You are currently viewing Ο πρώτος κύβος ερρίφθη για τη ΛΥΔΙΑ!

Ο πρώτος κύβος ερρίφθη για τη ΛΥΔΙΑ!

  • Reading time:1 mins read
Του Σωτήρη Μ. Τζούμα
Ο κύβος ερρίφθη και αυτή είναι μόνο η αρχή.
Ο π. Νικάνωρ και οι περί αυτόν αδελφές Αναστασία Πεχλιβάνη και Μαρία Κράλλη παραπέμπονται για πλαστογραφία οι δύο και ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία ο γέροντάς τους.
Εμείς τα λέγαμε, προειδοποιήσαμε και παρ’ όλο που πολεμηθήκαμε  κατά ανήθικο τρόπο, προσπαθήσαμε να πείσουμε τους εκκλησιαστικούς ταγούς να επέμβουν ώστε να μην αρχίσει η Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της και βρεθούν πολλοί προ απροόπτου. Δυστυχώς δεν εισακουσθήκαμε. Και τώρα θα γίνει αυτό που εξ αρχής λέγαμε:Έκαστος θα λάβει ό,τι του αναλογεί και του αξίζει.
Είναι πανθομολογούμενο ότι ο π. Θεόφιλος συμπαραστάθηκε σε πολλούς ανθρώπους. Στήριξε μοναστικές και ιεραποστολικές αδελφότητες σε δύσκολες στιγμές, βοήθησε πνευματικούς του αδελφούς και τέκνα, άνοιξε την πατρική του αγκαλιά σε κάθε αναγκεμένο. Κι επειδή σε κάποιες καρδιές το λουλούδι της ευγνωμοσύνης ευδοκιμεί, έρχονται σήμερα –σε μέρες δύσκολες για την Αδελφότητα ΛΥΔΙΑ- άνθρωποι που ευεργετήθηκαν από τον π. Θεόφιλο και την Αδελφότητα, κληρικοί που συνεργάστηκαν μαζί του, αδελφοί πραγματικοί του Γέροντα, επικοινωνούν μαζί μας ώστε να στηρίξουν τις διωκώμενες αδελφές και να ενισχύσουν και μας. Η μαρτυρία τους είναι καταπέλτης για τον π. Νικάνορα και τις περί αυτόν.Ολα αυτά θα αποκαλυφθούν την κατάλληλη μέρα .
Όταν άρχισα να γράφω και να παρουσιάζω τα της ΛΥΔΙΑΣ , τα έργα και τα θαύματα του π. Νικάνορα και των δύο εκλεκτών αδελφών Αναστασίας Πεχλιβάνη και Μαρίας Κράλλη που κρατούν τα ηνία της Αδελφότητας και έχουν ισοπεδώσει τις άλλες, δεν ήξερα ότι αυτή η κατάσταση θα κρατούσε τόσο πολύ.
Δυστυχώς  στα Σωματεία και στις Αδελφότητες  η επίσημη Εκκλησία με τους κατά τόπο Μητροπολίτες, δεν μπορεί να παρέμβει και να δώσει λύσεις. Μόνο εμμέσως μπορεί να ασκήσει πίεση και να επιβάλλει την τάξη.
Εν προκειμένω ο φίλος και αδελφός Σεβ. Σερρών αποδείχθηκε άτολμος.
Μάλιστα σε δύο απόπειρες που έκανε ο άνθρωπος  για να ενώσει τα διεστώτα, η πλευρά των δύο αδελφών υπονόμευσαν ευθέως την προσπάθεια από το ίδιο βράδυ που συμφωνήθηκε να γίνει μια νέα αρχή. Και για το ραντεβού στην Ασπροβάλτα ακόμη περιμένω. Νόμιζε ο ευφυής π. Νικάνωρ ότι μετά την αγωγή που μου έκανε θα σιωπούσα! Μα δεν ξέρει ότι με την αγωγή άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου;
 Βέβαια και ο Σεβ. Σερρών  μετά την αποτυχία του διαμεσολαβητικού ρόλου του δεν επανήλθε. Παρήγγειλε σε όλους να προσεύχονται και την λύση θα την δώσει ο Θεός.
