Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2025 12:04 πμ
Εξάψαλμος
Font ResizerAa
  • Όλα τα Νέα
  • Δεύτερη Σελίδα
    Δεύτερη ΣελίδαShow More
    Περί ημερίδος της Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς για το Ουκρανικό

     Άρθρο π. Νικήτα Παντοκρατορινού Έγινε πρόσφατα στην Μητρόπολη Πειραιώς μια θεολογική ημερίδα…

    18 Ιουνίου 2025
    Μήλεσι: O Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στο Ησυχαστήριο του Οσίου Πορφυρίου για τα ονομαστήριά του

    Ρεπορτάζ για το Γραφείο Τύπου: Γιώργος Φερδής | iaath.gr Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης…

    18 Ιουνίου 2025
    Τυχικός προς Οικουμενικό Πατριάρχη: Αιτούμαι την αποκατάστασή μου ως κανονικού Μητροπολίτου της I.Μητροπόλεως Πάφου.

    Δύο αιτήματα διατυπώνει ο Μητροπολίτης πρώην Πάφου Τυχικός με την έκκλητο προσφυγή…

    18 Ιουνίου 2025
    Μητροπολίτης Πειραιώς: Μην απογοητεύεστε. Ο Χριστός μας διασφάλισε! – 38η Γιορτή Νεολαίας Ι.Μ.Π.

    Εκατοντάδες νέες και νέοι από τις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, συμμετείχαν…

    18 Ιουνίου 2025
    Μια αξεπέραστη κρητική βραδιά στον Βόλο από τους Θοδωρή Κοτονιά, Γιώργο και Νίκος Στρατάκη – Τρίτη μέρα εκδηλώσεων σήμερα στον προαύλιο Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου

    Μια αξεπέραστη κρητική βραδιά, πλημμυρισμένη από εκφραστικότητα, πάθος και λυρισμό, που γράφηκε…

    18 Ιουνίου 2025
  • Δια χειρός Σωτήρη Μ. Τζούμα
    Δια χειρός Σωτήρη Μ. ΤζούμαShow More
    Ἀντὶ Εὐχῶν πρὸς τὸν Μακαριώτατον Ἀρχιεπίσκοπον Ἀθηνῶν καὶ πάσης Ἑλλάδος κ. Ἱερώνυμον

      ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ     Μακαριώτατε Δέσποτα, ἀντὶ κοινοτύπων εὐχῶν…

    15 Ιουνίου 2025
     Ἀντὶ εὐχῶν εἰς τὸν Παναγιώτατον Οἰκουμενικὸν Πατριάρχην κ.κ. Βαρθολομαῖον

    Εὐλογεῖτε, Παναγιώτατε Δέσποτα! Εὐχόμενος ὁ Κύριος ἡμῖν χαρίζεσθαι καιρὸν μετανοίας καὶ βίον…

    12 Ιουνίου 2025
    Ο επίλογος του Χριστόδουλού μας δεν γράφει τέλος …

    Του Σωτήρη Μ. Τζούμα Όσο θυμόμαστε τον Χριστόδουλο,τόσο θα είναι κοντά μας…

    11 Ιουνίου 2025
    Η αναγόρευση του Σεβ.Μητροπολίτου Γέροντος Πριγκηποννήσων κ.Δημητρίου

    Του Σωτήρη Μ. Τζούμα    Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, την Πέμπτη, 29…

    31 Μαΐου 2025
    «Αναστορώ τα παλαιά»: Μία συγκινητική-αφυπνιστική εκδήλωση τιμής των γενοκτονηθέντων Ποντίων,με πολλά μηνύματα και μαθήματα ιστορίας και ήθους!

