You are currently viewing O tempora, o mores!!!! –  Τελικά η Νικόλ έδωσε το…”χρίσμα” για τα Γρεβενά !!!

O tempora, o mores!!!! –  Τελικά η Νικόλ έδωσε το…”χρίσμα” για τα Γρεβενά !!!

  • Reading time:1 mins read

Του Σωτήρη Τζούμα

 

Η τακτική Ιεραρχία του Οκτώβρη πλησιάζει και η ημερήσια διάταξη των συνεδριάσεων των ημερών που συνέρχεται, εκτός των εισηγήσεων-διαλέξεων που θα γίνουν επί επικαίρων θεμάτων, περιλαμβάνει και τρεις εκλογές νέων Μητροπολιτών, για τις τρεις κενές Μητροπόλεις Γρεβενών, Μεγάρων και Νέας Ιωνίας αλλά και ενός Επισκόπου σίγουρα.

Οι πληροφορίες βέβαια λένε οτι κάποιοι Αρχιερείς– Πατρών, Ηλείας, Γλυφάδας– πιέζουν για απόκτηση βοηθού Επισκόπου, αλλά για το θέμα αυτό θα αποφανθεί η πλειοψηφία της Ιεραρχίας και ενδεχομένως να επανεξεταστεί στην έκτακτη Ιεραρχία του Φεβρουαρίου.
Αν και θα ασχοληθούμε εκτενώς με το θέμα των εκλογών αυτών, εντός των ημερών,σήμερα θα σας μεταφέρουμε απλώς μια πληροφορία που έφτασε σε μας και μας έκανε να αηδιάσουμε και να απογοητευτούμε για την κατάντια της Εκκλησίας μας!
Τελικά αυτά που γράψαμε τόσες ημέρες, για τη γνωστή και μη εξαιρετέα Νικόλ, όχι μόνον ισχύουν αλλά και επιβεβαιώθηκαν κατά τροπο τραγικό!
Τελικά ναί, η..Νικόλ των Υψηλών γνωριμιών στην Ιεραρχία, μάθαμε οτι έδωσε αυτός το ” χρίσμα” στον εκλεκτό του,για τη Μητρόπολη Γρεβενών!
Πρόκειται για μεσόκοπο Αρχιμανδρίτη που οι ασθένειες της ηλικίας τον έχουν καταλάβει ( ουρικό οξύ κλπ), και ο Μητροπολίτης του θέλει να τον ξεφορτωθεί άρον-άρον για να τον γηροκομήσουν στη Μητρόπολη που θα πάει αν εκλεγεί !
Το συνοικέσιο με τη Νικόλ, η οποία τον προώθησε και τον επέβαλε στην υψηλή Πύλη, το έκανε ιερομόναχος συμπατριώτης της Νικόλ, ειδικευμένος και στα “οικονομικά”, και ειναι υποτακτικός και εκτελεστικό όργανο του Γέροντος´ του,του υποψηφίου για τα Γρεβενά.
Το περίεργο είνα οτι τόσο τα δημοσιεύματα μας, όσο και το βουητό που προκλήθηκε μεταξύ των Ιεραρχών, δεν στάθηκαν ικανά να αποσύρουν αυτή την υποψηφιότητα- παρωδία-κοροϊδία τόσο για την Εκκλησία μας όσο και για το λαό των Γρεβενών! Οι Ιεράρχες μας ως υπάκουα πρόβατα θα στρίβουν στην κάλπη και θα ψηφίσουν αυτόν που ανέδειξε η καμαρίλα της Νικόλ, η οποία μετά την αποτυχία της να ιδρύσει προσωποπαγή Μητροπολη στα Φάρσαλα και να επιβάλλει τον εκλεκτό της (έναν άκακο και άτυχο Ιεράρχη,τον οποίο προφανώς χαράτσωσε για να προωθήσει τα σχέδιά του) έβαλε στόχο τώρα τα ορεινά Γρεβενά γιατι τα… λεφτά είναι πολλά!
Ναι ο αείμνηστος Σέργιος μετά από 40 ετη Αρχιερωσύνης, άφησε τεράστιο, για τα μεγέθη της περιοχής, πλούτο στη Μητρόπολή του,για να …διευκολύνει το έργο του διαδόχου του! Ακόμη και τις προσωπικές οικονομίες του( για λόγους σεβασμού προς τη μνήμη του δεν αναφέρουμε ακριβή ποσά )τα άφησε στη Μητρόπολη και οχι στους συγγενείς του! Και αυτό χάρη στην ικανότητα και την ταχύτητα με την οποία λειτούργησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Νεαπόλεως Βαρνάβας που του στάθηκε μεχρι το τέλος σαν παιδί του ( χωρίς να έχει καμία υποχρέωση ) και του Κοσμήτορος της Θεολογικής του ΑΠΘ κ. Μιχάλη Τρίτου ,ο οποίος δείχνει παντα ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τέτοιες ιστορικές περιοχές.Κι ομως ούτε ο Νεαπόλεως ρωτήθηκε αν έχει κάποια γνώμη για την εκλογή του νέου Γρεβενών! Του το όφειλε η Εκκλησία αλλά και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος, διότι αν δε επρόσφερε τόση αγάπη, φροντίδα και εξυπηρέτηση ο Νεαπόλεως Βαρνάβας στον Γέροντα Σέργιο, η Εκκλησία μας θα γινόταν ρεζίλι γιατι ο Σέργιος αν και Συνοδικός, πέθαινε εντελώς μόνος του. Πλήν της γνωστής και μη εξαιρετέας Οικονόμου του, της κυρά Μαρίας, ήταν εντελώς μόνος! Και τις τρεις φορές που τον επισκεφθήκαμε εμείς,στην αρχή της δοκιμασίας του δεν υπήρχε ψυχή κοντά του! Αλλά ουτε και ο Μιχάλης Τρίτος, σοβαρός και καθόλου ενοχλητικός άνθρωπος, μολονότι, οπως λένε οι πληροφοριές μας, επέδειξε ενδιαφέρον για την επόμενη μέρα , ακόμη περιμένει μία απάντηση! Τους υπερκέρασε όλους η Νικόλ, με τις πλάτες που διαθέτει!
Δεν έχουμε τιποτα με τον υποψήφιο- εκλεκτό της Νικόλ.. Αλλά ειναι δυνατό σε μία Μητροπολη ορεινή που είχε να δει απο κοντα Μητρπολίτη τα 38 απο τα 40 χρόνια που εποιμανε ο Σέργιος , να θέλουν να στείλουν έναν 70 χρονο άνθρωπο ;; Αυτό αποτελεί προσβολή και για την Εκκλησία και για το λαό των Γρεβενών αλλα και για αυτή καθ´´εαυτή την Αρχιερωσυνη!
Ξεχνά τι έλεγε ο Μητροπολίτης του υποψήφιου στον Αρχιεπιπδκοπο Χριστόδουλο , το 2001,όταν ο Μακαριστός Σερρών Μάξιμος ζητούσε από τον τότε Αρχιεπίσκοπο. να προωθήσει στη Μητροπολη Σιδηροκάστρου έναν Αγιορείτη κληρικό , περασμένης ηλικίας ( 70 ετών πάντως δεν ήταν) και ο Μητροπολίτης αυτός είχε ταχθεί με το .”αντάρτικο “που είχε ξεσηκωθεί από τους συνήθεις υπόπτους, κατά του Χριστοδούλου και έλεγαν τότε χωρίς να κοκκινίζουν :
Ε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί θα μας πουν οτι τους στέλνουμε υπέργηρους Ιεράρχες .. Η Ιεραρχία χρειάζεται νέο αίμα!

