You are currently viewing Ο Κύπρου Γεώργιος δηλώνει την προσήλωσή του στο Φανάρι – Και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τον καλεί να δώσουν μαζί τον αγώνα κατά του εθνοφυλετισμού.

Ο Κύπρου Γεώργιος δηλώνει την προσήλωσή του στο Φανάρι – Και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τον καλεί να δώσουν μαζί τον αγώνα κατά του εθνοφυλετισμού.

  • Reading time:2 mins read

Προσήλωση στις αποφάσεις των επτά Οικουμενικών Συνόδων και διαβεβαίωση ότι θα τιμά, αγαπά και θα σέβεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο έδωσε με επιστολή του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Γεώργιος.

 

Στην επιστολή του ο νεοεκλεγείς Αρχιεπίσκοπος ομολογεί και προσυπογράφει “τα δίκαια του σεπτού Οικουμενικού Πατριαρχείου”, καθώς και τα “απαράγραπτα δίκαια του μαρτυρικού θρόνου της Αποστολικής Εκκλησίας Κύπρου”.

Διαβέβαιωσε ότι θα εργαστεί για τη διαφύλαξη της ενότητας και συνεργασίας με τις κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης από την πλευρά του, στη συγχαρητήρια επιστολή του στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Γεώργιο, τον καλεί να δώσουν από κοινού τον αγώνα για την προστασία της πίστης αυτή την περίοδο αλλά και κατά της αίρεσης του εθνοφυλετισμού.

“Και ο αγώνας μας, επίπονος και σοβαρός, καθώς όσοι έχουν εγκόσμια συμφέροντα από αυτή την αλλοίωση, προβάλλουν τις κινήσεις μας ως δήθεν ανορθόδοξες, προπαγανδίζοντας και εξαπατώντας τους ευαίσθητους για την πίστη τους Χριστιανούς, συκοφαντικώς και αδίκως”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος: Τουλάχιστον 100 ευρώ για κάθε παιδί μετά το 2ο

Βοήθεια που θα ανέρχεται σε τουλάχιστον 100 ευρώ τον μήνα για κάθε παιδί μετά το δεύτερο σκοπεύει να δώσει η εκκλησία της Κύπρου στις οικογένειες Ε/κ Χριστιανών Ορθόδοξων με σκοπό την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας στη χώρα μας. Η προεκλογική εξαγγελία του νέου Αρχιεπισκόπου Γεωργίου, αναμένεται να τεθεί στο πλαίσιο διαβούλευσης με τις οργανώσεις των πολυτέκνων ώστε να βρεθούν οι καλύτεροι τρόποι για την υλοποίηση της.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος ανέφερε ότι θα καλέσει σύντομα αυτές τις οργανώσεις σε διαβούλευση.

«Εκείνο που χρειάζονται οι πολύτεκνοι και εκείνο που εξαγγείλαμε για να καταπολεμηθεί η υπογεννητικότητα είναι η οικονομική στήριξη αυτών των ανθρώπων. Θα είναι ουσιαστικό ποσό και κάθε μήνα μέχρι την ενηλικίωση για να είναι ένα σοβαρό κίνητρο», ανέφερε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι θα αφορά κάθε παιδί μετά το δεύτερο και το ύψος θα είναι τουλάχιστον 100 ευρώ τον μήνα. Στόχος τόνισε να καταφέρουμε να δώσουμε την ποιότητα ζωής που αρμόζει σε αυτά τα παιδιά.

Ανέφερε ακόμη ότι προεδρεύει ιδρύματος στην Πάφο το οποίο βοηθά άτομα με αναπηρίες και πνευματικές αναπηρίες και σκοπός του είναι να συμβάλει και προς αυτή την κατεύθυνση στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της εκκλησίας.

«Είπαμε ότι όλα τα έσοδα της εκκλησίας δεν θα φυλάγονται. Θα δίνονται για την ευημερία του κόσμου ιδιαίτερα στις ευαίσθητες ομάδες που έχουν ανάγκη», είπε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε ακόμη πως εφόσον χρειαζόμαστε περισσότερο διδακτικό χρόνο στα σχολεία, η ονομαστική του εορτή δεν θα ορίζεται αργία στα σχολεία μας.
Από χημικός, Αρχιεπίσκοπος

Διηγούμενος την ιστορία που τον οδήγησε στο σήμερα, ανέφερε πως από την παιδική του ηλικία ήθελε να γίνει Ιερέας. Οι συγκυρίες είπε όμως, δεν του το επέτρεψαν πριν γίνει 40 χρόνων.

«Όταν τέλειωσα το γυμνάσιο, είχα τελειώσει το πρακτικό τμήμα, ήθελα να σπουδάσω Θεολογία αλλά είτε Θεολογία είτε κάποια άλλη σπουδή, χρειαζόταν να πάρω κάποια υποτροφία γιατί δεν είχαμε τα μέσα. Δεν ήταν ο καιρός που υπήρχαν πολλές ευκαιρίες. Για να δώσω εξετάσεις και να πάρω υποτροφία στη Θεολογία που έδινε τότε η ελληνική κυβέρνηση χρειαζόντουσαν τα λατινικά τα οποία δεν έκανα στο πρακτικό. Έδωσα τις εξετάσεις και πήρα υποτροφία στη χημεία. Σπούδασα και όταν τέλειωσα ήρθα πίσω, δούλεψα λίγο σε χημείο μεταλλείου, πήρα κάποια χρήματα και πήγα και σπούδασα και Θεολογία. Αργότερα διορίστηκα ως καθηγητής, δίδασκα και στον 7ο χρόνο που ήμουν διορισμένος καθηγητής χειροτονήθηκα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν θα εμπλακώ στα των Προεδρικών εκλογών»

Ερωτηθείς σχετικά με τις Προεδρικές εκλογές, ανέφερε ότι ο ρόλος της Εκκλησίας είναι ενωτικός.

«Δεν μπορεί ο Αρχιεπίσκοπος να εκδηλώσει την άποψη του γιατί θα διχάσει τον κόσμο. Ο ρόλος μας είναι ενωτικός», επισήμανε.

Τέλος ερωτηθείς για την κενωθείσα Μητρόπολη Πάφου, απάντησε πως θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές περιοριζόμενη όμως στην περιφέρεια Πάφου. Δηλαδή ο λαός θα εκλέξει το τριπρόσωπο και η Ιερά Σύνοδος θα επιλέξει.