You are currently viewing Με τις πλάτες του Ιερωνύμου επιμένει στην αδιαλλαξία της η κυβέρνηση Τσίπρα;  Υπό Αρχιμ. Ρωμανού Αναστασιάδη Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Με τις πλάτες του Ιερωνύμου επιμένει στην αδιαλλαξία της η κυβέρνηση Τσίπρα; Υπό Αρχιμ. Ρωμανού Αναστασιάδη Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

  • Reading time:1 mins read

Βάζω ερωτηματικό στον τίτλο, για να αφήσω περιθώρια απολογίας και συγγνώμης σε εκείνον που λέει πως θα μιλήσει τελευταίος, όταν επιτέλους αποφασίσει να μιλήσει… Για να απολογηθεί, να βάλει εδαφιαία μετάνοια πρώτα ενώπιον του Θεού και έπειτα ενώπιον του Οικουμενικού Πατριάρχου, της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και του Εφημεριακού Κλήρου, τους οποίους αγνόησε και ενέπαιξε κατά τη σύναψη της «συμφωνίας» του με τον Τσίπρα.

Δεν τρέφω όμως αυταπάτες. Η μετάνοια και η συγγνώμη είναι ίδιον των Μεγάλων και των Αγίων. Και ο κ. Ιερώνυμος έχει πλέον πείσει και τους πιο καλοπροαίρετους απέναντί του ότι είναι ελάχιστος, κατά τον κατηγορηματικό ευαγγελικό λόγο: «Όποιος, λοιπόν, αθετήσει μία από τούτες τις ελάχιστες εντολές, και διδάξει έτσι τους ανθρώπους, ελάχιστος θα ονομαστεί στη βασιλεία των ουρανών» (Ματθ. ε΄ 19).

Ομιλούν λοιπόν τα γεγονότα. Και είναι γεγονός ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα παραμένει αδιάλλακτη και ανυποχώρητη σε όσα ανακοινώθηκαν από τους δύο Συνωμότες, Τσίπρα και Ιερώνυμο, την 6η Νοεμβρίου 2018. Ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου εμπαίζει και ειρωνεύεται τους πάντες: Το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης, που περιφρονήθηκαν κατά τις συνομιλίες και αρνούνται να αποδεχθούν τη «συμφωνία», τη μεγάλη πλειοψηφία των Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος που επίσης αντιδρούν και, τέλος, τους Κληρικούς όλης της Ελλάδος που επίσης αρνούνται να προσυπογράψουν τον εις βάρος τους εμπαιγμό.

Ο κ. Γαβρόγλου πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες ένα προσχηματικό «διάλογο», αρχής γενομένης με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία Κρήτης, ο οποίος, όπως φαίνεται, δεν έχει πείσει την Κυβέρνηση να ξεχάσει όσα της παρέδωσε αμαχητί ο Ιερώνυμος και να συζητήσει πραγματικά από μηδενική βάση τα πάντα. Ο κ. Γαβρόγλου είδε και τους Εκπροσώπους των Κληρικών, προς τους οποίους επανέλαβε ουσιαστικά ότι η «συμφωνία» Τσίπρα-Ιερωνύμου είναι η βάση της όποιας συζήτησης! Αυτό λοιπόν δεν είναι διάλογος, αλλά ελεεινή κοροϊδία από μια Κυβέρνηση που στον επιθανάτιο ρόγχο της επιδιώκει να ισοπεδώσει ό,τι τυχόν απέμεινε όρθιο από το καταστροφικό της πέρασμα…

Με πολύ θράσος μάλιστα ο κ. Γαβρόγλου, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους του Κλήρου, είπε: «είναι παράλογο να επιμένουν οι ιερείς σε κάτι που δεν αλλάζει»… Δηλαδή, επιβεβαίωσε ότι ο «διάλογος» που κάνει είναι για τα μάτια του κόσμου, ενώ δεν υπάρχει πρόθεση της Κυβέρνησης να μετακινηθεί από την «ιστορική συμφωνία» Τσίπρα-Ιερωνύμου.

Όλα αυτά αποδεικνύουν, για μία ακόμη φορά, ότι ο Μεγάλος Ένοχος είναι ο κ. Ιερώνυμος. Εκείνος άνοιξε την «Κερκόπορτα» στην Κυβέρνηση των εμμονικών Αθέων και Ανθελλήνων. Εκείνος καταδολίευσε την Εκκλησία, παραδίδοντας τα δίκαιά της στο έλεος της ιδεοληπτικής μανίας του Τσίπρα και της συμμορίας του.

Την απάντηση ο Τσίπρας, ο Γαβρόγλου και οι λοιπός εσμός της πιο φαύλης εξουσίας στην Ιστορία του Ελληνικού Κράτους θα την λάβουν πολύ σύντομα και σύμφωνα με τους κανόνες της Δημοκρατίας από τον Κυρίαρχο Ελληνικό Λαό. Όχι μόνο για το γεγονός ότι επιχειρούν να αλλοιώσουν την οντολογική ταυτότητα της Ελλάδος και του Λαού της, αλλά και για όλα όσα έχουν διαπράξει κατά τη γεμάτη απάτες και ιταμό εμπαιγμό θητεία τους στη διακυβέρνηση της χώρας.

Το ερώτημα είναι τι θα γίνει με τον Ιερώνυμο… Εκείνον φυσικά, στο τέλος, θα τον κρίνει η Ιστορία και κυρίως ο Θεός, Αυτός που όντως μιλάει Τελευταίος… Εντωμεταξύ, η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος καλείται να περισώσει το κύρος το δικό της και της Εκκλησίας. Να διασφαλίσει, με κάθε μέσο, την εφαρμογή της Απόφασης που έλαβε ομόφωνα την 16η Νοεμβρίου 2018. Πώς όμως θα γίνει αυτό, όταν οι εντολοδόχοι αυτής της Απόφασης, με πρώτο τον Ιερώνυμο, δεν πιστεύουν σε αυτήν και δεν την στηρίζουν απέναντι στην Κυβέρνηση Τσίπρα; Ή, ακόμη χειρότερα, όταν ύπουλα και συνειδητά μεθοδεύουν την καταστρατήγηση αυτής της Απόφασης συνεχίζοντας τη συνενοχική και συνωμοτική συνεργασία τους με την Κυβέρνηση Τσίπρα;