Τρίτη, 20 Μαΐου 2025 8:38 μμ
Εξάψαλμος
Font ResizerAa
  • Όλα τα Νέα
  • Δεύτερη Σελίδα
    Δεύτερη ΣελίδαShow More
    Πάπας Λέων ΙΔ΄: Σοκ για τον γυμναστή του όταν ανακάλυψε ποιος ήταν. «Νομίζαμε ότι είναι εκπαιδευτικός»

    Ένας Ιταλός personal trainer μίλησε για το σοκ που υπέστη όταν έμαθε…

    20 Μαΐου 2025
    Προκλητικά επιθετική και θρασεία ανακοίνωση Άγκυρας: «Παραληρηματικές» οι ελληνικές δηλώσεις για Ποντιακή Γενοκτονία – «Διαστρέβλωση» της Ιστορίας

    Με μια εξόχως επιθετική και ταυτόχρονα προκλητική στην φρασεολογία και το ύφος…

    20 Μαΐου 2025
    Ο Μητροπολίτης Πειραιώς ευλόγησε και χειροκρότησε τον Πρωταθλητή και Κυπελλούχο Ολυμπιακό.

    Στο Ολυμπιακό Στάδιο, πλάι στην ηγεσία της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, βρέθηκε για ακόμα…

    20 Μαΐου 2025
    H συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχου με τον Πάπα Λέοντα ΙΔ´κατά το Οικουμενικό Πατριαρχείο

    Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συναντήθηκε κατ’ ίδιαν με την…

    20 Μαΐου 2025
    Τα “Ελευθέρια” του Διδυμοτείχου

    Η πόλις του Διδυμοτείχου την τρίτη Κυριακή του μηνός Μαΐου κάθε χρόνο…

    20 Μαΐου 2025
  • Δια χειρός Σωτήρη Μ. Τζούμα
    Δια χειρός Σωτήρη Μ. ΤζούμαShow More
    Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος τόλμησε να πει αλήθειες που οι άλλοι φοβούνται να πουν..

     Του Σωτήρη Μ. Τζούμα    Παρακολουθώντας την ενθρόνιση του νέου ποντίφικα στην…

    20 Μαΐου 2025
    Habent Papam…και εμείς ας κρατάμε μικρό καλάθι*

    Του Σωτήρη Μ. Τζούμα Εξελέγη χθες ένας παντελώς άγνωστος μέχρι σήμερα στον…

    13 Μαΐου 2025
    Θ. Κοινωνία με άρτο“χωρίς γλουτένη“: μία καινοτομία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής η οποία διχάζει τους πιστούς!

    Αν επιμείνει ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος,πως θα αντιδράσει ο Πατριάρχης; Ή είναι και…

    8 Μαΐου 2025
     Ανεξήγητη αναβολή στην εκλογή νέου Μητροπολίτη Κυδωνίας- “Βάφτισαν” σύσκεψη την σύγκληση Συνόδου για εκλογή, για να αποφύγουν τη σύγκρουση με Πατριαρχείο και Κυβέρνηση

    Του Σωτήρη Μ. Τζούμα    Η Επαρχιακή Ι. Σύνοδος της Εκκλησίας της…

    3 Μαΐου 2025
    Γιατί το Φανάρι “χρησιμοποίησε”τη Γεν. Γραμματεία Θρησκευμάτων για να σταματήσει το μεταθετό για την Μητρόπολη Χανίων; Ή όταν η Εκκλησία γίνεται φράξια…

