You are currently viewing Σφηνάκια που Τζού-ζουν! Απρίλιος 2017/5

Σφηνάκια που Τζού-ζουν! Απρίλιος 2017/5

  • Reading time:1 mins read

••1. Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά και καλά!!Μακάρι να έχουμε το κουράγιο να αγωνιζόμαστε στη ζωή μας με σταυρώσιμη διάθεση και αναστάσιμο ήθος!

••1α. Ξέρω ότι έχω καιρό να επικοινωνήσω μαζί σας! Δεν σας αμελώ,αλλά στη ζωή μας έχουμε προτεραιότητες! Όμως είμαι πάντα έτοιμος για σφηνάκια!! Και σήμερα θα σας αποζημιώσω με το παραπάνω!!

••2. Λοιπόν έχουμε και λέμε! Είδαμε κατά την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής τις τηλεοπτικές αναμεταδόσεις από τους ναούς των Μητροπόλεων του λεκανοπεδίου! Και μας ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι! Και έχουμε και υψηλό αιματοκρίτη!
Μα είναι δυνατόν να μην προετοιμάζονται επαρκώς οι ναοί που θα έχουν αναμετάδοση;; Είναι τόσο απλό!Μια υποτυπώδης οργάνωση απαιτείται και κοινός νούς, για να δείχνουμε μία σωστή εικόνα, που δεν θα εκθέτει την Εκκλησία και δεν θα δίνει λαβές στους επιτηδείους.

••2α.Και σείς Άγιοι Αρχιερείς, που εκείνη τη στιγμή αισθάνεστε –και δικαίως– μοναδικοί , αφού έχετε αυτή την αποκλειστικότητα να σας βλέπουν και να σας ακούν σε όλο τον ορθόδοξο κόσμο, γιατί δεν προετοιμάζεστε σωστά στα κηρύγματά σας; Γιατί δεν πρωτοτυπείτε; Πότε θα καταλάβετε ότι πρέπει να ξεφύγετε από τα τετριμμένα και παρωχημένα κηρύγματα; Γιατί πρέπει πάντα να μιλάτε για την γλυκειά Παναγιά και των Σταυρωμένο Χριστό;;Αυτοί που έρχονται στις Εκκλησιές μας τα ξέρουν πολύ καλά όλα αυτά! Γιατί τα επαναλαμβάνετε; Αλλά και όσοι θα καθίσουν να σας δούν από την τηλεόραση πρέπει να τους κερδίσετε από αυτά που θα πείτε και όχι να τους χάσετε από το πρώτο λεπτό! Πότε αλήθεια η Εκκλησία μας θα πάψει να μιλά σε χρόνο παρελθόντα; Δεν ήλθε, επιτέλους η ώρα να μιλήσει και σε χρόνο μέλλοντα;Δεν είναι ώρα να ασχοληθείτε με θέματα της σημερινής κοινωνίας; Να μιλήσετε για τη νεότητα που φεύγει από τη χώρα απογοητευμένη; Καταλαβαίνω ότι κάποιοι εκ των Ιεραρχών μας δεν θέλετε να στενοχωρήσετε και να θίγετε τους κυβερνώντες που μας εμπαίζουν όλους αλλά δείξετε στο χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι είστε και σείς θυμωμένοι! Και μην χτυπήσετε τον γαίδαρο, αλλά το σαμάρι του! Θα το πάρει το μήνυμα και ο γαίδαρος, όσο …κεφάλας και αν είναι!!

