You are currently viewing Ο Αναστάστιος Μητσιάλης – παντελώς άσχετος με την Εκκλησία- θα είναι ο νέος Διοικητής του Αγίου Όρους;

Ο Αναστάστιος Μητσιάλης – παντελώς άσχετος με την Εκκλησία- θα είναι ο νέος Διοικητής του Αγίου Όρους;

  • Reading time:1 mins read

 Εντύπωση και απορίες προκαλεί η είδηση περί τοποθέτησης του αφυπηρετήσαντος πρέσβη -και μέχρι πρότινος υποδιοικητή της ΕΥΠ- Αναστάσιου Μητσιάλη στη θέση του Διοικητή του Αγίου Ορους. Εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα κυκλοφορεί εντόνως στα δημοσιογραφικά και τα πολιτικά πηγαδάκια ότι πρόκειται για το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον εφοπλιστή Αθανάσιο Μαρτίνο στη θέση του πολιτικού διοικητή του Αγίου Ορους. Οι πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να έχει ήδη αποφασίσει ότι εκείνος θα είναι ο νέος πολιτικός διοικητής της Αθωνικής Πολιτείας, ενώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Αναστάσιος Μητσιάλης επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου και είχε συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη!Οι πληροφορίες θέλουν τον εφοπλιστή κ.Λασκαρίδη, φίλο του Πρωθυπουργού, να έχει ζητήσει από τον  κ. Μητσοτάκη την τοποθέτηση του φίλου και κουμπάρου του κ. Μητσιάλη στην κενή θέση του Διοικητή του  Αγίου Όρους και εκείνος όπως φαίνεται δεν του χάλασε το χατήρι, μολονότι ο κ. Μητσιάλης είναι παντελώς άσχετος με τον εκκλησιαστικό χώρο.

Η πληροφορία έχει προκαλέσει εύλογες συζητήσεις, καθώς το συγκεκριμένο πρόσωπο όσο ήταν στην ΕΥΠ είχε εμπλακεί μοιραία  και στην υπόθεση των παρακολουθήσεων πολιτικών φίλων και αντιπάλων, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων, ακόμη και στελεχών του στρατεύματος. Μάλιστα, κατά την προανακριτική επιτροπή που είχε συσταθεί στη Βουλή πριν από έναν χρόνο, το ΠΑΣΟΚ τότε είχε προτείνει να κληθεί ως μάρτυρας, ωστόσο η κυβερνητική πλειοψηφία είχε βάλει και σε εκείνον, όπως και στην κλήση  άλλων προσώπων ως μαρτύρων, μπλόκο. Την επίμαχη περίοδο κατείχε τη θέση του υποδιοικητή στην ΕΥΠ, ωστόσο στη συνέχεια απομακρύνθηκε από την Κατεχάκη

Το όνομα του Αναστάσιου Μητσιάλη, πάντως, έχει απασχολήσει τη δημόσια σφαίρα και στο παρελθόν. Κι αυτό διότι την περίοδο που είχε προσκληθεί στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής από τον Νίκο Ανδρουλάκη εθεάθη να γευματίζει με τον βουλευτή Ρεθύμνου της Ν.Δ. και πρόεδρο της επιτροπής Γιάννη Κεφαλογιάννη!

Η αποκάλυψη τότε είχε προκαλέσει σάλο, καθώς η κοινή λογική επιβάλλει πως οι κύριοι Κεφαλογιάννης και Μητσιάλης θα έπρεπε να αποφεύγουν κάθε επαφή, πόσο μάλλον σε δημόσια θέα. Οπως τότε, έτσι και τώρα απορεί κανείς με την κυβέρνηση να προορίζει για διοικητή του Αγίου Ορους έναν εντελώς ξένο με τον χώρο της Εκκλησίας και άσχετο με τα θέματα που απασχολούν την Αθωνική Πολιτεία.Σύμφωνα με πληροφορίες εξ Αγίου Όρους τόσο η Ιερά Επιστασία όσο και οι ηγούμενοι των Μονών δεν εκφράζουν την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους για την εξέλιξη αυτή πολύ περισσότερο που ο συγκεκριμένος διαδέχεται τον σπουδαίο κ. Θανάση Μαρτίνο, τον μεγάλο ευεργέτη του Αγίου Όρους, ο οποίος μέσα σε τέσσερα χρόνια άλλαξε την όψη του Αγίου Όρους, με έργα υποδομής. Η Υφυπ. Εξωτερικών κ. Παπαδοπούλου- επί της ουσίας Υπουργός Εξωτερικών- κατά το ταξίδι της στο Φανάρι ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την πρόθεση της Κυβέρνησης να αναθέσει στον κ. Μητσιάλη τα καθήκοντα του Διοικητή και ο Παναγιώτατος φαίνεται πως συμφώνησε. Ως εκ τούτου τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί επισήμως.

Ο  Υποδιοικητής κ. Αρίστος Κασμίρογλου όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει στη θέση του. Άλλωστε  μετά την εξέλιξη αυτή η παραμονή του κρίνεται απαραίτητη διότι ο νέος διοικητής  θα χρειάζεται καθοδήγηση και.. εκπαίδευση και ο κ. Κασμίρογλου διαθέτει όλα τα προσόντα και τις αρετές που απαιτούνται ως ο μακροβιότερος Διοικητής και Υποδιοικητής του Αγίου Όρους.

ΠΗΓΗ: Με πληροφορίες από την εφημερίδα «Δημοκρατία».