    🔺Τελικά τί θα πράξει αύριο η Επαρχιακή Σύνοδος της Κρήτης; 🔺Του Σωτήρη…

    1 Μαΐου 2025
  • Ερωτάς πώς τα ημέτερα…
  • Ιός
  • Ακάκιος
  • Σφηνάκια
  • Παλαιότερες δημοσιεύσεις
    • Αξιοσημείωτα
    • Ελεύθερο Βήμα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Οικουμενικό Πατριαρχείο
    • Ορθοδοξία
    • Άλλα Πατριαρχεία
    • Βατικανό
    • Ελλάδα
    • Γενικές Ειδήσεις
    • Κόσμος
  • Επικοινωνία
Reading: Με αμερικανικές αναφορές, η Κυριακή της Σαμαρείτιδος στην αγία Μαρίνα.
ΕξάψαλμοςΕξάψαλμος
Font ResizerAa
  • Όλα τα Νέα
  • Δεύτερη Σελίδα
  • Δια χειρός Σωτήρη Μ. Τζούμα
  • Ερωτάς πώς τα ημέτερα…
  • Ιός
  • Ακάκιος
  • Σφηνάκια
  • Παλαιότερες δημοσιεύσεις
  • Επικοινωνία
Search
  • Όλα τα Νέα
  • Δεύτερη Σελίδα
  • Δια χειρός Σωτήρη Μ. Τζούμα
  • Ερωτάς πώς τα ημέτερα…
  • Ιός
  • Ακάκιος
  • Σφηνάκια
  • Παλαιότερες δημοσιεύσεις
    • Αξιοσημείωτα
    • Ελεύθερο Βήμα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Οικουμενικό Πατριαρχείο
    • Ορθοδοξία
    • Άλλα Πατριαρχεία
    • Βατικανό
    • Ελλάδα
    • Γενικές Ειδήσεις
    • Κόσμος
  • Επικοινωνία
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.

Με αμερικανικές αναφορές, η Κυριακή της Σαμαρείτιδος στην αγία Μαρίνα.

Τελευταία ενημέρωση: 21 Ιουνίου 2024 18:03
Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά
SHARE

 

Με αμερικανικές αναφορές, η Κυριακή της Σαμαρείτιδος στην αγία Μαρίνα.

Πασχάλιες καταγραφές 2024 -4

Σας προτείνουμε επίσης

Δημητριάδος Ιγνάτιος «Ο Πόντος είναι τρόπος ύπαρξης και ζωής» – Εορτάστηκε η Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου στον Αλμυρό – Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων
Η τοπική Εκκλησία της Χαλκίδος προσευχόμενη για την μαθητιώσα νεολαία
Γιορτή Λήξης Κατηχητικού Σχολείου ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γυμνό.
Ανακομιδή λειψάνων του αειμνήστου Μητροπολίτη Δράμας Λαυρεντίου Β’ και συγγενών του

Ο παρεπιδημών εν Ελλάδι επίσκοπος Μωκησσού Δημήτριος, με την άδεια και ευλογία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ιερούργησε την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024,  στο παρεκκλήσιο του αγίου Νεκταρίου, υποκείμενο του ναού της αγίας Μαρίνης. Εκεί τέλεσε την δεύτερη Λειτουργία, η οποία από Οκτωβρίου έως και Ιουνίου, κάθε Κυριακή γίνεται στο ναό μας, Της Θείας Λειτουργίας μετείχε και ο εφημέριος του ναού, πρεσβύτερος Γεώργιος Βάρσος με ιεροψάλτη τον Σπυρίδωνα Μαρούλη.

 

Ο ιεράρχης, βοηθός επίσκοπος της ιεράς αρχιεπισκοπής Αμερικής, προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, τέλεσε 7ετές μνημόσυνο του μητροπολίτου Σικάγο κυρού Ιακώβου, ο οποίος κοιμήθηκε στο Σικάγο, στις 2 Ιουνίου 2017.

 

Ο επίσκοπος Δημήτριος, υπάρχει πνευματικό ανάστημα του μακαριστού αρχιερέως, από τον οποίο έλαβε όλους τους βαθμούς της ιερωσύνης και διετέλεσε αρχιδιάκονος, πρωτοσύγκελος και βοηθός επίσκοπος Του.