•• 2β.Και με την ευκαιρία αυτή να το πούμε γιατί θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι και όχι αρεστοί! Άγιε Νικαίας μπορεί η αναμετάδοση από την Μητρόπολή σας, να συνέπεσε με τα σεπτά σας ονομαστήρια! Αυτό δε σημαίνει ότι έπρεπε να το εκμεταλλευτείτε με αυτό τον τρόπο! Ποιούς πείσατε με αυτό το show? Ούτε καν τους συμμετέχοντες! Αδικήσατε τον εαυτό σας! Άσε που αυτό που κάνατε δεν ήταν ευγενές και διακριτικό για τους άλλους Ιεράρχες που δεν είχαν την ευκαιρία να έχουν τηλεοπτική αναμετάδοση για να διαφημίσουν το έργο τους! Η τηλεόραση δεν ήλθε για να καλύψει τα σεπτά σας ονομαστήρια! Εκτός και αν…

•• 2γ.Και κάτι προς τον αγαπητό μου Άγιο Νέας Σμύρνης Συμεών με πολύ σεβασμό! Ποιός νομίζετε ότι άκουσε αυτά που είπατε περί προγαμιαίων σχέσεων και τα συναφή; Ποιός οφελήθηκε; Ποιός επηρεάστηκε; Ποιός ταρακουνήθηκε; Κανείς! Οι μόνες που θα έμειναν ευχαριστημένες θα ήταν οι …δέκα μωρές παρθένες.Σε μία χώρα και μία Εκκλησία στην οποία απουσιάζει η εκκλησιαστική παιδεία και τα κατηχητικά μας σχολεία λειτουργούν μόνο για παιδιά του δημοτικού σχολείου, τί να πεί κανείς για τέτοια θέματα, χωρίς να προκαλέσει την θυμηδία; Τώρα και με αυτό τον τρόπο θα ακούσουν οι νέοι για τις προγαμιαίες σχέσεις και θα πεισθούν; Πάει πέταξε το… πουλάκι! Τέτοια ευαίσθητα θέματα αντιμετωπίζονται ποιμαντικά! Τα παιδιά σήμερα, δυστυχώς προχωρούν τις ζωές τους ερήμην της Εκκλησίας! Και όσο δυσκολεύει η ζωή, τόσο αυτό θα επεκτείνεται εις βάρος της Εκκλησίας! Το ποίμνιο της Εκκλησίας συρρικνώνεται!! Τίς πταίει; Με τέτοια θέματα να προβληματιστεί το Ιερό Σώμα της Ιεραρχίας! Και να βρεί λύσεις!Και να προτείνει σωστό και ολοκληρωμένο σχεδιασμό!
Αρκετά πια με τις διαλέξεις για Θεολόγους!!

•• 3.Κάτι που το κρατώ από καιρό και πρέπει να το γράψω! Πολλοί Ιερείς της Αρχιεπισκοπής μου ζήτησαν να ρωτήσω το εξής : η εκδήλωση της Αρχιεπισκοπής στο Νιάρχειο, κατά την οποία συναθροίστηκε όλος ο κλήρος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, έγινε για να εορτάσουν τα εννέα χρόνια του Αρχιεπισκόπου ή για να εορτάσουν κάποια επέτειο  του… κ. Δήμτσα;
Προσωπικά δεν ήμουν εκεί για να ξέρω! Αλλά όταν ερώτησα τους διαπορούντες που με ενημέρωσαν γιατί θέτουν ένα τέτοιο ερώτημα, μου απάντησαν ότι πιο πολύ ακούστηκε στην εκδήλωση το όνομα Δήμτσας παρά ο Αρχιεπίσκοπος. Ίσως γιατί μιλούσαν, τους αντέτεινα, περί φιλανθρωπίας και την φιλανθρωπία σήμερα στην Εκκλησία την ασκεί η “ΑΠΟΣΤΟΛΗ”. Επομένως ήταν φυσικό ο κ, Δήμτσας να κυριαρχήσει στα βιντεάκια και στις παρουσιάσεις!