Αυτά τότε ! Σημερα τι άλλαξε;; Μήπως ο υποψήφιος εκλεκτός της Νικόλ ειναι… νέο αίμα; Λυκοπουλο πάντως δεν είναι…;
Απλά παντα άρεσε σε αυτόν τον Ιεράρχη να κρίνει τα γεγονότα με δυο μέτρα και δύο σταθμά!
Πάντως αυτο που κινεί τα νήματα αυτής της υποψηφιότητας και έχει πυροδοτήσει το κλίμα,ειναι η φήμη που κυκλοφορεί από καιρό και εντός και εκτός εκκλησιαστικών κύκλων, οτι υπάρχει πολύ χρήμα στη Μητρόπολη !
Σε μία εποχή που ο λαός μας πεινάει και δοκιμάζεται πολλαπλώς ακούει οτι σε μια ακριτική και φτωχή Μητρόπολη οπως τα Γρεβενά ο Μητροπολίτης αφήνει πίσω του ένα τεράστιο ποσό το οποίο ασφαλώς προέρχεται από αυτό το λαό γιατι όταν πήγε εκει ο Σέργιος δεν κουβάλησε μαζί του και την ανύπαρκτη περιουσία του!

Το σωστό είναι μετά την εκλογή του νέου Μητροπολίτη να γίνει έλεγχος στη Μητροπολη και να καταγράψουν τα παντα!
Και κάθε έξοδο, κάθε αγορά ή επισκευή ή νέο έργο που θα γίνεται, να γίνεται ευρύτερα γνωστό στο χριστεπώνυμο πλήρωμα και να αιτιολογείται επαρκώς!
Άλλιώς πολυ φοβουμαι οτι τα χρήματα αυτά θα κάνουν φτερά… Ε με τη Νικόλ που μπλέξαμε τι περιμένατε;;
— Φτεράααααα!!!
Το θυμάστε ;;
Άντε σε καλό μας!