You are currently viewing Παρεμβάσεις Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για Εθνικά Θέματα και Μεταναστευτικό

Παρεμβάσεις Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για Εθνικά Θέματα και Μεταναστευτικό

  • Reading time:1 mins read

24 Φεβρουαρίου 2016

Ομιλία Μανώλη Κεφαλογιάννη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για BREXIT και μεταναστευτικό

• Brexit : Μεγάλη Βρετανία ή Μικρή Αγγλία. • Μεταναστευτικό : Η Τουρκία είναι μέρος του Προβλήματος και μέρος της Λύσης αν και η ίδια το επιθυμεί.

•Ομιλία Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη, στην Ολομέλεια του Ε.Κ, για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής για το Δημοψήφισμα στην Βρετανία και το Μεταναστευτικό.
“Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει με τις ενέργειες των προέδρων Τουσκ και Γιούνκερ για τη συμφωνία με τη Μεγάλη Βρετανία.

Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ πρώτος το 1947 είχε μιλήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Και στο δημοψήφισμα που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο οι Βρετανοί θα κληθούν να απαντήσουν σε ένα ερώτημα: Θέλουν μία Μεγάλη Βρετανία ή μία Μικρή Αγγλία…

Και τώρα το μεταναστευτικό: Τι αντιμετωπίζουμε σήμερα;

Τεράστιες ροές προσφύγων και παράνομων μεταναστών από την Τουρκία προς την Ευρώπη. Που συνεχίζονται αμείωτες. Δυστυχώς, η Τουρκία χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό προσδοκώντας σε δικά της οφέλη. Εξισώνει την ανάσχεση των ροών με την ενταξιακή της πορεία. Αφήνει ανεξέλεγκτους τους παράνομους διακινητές. Παζαρεύει με την Ευρώπη τη ελεύθερη διακίνηση στην Ευρωπαική Ένωση των πολιτών της την ίδια ώρα που δέχεται χωρίς υποχρέωση βίζας όλους τους κατοίκους της Βόρειας Αφρικής.

Δεν εφαρμόζει τα πρωτόκολλα επανεισδοχής που παραμένουν αδρανή από το 2011. Δεν τηρεί καμία δέσμευση που έχει αναλάβει. Δεν δέχεται πίσω κανέναν παράνομο μετανάστη που η ίδια έχει στείλει στην Ευρώπη.

Θα πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό στην Τουρκία ότι το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα δεν είναι το κλειδί που θα της ανοίξει την πόρτα της Ευρώπης. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με το «σταματάς τις ροές, παίρνεις την ένταξη».

Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούμε κάτι πολύ σημαντικό.

Τα ελληνικά σύνορα είναι τα σύνορα Ευρώπης. Και η Ευρώπη πρέπει να τα προστατεύσει.

Το κλείσιμο των συνόρων και η μερική κατάργηση της Συνθήκης Σένγκεν δεν δίνουν λύση στο προσφυγικό πρόβλημα.

Όλοι μαζί με ευθύνη και σοβαρότητα θα πρέπει να βρούμε τις λύσεις.

Είμαι βέβαιος ότι η Ευρώπη και θέλει και μπορεί. Και θα το πετύχει.

 

9 Μαρτίου 2016

Παρέμβαση Μανώλη Κεφαλογιάννη στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο για τη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας

“Η Συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας” :
• Δεν μπορεί να είναι αντικείμενο Ανατολίτικων Παζαριών.
• Η Ευρώπη δεν μπορεί δώσει Λευκή Επιταγή στην Τουρκία.
•Έχει μαζί της Εταιρική Σχέση όχι Σχέση Εξάρτησης.
• Δεν περιλαμβάνει τα Θαλάσσια Σύνορα της Ελλάδας που είναι και Ευρωπαϊκά Σύνορα. Δεν περιλαμβάνει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας του ΟΗΕ. Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που δεν έχει υπογράψει και κυρώσει.
• Το προσφυγικό είναι ένα πρόβλημα Ευρωπαϊκό αλλά και πρόβλημα Διεθνές.
• Απαιτεί Ευρωπαϊκή Λύση.
• Απαιτεί, Λύση σύμφωνα με τους κανόνες του ΟΗΕ.
• Βρεθήκαμε απροετοίμαστοι. Αλλά τώρα απαιτείται περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη.
• Οι χώρες του Βίζεγκραντ παραβιάζουν τα Ευρωπαϊκά κεκτημένα. Την Ευρώπη της αλληλεγγύης.
• Η κατάσταση στην Ειδομένη δεν μας τιμά. Δεν τιμά την Ευρώπη.
Αλλά τη λύση θα την δώσουμε όλοι εμείς.
• Περιμένουμε τις αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής στις 17 και 18 Μαρτίου. Ο διάβολος κρύβεται πάντα στις λεπτομέρειες.

 

10 Μαρτίου 2016

«Τα Προβλήματα Δημοκρατίας στην ΠΓΔΜ, απομακρύνουν τα Σκόπια από την Ευρωπαϊκή Ένωση».
(βίντεο της παρέμβασης):

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στη συζήτηση για την Έκθεση Προόδου της ΠΓΔΜ που διεξήχθη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έκανε την ακόλουθη παρέμβαση :
“Το πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις ΕΕ-Σκοπίων δεν είναι το θέμα του Ονόματος. Είναι το Έλλειμμα Δημοκρατίας που υπάρχει στην πΓΔΜ.
Ο σεβασμός στα κριτήρια της Κοπεγχάγης είναι το ζητούμενο. Στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των χωρών.
Η Έκθεση Προόδου καταδεικνύει ότι τα Σκόπια παρουσιάζουν σημαντική οπισθοδρόμηση στα ζητήματα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας, ελευθερίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Εύρυθμης Λειτουργίας του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.
Η χρήση του επιθέτου «μακεδονικός» ουσιαστικά δίνει την αίσθηση ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παίρνει θέση υπέρ των Σκοπίων στο θέμα του Ονόματος.
Το ζήτημα της Ονομασίας των Σκοπίων είναι ένα Διεθνές Ζήτημα. Και ως Διεθνές Θέμα πρέπει να λυθεί στα πλαίσια των αποφάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

 

11 Μαρτίου 2016

Δήλωση Μανώλη Κεφαλογιάννη με αφορμή συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα “Bild” ο Σκοπιανός πρόεδρος:

«Ο Σκοπιανός Πρόεδρος, αντί να κοιτά τα ελλείμματα δημοκρατίας της ΠΓΔΜ, κατασκευάζει για εσωτερική κατανάλωση εχθρούς. Παραμένει στη λογική της σκιαμαχίας.
Η Ελλάδα και η διαφορά για το θέμα του ονόματος δεν ευθύνονται για την πολύχρονη εμπλοκή της ενταξιακής πορείας των Σκοπίων. Το ζήτημα του ονόματος είναι ένα διεθνές πρόβλημα και ως τέτοιο θα λυθεί με βάση τις αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Τα Σκόπια μόνα τους μπλοκάρουν την ενταξιακή τους πορεία. Λόγω του σαφούς ελλείμματος Δημοκρατίας που δεν συνάδει με το Ευρωπαικό κεκτημένο όπως σαφώς αναφέρει η Έκθεση Προόδου. Σε μία σειρά από θέματα που αφορούν την Δικαιοσύνη, την Διαφάνεια, την ελευθερία του Τύπου, την προστασία των μειονοτήτων και τόσα αλλά.
Ας σταματήσουν, λοιπόν, οι Σκοπιανοί αξιωματούχοι να ψάχνουν ψευτοάλλοθι και ας βαδίσουν τον ευρωπαϊκό δρόμο του εκδημοκρατισμού του πολιτικού τους συστήματος.»

 

MANΩΛHΣ K. KEΦAΛOΓIANNHΣ

Ευρωβουλευτής Ν.Δ.