••3α.Και δεν έμεινα μόνο σε αυτό! Δεν κρατήθηκα και τους είπα: αν τον Δημήτρη Φουρλεμάδη της “Αλληλεγγύης”,που τα έχτισε όλα εκ του μηδενός και δεν ήταν τόσο προκλητικός στις ενέργειές του και στην προβολή του( ούτε με πρωθυπουργούς κουβέντιαζε για να επισκιάζει τον τότε Αεχιεπίσκοπο, ούτε σε θρόνους τον ανέβαζαν κάποιοι κοκορόμυαλοι) τον κυνηγούν ακόμη, φαντασθείτε τί θα γίνει με τον κ.Δήμτσα, στην μετά Ιερώνυμο εποχή! Και ας μην εφησυχάζει ο ίδιος ακουμπώντας στους στιβαρούς ώμους των ισχυρών φίλων του ! Την ώρα της κρίσης και των δυσκολιών, όλοι ψάλλουν σε πλάγιο ήχο ή σφυρίζουν κλέφτικα για να δημιουργούν την κατάλληλη ατμόσφαιρα!
•• 4.Και αφού μιλάμε για “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” δεν μπορώ να μη σχολιάσω και εδώ την επίσκεψη του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη μετά της συζύγου του, στα κεντρικά γραφεία της ΜΚΟ. Αυτοί που τα σχεδιάζουν και τα προτείνουν εξυπηρετούν ιδιοτελείς σκοπούς και προσωπικές φιλοδοξίες! Και πολύ σύντομα θα σας πώ περισσότερα! Περιμένει να δέσει το σιρόπι στη φωτιά! Κατέθεσα τον προβληματισμό που έχω και σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και προβληματισμού! Και έψεξα και τον κ. Μητσοτάκη που ακολουθεί τα βήματα του κ. Τσίπρα. Αν θέλει να δείξει ότι είναι πράγματι κοντά στην Εκκλησία, τότε πρέπει να το πεί δυνατά και να πάρει θέσεις για όλα όσα επιχειρούνται από την “πρώτη φορά Αριστερά” σε θέματα που θεωρούνται ιερά για τον Έλληνα! Και δεν αναφέρομαι μόνο στον λεγόμενο διαχωρισμό εκκλησίας και Κράτους, διότι και αυτό ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής το έθεσε για πρώτη φορά,στον Μακαριστό Σεραφείμ για να πάρει πληρωμένη απάντηση!
– Ήλθε η ώρα να χωρίσουμε τα τσανάκια μας είπε ο Καραμανλής στον Σεραφείμ!
 Για να του απαντήσει ο ρηξικέλευθος Ιεράρχης με τον γνωστό αυθορμητισμό και το οργίλο ύφος :
 – Όποτε θέλεις Πρόεδρε προχωράμε! Εγώ δεν ανησυχώ από αυτό! Εσείς θα μπείτε σε μπελάδες! Ξεχνάς ότι δικό μου μαγαζί είναι γωνιακό!
 Και ο Καραμανλής μπορεί μέσα του να έβραζε γιατί δεν του άρεσε να του τη λένε ,αλλά το προσπέρασε με ένα αυθόρμητο και πηγαίο χαμόγελο, γιατί του άρεσαν οι έξυπνοι απάνθρωποι και ο Σεραφείμ ήταν πολύ έξυπνος!

••4α. Και για να πάμε ένα βήμα πιο κάτω και να μιλήσουμε επί της ουσίας !Όταν η Κυβέρνηση σήμερα επιχειρεί την διάλυση της Παιδείας και τον εξοστρακισμό της Εκκλησίας και των Ποιμένων της από τα σχολεία και οι αντίστοιχοι τομεάρχες της ΝΔ δεν λένε λέξη γιαυτά τα θέματα, τότε ποιά η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ; Στα θέματα αυτά πιο πολύ μίλησε και κράτησε αντίσταση ο Πάνος Καμμένος παρά η ΝΔ. Και το πιστώθηκαν αυτό οι ΑΝ.ΕΛ. Και θα το κεφαλαιοποιήσουν την κατάλληλη στιγμή!

