You are currently viewing Ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος σε ΕΛ.ΑΣ: «Σας μεταφέρω το ευχαριστώ της κοινωνίας για το σπουδαίο έργο, το οποίο επιτελείται».

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος σε ΕΛ.ΑΣ: «Σας μεταφέρω το ευχαριστώ της κοινωνίας για το σπουδαίο έργο, το οποίο επιτελείται».

  • Reading time:2 mins read

Την Αγιοβασιλόπιτα των Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και όλου του πολιτικού προσωπικού της Περιφερειακής Αστυνομικής Διευθύνσεως Στερεάς Ελλάδος, ευλόγησε το πρωί της Πέμπτης 16 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, κατόπιν προσκλήσεως του Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντού Στερεάς Ελλάδος Υποστρατήγου Γεωργίου Κανέλλου.

Ο Ποιμενάρχης μας συνοδευόμενος από τον Ιδιαίτερο Γραμματέα του και Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Λαμίας, Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Αθανάσιο Κυρίτση, μετέβη στο Αστυνομικό Μέγαρο και μέσα σε ένα ιδιαίτερα φιλικό και ζεστό κλίμα ο Ποιμενάρχης μας, ο Στρατηγός και όλοι οι παριστάμενοι είχαν μια πολύ ενδιαφέρουσα επικοινωνία και ανταλλαγή ευχών για το νέο έτος.

Μετά το πέρας της τελετής ο Σεβασμιώτατος εν πρώτοις με λόγια πατρικής αγάπης και σεβασμού εξήρε το έργο το οποίο επιτελεί σε όλους τους τομείς η Ελληνική Αστυνομία και μετέφερε σε όλους τους Αστυνομικούς τις ευχαριστίες της ελληνικής κοινωνίας υπογραμμίζοντας ότι, η Εκκλησία λειτουργεί ως γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ κοινωνίας και Αστυνομίας.

Θέλω να σας ευχαριστήσω διότι, όλοι εσείς που εργάζεσθε για την ασφάλειά μας, μέσα στις γιορτές δείξατε εμπράκτως για ακόμη μία φορά την ευαισθησία σας στο έργο της Φιλανθρωπίας, της ανάγκης, του πόνου και της φτώχειας των αδελφών μας.

Ο Ενδοξώτατος Στρατηγός και οι συνεργάτες του Αξιωματικοί πραγματοποίησαν επισκέψεις αγάπης στα Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως μας, αλλά και εγώ προσωπικά είχα την ευκαιρία και την τιμή να πραγματοποιήσω

όμοιες επισκέψεις με τον Στρατηγό σε κοινωνικούς φορείς και σε ιδρύματα αγάπης της πόλεως μας.

Ακόμη ο Ποιμενάρχης μας προσέθεσε:

«Στόχος μας αυτή τη νέα χρονιά, είναι να δώσουμε περισσότερη έμφαση στην κυκλοφοριακή αγωγή των παιδιών μας αλλά και όλων μας, διότι η Εκκλησία είναι η πρώτη που ευλογεί και αγιάζει το μεγαλύτερο και πολυτιμότερο δώρο του Θεού στον κόσμο που είναι η ζωή ενός ανθρώπου.

Δυστυχώς στις ημέρες μας καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες τροχαίων δυστυχημάτων που στοιχίζουν την ζωή πολλών συνανθρώπων μας και κυρίως νέων.

Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει, δεν είναι μόνο συμπαραστάτης και αρωγός στο έργο αυτό της κυκλοφοριακής αγωγής αλλά και παράγοντας, διότι στόχος μας είναι μέσω των κατηχητικών σχολείων τα παιδιά μας να μορφωθούν και να ενημερωθούν και ως προς αυτή τη σπουδαία κατεύθυνση ζωής.

Σας εύχομαι ολοψύχως και ολοκαρδίως καλή και ευλογημένη η νέα χρονιά. Η ύπαρξή σας να γεμίσει από αγάπη για σας και τις οικογένειές σας και κυρίως αγάπη για τον συνάνθρωπο, τον οποίο διακονείται. Καλή δύναμη στο σπουδαίο έργο που επιτελείται».

Ακολούθως ο Ενδοξότατος Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Υποστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος προσεφώνησε τον Ποιμενάρχη μας και με εγκάρδια λόγια τον ευχαρίστησε για την τιμητική παρουσία του αλλά και για το πηγαίο ενδιαφέρον του στα ευαίσθητα κοινωνικά θέματα της Ελληνικής κοινωνίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εις ανάμνησιν της επισκέψεως του στο Αστυνομικό Μέγαρο και εκφράζοντας τα συναισθήματα όλων των Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και όλου του πολιτικού

προσωπικού, του επέδωσε τιμητική πλακέτα με το έμβλημα της Ελληνικής Αστυνομίας συνοδευόμενη από εγκάρδιες ευχές για μια καλλίκαρπη, υγιή, μακροχρόνια και πετυχημένη Ποιμαντορία.

Στην τελετή κοπής Αγιοβασιλόπιτας παρέστησαν: ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Λαμιέων, Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Φθιώτιδος, Ηλίας Κυρμανίδης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, Ηλίας Σανίδας, ο Διοικητής του Κ.Ε.Υ.Π. Λαμίας, Ταξίαρχος Αρίστος Περρής, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας, Αρχιπύραρχος Ευάγγελος Παληός και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας, κ. Γεώργιος Γιαννίτσης.

Επιπλέον, παρέστησαν ο Βοηθός του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας, Ταξίαρχος Μιχαήλ Τσάτσης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, Ταξίαρχος Νικόλαος Τρικαλίτης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, Ταξίαρχος Απόστολος Κουφός, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Παναγιώτης Κατσιάμπας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Δημήτριος Φούρλας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευρυτανίας, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Χρήστος Μουτσώκος, Πρόεδροι τοπικών Συνδικαλιστών Ενώσεων του Σώματος, καθώς και Αξιωματικοί και προσωπικό του Επιτελείου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας.

Φωτογραφίες Δημήτρης Ανάγνου