You are currently viewing Ο Σεβ. Κυθήρων ξαναχτυπά…

Ο Σεβ. Κυθήρων ξαναχτυπά…

  • Reading time:1 mins read

• Μας έχετε κουράσει Άγιε Κυθήρων! Ησυχάστε επιτέλους!

Έιναι κουραστικό και ενοχλητικό να σχολιάζεις τις αδολεσχίες και τις υπερβολές ενός Μητροπολίτη, όταν μάλιστα ο Μητροπολίτης αυτός δεν έχει προβεβλημένη παρουσία σε όλα αλλά εμφανίζεται επιλεκτικά!

Τελικά σπάνια κάνω λάθος στην κρίση μου για ένα πρόσωπο ακόμη και αν δεν το γνωρίζω ! Κι όταν ο Μακαριστός Χριστόδουλος μας είπε ότι προόριζε για Μητροπολίτη Κυθήρων τον εν λόγω κληρικό τον οποίο είχα δεί ολίγον προ της εκλογής του,, είχα πεί τότε στον μεγάλο Πρωθιεράρχη:

– Με όλο το σεβασμό ο άνθρωπος δείχνει ακραίος! Θα τον βρείτε μπροστά σας αύριο- μεθαύριο! Θα σας κουράσει!

Αλλά ο Χριστόδουλος δεν μπορούσε να κάνει πίσω! Ήξερε να κρατά και να τιμά τις υποσχέσεις του και είχε υποσχεθεί στον αείμνηστο Σταγών Σεραφείμ ότι θα τον προτείνει για Κυθήρων! Και κατάφερε να τον εκλέξει! Και σήμερα ο Χριστόδουλος είναι απών αλλά η Εκκλησία πληρώνει τα καμώματα του Κυθήρων!
Από τότε που εξελέγη παρά των ηπίων τόνων χαρακτήρα του, πρωταγωνιστεί σε κάθε ακραίο που εμφανίζεται στην Εκκλησία μας!
Οι εμμονές του έχουν ξεπεράσει κάθε όριο! Κάποιος πρέπει να του πεί ότι η επαναλαμβανόμενη εμμονή καταντά στοιχείο που πρέπει να το εξετάσει κανείς επιστημονικά και μάλιστα ιατρικά διότι εμπεριέχει τον κίνδυνο ακόμη και αυτής της άνοιας που πλήττει μεγάλα στρώματα του πληθυσμού της πατρίδας μας.

Ενώ έχει καταστήσει από καιρό σαφή την αρτηριοσκληρωτική άποψή του και μάλιστα σε όλους τους τόνους για το Ουκρανικό, συνεχίζει να το κάνει λες και έλυσε όλα τα προβλήματα της επαρχίας του.
Εγώ άλλα μαθαίνω από τα Κύθηρα!
Μου γράφουν από το νησί
…..
Όλο λέει, λέει και τίποτα δεν λέει! Από έργα τίποτα ………
Είναι ξεροκέφαλους και αυταρχικός! Οι λίγοι ιερείς εδώ τον τρέμουν!
Το νησί το έχει γυρίσει πίσω αιώνες σχετικά με γάμους και βαφτίσια! Αυτός έκανε μονο για μοναστήρι δεν έκανε για διαποίμανση μητρόπολης!
……..

Δεν τα λέω εγώ αυτά αλλά μου τα στέλνουν τσιριγότες και μάλιστα επωνύμως, άνθρωποι που διαμένουν μονίμως στο νησί!

Και όσο ήταν Συνοδικός δεν είπε λέξη για την απόχριστιανοποίηση που επιχειρήθηκε σε όλους τους τόνους από την προηγούμενη κυβέρνηση. Λες και ο ορατός κίνδυνος που απειλεί την Εκκλησία μας δεν τον αφορά. Ή μάλλον φοβάται να τον αντιμετωπίσει! Ενώ οι επιθέσεις στον Οικουμενικό Πατριάρχη είναι ανέξοδες!

