You are currently viewing Σεβ. Αρχιερείς, θα απαντήσετε όπως αξίζει  στον  κ. Γαβρόγλου;

Σεβ. Αρχιερείς, θα απαντήσετε όπως αξίζει στον κ. Γαβρόγλου;

  • Reading time:1 mins read

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

Ταράζει τα νερά για άλλη μία φορά ο Υπ. Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου με δηλώσεις του σε συνέντευξη που έδωσε σε γνωστό Ρ/Σ για το θέμα των συζητήσεων Εκκλησίας- Πολιτείας.Αφού κατάλαβε ότι απέτυχε η προσπάθεια να παρασύρει την Εκκλησία στο τριπάκι που ήθελε να την κλείσει η ιδεοληπτική κυβέρνηση που εκπροσωπεί άρχισε να πετά λάσπη και να μπερδεύει στα σχέδιά του τους Αρχιερείς και τον Αρχιεπίσκοπο.

Αφού πρώτα μίλησε για …εκβιασμό από την πλευρά του ΙΣΚΕ, στη συνέχεια κάνοντας ευθεία παρέμβαση στα εκκλησιαστικά τόλμησε να μας πεί πως «έχουν αρχίσει οι διεργασίες για τη διαδοχή του Αρχιεπισκόπου».Ενώ για τον Αρχιεπίσκοπο είπε: «Είναι ευτύχημα ότι η Εκκλησία έχει επικεφαλής τον συγκεκριμένο ιεράρχη, τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο».
Δηλαδή σπέρνει διχόνοια στην Ιεραρχία και ερμηνεύει τη στάση των Σεβ. Μητροπολιτών που αντιστέκονται ως υποκειμενική και ότι δήθεν κινούνται από ιδιοτελή κριτήρια και ελατήρια γιατί σκέφτονται την επόμενη μέρα για την μετά Ιερώνυμο εποχή.
Δηλαδή ο Υπουργός κ . Γαβρόγλου αφού ξεγέλασε την Εκκλησία και τους Μητροπολίτες δύο φορές έρχεται τώρα να τους πει ότι επειδή ανθίστανται γιατί ξέρουν πού το πάει, ότι το κάνουν επίτηδες γιατί κινούνται ιδιοτελώς με στόχο την διαδοχή Ιερωνύμου.
Κάποιος πρέπει να απαντήσει στον κύριο αυτό ο οποίος στην προσπάθειά του να μαυρίσει την εικόνα των Μητροπολιτών δεν μπήκε καν στο κόπο να σκεφτεί ότι ο πρώτος που ανθίσταται στα ανίερα σχέδιά τους είναι το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, ο ίδιος ο Πατριάρχης του γένους τους είπε πρώτος « κάτω τα χέρια από την Εκκλησία» .
Είδαμε και ακούσαμε τον Σεβ. Γέροντα Πριγκηποννήσων Δημήτριο να τα λέει όπως πρέπει μετά τη συνάντηση της πατριαρχικής αντιπροσωπείας με τον κ. Γαβρόγλου και ο συγκεκριμένος επί τω ακούσματι των ξεκάθαρων θέσεων του Φαναρίου να έχει χάσει τη φωνή του και το χρώμα του.
Μήπως και το Πατριαρχείο που έχει αυτές τις απόψεις εκβιάζει ή συμμετέχει στις… διεργασίες για τη διαδοχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών;
Λίγη σοβαρότης δεν θα έβλαπτε!
Τί έγινε κ. Γαβρόγλου σας τελείωσαν τα επιχειρήματα και αρχίσατε τον εκτόξευση λάσπης στον ανεμιστήρα;
Πάντως επειδή το θέμα είναι σοβαρό θα πρέπει να πάρει την απάντηση που του αξίζει.
Προσέξτε τί είπε εντελώς ανερυθρίαστα:

« Δώσαμε ένα κείμενο δέκα σελίδων και λένε διαφωνούμε χωρίς να εξηγήσουν σε τί και γιατί. Και στο τέλος λένε έχουμε 12.000 άμβωνες και έρχονται εκλογές. Εκβιαζόμαστε; Αυτή δεν είναι η γραμμή της Εκκλησίας. Ποτέ ο Αρχιεπίσκοπος ούτε υπενόησε κάτι τέτοιο. Κάποιοι έχουν υπερβεί τις κόκκινες γραμμές. Υπάρχουν μόνο 6000 οργανικές θέσεις σε σύνολο 10.000. Τι είδους συνδικαλιστικό όργανο είναι αυτό που δεν πάει να διασφαλίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και λέει απλώς «διαφωνούμε»; Εμείς έχουμε δηλώσει ότι θέλουμε να μπει μια τάξη, να διορθωθεί η ακαταστασία που είναι σε βάρος των κληρικών, άρα αν προχωρήσει ο διάλογος μπορούμε να προωθήσουμε οργανικές θέσεις και για τους υπόλοιπους 4.000. Ισχύει το ή όλα ή τίποτα, όπως υπαγορεύει το άρθρο 15 της συμφωνίας.
Από πλευράς μας δεν είναι καθόλου προγραμματισμένο να πάει η συμφωνία στις καλένδες. Αυτή τη στιγμή θέλουμε να εξαντλήσουμε τα περιθώρια συζήτησης. Αν χρειαστεί θα κάνουμε αλλαγές στο κείμενο της συμφωνίας. Είναι ευτύχημα ότι η Εκκλησία έχει επικεφαλής τον συγκεκριμένο ιεράρχη, τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Προφανώς έχουν ξεκινήσει διεργασίες για τη διαδοχή του αλλά χαίρει του σεβασμού, πιστεύω, των περισσότερων ιεραρχών».

Ο άνθρωπος αυτός είναι υπεύθυνος πολιτικός άνδρας και μάλιστα υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων- φεύ!

Και εκφράζεται ως ο τελευταίος λαϊκιστής! Δύσμοιρη Ελλάς!