•• 4β.Και πήγαν τον κ. Μητσοτάκη στην “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” για να δεί τί εκεί; Την εμπορικοποίηση της φιλανθρωπίας ; Μα τί πάθαμε; Το χάσαμε εντελώς;
Ασφαλώς και η φιλανθρωπία είναι μέρος της θείας αποστολής της Εκκλησίας μας! Αλλά όχι με αυτό τον τρόπο! Είναι αλήθεια οτι η κρίση διόγκωσε τα προβλήματα της κοινωνίας, γεγονός που εξανάγκασε την Εκκλησία, να σηκώσει τα μανίκια και να εργαστεί σκληρά για να βοηθήσει τον συνάνθρωπο! Αλλά η κατάσταση ξέφυγε! Τί είναι η Εκκλησία; Μήπως την μετατρέψαμε σε ένα τεράστιο μαγειρείο και την κάναμε μία μεγάλη ΜΚΟ ; Πού φαίνεται εδώ η θεμελιώδης αρχή της που στοχεύει στην σωτηρία των ψυχών μας ;; Πουθενά! Και να σας πω και κάτι ακόμη και σημειώστε το! Αν γίνει κάποιος ενδελεχής έλεγχος σε βάθος και πλάτος και…ύψος, της βιομηχανίας αυτής που γέννησε η κρίση, τότε θα κλάψουν πολλές μανούλες και..θείες από τα ευρήματα! Εγώ το γράφω εδώ και περιμένω στη θέση μου !!

 ••5. ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΡΟΣΟΧΗ!
 Προς Σεβ. Μητροπολίτη που έχει διαπράξει άθελά του,ιερόσυλη πράξη.

 Αγιε, κατά την ανακομιδή λειψάνων ενός πολύ αγαπητού μου και παγκοίνως σεβαστού στην επαρχία σας -αλλά και εκτός των συνόρων αυτής- προσώπου, δώσατε εντολή να υπεξαιρέσουν με ταχυδακτυλουργικό τρόπο, οι άνθρωποι που πραγματοποιούσαν την εκταφή, την Κάρα και να σας την αποδώσουν!
 Για να σβήσουν μάλιστα τα ίχνη της βέβηλης και ιερόσυλης αυτής πράξης που αγγίζει τα όρια της τυμβωρυχίας( που είναι κολάσιμη πράξη που διώκεται ποινικά), άρχισαν να διαδίδουν ότι δεν ευρέθη κρανίο, ότι δήθεν είχε σπάσει και είχε γίνει σκόνη και θρύψαλα!
Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό και με ξεπερνά ως άνθρωπο και ως πιστό, θα παρακαλούσα εντός των επομένων ημερών να επιστραφεί η Κάρα στη θέση της, μαζί με τα άλλα οστά! Μάλιστα καλό θα ήταν να τεθούν τα άγια λείψανα σε προσκύνημα, όπως ακριβώς το ζητά το χριστεπώνυμο πλήρωμα της επαρχίας σας! Σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστώ να ζητήσω εισαγγελική συνδρομή, δεδομένου ότι έχω αυτό το δικαίωμα, αφού τυγχάνω συγγενής εξ αίματος του προσώπου αυτού που εσείς κρατάτε παρανόμως και αντικανονικώς την Αγία του Κάρα.

••6. Θεωρώ επιεικώς απαράδεκτο τον εξοστρακισμό από τη Σύνοδο του Αρχιμ. Ιγνάτιου Σάπιου για φαιδρούς και ανοήτους λόγους! Το να ήταν ο χώρος της Εκκλησίας καθαρός σε όλα και να λειτουργούσε άψογα τότε θα το καταλάβαινα ! Η ιδανική πολιτεία που εμπνεύστηκε ο Πλάτωνας, δυστυχώς, δεν τη βρίσκει κανείς ούτε στο χώρο της Εκκλησίας! Βρε εδώ καλύπτονται εγκλήματα(διαπιστωμένες ανηθικότητες ,κλοπές, εμπρησμοί και άλλα συναφή), κατά της Εκκλησίας και σας πείραξε το “συντρέχον πταίσμα” του Ιγνάτιου και πρέπει να πληρώσει όλες τις αδολεσχίες σας; Μα αυτό δεν είναι Εκκλησία, είναι μητριά! Ένας κληρικός πολυγραφότατος, με μόρφωση, με έργο, με προσφορά προς την Εκκλησία και το λαό, που λατρεύεται από τον κόσμο της Φθιώτιδας και να του φέρονται τόσο άνανδρα, τόσο ποταπά! Και να σκεφτεί κανείς ότι τα χρόνια που ήταν ισχυρός βοηθούσε πολύ κόσμο! Ακόμη και Αρχιερείς και πολλοί Αρχιμανδρίτες που έγιναν στη συνέχεια Αρχιερείς ( και τώρα τον έχουν ξεχάσει) δέχθηκαν τις ευεργετικές διαθέσεις του και ένοιωσαν την καλοσύνη του! Και ο άνθρωπος αυτός σήμερα εξομβελίζεται από τη Σύνοδο! Και δεν ορθώνει από όλους αυτούς τους ευεργετηθέντες αχαρίστους, ένας-ναί ένας -το ανάστημά του για να πεί στους “μαγείρους” της Συνόδου–🛑 STOP! Κάτω τα χέρια σας από τον Ιγνάτιο!