Δυστυχώς η λύση έρχεται με άγριο καλπασμό και πολύ σύντομα θα φανεί.
Ο έτερος των Μητροπολιτών Σεβ. Ελασσώνος Χαρίτων από την αρχή δεν ήθελε να.. «μπλέξει« με το θέμα. Και αυτό φρόντισε να το κάνει γνωστό σε όλους μας. Το «γιατί» δεν ήθελε να πει δυο φωνήεντα στον κληρικό του, κάποια στιγμή θα γίνει γνωστό. Και τότε θα ασχοληθούμε με το θέμα όπως του αξίζει.
Πολλοί πάντως  ήταν εκείνοι- και Ιεράρχες- που μας ενθάρρυναν να συνεχίσουμε  το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ μας.  Επώνυμοι και ανώνυμοι. Εντύπωση μας έκαναν οι απλοί άνθρωποι αυτοί που επισκέπτονται  την ΛΥΔΙΑ και έχουν δει με τα μάτια τους νέες αδελφές – εκλεκτές του διδύμου Αναστασίας και Μαρίας- να προπηλακίζουν τις  Γερόντισσες και να τις σπρώχνουν και να τις πτύουν! Καταλάβατε; Πήγαν οι αγνές και παρθένες κόρες να αφιερωθούν στην Ιεραποστολή και αυτές εξελίχθηκαν σε γενιτσαρίνες έτοιμες να βγάλουν και γιαταγάνια και να ασκήσουν βία στις Γερόντισσες που συνίδρυσαν και έχτισαν εκ του μηδενός μετά του Μακαριστού Γέροντος Θεοφίλου την Αδελφότητα.  Τόση αφοσίωση στον Κύριο μας αφήνει άφωνους! Ας προσέχουν όταν στρίβουν το …μουστάκι τους και ετοιμάζονται για καβγά.
Για πρώτη φορά σας αποκαλύπτουμε ότι δεχθήκαμε και πιέσεις ακόμη και απειλές να σταματήσουμε . Τα έχουμε όλα αυτά διασφαλισμένα στο κινητό μας και θα τα χρησιμοποιήσουμε στην ώρα τους. Πιέσεις και απειλές απο τυχάρπαστους και συμφεροντολόγους. Το δυστύχημα ήταν ότι είχαμε οχλήσεις  και απο του Βοσπόρου τ´Αγιονέρι την πλευρά. Και αυτό μας άφησε ενεούς.
 Και ήταν τότε που θυμήθηκα  τον Μακαριστό Γέροντα Κορίνθου Παντελεήμονα και αυτά  που μου έλεγε κατά  την εποχή της κρίσεως μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Φαναρίου. Είχα ξεσπαθώσει τότε  κατά των προκλητικών ενεργειών των Πατριαρχικών εναντίον του Χριστοδούλου ,τον οποίο ήθελαν να κοντύνουν γιατί – άκουσον,άκουσον- πίστευαν μεταξύ των άλλων  οτι θέλει να γίνει Πατριάρχης(sic). Βέβαια αυτοί που δηλητηρίαζαν τους Πατριαρχικούς κατά του Μακαριστού Χριστοδούλου,αργότερα όταν ήλθαν στα πράγματα συμπεριφέρθηκαν χειρότερα στο Φανάρι. Αλλά στην περίπτωση αυτή οι Πατριαρχικοί εσιώπησαν.
Ο σοφός Γέρων Κορίνθου μου είχε πει τότε το εξής ανεπανάληπτο:
– Σωτηράκη πρόσεχε τι γράφεις  γιατί οι Φαναριώτες δεν ξεχνούν! Όσα χρόνια και αν περάσουν πάντα θα θυμούνται ότι στην κρίση αυτή δεν ήσουν μαζί τους. Και να θυμάσαι πάντα: αστυφύλαξ και Φαναριώτης φίλοι καρδιακοί δεν γίνονται ποτέ! 
 
Πέρασαν από τότε πολλά χρόνια και πάντα θυμάμαι τα λόγια του σοφού Γέροντος . Και μερικές φορές επαληθεύονται δυστυχώς κατά τρόπο τραγικό.Αλλά για το θέμα αυτό θα ασχοληθούμε εκτενώς μιαν άλλη φορά.
πλήρως. Σήμερα σας δίνουμε ένα εισαγωγικό ορεκτικό!