You are currently viewing Όταν είσαι γενναιόδωρος εξασφαλίζεις την ασυλία και την σιωπή….

Όταν είσαι γενναιόδωρος εξασφαλίζεις την ασυλία και την σιωπή….

  • Reading time:1 mins read
 
🔺Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 
Αναρωτηθήκαμε όλοι γιατί το σκάνδαλο που προκάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με την βάπτιση των δύο μικρών παιδιών και τα προκλητικά επακόλουθά της αποσιωπήθηκε παντελώς από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο ούτε μια ανακοίνωση δεν εξέδωσε για τα μάτια του κόσμου!
Λες και το θέμα δεν το αφορούσε παρά το γεγονός ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι και παραμένει  ο θεσμικός θεματοφύλακας των θείων και ιερών κανόνων αλλά και της παράδοσης μας.
Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, ο Σεβ. Αμερικής μας έλυσε την απορία με την δημοσίευση που είδαμε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και σαν να μην συμβαίνει τίποτα ανακοίνωσε οικονομική βοήθεια $350.000 για το Νοσοκομείο του Βαλουκλή , που κάηκε πρόσφατα. Και δεσμεύτηκε και για περισσότερα χρήματα από άλλα ταμεία της Αρχιεπισκοπής . Και η είδηση αυτή φρόντισαν τα καλοταϊσμένα παπαγαλάκια της Αθήνας να γίνει ευρύτερα γνωστή και να σκεπάσει το ατόπημα της βάπτισης. Από τη μια ο Ελπιδοφόρος της αστοχίας και από την άλλη ο Ελπιδοφόρος κιμπάρης με τα λεφτά της ομογένειας! Αλλά έως πότε; Η δυσαρέσκεια μεγαλώνει και οι ομογενείς φεύγουν από τις ελληνορθόδοξες κοινότητες . Αλλά ποιος να καταλάβει το κακό που γίνεται και να το σταματήσει! Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι το τώρα. Για τα υπόλοιπα θα δούμε τι θα κάνουμε! Το μυαλό στην πονηριά και στον εξοστρακισμό όλων εκείνων που στέκονται εμπόδιο στα σχέδια μας!
Και κάθε νοήμον άνθρωπος και ελαφρώς υποψιασμένος θα σκέφτηκε: να πώς και γιατί εσιώπησε η Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία, το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και δεν είπε κουβέντα για την προσβλητική πράξη του Ελπιδοφόρου και τα όσα ακολούθησαν με το απαράδεκτο κείμενο του μεγάλου Θεολόγου διακόνου Ιωάννη Χρυσαυγή που ούτε λίγο ούτε πολύ εγκάλεσε την Εκκλησία γιατί δεν έχει ανοίξει ακόμη συζήτηση για το θέμα των ομοφυλοφίλων! Και αν την ανοίξει τι νομίζει ότι θα προκύψει; Θα βαφτίζουν οι Αρχιερείς με δόξα και εν πομπή ό,τι επιτάσσουν οι ΛΟΑΤ; Να το δω και αυτό και τι στον κόσμο!
Θα μου πείτε η ιστορία αυτή μας δίδαξε πως με το πεσκέσι και τον παρά όλα γίνονται! Και ο Ελπιδοφόρος αν μη τι άλλο ανοίγει δρόμους!
Μα ποιος περίμενε, θα μου πείτε,  τη φωτιά στο Βαλουκλή,ώστε να σπεύσει να το εκμεταλλευτεί στην ώρα του και να αλλάξει την agenda έστω και πρόσκαιρα γιατί το κακό έχει γίνει και δεν το ξεχνά ο λαός ακόμη και αν μας πει ότι θα ξαναχτίσει το Βαλουκλή εκ θεμελίων! Ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο!
Μερικές φορές δεν έχει σημασία ο τρόπος. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα! Και όπως λένε έγκυρες  πηγές  εξ Αμερικής στο θέμα των χρημάτων υπάρχει προϊστορία. Το δώρο  που του έδωσαν για την περίφημη βάπτιση στη Βουλιαγμένη    ο Ελπιδοφόρος φρόντισε να «πιάσει τόπο». Έτσι εξασφάλισε την ανοχή και τη σιωπή!
Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης έλεγε πως τα σάβανα δεν έχουν τσέπες! Αλλά ποιός να το σκεφτεί αυτό; Αυτό είναι για τους άλλους.
Γι’ αυτό ο Χριστός είπε «τοις όχλοις και τοις μαθηταίς αυτού λέγων, επί της Μωσέως καθέδρας εκάθισαν οι γραμματείς και οι Φαρισαίοι. Πάντα ουν όσα εάν είπωσιν υμίν τηρείν, τηρείτε και ποιείτε, κατά δε τα έργα αυτών μη ποιείτε. Λέγουσι γαρ, και ου ποιούσι. Δεσμεύουσι γαρ φορτία βαρέα και δυσβάστακτα και επιτιθέασιν επί τους ώμους των ανθρώπων, τω δε δακτύλω αυτών ου θέλουσι κινήσαι αυτά. Πάντα δε τα έργα αυτών ποιούσι προς το θεαθήναι τοις ανθρώποις».
Κι η γιαγιά μου η συγχωρεμένη έλεγε: τα λεφτά σταύρωσαν τον Χριστό!
Ο νοών νοείτω.