Το πρώτο και βασικό βήμα για να περάσει ως περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Ήλιδας η πλατεία Αγίου Αθανασίου, έγινε με την απόφαση του Κτηματολογίου να αναφέρει πως δεν «στοιχειοθετείται χρησικτησία από την πλευρά του Ιερού Ναού».
Αποτέλεσμα είναι ο Δήμος Ήλιδας να προχωρήσει τις διαδικασίες ώστε η πλατεία να «περάσει» στο Κτηματολόγιο ως δική του ιδιοκτησία.
Όλα ξεκίνησαν όταν το Νομικό Πρόσωπο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου, δήλωσε στο Κτηματολόγιο το 2019 ως ιδιοκτησία του την πλατεία Αγίου Αθανασίου όπως επίσης και την πλατεία Καζαντζάκη και ένα οικόπεδο επί της οδού Σισίνη και αμέσως μετά ακολούθησαν τα συμβόλαια.
Ο Δήμος Ήλιδας διαφωνεί και όπως αποφασίστηκε στο ΔΣ της 20ης Απριλίου 2024 θα γίνονταν οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες για να διαπιστωθεί εάν και κατά πόσο τα στοιχεία που διαθέτει το ΝΠΔΔ του Ιερού Ναού μπορούν να αποδείξουν ότι είναι ο ιδιοκτήτης των οικοπέδων.
Ακολούθως κατατέθηκε η ένσταση στο Κτηματολόγιο και η απόφαση που λήφθηκε ήταν πως δεν στοιχειοθετείται χρησικτησία από την πλευρά του Ιερού Ναού.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το κύριο και βασικό επιχείρημα που προέβαλε το Εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου ήταν η χρησικτησία επί της πλατείας.
Άραγε οι ιθύνοντες συνεργάστηκαν με τη Μητρόπολη Ηλείας; Είχαν τη στήριξη του Μητροπολίτη τους και των νομικών συμβούλων της Μητροπόλεως;
Γιατί αν κρίνουμε από τη συνοδεία του Μητροπολίτη Ηλείας Αθανασίου στην πανήγυρη της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους προσφάτως, τότε μάλλον ο μητροπολίτης έκλεινε προς το Δήμο Ήλιδας,αφού ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χριστοδουλόπουλος ήταν μέλος αυτής της συνοδείας και φωτογραφίζονταν και …αγκαζέ με τον Μητροπολίτη Ηλείας Αθανάσιο.
Διότι αν ο Μητροπολίτης έκλεινε προς το συμφέρον του Ιερού Ναού της Αμαλιάδας θα είχαν καθοδηγήσει σωστά οι νομικοί της Μητρόπολης Ηλείας τους ιθύνοντες του Ναού και θα τους είχαν παροτρύνει να απευθυνθούν σε συγκεκριμένους Ιερούς Ναούς που έχουν κατακτήσει με το σπαθί τους και με σωστές ενέργειες, δικαστικές αποφάσεις στο πρόσφατο παρελθόν επί των ακινήτων τους και οι οποίες αποτελούν νομικό δεδικασμένο, επιχείρημα ακατάλυτο στην δικονομία μας και για τοιαύτης μορφής δικαστικές διαφορές.
ΠΗΓΗ:
Με πληροφορίες από ilidakampos.gr