Όμως για να περάσουμε στο προκείμενο θέμα μας:
• Έχει επίγνωση της κατάαστασης με την οποία καταπιάνεται ο Άγιος Κυθήρων;
•Έχει καταλάβει ότι δεν είναι ούτε ο … “Κριτής της Οικουμένης”, ούτε ο … “Πάπας της Ρώμης ” για να διεκδικεί το αλάθητο;

Κατηγορεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη για δήθεν… “εισπήδηση” στην Ουκρανία και την ίδια ώρα ο ίδιος, ένας απλός Μητροπολίτης και μάλιστα των … Κυθήρων, με ευθύνη μόνο για το συγκεκριμένο ποίμνιο που του ενεπιστεύθη η Εκκλησία και μόνον, αξιώνει να καθορίζει την ατζέντα και τις αποφάσεις για όλη τη Ορθοδοξία!
Αμφισβητεί ανιστόρητα και αντικανονικά την υπό των Οικουμενικών Συνόδων και της Ιεράς Παραδόσεως καθορισμένη υπερόρια δικαιοδοσία του Κωνσταντινουπόλεως, ενώ μάλλον θέλει να επιβάλει τη δική του… παγκόσμια δικαιοδοσία επί παντός επιστητού!
Και μάλιστα ό,τι κινείται το οποίο θεωρεί ότι προέρχεται από το Φανάρι , το… πυροβολεί! Πιο αντιπατριαρχικός δεν υπάρχει!

Έλεος , Άγιε Κυθήρων ! Νισάφι πια! Έχετε κουράσει και μας έχετε κάνει να σας ακούμε και να κλείνουμε μάτια και αυτιά…
Οχι δεν μας έχετε εξοργίσει, γιατί για να οργιστεί κανείς με κάτι θα πρέπει να έχει και κάποια ουσία και υπόσταση και να στηρίζεται σε επιχειρήματα, ενώ εσείς στηρίζεστε σε εμμονές και αμπελοφιλοσοφίες. Λέτε, λέτε χωρίς να λέτε τίποτα!
Και τώρα περάσατε και σε άλλο θέμα! Τα βάλατε και με τον αδελφό σας, τον Σεβ. Ύδρας που συμπεριφέρθηκε ως σώφρων και συνετός Ιεράρχης. Και του επιτίθεσθε γιατί έκανε το καθήκον του!
Εγκάλεσε στην τάξη τους δύο απείθαρχους κληρικούς του που άναψαν φωτιά με ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Και σείς με ποιό δικαίωμα ανακατεύεστε σε ένα θέμα μιας άλλης Μητρόπολης;
Τα όσα ανυπόστατα γράφετε περί των δήθεν “αξίων κληρικών” της Μητροπόλεως Ύδρας που κατά τη γνώμη σας “διώκονται” άδικα , γεννούν το εύλογο ερώτημα όπως ήδη εγράφη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , εάν εσείς έχετε κάποια «σχέση» με όσα εκείνοι διέπραξαν, εν αγνοία και παρά την ευλογία του Επισκόπου τους…
Και αν αυτό έχει όντως κάποια βάση,τότε κινείστε σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια και ατραπούς, αφού μπορεί να θεωρηθείτε ως ο υποκινητής ενός τέτοιου φαινομένου εκκλησιαστικής απείθειας και ανταρσίας κληρικών, προς τον επίσκοπό τους …
Εύχομαι να μην ισχύει κάτι τέτοιο γιατί τότε θα είστε έκθετος στα μάτια όλων μας!
Επί της ουσίας, αναρωτιόμαστε Άγιε Κυθήρων, πόση επίγνωση και κατανόηση έχετε σχετικά με τους “Ιερούς Κανόνες και την Κανονική Τάξη της Εκκλησίας”… Και αν η εξαπάτηση ενός Επισκόπου από τους κληρικούς του -όπως συνέβη στην περίπτωση των δύο κληρικών του Σεβ.Ύδρας- είναι τελικά σύμφωνη με τους Ιερούς Κανόνες…
Γιατί μάλλον εδώ είναι ολοφάνερο ότι έχει χαθεί η μπάλα και πλέον η συζήτηση αρχίζει να εκφεύγει των ορίων της θεολογίας και να εισέρχεται σε άλλους επιστημονικούς χώρους που επαναλαμβάνω χρήζουν ιατρικής εξετάσεως! Καλόν είναι να σιωπήσετε! Σε περιπτώσεις που ασχολούνται τα Συνοδικά όργανα της Εκκλησίας μας και έχει αναλάβει ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος με Συνοδική απόφαση να διεκπεραιώσει το θέμα καλόν είναι εσείς να σιωπήσετε πλέον!

Κρείττον το σιγάν.

Εξάλλου η όποια απόφαση της Εκκλησίας θα βασίζεται σε τεκμηριωμένη από κάθε άποψη πρόταση. Και θα είναι αποτέλεσμα της πλειονοψηφίας. Η γνώμη των πλειόνων κρατείτω!

Αυτό είναι το μεγαλείο του Συνοδικού μας συστήματος, από το οποίο – φεύ-προκύψατε και σεις ως Κυθήρων!
Ας το σεβαστούμε ,λοιπόν, στοιχειωδώς έστω!