••6α.Και δεν του φτάνει αυτό, αλλά διασύρεται με ανακρίσεις και ψιθύρους από τους Αγίους συναδέλφους του, εντός της Συνόδου, αφού ως γνωστόν δεν χρεωστούν μία καλή κουβέντα οι πατέρες μας, ο ένας για τον άλλον!
Ναι ο Ιγνάτιος αδικήθηκε πολλαπλώς!Δεν έγινε Επίσκοπος,δυστυχώς ούτε από τον Χριστόδουλο, αλλά ούτε και από τον Ιερώνυμο,! Και του φέρονται σήμερα με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο! Και αυτή η ίδια Εκκλησία που εξαντλεί την αυστηρότητά της σε δευτερεύοντα θέματα, ετοιμάζεται οσονούπω να “αθωώσει” άλλους, που έχουν κάνει εγκλήματα!! Και τούτο διότι αυτοί διαθέτουν μπάρμπα! Aλλά περιμένετε! Εδώ περιμένω στη γωνία! Θα γελάσει κάθε πικραμένος!!
••7. Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Κιλκισίου Εμμανουήλ, εκ των πνευματικών αναστημάτων του! Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στην Αγίας Φιλοθέης και μάλιστα γευμάτισαν μαζί! Θέμα συζήτησης των δύο ανδρών ο διακαής πόθος του Αγίου Κιλκισίου να μετατεθεί παρά θιν αλός!
Ο Αρχιεπίσκοπος τον άκουσε με πολύ προσοχή και του είπε κατά την προσφιλή του τακτική –θα το δούμε, θα το δούμε!
Να πούμε ότι ο εν λόγω Ιεράρχης με πολύ δυσκολία ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του! Μάλιστα την Μεγάλη Εβδομάδα είχε μεταβεί με την ευλογία και την προτροπή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στο Κιλκίς, ο Θεοφ. Επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος, προκειμένου να τον βοηθήσει να ανταπεξέλθει, αλλά και για να μην τον συζητά ο κόσμος !Πώς είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος να ζητά μετάθεση! Πώς θα ανταποκριθεί; Πήρε μία Μητρόπολη στο λαιμό του!Είναι ανάγκη να πάρει και άλλη;;
•• 8.Θα διαβάσατε τον κατάλογο των υποψηφίων για εγγραφή στον κατάλογο των προς Αρχιερατεία εκλογίμων ! Θα μας δοθεί η ευκαιρία να πούμε πολλά μέχρι τότε! Θέλω ωστόσο να ξεχωρίσω την υποψηφιότητα του Αρχιμ. Φιλοθέου Δέδε, Πρωτοσυγκέλλου μέχρι πρότινος της Ι. Μητροπόλεως Ιωαννίνων και επιστήθιου φίλου του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου από τα χρόνια της νιότης!!
Ο Φιλόθεος υπηρετεί σήμερα στη Σύνοδο, ως υπεύθυνος της Ναοδομίας, αλλά εξακολουθεί να ανήκει, με άνωθεν εντολή,στην Μητρόπολη Ιωαννίνων την οποία επισκέπτεται όποτε θέλει! Δεν έχει, όμως, καμμία σχέση ή διατηρεί τυπικές σχέσεις (δεν το έχω διασταυρώσει ) με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο! Επισκέπτεται μόνο την Μονή Τσούκα, στην οποία είναι ηγούμενος!
Είναι και αυτή η Μονή “μαγαζί γωνιακό” κατά την επιτυχή έκφραση του Μακαριστού Σεραφείμ Και όντως είναι! Ο “μπερντές” που πέφτει, λένε οι γνωρίζοντες τα των Ιωαννίνων, ηχεί δυνατά! Τώρα γιατί σας τα γράφω αυτά; Γιατί οι πληροφορίες που έχουμε μας αποκαλύπτουν ότι κυοφορείται ένα έντονο παρασκήνιο μεταξύ των ποικίλων “υποστηρικτών” του, από το οποίο θα προκύψει η προαγωγή του ,για Μητρόπολη που γειτνιάζει με την Αττική! Ιδωμεν!Αν το δώ και αυτό θα κάνω τον Σταυρό μου με το αριστερό χέρι!

