιεράρχη! Αλλά πρόλαβαν και τα απέσυραν εγκαίρως από την κυκλοφορία.Ο Θεός να μας φυλάττει! Αν όλα αυτά, πάντως , είναι γνωστά και συζητούνται στα όρια μιας κλειστής επαρχίας αναρωτιέμαι πώς μπορεί αυτή η Εκκλησία να στέκεται ακόμη όρθια!

-#•# Ας τον μαζέψει ο Μητροπολίτης του γιατί έχει ξεφύγει. Κληρικός σε νησί,με επιτελική θέση φέρεται ως πραγματικός τυραννίσκος προς όλους εκτός από το …αίσθημα! Όλο το νησί τα έχει μαζί του! Και αυτός εξακολουθεί να συμπεριφέρεται αλαζονικά ως δεσποτικότερος του Αρχιερέως και με υπφος καρδιναλίου να διατάζει, να υβρίζει, να φωνασκεί( ως κυρά Κατίνα)εκθέτοντας τον Μητροπολίτη του,που του έχει δώσει απόλυτη ελευθερία κινήσεων!
Ένας δημοσιογράφος μου έλεγε ότι του τηλεφώνησε πάνω από 20 φορές, για να του ζητήσει την βοήθειά του για κάτι και αυτός ουδέποτε του απάντησε!
Είναι προφανώς απασχολημένος με τον… ένστολο!Τη μεγάλη του αδυναμία!
Το νησί βοά! Τους δε επισκέπτες Αρχιερείς και λοιπούς επισήμους, τους υποδέχεται παρέα με τον ένστολο, ωσαν να είναι και οι δύο παράγοντες της τοπικής εξουσίας! Τα βλέπουν όλοι και τα απολαμβάνουν όλα αυτά, την ώρα που συμβαίνουν, αλλά μετά τα κουτσομπολεύουν μεταξύ τους! Tragic!
Θεέ μου πόσα βλέπεις και πόσα άλλα ξέρεις και δεν μας σιχάθηκες ακόμη!

#•# Πώς το έλεγε ο Πατήρ Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος;»Τους υπεράνω υποψίας να φοβάσαι! Και μερικές φορές να τους βλέπεις καχύποπτα, μέχρι να καταλάβεις ποιοί πραγματικά είναι».

#•# Γράψαμε όλα όσα νοιώσαμε και έπρεπε να ακουστούν για τον αείμνηστο Λαρίσης Ιγνάτιο. Όμως εξακολουθώ να απορώ και να αναρωτιέμαι προς τί αυτή η μυστικοπάθεια που τηρήθηκε για την ασθένειά του; Το αρνιόντουσαν άπαντες τόσο καιρό, ενώ εμείς ξέραμε ότι δεν πάει καλά! Και μετά όταν αποφασίστηκε το ταξίδι στην Αμερική άρχισαν τις ανακοινώσεις. Αδέξιος και ερασιτεχνικός τρόπος αντιμετώπισης ενός σοβαρού προβλήματος που αφορούσε δημόσιο πρόσωπο. Η κακή εξέλιξη δυστυχώς, δικαίωσε τους φόβους μας.

-#•# Αυτά, προφανώς, είδε και διαπίστωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ώστε να μη θεωρεί κανέναν εκ των αξίων κληρικών που διαθέτει, όντως, η Λάρισα, ότι μπορεί να καταστεί διάδοχος του Ιγνατίου.
Η λύση θα δοθεί, λένε οι πληροφορίες, με την επιλογή ενός τρίτου προσώπου το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τη Λάρισα αλλά διαθέτει σπουδαίες ακαδημαϊκές περγαμηνές! Δεν ξέρουμε όμως, κατά πόσο θα βοηθήσουν αυτές οι περγαμηνές στην άσκηση της διοίκησης που θα αναλάβει! Έχουν αρχίσει πάντως οι γκρίνιες από πολλούς Αρχιερείς . Εκτός από τις αντιρρήσεις που έχει εκφράσει προς τον Αρχιεπίσκοπο συγκεκριμένος Αρχιερεύς εκ των δελφίνων, ο οποίος δεν θέλει επουδενί την προαγωγή του συναδέλφου του καθηγητή,υπάρχουν κι άλλοι που δυσφορούν. Οι φωνές αυτών που έχουν αντίρρηση πυκνώνουν!
– Τί έκανε αυτός για την Εκκλησία της Ελλάδος για να τον ανταμείψει η Ιεραρχία! Μέχρι τώρα έλλειπε! Υπάρχουν τόσοι κληρικοί μας που έχουν δώσει τη ζωή τους για την Εκκλησία της Ελλάδος, υπομένουν τα πάνδεινα από τους κομπλεξικούς Αρχιερείς και περιμένουν εναγωνίως να έλθει η ώρα της προαγωγής τους! Και όχι για μία Μητρόπολη του βεληνεκούς της … Λάρισας! Έλεος πια αυτό το καθεστώς της ευνοιοκρατίας.