 

Ο μητροπολίτης Ιάκωβος Γκαρμάτης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 4 Απριλίου 1928. Σπούδασε τη θεολογία στη Θεολογική σχολή Αθηνών. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 16 Μαρτίου 1952 και πρεσβύτερος στις 14 Φεβρουαρίου 1954 από τον εκ της μητροπόλεως Κρήνης καταγόμενον, μητροπολίτη Ελασσώνος κυρό Ιάκωβο. Το 1954 μετέβη στις Η.Π.Α. Στις 25 Δεκεμβρίου 1969 χειροτονήθηκε τιτουλάριος επίσκοπος Απαμείας, βοηθός επίσκοπος της αρχιεπισκοπής Αμερικής. Διετέλεσε αρχιερατικός επίτροπος Ντιτρόιτ (1968-1979). Στις 15 Μαρτίου 1979 εξελέγη επίσκοπος Σικάγου. Στις 24 Νοεμβρίου 1997 εξελέγη μητροπολίτης Κρήνης και πρόεδρος της επισκοπής Σικάγου. Στις 20 Δεκεμβρίου 2002 εξελέγη μητροπολίτης Σικάγου.

 

Ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ναού μας, αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, εκείνη την ημέρα συνιερούργησε με τον επίσκοπο Ευρίπου Χρυσόστομο, στο ναό Εσταυρωμένου και Αναστάντος Κυρίου Κολοκυνθούς. Εκεί, με τον διακονήσαντα εις την Αμερική πρόεδρο του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ναού, πρωθιερέα Νικόλαο Κούβαρη, με τα του οποίου γνωρίσθηκαν, και έκτοτε συνδέθηκαν πνευματικώς, εις την χειροτονία του επισκόπου Μωκησού, την 9η Δεκεμβρίου 2006, συμμετείχαν εις την με εντολή του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, χειροτονία εις διάκονον, υπό του επισκόπου Ευρίπου Χρυσοστόμου, του μοναχού της ιεράς μονής Ιερού Χρυσοστόμου Αθηνών, Χρυσοστόμου Κρητικού, πνευματικού αναστήματος του π. Νικολάου.

 

Ο  αρχιμανδρίτης Σεραφείμ εκείθεν δήλωσε ότι, «ιερές συμπτώσεις, κατακλύζουν την ζωή μας. Σήμερα, επέτειο της κοιμήσεως του αγαπητού ιεράρχου Σικάγο Ιακώβου, ένας νέος κρίκος στην αποστολική διαδοχή προστίθεται στην Εκκλησία, μάλιστα με αναφορά στα εν Αμερική, ο αγαπητός μου διάκονος Χρυσόστομος. Άλυπη και αγία να είναι η διακονία του. Αν και δεν συμπροσευχήθηκα εις το εν τη ενορία μας μνημόσυνο του αειμνήστου επισκόπου Ιακώβου, τον θυμηθήκαμε εδώ με τον αγαπητό πατέρα Νικόλαο. Ιδιαίτερα συγκινημένος υπάρχω, σε κάθε στιγμή μνήμης του σοφού και ρέκτου, μακαριστού μητροπολίτου Σικάγο, του από Κρήνης και Απαμείας, κυρού Ιακώβου, αφού πέραν των πολλών άλλων ευλογιών εξ αυτού, εκ της εν Σικάγω συναναστροφής μας, όσες φορές έφτασα εκεί δια τους οικογενείς μου ή προσκεκλημένος Του, είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που φιλοξενήθηκε στο ιστορικό μητροπολιτικό μέγαρο των εν Σικάγω ορθοδόξων αρχιερέων της αρχιεπισκοπής Αμερικής, πριν αυτό πωληθεί. Αιωνία η μνήμη αυτού».

 

Εκ του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου, του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.   

 

Σημείωση: Προς όσους θα λάβετε πρώτη φορά μήνυμα μας, ελπίζουμε να μην συμβαίνει, αλλά αν κάποιοι από τους παραλήπτες ενοχλείστε από τις αποστολές μας, παρακαλούμε μπείτε στον κόπο με δυο λόγια, σε ένα απαντητικό email να μας ενημερώσετε, να Σας διαγράψουμε από τους καταλόγους παραληπτών μηνυμάτων μας.

 

Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Νόμου 2672/98 (ΦΕΚ 290 τεύχος Α) το e-mail αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί spam διότι περιέχει τα στοιχεία του αποστολέα και δυνατότητα διαγραφής από τη λίστα παραληπτών. Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε τυχόν μηνύματά μας στο μέλλον, στείλτε μας μήνυμα στη διεύθυνση αποστολής .