    Του Σωτήρη Μ. Τζούμα    Ημέρα μεγάλη η σημερινή για την Ορθοδοξία…

    29 Μαΐου 2025
  • Ερωτάς πώς τα ημέτερα…
  • Ιός
  • Ακάκιος
  • Σφηνάκια
  • Παλαιότερες δημοσιεύσεις
    • Αξιοσημείωτα
    • Ελεύθερο Βήμα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Οικουμενικό Πατριαρχείο
    • Ορθοδοξία
    • Άλλα Πατριαρχεία
    • Βατικανό
    • Ελλάδα
    • Γενικές Ειδήσεις
    • Κόσμος
  • Επικοινωνία
Reading: Μία νέα αντι-συνοδική αυθαιρεσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου— με την κάλυψη-φευ- της ΔΙΣ—δημιουργεί νέο ηθικό θέμα στην διοίκηση της Εκκλησίας.
ΕξάψαλμοςΕξάψαλμος
Font ResizerAa
  • Όλα τα Νέα
  • Δεύτερη Σελίδα
  • Δια χειρός Σωτήρη Μ. Τζούμα
  • Ερωτάς πώς τα ημέτερα…
  • Ιός
  • Ακάκιος
  • Σφηνάκια
  • Παλαιότερες δημοσιεύσεις
  • Επικοινωνία
Search
  • Όλα τα Νέα
  • Δεύτερη Σελίδα
  • Δια χειρός Σωτήρη Μ. Τζούμα
  • Ερωτάς πώς τα ημέτερα…
  • Ιός
  • Ακάκιος
  • Σφηνάκια
  • Παλαιότερες δημοσιεύσεις
    • Αξιοσημείωτα
    • Ελεύθερο Βήμα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Οικουμενικό Πατριαρχείο
    • Ορθοδοξία
    • Άλλα Πατριαρχεία
    • Βατικανό
    • Ελλάδα
    • Γενικές Ειδήσεις
    • Κόσμος
  • Επικοινωνία
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.

Μία νέα αντι-συνοδική αυθαιρεσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου— με την κάλυψη-φευ- της ΔΙΣ—δημιουργεί νέο ηθικό θέμα στην διοίκηση της Εκκλησίας.

Τελευταία ενημέρωση: 13 Δεκεμβρίου 2023 22:24
Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά
SHARE

🔺Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

Σήμερα η ΔΙΣ υιοθέτησε χωρίς ενδοιασμούς- άλλωστε ποιος από τους 12 Συνοδικούς Ιεράρχες να μιλήσει και να εκφράσει την όποια αντίρρηση ο υπέργηρος Καρυστίας ή ο νεόκοπος Αιτωλίας –μια νέα αυθαιρεσία, πλήρως αντι-συνοδική του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. 

Συγκεκριμένα αντικατέστησε  σύσσωμη τη διοίκηση της ΕΚΥΟ χωρίς να έχει ενημερώσει προηγουμένως ως όφειλε την απερχόμενη διοίκηση. Κατά τα άλλα το Συνοδικό σύστημα στην Εκκλησία μας  λειτουργεί κατά τρόπο υποδειγματικό και θεσπέσιο.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και συγκεκριμένα οι 12 Μητροπολίτες που την αποτελούν προχώρησαν στην αλλαγή Διοίκησης στην ΕΚΥΟ με αρκούντως δικτατορικό τρόπο  αφοί δεν ένιωσαν την ανάγκη να ρωτήσουν: πως βγάζουμε τους συνεπισκόπους μας; Τους ενημερώσαμε; Φεύγουν ως επιτυχημένοι ή ως αποτυχημένοι; Ποιος τους έκρινε και τους αποβάλλει με αυτό τον ατιμωτικό τρόπο που όμοιό του δεν συναντάμε ούτε στα Πατριαρχειά που διοικούνται απολυταρχικά; 

Δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν  ψευδώς ότι ο Σεβ. Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος,δήθεν «παραιτήθηκε» από τη θέση του Προέδρου της ΕΚΥΟ,χωρίς όμως να φροντίσουν να μας πουν και τους λόγους που παραιτήθηκε.Αλλά η πληροφορία αυτή είναι απολύτως ανακριβής. 

 Θα έχει ενδιαφέρον να μας πει ο Σεβ. Σάμου Ευσέβιος – ένας ακέραιος Ιεράρχης που  ως Προέδρος της ΕΚΥΟ έβαλε πλάτες αλλά και…κάλυψε πολλές αυθαιρεσίες της διοίκησης της Εκκλησίας και μάλιστα του Αθηνών- αν παραιτήθηκε και τους λόγους παραίτησης του!

Επικοινωνήσαμε ως οφείλαμε με τον Σεβ. Σάμου κ. Ευσέβιο και τον ρωτήσαμε αν όντως παραιτήθηκε και  μας είπε ότι δεν παραιτήθηκε και ότι και αυτός έμαθε περί παραιτήσεως και αλλαγής της διοικήσεως της ΕΚΥΟ από αυτά που εγράφησαν. 

