You are currently viewing Η Μητρόπολη έστειλε   Μοναχές ως “κατηγορούμενες”  στο δικαστήριο και το δικαστήριο τις αθώωσε!!!
PENTAX DIGITAL CAMERA

Η Μητρόπολη έστειλε Μοναχές ως “κατηγορούμενες” στο δικαστήριο και το δικαστήριο τις αθώωσε!!!

  • Reading time:1 mins read

••Αναπάντητα ερωτήματα για παρανομίες και υπερβάσεις κάθε έννοιας δικαίου!

Επιδικάστηκε  την  Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καρδίτσας, μία υπόθεση άκρως ενδιαφέρουσα καθώς  είχε να κάνει με την κατηγορία της  υπεξαίρεσης  εγγράφων.

Κατηγορούμενες δύο Μοναχές από την Ι.Μ. Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» και κατήγορος η Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος(!!!). Η προϊσταμένη τους αρχή τις  κατηγόρησε ότι δεν παρέδιδαν έγγραφα της Μονής (Μοναχολόγιο, βιβλία Ταμείου και σφραγίδα) στην Ηγουμένη, ως πρόεδρο διαχειριστικής επιτροπής που είχε διορίσει ο προηγούμενος Μητροπολίτης, αείμνηστος  Κύριλλος , η οποία , ομως,ακυρώθηκε από το ΣτΕ ,με την απόφαση 510/2015, η οποία χαρακτηρίστηκε “απόφαση σταθμός”, για τις σχέσεις Μονών και Μητροπόλεων, αλλά και τον διορισμό, ο οποίος επαναλήφθηκε και γι’ αυτό προσβλήθηκε και στο ΣτΕ. Μάλιστα συζητήθηκε αυτοτελώς ως θέμα στις 6 Οκτωβρίου 2016 και αναμένεται απόφαση.

Η νέα μάλιστα  τειμελής διαχειριστική επιτροπή πού όρισε ο νέος Μητροπολίτης αποτελείται από μία Μοναχή, η οποία εκοιμήθη προ έτους, την οποία δεν ήξερε καν στο πρόσωπο,( όπως ο ίδιος ομολόγησε  στον επικήδειο  λόγο του κατά την νεκρώσιμη ακολουθία της) ενώ η άλλη Μοναχή, είναι μόνιμα σε κλινική στα Τρίκαλα, χωρίς να μπορεί να ασκήσει διοικητικά καθήκοντα λόγω των προβλημάτων υγείας της.Η Τρίτη είναι η επίσης παλαιά Μοναχή Φεβρωνία η οποία αποφασίζει και διατάζει χωρίς να συζητά τα θέματα με το ηγουμενοσυμβούλιο !

Οι Μοναχές που κατηγορήθηκαν (η μία από αυτές ήταν μάλιστα και η πρώτη ηγουμένη στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου «Καραϊσκάκη», Τρικαλινή στην καταγωγή, Φιλόλογος, παρακληθείσα από την Ηγουμένη της “Κόκκινης  Εκκλησιάς” να παραιτηθεί για να την γηροκομεί!!!!) αθωώθηκαν, διότι ως  κανονικά και νόμιμα μέλη του Ηγουμενοσυμβουλίου διατηρούσαν και διατηρούν τα βιβλία, τα οποία ζητούσε να πάρει η Ηγουμένη–αν και η  αδελφότητα που ήθελαν να απομακρύνουν από την Μονή,  ξεπερνούσε τις 10 Μοναχές της Μονής.

Κατά ένα περίεργο τρόπο, η Ηγουμένη έκανε από μόνη της, εκχώρηση, με έγγραφο μάλιστα, της νομής και «χρησικτησίας» των κτιρίων της Μονής, για 49 χρόνια στη Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος, ευαπόδεκτη υπογεγραμμένη από τον τότε Μητροπολίτη, τον Πρωτοσυγκελλεύοντα αείμνηστο Επίσκοπο ( που ήθελε να τα μετατρέψει σε προσωπικό του Επισκοπείο αλλά ο Θεός είχε άλλα σχέδια ) και τον νυν Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο!!!.

Εύλογα τίθεται το ερώτημα , πώς είναι δυνατόν  ένα ολόκληρο Μοναστήρι ΝΠΔΔ, να μπορεί να διοικείται από ένα άτομο, το οποίο, όπως είπε στο δικαστήριο ο μάρτυράς της δεν ξέρει «ούτε να γράφει και έχει την… βοήθεια της Ιεράς Μητρόπολης», η οποία της έκανε νέα σφραγίδα για το Μοναστήρι και την έδωσε στην Ηγουμένη!!! Δηλαδή η ενσάρκωση της παρανομίας! Και αυτοί οι κίβδηλοι άνθρωποι ομιλούν περί ηθικής και θέλουν να επιβάλλουν τις απόψεις τους τις οποίες ονομάζουν αποκατάσταση  δικαίου!!

Όπως εγράφη (το αποκάλυψε εσχάτως το romfaia.gr,)η προστατευόμενη της Μητρόπολης Ηγουμένη Φεβρωνία παρουσίασε σε δημόσιους οικονομικούς επιθεωρητές, διορισμένους από τη Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ψεύτικο μοναχολόγιο! Είπε , δηλαδή ότι  είναι μόνο τέσσερις οι μοναχές της Μονής, συν τόσα  άλλα ψεύδη και  παρανομίες,που είναι όλα  γραμμένα  μέσα στο Πόρισμα των Ελεγκτών της Συνόδου, το οποίο αποτελείται από… 307 σελίδες!!!!.

Μάλιστα δε οι εκκλησιαστικοί ελεγκτές βρήκαν συνολικό έλλειμμα της Ηγουμένης 25 χιλ. ευρώ, ακατάγραφα έσοδα από παγκάρι κ.α. από το 2011 και μετά, αγιογραφίες χωρίς αποδείξεις, αποδείξεις πληρωμών τρίτων περί τις 45 χιλ. ευρώ, χωρίς να έχουν καταστεί προηγουμένως έσοδα, χωρίς έκδοση ενταλμάτων πληρωμής κ.α.

Γιατί δεν μιλάει κανείς για το θέμα αυτό; ενώ ενέχεται και η ίδια η Ιερά Μητρόπολη, όπως γράφεται (σελ. 270 Πορίσματος), αποκρύπτουσα επί διετία μετά της Ηγουμένης το Πόρισμα, το οποίο έλαβαν τελικά τα μέλη του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής από την ΔΙΣ, με εισαγγελική εντολή, την επομένη όμως ημέρα της δικασίμου, που δικαζόταν η Ηγουμένη, κατηγορουμένη για απιστία στην υπηρεσία.

Πρόσφατα κατετέθη αναφορά – καταγγελία από δύο Ιερομονάχους στην Ιερά Σύνοδο γι’ αυτό το λόγο, και περιμένουν, όπως τους ειπώθηκε από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου για το αν θα πρωτοκολληθεί ή όχι η αναφορά τους….!!! Μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες συμβαίνουν αυτά!!

Πάντως, τίθεται ένα  εύλογο ερώτημα: Υπάρχει  κάποιος Εισαγγελέας για  να ασκήσει κάποια δίωξη; Θα τα λύσει τα θέματα η Ιερά Σύνοδος;Ή οι Άγιοι Ιεράρχες μας θα εξακολουθήσουν να επιβάλλουν αυτό τον σκοταδισμό και τις παρανομίες και να μένουν  ατιμώρητοι ;;
–ΠΗΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ  ΑΠΟ: Romfaia.gr