You are currently viewing Ποιοί και γιατί θέλουν να ροκανίσουν τον θρόνο του Περιστερίου  Κλήμεντος;

Ποιοί και γιατί θέλουν να ροκανίσουν τον θρόνο του Περιστερίου Κλήμεντος;

  • Reading time:1 mins read

Τον τελευταίο καιρό η Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου και προσωπικά ο ποιμενάρχης της κ. Κλήμης έχουν γίνει στόχος επιθέσεων και συκοφαντιών απο διάφορες εστίες μόλυνσης της σωστής ενημέρωσης.
Η μέθοδος γνωστή και δοκιμασμένη. Ορισμένα μέσα αποδέχονται άκριτα την τεχνιέντως στρεβλή ενημέρωση που τους παρέχεται  και την προβάλλουν ως αληθοφανή  για να πλήξουν τον στόχο τους.
Κάπως έτσι έχει γίνει και στην περίπτωση  του  Σεβ. Περιστερίου κ. Κλήμεντα.  Με στόχο να πλήξουν το αρχιερατικό κύρος του και την ευρεία απήχηση που έχει στο ποίμνιο του, διαρρέουν κάποια  ψεύδη. Αλλά ο Σεβ. Περιστερίου κ. Κλήμης δεν μένει με δεμένα τα χέρια, αλλά αντεπιτίθεται με στοιχεία και ξεσκεπάζει τους συκοφάντες.

Ο Σεβ. Περιστερίου Κλήμης είναι γνωστός για τον suis generis χαρακτήρα του ο οποίος τον καθοδηγεί να εκφράζει κατά καιρούς τις απόψεις του με τρόπο απόλυτο.
Εξαιτίας αυτού βγάζει προς τα έξω έναν περίεργο αλλά σίγουρα εξωστρεφή- και όχι μονόχνοτο- χαρακτήρα, με τον οποίο είτε κερδίζει,είτε χάνει τον συνομιλητή του.
Αλλά αυτό είναι πρόσκαιρο γιατί στη συνέχεια τον ξανακερδίζει  στη συνέχεια διότι όπως  ξέρει να συγχωρεί έτσι επιδιώκει και να συγχωρεθεί  όταν κάνει κάποιο λάθος ή αστοχία.
Και οι σκέψεις αυτές που ψυχογραφούν τον Ιεράρχη δεν αποτελούν προϊόν κάποιας υπαγόρευσης αλλά προσωπικής εμπειρίας, δεδομένου ότι ανήκω στους ανθρώπους που του έχουν ασκήσει στο παρελθόν κριτική για διάφορα θέματα.
Εν προκειμένω ο Σεβ. Κλήμης ευθύς ως ανέλαβε τα καθήκοντα του στην νευραλγική Μητρόπολη του λεκανοπεδίου ,έβαλε ένα τέλος στα διάφορα «μαγαζάκια» που ανθούσαν εντός της Μητροπόλεως που στόχο είχαν την σύναξη χρημάτων όχι προς ανάπτυξη φιλανθρωπίας αλλά προς πλουτισμό ορισμένων και την  επιβολή  απάνθρωπων μέτρων προς επίτευξη αυτού του σκοπού.

Ειναι ακόμη νωπές στη μνήμη μας οι φωτογραφίες που είμαστε οι μόνοι που παρουσιάσαμε  όταν πήγε και διέλυσε τα μαγαζάκια ερανισμού χρημάτων  που είχαν στηθεί στο νεκροταφείο, τα οποία μετέβαλαν τον πόνο του άλλου σε φιλανθρωπία αλλά όχι για το κοινό καλό αλλά για τις τσέπες ορισμένων.
Στην αρχή όλοι επευφημούσαν και υμνούσαν το νέο ποιμενάρχη γιατί έβαλε τέλος στα διάφορα χαράτσια . Αλλά μέχρι  που  δεν τους ενοχλούσε ή δεν παραβίαζε τις συνήθειες και τον τρόπο διοίκησης  που είχε ο καθένας στην ενορία του.
Έφτασαν μάλιστα ακόμη και τότε φίλοι του Περιστερίου να μας προσεγγίσουν και να μας πουν ότι «κακώς προβάλλουμε αυτές τις πρωτοβουλίες του γιατί θα πάρουν τα μυαλά του αέρα και μετά δεν θα μπορούμε να τον μαζέψουμε».
Τα προβλήματα άρχισαν όταν ορισμένοι κληρικοί  με παρελθόν ήθελαν να εξοστρακίσουν κάποιους αδύναμους συναδέλφους τους οι οποίοι ήταν και παραμένουν θύματα .
Εκεί ο Κλήμης εξανέστη και είπε ορθά- κοφτά: ο καθένας σας να ασχολείται με τα του οίκου του και να μην μπερδεύεται στο έργο των άλλων.
Το ένα έφερε το άλλο και η μαζική απόλυση κάποιων  ιερέων που αποτελούσαν κατεστημένο για την Μητρόπολη- για διάφορους λόγους ο καθένας και μάλιστα με βεβαρημένα ποινικά μητρώα- δημιούργησαν μία έκρυθμη κατάσταση.
Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης αποτελούν
τα επιθετικά δημοσιεύματα κατά της Μητρόπολης και οι εξ αυτών  απορρέουσες πρόσφατες ανακοινώσεις της Μητρόπολης με τις οποίες προσπαθεί να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να δώσει απαντήσεις προς πάσα κατεύθυνση.
Όλοι γνωρίζουν ότι ο Σεβ. Περιστερίου κ. Κλήμης δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Και πολύ σύντομα όταν η κατάσταση συνεχίσει να γίνεται ενοχλητική, θα περάσει στην αντεπίθεση και δεν θα διστάσει να αποκαλύψει όλα αυτά που γίνονται στο παρασκήνιο και μάλιστα με το  ονοματεπώνυμο ενός εκάστου των πρωταγωνιστών!

Ο Ακάκιος