—Συγκεκριμένα πατέρες από τη Σάμο με πήραν και με ρώτησαν αν παραιτήθηκα όπως διάβασαν. Και τους είπα απ´ότι ξέρω όχι! Είχε το δικαίωμα αυτό ο Μακαριώτατος να αλλάξει την διοίκηση αφού έληγε η θητεία μας  αλλά θεωρώ ότι καλό θα ήταν  να μας το πουν προηγουμένως  και να μην το μάθουμε από τον Τύπο. 

Σε ερώτησή μας αν μίλησε με τον Αρχιεπίσκοπο μετά την δημοσίευση περί παραιτήσεώς του μας είπε:

– Όχι ακόμη. Τον αναζήτησα πάντως. Μίλησα μόνο με τον Αρχιγραμματέα π. Ιωάννη και του είπα αυτά που έπρεπε να του πω. 

 Η συνέχεια αναμένεται οτι θα έχει πολύ ενδιαφέρον δεδομένου ότι τέτοιες αυθαιρεσίες με την τακτική του αποφασίζομεν και διατάσσομεν η Εκκλησία της Ελλάδος  δεν τις έχει ξαναζήσει ποτέ,ούτε στα σκληρά χρόνια της επταετίας. Ο Ιερώνυμος ο Α ´ είχε το όνομα και ο Ιερώνυμος ο Β ´ τη χάρη.

Οι πληροφορίες- επίσημο ανακοινωθέν δεν εχει εκδοθεί μέχρι στιγμής — αναφέρουν ότι μετά από πρόταση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, νέος “Τσάρος” των Οικονομικών της Εκκλησίας, ανέλαβε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος.

Από τον τέταρτο της Χρυσοπηγής Σάμου Ευσέβιο, στον αγαπημένο μαθητή του Χριστοδούλου Σερρών Θεολόγο. Μία ευθεία δρόμος. Ε να μην κατηγορηθεί και για ρεβανσισμός! Φυλάττουμε τα νότα μας!

Προφανώς θα είχε ενημερώσει προηγουμένως τον Σεβ. Σερρών γιαυτό που πρόκειται να εισηγηθεί στη ΔΙΣ  και το αποδέχθηκε.Φαίνεται ήθελε να τον κερδίσει εκ νέου αφού τελευταία έλεγε δεξιά και αριστερά ότι δεν του μιλάει ο Σερρών – μετά τον τρόπο που του φέρθηκε στην εκλογή του Παραμυθίας και το βρώμικο παιχνίδι που παίχτηκε εις βάρος του  Βρεσθένης Θεοκλήτου. Αλλά όλα έχουν το τίμημά τους σε αυτή τη ζωή!

Σ.Σ. Σε επικοινωνία που είχαμε εκ των υστέρων με τον Σεβ. Σερρών κ. Θεολόγο πληροφορηθήκαμε ότι ουδεμία επίσημη ενημέρωση είχε για το θέμα αυτό και μάλιστα πριν ληφθεί η απόφαση.Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες έμαθε για την εξέλιξη αυτή μετά την σημερινή συνεδρίαση της ΔΙΣ.

Ο Σεβ.Σερρών κ. Θεολόγος ανεξαρτήτως του τρόπου που έγινε η αλλαγή στην διοικούσα επιτροπή της ΕΚΥΟ, ασφαλώς και την θεωρεί άκρως τιμητική. Και επειδη δεν είχε προηγουμένως ουδεμία επικοινωνία ή προσυνεννόηση με τον Αρχιεπίσκοπο την  εκλαμβάνει  ως φυσιολογική εξέλιξη και αλλαγή  δεδομένου ότι ανήκε στα αναπληρωματικά μέλη της διοικήσεως της ΕΚΥΟ.

Να αναφερθεί ότι εκτός από την αλλαγή νέου Προέδρου η Ιερά Σύνοδος προχώρησε και στην αντικατάσταση και των άλλων  Μελών της Διοικούσας Επιτροπής.

Συγκεκριμένα οι Μητροπολίτες Κορίνθου Διονύσιος, Φθιώτιδος Συμεών και Φιλίππων Στέφανος, αντικατέστησαν τους Ύδρας Εφραίμ, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο και Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες μας ούτε αυτοί  είχαν ενημερωθεί ότι θα αντικατασταθούν! Όλα έγιναν με τρόπο αυθαίρετο.

