You are currently viewing Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ τέλεσε τον Αγιασμό στα Εκπαιδευτήρια της τοπικής μας Εκκλησίας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ τέλεσε τον Αγιασμό στα Εκπαιδευτήρια της τοπικής μας Εκκλησίας.

  • Reading time:2 mins read

Τον Αγιασμό έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς στα Εκπαιδευτήρια της τοπικής μας Εκκλησίας, τέλεσε σήμερα Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Παρόντες ήταν ο υφυπουργός Nαυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Γεώργιος Καλαντζής, η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ.Σταυρούλα Αντωνάκου και ο Δήμαρχος Πειραιά κ.Ιωάννης Μώραλης.

Στον σύντομο χαιρετισμό του προς τους εκπαιδευτικούς, το διοικητικό προσωπικό, τους μαθητές και τις μαθήτριες, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε πως «σήμερα με τη χάρη του Θεού ξεκινάμε μια καινούργια, παραγωγική,  αγλαόκαρπη και καλλίκαρπη χρονιά παιδείας, γνώσεων, κοινωνικοποίησης, αδελφικής συναντίληψης, πνευματικής δυνάμεως και αλληλοπεριχώρησης», υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «ο χώρος των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς εκφράζει τη λειτουργία της Εκκλησίας μετά τη Λειτουργία που προσφέρει  ‘’Φώς Χριστού φαίνει πάσι’’, που φέρνει στις καρδιές μας τα ζώπυρα του Γένους μας, την ιδιοπροσωπία μας, την αξιοπρέπεια, την ελευθερία μας, τον πολιτισμό μας, την αγάπη μας για τη ζωή και κάθε άνθρωπο».

Δοξάζοντας τον Θεό που η τοπική μας Εκκλησία έχει «αυτό το πρότυπο Εκπαιδευτήριο που αρχίζει από τα βρέφη και τελειώνει στα μεγάλα παιδιά  που αποφοιτούν από το σχολείο και ρίπτονται στην ωραία περιπλάνηση στην  Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» όπως χαρακτηριστικά είπε, θύμισε σε όλους αφενός την ρήση του Πλάτωνα: ‘’Πάσα επιστήμη χωριζομένη δικαιοσύνης και της άλλης αρετής , πανουργία και ου σοφία φαίνεται’’, αφετέρου τους λόγους του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου οποίος έγραψε ότι ‘’η παιδεία είναι όπλο για να καταστήσουμε τους εαυτούς μας δικαίους’’».

«Ο Κύριος θέλει να μας καταστήσει μετόχους της θείας ζωής, όχι απλώς καλούς ανθρώπους, πιο χρηστούς, πιο ευγενείς αλλά θεοκοινωνούς, να γίνουμε άγιοι, θεάνθρωποι. Αυτό είναι το μήνυμα του Σταυρού και της Ανάστασης», είπε σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος και αναφερόμενος στην συνέχεια στο «Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς», τόνισε πως «η αλήθεια δεν είναι ιδεολογική αντίληψη, είναι ενυπόστατος, είναι ο Χριστός και όποιος γνωρίζει τον Χριστό ελευθερώνεται από τα πάθη και τα εγκλήματά του».

Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι, ο υφυπουργός Nαυτιλίας κ.Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Γεώργιος Καλαντζής, η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ.Σταυρούλα Αντωνάκου και ο Δήμαρχος Πειραιά κ.Ιωάννης Μώραλης οι οποίοι συνεχάρησαν τον Σεβασμιώτατο και τους συνεργάτες του για το πρωτοποριακό έργο που επιτελούν τα εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς σε εποχές δύσκολες. Όλοι τους εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το όλο εκπαιδευτικό έργο της τοπικής μας Εκκλησίας και ευχήθηκαν στους μαθητές καλή και δημιουργική χρονιά, χωρίς προβλήματα.

Στα παιδιά απευθύνθηκαν και οι διευθυντές των σχολικών μονάδων οι οποίοι και καλωσόρισαν με τη σειρά τους, τους μαθητές και τις μαθήτριες στις νέες, ανακαινισμένες εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων μας.

Στο τέλος ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Καλαντζής, είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί σε όλους τους χώρους των Εκπαιδευτηρίων μας (από τον βρεφονηπιακό σταθμό, τον παιδικό σταθμό και το νηπιαγωγείο, μέχρι και το Λύκειο) και να θαυμάσει τις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις συγχαίροντας όλους για τι θαυμάσιο αυτό έργο και ευχόμενος «καλή σχολική χρονιά» σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Να τονίσουμε ότι στον Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, λόγω των υγειονομικών μέτρων προστασίας, βρέθηκαν μόνο αντιπροσωπείες μαθητών από τα εκπαιδευτήριά μας.

Ακολουθεί σχετικό video και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.