You are currently viewing Ολοκληρώθηκε το 33ο Ετήσιο Συνέδριο της «Ηγεσίας των 100» στη Φλόριδα
Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή του Ασώτου 3 Μαρτίου στον ιερό ναό της Αγίας Αικατερίνης στη Νάπολη της Φλόριδας, με συλλειτουργούς τον Μητροπολίτη Πίτσμπουργκ Σάββα και τον Επίσκοπο Ζήλων Σεβαστιανό. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ GOA/DIMITRIOS PANAGOS

Ολοκληρώθηκε το 33ο Ετήσιο Συνέδριο της «Ηγεσίας των 100» στη Φλόριδα

  • Reading time:5 mins read

ΝΑΠΟΛΗ – ΦΛΟΡΙΔΑ. Ολοκληρώθηκε το 33ο Συνέδριο της Ηγεσίας των 100 στη Φλόριδα για το οποίο ήδη έγραψε εκτενώς ο «Εθνικός Κήρυκας».

Εν τω μεταξύ η Αρχιεπισκοπή εξέδωσε το ακόλουθο ανακοινωθέν:

«Σήμερα, Κυριακή, 3 Μαρτίου 2024, ολοκληρώνεται το 33ο Ετήσιο Συνέδριο της «Ηγεσίας των 100» (Leadership 100), με αφορμή τον εορτασμό των 40 χρόνων του Κληροδοτήματος για την προώθηση της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στην Αμερική.

Το Συνέδριο ξεκίνησε με τις συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024. Στην πατρική του προτροπή, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος είπε: «Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι και πάλι μαζί σας εδώ στο ετήσιο Συνέδριο της “Ηγεσίας των 100” – το τριακοστό τρίτο στα σαράντα χρόνια ιστορίας αυτής της μεγάλης οργάνωσης. Μάλιστα, θα τολμούσα να πω ότι η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής -στη σημερινή της μορφή- θα ήταν αδιανόητο να υπάρξει χωρίς την “Ηγεσία των 100”».

Ο Στράτος Σαφιολέας διευθυντής του τμήματος Επικοινωνιών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής ομιλεί στο Συνέδριο της Ηγεσίας των 100 για τις επικοινωνίες.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ GOA/Dimitrios Panagos

Την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024, εορτάστηκαν τα γενέθλια του Παναγιωτάτου Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου. Πραγματοποιήθηκαν διάφορα Φόρουμ όπου συμμετείχαν διάφοροι ομιλητές, όπως ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Orthodox Christian Fellowship (OCF), Διάκονος Marek Simon, εκπρόσωποι του OCF Μαρία Τσάρνα και Χρήστος Κοντομάρης, ο Στρατηγός Ανδρέας Πόππας και οι δρ Θεόδωρος Τέκνος και Λεωνίδας Πλατανιάς.

Την Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024, ο κ. Ελπιδοφόρος απηύθυνε χαιρετισμό, όπου επαίνεσε το σημαντικό έργο που επιτελεί η «Ηγεσία των 100». «Η “Ηγεσία των 100” είναι ένα επιδραστικό κληροδότημα, γιατί προσφορά σημαίνει ενδυνάμωση, και αυτό κάνει το Ταμείο τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Μετά την ομιλία του Αρχιεπισκόπου, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση όπου διανεμήθηκε στα μέλη η έκθεση πεπραγμένων για το προηγούμενο έτος. Επίσης, την Παρασκευή έγιναν διάφορες παρουσιάσεις. Συγκεκριμένα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φασιανής κ. Αντώνιος μίλησε για τον Οίκο Ευγηρίας «St Michael’s Home», ο δρ Γεώργιος Κουλιανός για την Κληρική Πρωτοβουλία, ο π. Ανδρέας Βυθούλκας και ο Ανδρέας Βενιόπουλος για τον Εθνικό Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Νικολάου Μανχάταν, και ο δρ Στράτος Σαφιολέας για το Τμήμα Επικοινωνίας και η Ευγενία Μανωλίδου.

Από το συνέδριο της Ηγεσίας των 100 στη Φλόριδα για το μέλλον της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ GOA/Dimitrios Panagos

Αργότερα την ίδια ημέρα, ο Σεβασμιώτατος συναντήθηκε και συζήτησε κατ’ ιδίαν με νέους επαγγελματίες. Ο κ. Ελπιδοφόρος τόνισε τη σημασία της συμμετοχής των νέων στην Εκκλησία, λέγοντας: «Εσείς είστε το μέλλον αυτής της οργάνωσης και αυτή η οργάνωση συνδέεται στενά με το μέλλον της Αρχιεπισκοπής μας».

Το Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος παρακολούθησε με χαρά την ομιλία της ομιλήτριας του Φόρουμ, Ματίνα Κολοκοτρώνη, η οποία είναι Γενική Διευθύντρια (COO) της ομάδας μπάσκετ «Sacramento Kings».

Η κ. Κολοκοτρώνη μίλησε για τη μεγάλη επιρροή που είχε η ελληνορθόδοξη πίστη της τόσο στην προσωπική όσο και την επαγγελματική της ζωή.

Ο Επίσκοπος Φασιανής Αντώνιος ομιλεί στο Συνέδριο της Ηγεσίας των 100 για τον Οίκο Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ στη Νέα Υόρκη.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ GOA/Dimitrios Panagos

Το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος απένειμε βραβεία σε παίκτες τένις και γκολφ που παρευρέθηκαν στο φετινό Συνέδριο. Αργότερα το βράδυ, πραγματοποιήθηκε το Μεγάλο Δείπνο όπου παρέστησαν περισσότερα από 720 άτομα.

Το Συνέδριο της «Ηγεσίας των 100» ολοκληρώθηκε με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την Κυριακή, 3 Μαρτίου, στον Ελληνορθόδοξο Ναό της Αγίας Αικατερίνης στη Νάπολη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο Μητροπολίτης Πίτσμπουργκ κ. Σάββας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ζήλας κ. Σεβαστιανός, ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, και ο εφημέριος της ενορίας π. Demetre J Mott παρέστησαν σε μια ξεχωριστή τελετή έναρξης εργασιών για την Κοινότητα της Αγίας Αικατερίνης η οποία θα αποκτήσει ένα νέο Κτήριο Νεολαίας και Κοινοτικής Εκπαίδευσης, ένα καμπαναριό και ένα υπόστεγο».

Ο Προϊστάμενος του Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου, πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Ανδρέας Βυθούλκας, ομιλεί στο Συνέδριο της Ηγεσίας των 100 για τον Αγιο Νικόλαο.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ GOA/Dimitrios Panagos
Η Ευγενία Μανωλίδου – Γεωργιάδη, σύζυγος του Υπουργού Υγείας της Ελλάδος, Αδωνι Γεωργιάδη, ομιλεί στο Συνέδριο της Ηγεσίας των 100.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ GOA/Dimitrios Panagos

%CE%97%CE%93%CE%95%CE%A3%CE%99%CE%91-100-%CE%A4%CE%A3%CE%99%CE%92%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A3-1-1024x712.jpg

Ο Υπατος Πρόεδρος της AHEPA Σάββας Τσίβικος συμμετέχει στο Συνέδριο της Ηγεσίας των 100 για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ GOA/Dimitrios Panagos
Search this website Type then hit enter to search