Να πούμε ο Επίσκοπος Θαυμακού Ιάκωβος παρέμεινε μέλος  και με το νέο σχήμα- προφανώς, όπως λένε οι κακές γλώσσες   μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταφορά των ακινήτων της Μονής Πετράκη  στην αποκλειστική ευθύνη και έλεγχο του Αρχιεπισκόπου!!

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Αρχιμ. Νικόδημος Φαρμάκης, παραμένει κανονικά στη θέση του Διευθυντού της ΕΚΥΟ! Προς το παρόν διεσώθη! Μέχρι πότε; Μέχρι που να αποφασίσουν τα μαγειρεία της Αγίας Φιλοθέης ή την απομάκρυση δια της προαγωγής (που αυτό θα είναι μία φυσιολογική και σωστή εξέλιξη) ή τον εξοστρακισμό του! 

Τίποτα πια δεν με εκπλήσσει με τον Ιερώνυμο! 

Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp VKontakte Telegram Threads Email Copy Link Print
Previous Article Η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας τίμησε την κ.Αθηνά η οποία δώρισε το ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου
Next Article Έκθεση Ζωγραφικής και Χειροτεχνημάτων από τα παιδιά των Εκπαιδευτηρίων μας στην Πινακοθήκη Πειραιά.

Τελευταία νέα
Περί ημερίδος της Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς για το Ουκρανικό
18 Ιουνίου 2025
Μήλεσι: O Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στο Ησυχαστήριο του Οσίου Πορφυρίου για τα ονομαστήριά του
18 Ιουνίου 2025
Επέτειος Επισκοπικής Χειροτονίας Μακ. Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου- 35 χρόνια Αρχιερεύς
18 Ιουνίου 2025
Κυριακή των Αγίων Πάντων στον Ιερό Ναό Αγίου Αγίου Δημητρίου Ακροποτάμου
18 Ιουνίου 2025
Τυχικός προς Οικουμενικό Πατριάρχη: Αιτούμαι την αποκατάστασή μου ως κανονικού Μητροπολίτου της I.Μητροπόλεως Πάφου.
18 Ιουνίου 2025
Δημοφιλέστερα άρθρα
Γιατί το Φανάρι “χρησιμοποίησε”τη Γεν. Γραμματεία Θρησκευμάτων για να σταματήσει το μεταθετό για την Μητρόπολη Χανίων; Ή όταν η Εκκλησία γίνεται φράξια…
11213 Views
Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος τόλμησε να πει αλήθειες που οι άλλοι φοβούνται να πουν..
10026 Views
Γιατί τόση ανθρωποφαγία κατά του Αρχιμ.Νικοδήμου Φαρμάκη; Ποιοί θέλουν να τον αποδομήσουν και γιατί;
9339 Views
 Ανεξήγητη αναβολή στην εκλογή νέου Μητροπολίτη Κυδωνίας- “Βάφτισαν” σύσκεψη την σύγκληση Συνόδου για εκλογή, για να αποφύγουν τη σύγκρουση με Πατριαρχείο και Κυβέρνηση
8646 Views
Τα χρυσοποίκιλτα άμφια και οι κορώνες…
8208 Views

Σχετικά άρθρα

«Ο Δρόμος της Σιωπής: Η Παρακμή της Δημοκρατίας στη Σκιά του Ολοκληρωτισμού»

9 Ιουνίου 2025

Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου για τα 5,3 ρίχτερ στο Άγιο Όρος

9 Ιουνίου 2025

«Εθνάρχης» του Ελληνισμού!

5 Ιουνίου 2025

Έναρξη πανηγυρικής συνεδρίας της Ιεραρχίας με αφορμή τα 1700 έτη από την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο

2 Ιουνίου 2025
Show More
Εξάψαλμος
Youtube Medium Rss

About Company

  • Contact Us
  • Contact Us
  • Advertise with US
  • Advertise with US
  • Complaint
  • Complaint
  • Privacy Policy
  • Privacy Policy
  • Cookie Policy
  • Cookie Policy
  • Submit a Tip
  • Submit a Tip
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
Subscribe Now for Real-time Updates on the Latest Stories!

© exapsalmos.gr

Διαχείριση Συγκατάθεσης
Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών, για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Προβολή προτιμήσεων
{title} {title} {title}
Καλώς ήλθατε στον Εξάψαλμο
Username or Email Address
Password

Lost your password?