•• 8α.Για την ιστορία  να πούμε οτι ο εν λόγω κληρικός υπήρξε η αιτία μιάς σφοδρής ρήξης, μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και του αειμνήστου Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεοκλήτου. Ο Θεόκλητοδ ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο , αμέσως μετά την εκλογή του τότε Αρχιγραμματέως  Κυρίλλου ως Κηφισίας( και όχι μετά την προαγωγή του τότε Διαυλείας Γαβριήλ, όπως εκ παραδρομής πρωτογράψαμε για το θέμα αυτό) , να τοποθετήσει στη θέση του Αρχιγραμματέως τον Αρχιμ. Φιλόθεο Δέδε. Ο Αρχιεπισκόπος Ιερώνυμος τότε το αρνήθηκε! Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν λόγια βαριά! Ο Αρχιεπίσκοπος είχε την  αρχική πρόθεση να προωθήσει τότε σε Αρχιγραμματέα  τον Αρχιμ. Ιερώνυμο Νικολόπουλο( έμεινε από τότε στον πάγκο). Ο Θεόκλητος επέμενε στον Φιλόθεο! Και από την Καραμπόλα που δημιουργήθηκε βγήκε κερδισμένος ο νύν Χίου Μάρκος που επελέγη για τη θέση του Αρχιγραμματέως ως μεταβατική λύση! Αυτό εισηγήθηκαν στον Αρχιεπίσκοπο ο νύν Νέας Ιωνίας Γαβριήλ  που ήταν τότε Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής και δεξιός βραχίων του Αρχιεπισκόπου, αλλά και ο τότε ισχυρός άνδρας της Εκκλησίας και Γεν Διευθυντής της ΕΚΥΟ Αντώνης Ζαμπέλης.  Η κίνηση αυτή του Αρχιεπισκόπου στενοχώρησε τον αείμνηστο Θεόκλητο και από τότε ψυχράνθηκαν ! Άρχισε η  αντίστροφη μέτρηση στις σχέσεις δύο ανθρώπων, εντελώς διαφορετικών μεταξύ τους, αλλά συμβιβασμένων στα κύρια θέματα και στους βασικούς στόχους, μπροστά στο κοινό συμφέρον. Αν ζούσε, πάντως, ο Ιωαννίνων Θεόκλητος σήμερα, αμφιβάλλω αν θα έδινε  μία παρόμοια μάχη, για να δεί τον ατίθασο υποτακτικό του ανερχόμενο, στο βαθμό του Επισκόπου. Αλλά φροντίζουν άλλοι γιαυτό σήμερα! Ξεχρεώνουν, μάλλον, γραμμάτια του παρελθόντος. Οι παλιές αγάπες που λέει και το λαϊκό άσμα, πάνε στον Παράδεισο! Αλλά πριν πάνε, συμπληρώνω εγώ, κάνουν στάση σε μία Μητρόπολη που τους έλαχε!

