You are currently viewing Πρέπει να μείνει περισσότερο  η Παναγία ανάμεσά μας, για να ευλογήσει την πολύπαθη Αθήνα μας και τον πιστό λαό μας

Πρέπει να μείνει περισσότερο η Παναγία ανάμεσά μας, για να ευλογήσει την πολύπαθη Αθήνα μας και τον πιστό λαό μας

  • Reading time:1 mins read
Πρέπει- είναι ανάγκη-  να δοθεί παράταση έως την Τετάρτη με τη δυνατότητα 24ώρου προσκυνήματος για να μην μείνει κανένας πιστός με το παράπονο ότι δεν πρόλαβε! Ο Θεός και η Παναγία ξέρουν πότε θα ξανάρθει  πάλι!

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

Αθρόα συνεχίζεται η προσέλευση των πιστών στο ιερό θησαύρισμα του Αγιωνύμου Όρους, στην Παναγία το «Άξιον Εστί».Αυτό που ζει η Αθήνα από την περασμένη εβδομάδα έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες όλων. Και είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι ο λαός μας παραμένει πιστός γιαυτό  και προστρέχει στη χάρη Της.

Η ουρά ξεκινάει κάθε μέρα  από τα ξημερώματα, από την αρχή της πλατείας της Μητροπόλεως, πηγαίνει περιμετρικά της πλατείας και καταλήγει στην είσοδο του Ναού, όπου γίνεται και είσοδος των πιστών σε γκρουπ των 30 ατόμων για να προλαβαίνουν να προσκυνήσουν κάθε μέρα και περισσότεροι! Είναι συγκινητικό με πόση υπομονή και καρτερία, άνθρωποι κάθε ηλικίας- νέοι, μεσήλικες και γέροντες και γερόντισσες -περιμένουν στην σειρά για να προσκυνήσουν στην χάρη Της! Και κάθε μέρα αυξάνεται αυτός ο λαός! Δεν μειώνεται!

Και πώς όχι; Αφού η Παναγία είναι η μάνα όλου του κόσμου και κανέναν δεν απελπίζει, κανέναν δεν αποπαίρνει. Πώς όχι; Αφού η Παναγία μας είναι η παρηγοριά και η απαντοχή μας. Πώς όχι; Αφού η θαυματουργή εικόνα του «Άξιον Εστί» σπάνια εξέρχεται από το Άγιον Όρος.

Γι’ αυτό, όχι μόνο από την Ιερά Αρχιεπισκοπή και το κέντρο των Αθηνών, όχι μόνο από τις υπόλοιπες Ιερές Μητροπόλεις και Δήμους των Αθηνών και του Λεκανοπεδίου, αλλά και από διάφορα μέρη της Πατρίδας μας, κυρίως του Νότου, έρχονται μεμονωμένα ή οργανωμένα με τα λεωφορεία, με τις ενορίες τους για να προσκυνήσουν την Παναγιά μας.

Υπενθυμίζεται πως είναι η 8η φορά που βγαίνει από το Άγιο Όρος- οι 4 φορές ήταν στην Αθήνα-  η συγκεκριμένη Εφέστιος  Εικών του Αγιωνύμου Όρους  και για αυτό το λόγο έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον χιλιάδων πιστών και θα βρίσκεται στην Μητρόπολη μέχρι τις 15 Μαΐου.Και αυτό όμως πρέπει να αλλάξει! 

Νομίζω ότι εκφράζουμε την βαθιά επιθυμία ΟΛΩΝ, ζητώντας από το βήμα αυτό, την ΠΑΡΑΤΑΣΗ του προσκυνήματος της Παναγίας μας. Είναι κρίμα να στερήσουμε από το πλήρωμα της Εκκλησίας και κυρίως από τον γυναικείο πληθυσμό που δεν μπορεί να μεταβεί στό Άγιον Όρος, την ευκαιρία να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα του «Άξιον Εστί». Όσο υπάρχουν πιστοί που θέλουν να προστρέξουν στην χάρη Της, ποιος μπορεί να τους το αρνηθεί;

Να μείνει λίγο ακόμη η Παναγία ανάμεσά μας, να ευλογήσει την πολύπαθη Αθήνα μας, να σκορπίσει την χάρη της σε όλους μας! Και τις τελευταίες ημέρες, να παραμένει ο Ναός ανοιχτός επί 24ώρου βάσεως. Και όπως  απολαύσαμε Θείες Λειτουργίες και Αγρυπνίες από κληρικούς διαφόρων Μητροπόλεων, ας συστρατευτούν εθελοντές από όλες τις Μητροπόλεις της Αττικής για να συνδράμουν στο προσκύνημα τους ιερείς και το προσωπικό του Μητροπολιτικού ναού που είναι κάθε μέρα εκεί από τις 6 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα. Ας πάνε εθελοντές και από άλλους ναούς! Μια εντολή χρειάζεται να δώσει ο Μακ.Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος  δια του Πρωτοσυγκέλλου του και θα γίνει! 

Ας μην στερηθεί ο αθηναϊκός και όχι μόνο λαός μας, αυτήν την μεγάλη ευκαιρία και ευλογία! Όπως Εκείνη κανέναν δεν απελπίζει και όλους μας δέχεται, έτσι και οι ιθύνοντες, Πολιτεία, Ιερά Κοινότητα, Ιερά Αρχιεπισκοπή, ας μην απογοητεύσουν τον ευσεβή λαό και ας του δώσουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την Παναγία μας, σεβόμενοι τον ιερό πόθο τους.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν επαναλαμβάνω στους ιερείς με κορυφαίο τον Πρωθιερέα π. Θωμά Συνοδινό, στο προσωπικό του Καθεδρικού Ναού των Αθηνών, για την υπομονή και το κουράγιο τους να είναι κυριολεκτικά «από φυλακής πρωΐας μέχρι νυχτός» επί ποδός, για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος. Σπουδαίο έργο προσφέρουν οι αστυνομικές δυνάμεις( οι οποίες μας διαβεβαίωσαν πως  είναι πρόθυμες να συμβάλλουν αν δοθεί παράταση και να βοηθήσουν), οι εθελοντές του Ι. Ναού και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και όλοι όσοι βοηθούν για την άρτια και ομαλή διεξαγωγή του προσκυνήματος.

Πρέπει- είναι ανάγκη-  να δοθεί παράταση έως την Τετάρτη με τη δυνατότητα 24ώρου προσκυνήματος για να μην μείνει κανένας πιστός με το παράπονο ότι δεν πρόλαβε! Ο Θεός και η Παναγία ξέρουν πότε θα ξανάρθει  πάλι!