 

Ακόμα ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (GDPR) είναι σε ισχύ από τις 25 Μαΐου 2018 και εφεξής. Με βάσει τον Κανονισμό, κάθε άτομο έχει μεγαλύτερο έλεγχο, μεταξύ άλλων, ως προς την διάθεση και την αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων του. Εάν δεν επιθυμείτε να παραμείνει η επαφή σας στην λίστα ενημέρωσης (newsletter), λαμβάνοντας μήνυμα.

Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp VKontakte Telegram Threads Email Copy Link Print
Previous Article Αφιερωμένη στην Κρήτη η Ναυτική Εβδομάδα Βόλου 2025 – 5η ημέρα Ναυτικής Εβδομάδας (Video)
Next Article Πανηγυρικά ολοκληρώθηκε η χρονιά στη Σχολή Βυζ. Μουσικής της Ι.Μ. Δημητριάδος

Τελευταία νέα
Πάπας Λέων ΙΔ΄: Σοκ για τον γυμναστή του όταν ανακάλυψε ποιος ήταν. «Νομίζαμε ότι είναι εκπαιδευτικός»
20 Μαΐου 2025
Μνήμη Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού στην Στοκχόλμη
20 Μαΐου 2025
Κυριακή της Σαμαρείτιδος 2025 στο Φανάρι [video-photos]
20 Μαΐου 2025
Τέλεση της εορτής λήξεως των κατηχητικώνσυνάξεων των Ενοριών της Αιγιαλείας
20 Μαΐου 2025
Διαμαρτυρία πιστών της Ι.Μ.Νεαπολεως και Σταυρουπόλεως κατά του βλάσφημου Κατσαδίωτη.
20 Μαΐου 2025
Δημοφιλέστερα άρθρα
Γιατί το Φανάρι “χρησιμοποίησε”τη Γεν. Γραμματεία Θρησκευμάτων για να σταματήσει το μεταθετό για την Μητρόπολη Χανίων; Ή όταν η Εκκλησία γίνεται φράξια…
8846 Views
Γιατί τόση ανθρωποφαγία κατά του Αρχιμ.Νικοδήμου Φαρμάκη; Ποιοί θέλουν να τον αποδομήσουν και γιατί;
7201 Views
Τα χρυσοποίκιλτα άμφια και οι κορώνες…
6645 Views
 Ανεξήγητη αναβολή στην εκλογή νέου Μητροπολίτη Κυδωνίας- “Βάφτισαν” σύσκεψη την σύγκληση Συνόδου για εκλογή, για να αποφύγουν τη σύγκρουση με Πατριαρχείο και Κυβέρνηση
6598 Views
Θ. Κοινωνία με άρτο“χωρίς γλουτένη“: μία καινοτομία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής η οποία διχάζει τους πιστούς!
5674 Views

Σχετικά άρθρα

Εσπερινή Θεία Λειτουργία για τους Μαθητές των Εξετάσεων στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Λουτρών Αιδηψού

20 Μαΐου 2025

Ιερέας έσωσε με προσευχή και ΚΑΡΠΑ παιδάκι 2 ετών

20 Μαΐου 2025

H Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος διευκρινίζει για τις ζημιές που υπέστη το Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού στο Ν. Προκόπιο από το σεισμό στην περιοχή.

20 Μαΐου 2025

Ιερά Πανήγυρις Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης “ΑΝΩ ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ” ΣΑΜΟΥ

20 Μαΐου 2025
Show More
Εξάψαλμος
Youtube Medium Rss

About Company

  • Contact Us
  • Contact Us
  • Advertise with US
  • Advertise with US
  • Complaint
  • Complaint
  • Privacy Policy
  • Privacy Policy
  • Cookie Policy
  • Cookie Policy
  • Submit a Tip
  • Submit a Tip
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
Subscribe Now for Real-time Updates on the Latest Stories!

© exapsalmos.gr

Διαχείριση Συγκατάθεσης
Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών, για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Προβολή προτιμήσεων
{title} {title} {title}
Καλώς ήλθατε στον Εξάψαλμο
Username or Email Address
Password

Lost your password?