•• 9.Όλα δείχνουν ότι τον προσεχή Οκτώβριο δύο στενοί συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου θα εξέλθουν από την Μονή Πετράκη ως Επίσκοποι! Πρόκειται για τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Συμεών Βολιώτη, ο οποίος προορίζεται για νέα καθήκοντα αλλά και για τον Διευθυντή του γραφείου του Αρχιεπισκόπου και Ιεροκήρυκα του Μητρπολιτικού ναού Αρχιμ. Χρυσόστομο Παπαθανασίου! Μακάρι! Άξιοι!

••9. Άντε να δούμε μήπως και αλλάξει το ρεπερτόριο για τα απ´άμβωνος κηρύγματα στο Μητροπολιτικό ναό! Έχει έλθει πλέον το πλήρωμα του χρόνου! Κούρασε πια η υπάρχουσα κατάσταση!Δεν το καταλαβαίνουν ;;

•• 10.Μαθαίνω ότι ένας κραταιός και δυνατός,εκ της θέσεώς του, Επίσκοπος, ενώ διαδίδει παντού ότι του προτάθηκε Μητρόπολη ,αλλά την αρνήθηκε (γιατί δεν θέλει να πάει στα κατσάβραχα) στο τέλος θα μείνει εκτός του νυμφώνος! Και θα κλάψει πικρά που δεν δέχθηκε αυτό που του προτάθηκε, αν όντως του προτάθηκε! Οι ίδιες πληροφορίες μας λένε ότι οι έχοντες το προνόμιο να ανεβαίνουν στο υπερώον της Αγίας Φιλοθέης, ότι εισηγούνται την αλλαγή φρουράς σε κάποια πόστα για να ανέλθουν την κλίμακα της ιεραρχίας δηλαδή της προαγωγής και άλλοι κληρικοί μας! Αν γίνει αυτό τότε ο εν λόγω κληρικός, αγενής και αχάριστος, θα γραφεί στο βιβλίο… Guinness, ως παράδειγμα καντεμιάς!

••11.Αγωνιώδεις προσπάθειες καταβάλλει ο Μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος για να δεί Επίσκοπο τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Χρυσόστομο Παναγόπουλο! Θέση!βοηθού Επισκόπου για την Μητρόπολη Νικαίας δεν υπάρχει, αφού ο Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως Προκόπιος Πετρίδης, έχει αυτή τη θέση! Τα πρωινά βέβαια αφού δεν του έχουν ανατεθεί κάποια άλλα διοικητικά καθήκοντα στη Μητρόπολη Νικαίας,όπως λ.χ. να έχει την εποπτεία των ιδρυμάτων της Μητρόπολης – ποιών ιδρυμάτων(;;)ιδού η απορία– πηγαίνει στην Σύνοδο και έχει αναλάβει καθήκοντα στη Επιτροπή Διορθοδόξων, θέση στην οποία υπηρέτησε επιτυχώς και πριν γίνει Επίσκοπος. Επομένως πρέπει ο Προκόπιος να απορροφηθεί αλλού ως Επίσκοπος και να πάρει τη θέση του στη Νίκαιας ο Πρωτοσύγκελλος!

••11α.Όχι ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός θα μείνει με την επιθυμία να ιδεί Επίσκοπο αυτόν που προωθεί με πολύ …εκκλησιολογικό τρόπο. Ενώ έχει ήδη έναν Επίσκοπο, μηχανευεται την εκλογή και δεύτερου! Σε λίγο όπως πάμε θα έχουμε τον Επίσκοπο της γειτονιάς μας!