-#•#Αυτά λένε στις τηλεφωνικές τους συνομιλίες οι Μητροπολίτες. Και ασφαλώς ο Αρχιεπίσκοπος τα μαθαίνει! Του Σταυρού λέει, θα πει επισήμως το πρόσωπο στο οποίο κατέληξε! Μέχρι τότε πολλά μπορούν να συμβούν!

#•# Πάντως Ιεράρχης εξ αυτών που έχουν πρόσβαση στα Αρχιεπισκοπικά δώματα έχει αναλάβει να αποδομήσει με συστηματικό τρόπο την υποψηφιότητα αυτή ,μεταφέροντας στον Αρχιεπίσκοπο όλα εκείνα που λένε οι Ιεράρχες αλλά και τις αντιρρήσεις που εκφράζονται από τους ισχυρούς δελφίνους οι οποίοι προς το παρόν
συμπλέουν σε όλα με τον Αρχιεπίσκοπο και τον στηρίζουν στις επιλογές του. Αν ταραχθεί αυτή η ισορροπία κανείς δεν ξέρει τί θα ακολουθήσει.Και το φθινόπωρο θα είναι ιδιαίτερα θερμό. Οι σχέσεις με το Φανάρι περνούν πάλι μία κρίσιμη φάση και ο Ιερώνυμος θέλει την Ιεραρχία στο πλευρό του. Όλα αυτά θα κρίνουν τη στάση του και θα μετρήσουν στην τελική του επιλογή.

#•# Θέλοντας να μας πούν ότι ο αείμνηστος Ιγνάτιος ήταν φτωχός και πένης, δημοσιοποίησαν εντελώς αψυχολόγητα ότι έκαναν έρανο οι Ιεράρχες μεταξύ τους και έδωσε χρήματα και η Σύνοδος για να τον συνδράμουν στη δυσκολία του και στο ταξίδι που ξεκινούσε για τις ΗΠΑ.
Αυτά να τα έλεγαν όταν πετύχαινε η επέμβαση και επέστρεφε στην επαρχία του θα ρο καταλαβαίναμε! Από τη στιγμή που έφυγε από τη ζωή προς τι αυτή η ευαισθησία και εξωστρέφεια για τα οικονομικά; Για να … «αιτιολογήσουν» κάποιοι τα ποσά που έδωσαν; Έτσι κι αλλιώς πάντα βρίσκουν τρόπο να δικαιολογήσουν τα πάντα! Είναι μοναδικοί σε αυτό οι Αρχιερείς μας. Αρκεί να το θέλουν!

#•# Αυτό πάντως που μου έκανε εντύπωση από αυτά που κυκλοφόρησαν όλες αυτές τις ημέρες των περιττών λόγων, είναι το ποσό που ακούστηκε ότι κατέβαλε Ιεράρχης της Δυτικής Ελλάδος! Μεγάλο ποσό! Και δεν διακρίνεται για την γενναιοδωρία του. Μάλλον καβούρια έχει στις τσέπες! Και σπάνια βοηθά πάσχοντες συνανθρώπους. Προφανώς τον έπεισε στενός συνεργάτης του- κληρικός που είχε προσωπικούς λόγους να φανεί χρήσιμος στον αείμνηστο Ιγνάτιο. Μάλιστα λέει,ο εν λόγω Αρχιερεύς εμέμφθη το ποσό που έδωσε η Σύνοδος. Ότι δηλαδή εμείς που είμαστε μία Μητρόπολη δώσαμε τόσα και η Σύνοδος μόνο αυτά; Το αποτέλεσμα της όλης προσπάθειας πάντως, απέδειξε για μία ακόμη φορά πως μόνον ο Θεός ορίζει και αποφασίζει για την εξέλιξη κάθε δράματος! Και τα χρήματα από μόνα τους δεν δίνουν τη λύση!

