You are currently viewing «…όνειρο ζω… Θεέ μου…!!!»
Η πρωταθλήτρια Πυγμαχίας Ευρώπης Όλγα- Παυλίνα Παπαδάτου σηκώνει τον Σταυρό κατά την περιφορά του Επιταφίου στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης, στην γενέθλια πόλη της.

«…όνειρο ζω… Θεέ μου…!!!»

  • Reading time:1 mins read
 
✔️Ναι, όσο υπάρχει η μαγιά της πίστεως, μη φοβάστε! Ζει Κύριος ο Θεός!  
 
 
🔺Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

 

«…όνειρο ζω… Θεέ μου…!!!»
Από τις άδειες εκκλησίες μας, από το όχι και πολύ μακρινό Πάσχα του 2020 και του 2021, μας άφησαν επιτέλους  ήσυχους να εορτάσουμε το Πάσχα των Ελλήνων!
Πού είναι όλοι αυτοί οι λαλίστατοι που προσπάθησαν να πείσουν ότι για την πανδημία για όλα έφταιγε η Θεία Κοινωνία και ο συνωστισμός των πιστών στους Ιερούς μας Ναούς…;;;
Πού κρύφτηκαν όλοι αυτοί που είχαν επιδοθεί συστηματικά και απροκάλυπτα  στην καθημερινή πλύση εγκεφάλου του λαού μας;Που πήγαν όλοι αυτοί που μας έβριζαν γιατί θέλαμε να εκκλησιαστούμε και να κοινωνήσουμε με; «Ως εκλείπει καπνός εκλιπέτωσαν, ως τήκεται κηρός από προσώπου πυρός…»
Βλέποντας την πλειοψηφία των τηλεοπτικών σταθμών, το πώς καλύπτουν τις Ακολουθίες, όχι με ένα απλό ρεπορτάζ, στα όρια του φοκλόρ για μια επαναλαμβανόμενη κατάσταση, αλλά με απ’ ευθείας μεταδόσεις και μάλιστα καθ’ όλη την Μεγάλη Εβδομάδα, κατάλαβα ότι το μήνυμα το πήραν! Και το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!
 Και το παρήγορο είναι ότι όχι μόνο η δημόσια τηλεόραση, που εδώ και χρόνια καλύπτει αυτά τα ανεπανάληπτα γεγονότα- η οποία πολλές φορές λοιδορήθηκε με το λαϊκίστικο επιχείρημα … «τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων δεν τα δίνουμε για να βλέπουμε τους παπάδες και τους δεσποτάδες και δεν είμαστε χώρα Χομεϊνί…!!!».
Αλλά και τα υπόλοιπα κανάλια και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί ακόμα και από ανθρώπους που δεν ήταν τόσο κοντά στην Εκκλησία, μετέδωσαν ακολουθίες, εκπομπές και σειρές και αφιερώματα  σχετικά με τα Θεία Πάθη.
Με την ΕΡΤ σε απ’ ευθείας μετάδοση από τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης από το Σχοινούδι της Ίμβρου μας, νησιού του ελληνικού Αρχιπελάγους μας και Γενέθλιο τόπο του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος προεξάρχει των ιερών ακολουθιών, από όλες σχεδόν τις Ιερές Μητροπόλεις της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών της Πατρίδος μας, μετέδωσαν οι σταθμοί τις ακολουθίες για όσους το καθήκον της εργασίας τους ή κάποια ασθένεια δεν τους επέτρεψαν να μεταβούν σε κάποιον Ναό. Και βλέπουμε να είναι γεμάτοι οι Ναοί μας. Και ιδιαίτερα από νέες και νέους, που συμμετέχουν σεμνά και με ευλάβεια, χωρίς φτιασιδώματα και προσποιήσεις μπροστά στο Θείο δράμα.Είδα νέα παιδιά να δακρύζουν την ώρα  που ο Ιερέας έλεγε το «σήμερον κρεμάται επί ξύλου»,αλλά και την ώρα της Αποκαθηλώσεως. Και ήταν τόσο συγκινητικό αλλά και παρήγορο!
Ευτυχώς για εμάς και δυστυχώς για κάποιους κυρίους, τύπου Μόσιαλου και λοιπών συνήθως υπόπτων που δεν πιστεύουν και  εμφανίζονται μόνο και μόνο για να πλήξουν και να προσβάλουν το θρησκευτικό συναίσθημα των Ορθοδόξων Χριστιανών, τόσο τους εγγύς, όσο και τους μακράν, και συμπλέουν δυστυχώς μαζί με κάτι «Φωστήρες» της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, που δεν έχασαν την ευκαιρία την διετία της πανδημίας για  να μας δείξουν πόσο …προοδευτικοί είναι, ενώ όλοι οι υπόλοιποι είμαστε… Ταλιμπάν και δεν ξέρουμε τι μας γίνεται. Βλέπε Μητροπολίτη Αργολίδος με τις γνωστές φωσκολιάδες και άλλα «αστέρια»  της Εκκλησίας μας…!!! Κατά την γνώμη τους βέβαια!
Ο λαός μας, την πίστη του την έχει στο DNA του! Όσο κι αν λυσσούν οι άθεοι και  οι λοιποί δαίμονες της αβύσσου, ο Ελληνικός Λαός έχει αντιστάσεις. Ίσως να είμαστε πια  μειοψηφία. Δεν έχει καμία σημασία. «Μη φοβού το μικρόν ποίμνιον» λέγει η Γραφή. Η μικρά ζύμη! Αρκεί που υπάρχει αυτή  η ζύμη!
Και όπως και στην περίπτωση του Ντοστογιέφσκυ, αρκεί που υπάρχουν οι μπάμπουσκες! Η γιαγιά που μαθαίνει στο εγγονάκι της να πηγαίνει στην Εκκλησία, να ανάβει το κεράκι και να κάνει το σταυρό του.Αυτή η γιαγιά κρατά την πίστη μας αλώβητη και ισχυρή!
Ναι, όσο υπάρχει η μαγιά της πίστεως, μη φοβάστε! Ζει Κύριος ο Θεός!Και ο Θεός σε κάθε εποχή έχει τους ανθρώπους Του! Αρκεί να ελπίζουμε στο άπειρο έλεός Του! Καλή Ανάσταση!