•• 12.Άκαρπες μαθαίνω απέβησαν οι εντεταλμένες..έρευνες και αναζητήσεις Αρχιμανδρίτη της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, προκειμένου να βρεί τη Νικόλ και να της ζητήσει την πολυπόθητη “συγγνώμη” επειδή την έδιωξε κακήν-κακώς από την ενορία του και της έστειλε και εξώδικο να μην ξαναπατήσει. Η εντολή περιλάμβανε την εξής ρότα: μαζί με τη συγγνώμη να της προσέφερε και δύο νταμιζάνες κόκκινο κρασί “Ρούσσος” και δύο ντάνες “pummaro”, μήπως και την εξευμενίσει για να ευοδώσει και να εισηγηθεί τη λήξη της τιμωρίας του! Στο κτίριο, πάντως, του Παιδαγωγικού της Φιλοσοφικής, στην οδό Ιπποκράτους, δεν βρέθηκε! Άλλαξε πόστο! Φαίνεται τη μάθανε κι εκεί! Ήταν ο χώρος που έγραφε και συσκεύαζε τους “φρουρούς της ορθοδοξίας” και τον “Ιερέα Ορεινής Επαρχίας” για να τους ταχυδρομήσει μετά με τη Σάσα τη Χιώτισσα ( τον αστυνομικό) από το ταχυδρομείο στα Σεπόλια! Ήταν τότε που μέσα από αυτούς τους λιβέλλους έβριζαν σκαιότατα τον Χριστόδουλο και διέσυραν επωνύμως τους ανθρώπους του με τραγικά ψέματα!

••12β..Βέβαια δεν ήταν μόνος που τα έκανε όλα αυτά! Τον πρώτο λόγο τον είχαν οι μεγάλοι! Οι δεξιοί βραχίονες! Αυτοί που κατέλαβαν στη συνέχεια θεσμικές θέσεις,κατά την αλλαγή φρουράς και σήμερα σφυρίζουν αδιάφορα και μας βλέπουν αφ´υψηλού, τσεπώνοντας μισθούς και επιμίσθια! Ενώ αυτή η κακομοίρα η Νικόλ, έκανε όλη τη λάντζα και άφηνε τα δακτυλικά της αποτυπώματα πάνω στους φακέλους, ως πειστήρια του εγκλήματος! Και μετά από τόσα και τόσα, έμεινε έξω από όλα και το έχει παράπονο!Ούτε στα υψηλά δώματα μπορεί να ανέβει πια, ούτε στα Μετέωρα της Στερεάς Ελλάδος μπορεί να πάει!Γιαυτό τόριξε στην κρασοκατάνυξη με “Ρούσσο”.

••12γ. Δεν της κάθεται και η εκλογή του εκλεκτού συμπατριώτη και φίλου της,για να πάει σε μια Μητρόπολη και να βρεί και αυτή μιά παρηγοριά και ένα αποκούμπι! Όταν μάλιστα είδε ότι έγραψα καλά λόγια γιαυτόν, για την Μητρόπολη Σταγών, μου είπαν ότι το χάρηκε πολύ! Μάλιστα με πληροφόρησαν ότι έκανε και μεγάλο τάμα στον Άγιο Αθανάσιο τον Μετεωρίτη: να μη ξαναντυθεί ποτέ πια άσεμνα και προκλητικά και να ανεβεί με τα πόδια, όλα τα σκαλοπάτια της Μεγάλου Μετεώρου για να προσκυνήσει στη χάρη Του! Είθε!Μάλιστα οι πληροφορίες όλο και συγκλίνουν στο γεγονός ότι η υποψηφιότητα του εν λόγω Ιεράρχη κερδίζει πόντους! Πες-πες η μεγαλοκοπέλα θα κάνει το θαύμα της! Αφού δεν κατάφερε να τον πάει στη Φαρσάλων( που ήθελαν να την ιδρύσουν ως νέα Μητρόπολη) θα τα καταφέρει εδώ!!

 •• 13.Μεγάλη προσφορά από ανθοπωλείο με σακούλες με χώμα για λουλούδια! Μιλάμε έχει γίνει χαμός! 1 ευρώ η σακούλα,για να μην αναγκάζονται οι κληρικοί Μητρόπολης της Πελοποννήσου,να πηγαίνουν να παίρνουν χώμα για τις γλάστρες τους, από… αρχαιολογικές ανασκαφές σε βυζαντινά μνημεία και ευρήματα τάφων! Η προσφορά αυτή έχει δελεάσει πολλούς αν και αυτοί που γνωρίζουν από φυτά και λουλούδια επιμένουν πως το χώμα το μπερδεμένο με λειψανάκια, ευνοεί τη γαρδένια, το νυχτολούλουδο, την ορχιδέα και άλλα ευαίσθητα φυτά!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…