#•# Πολύ το χάρηκα που έκανε πίσω στην παραίτησή του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος. Υπάρχουν άλλοι που προηγούνται στο να αποσυρθούν! Ο Αμβρόσιος είναι κοτσονάτος και λαλίστατος και τον χρειάζεται η Εκκλησία. Είναι η άλλη φωνή. Μετά από αυτόν θα σιγήσουν όλα! Και δεν αγνοώ, ούτε καταδικάζω αυτούς που δεν θέλουν τέτοιες φωνές στην Εκκλησία! Απλά δεν έχουν καταλάβει τη χρησιμότητα του θορυβώδους Αμβροσίου. Δημιουργεί ανακλαστικά και γεννά αντισώματα χρήσιμα για την Εκκλησία. Αν πάψει να ομιλεί και να προκαλεί, όπως θέλουν αυτοί που προκάλεσαν τα .. «σκάσε επιτέλους Αμβρόσιε»,τότε η Εκκλησία θα μείνει με τους Γέροντες και τους ερμαφρόδιτους! Δεν βλέπουν ότι το ποίμνιό συρρικνώνεται επικίνδυνα και ο
λαός μας θέλει μία αφύπνιση για να επανέλθει στις σωστές του βάσεις.

#•# Το ότι ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων διετέλεσε Ιερέας της χωροφυλακής για ένα διάστημα, δε σημαίνει ότι ήταν ταγματασφαλίτης! Ήταν ένας από τους λίγους κληρικούς που όταν έπρεπε ύψωσε τη φωνή του ακόμη και τα χρόνια της χούντας. Όπως το κάνει και τώρα στους …
δημοκρατικούς πολιτικούς μας.
Το ότι έχει απόψεις που δεν μας αρέσουν και τις δηλώνει με ακραίο τρόπο, δε σημαίνει ότι μπορούμε να τον αποκαλούμε έτσι! Και τα γράφω εγώ αυτά που έχω κοντραριστεί πάμπολλες φορές μαζί του! Και μάλιστα και π.Χ.Και μ.Χ.( δηλ. και προ Χριστοδούλου και μετά τον Χριστόδουλο).
Τα κόμματά μας έχουν στις τάξεις τους, πολύ πιο ακραίους από τον Αμβρόσιο και επιλήσμονες της αποστολής τους.

#•# Ήταν να φορέσει τη Μίτρα! Ξεσάλωσε ! Την έμπλεξε με ….η!
Δεν τον μαζεύει τίποτα! Το χρήμα ρέει άφθονο και ως εκ τούτου τίποτα δεν τον σταματά! Ας προσέχει πάντως γιατί κάποιος παρακολουθεί από κοντά τον βηματισμό του! Και όταν κάπου σκοντάψει δεν θα τον λυπηθεί αυτή τη φορά! Δεν θα βρεθεί άλλος Ταξιάρχης Γαβριήλ για να τον σώσει από το σιδέρωμα!

#•# Συχνά θυμόμαστε τον σοφό λόγο «αρχή άνδρα δείκνυσι». Αυτό ας το έχουν υπόψη τους όσοι ορέγονται του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου. Όταν είσαι κακότροπος, αλαζόνας,κομπλεξικός, μίζερος και κακόμοιρος ως Μητροπολίτης, γιατί να σε θέλουν μετά για Αρχιεπίσκοπο; Για να σε φάνε στη μάπα; Δεν αρκούν τα όποια χαρίσματα και οι δήθεν γνώσεις! Ο Πρωθιεράρχης πρέπει να ξεχωρίζει ως προσωπικότητα η οποία ξέρει να τιμά,να σέβεται και να λαμβάνει υπόψη τους άλλους, ακόμη και αν τους καπελώνει! Και αυτό σήμερα στην Ιεραρχία το συναντάς σε ελάχιστους Ιεράρχες. Δυστυχώς!

#•# Ιεράρχης με έφεση στην επικοινωνία που δεν έκρυψε ποτέ τις βλέψεις του για την επόμενη μέρα, είναι τώρα με διπλή εξουσία και το δείχνει με πολύ κομπλεξικό τρόπο. Και εκεί καταλαβαίνεις πόσο ακατάλληλος είναι γιαυτό που στοχεύει την επόμενη ημέρα! Εμετρήθης, εζυγίσθης και ευρέθης ελλειπής!Γιατί να σε θέλουν για Αρχιεπίσκοπο αύριο; Τί να κάνουν οι Αρχιερείς την …ξινίλα που θα τους προσφέρεις; Μόνο αγάπη και καλοσύνη χρειάζεται η ζωή μας!
Τίποτα δεν μάθατε από τον Χριστόδουλο; Ακόμη και σήμερα ο λαός μας τον αναζητά….!

Περισσότερα σφηνάκια σε λίγο…….