You are currently viewing Μακαριώτατε, Σεβασμιώτατοι  σεβαστείτε το εγκόλπιο που σας έδωσε η Εκκλησία και  αναλάβετε τις ευθύνες σας!

Μακαριώτατε, Σεβασμιώτατοι σεβαστείτε το εγκόλπιο που σας έδωσε η Εκκλησία και αναλάβετε τις ευθύνες σας!

  • Reading time:2 mins read

🔺Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

 

Αποδεχθήκαμε το θέμα της αλλαγής της ώρας της Ανάστασης για να δώσουμε τόπο στην οργή και να κάνουμε ένα βήμα παρακάτω. Αλλά μεγαλύτερη  κοροϊδία δεν θα μπορούσε να υπάρξει! 

ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ  ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ;;

Διότι ενώ θα μπορούσε να γίνει η Ανάσταση την ώρα που επιτάσσει η ιερή παράδοση της Εκκλησίας μας, την μετέφεραν  νωρίτερα και για να το πετύχουν  προτίμησαν να το κάνουν με προκλητικό και αυταρχικό προς την διοίκηση της Εκκλησίας τρόπο. 

Πέρυσι με ένα Twitter ο Πρωθυπουργός έκλεισε τις Εκκλησίες και εφέτος επιβάλλει με τελεσίγραφο νέα ώρα για το πιο χαρμόσυνο γεγονός της πίστεως μας την Ανάσταση του Κυρίου.

Και ξέρετε τι λένε τώρα; Άστους να λένε! Οι ακραίοι θα φωνάξουν για λίγο αλλά μετά θα το βουλώσουν! Την διοίκηση της Εκκλησίας την έχουμε με το μέρος μας. 

Με αυτό το πλευρό να κοιμούνται! Άλλο η διοίκηση της Εκκλησίας και άλλο ο πιστός λαός! Τα ίδια έλεγε και ο Τσίπρας για τη Μακεδονία και ακόμη να συνέλθει από την κατάθλιψη.

Δεν μας έφτανε  πάντως αυτή η πρόκληση των κυβερνώντων,έχουμε και την σκανδαλώδη ανοχή με την οποία αντιμετωπίζουν το ραμαζάνι! Πλήρης ανοχή και ασυδοσία. 

Λες και οι μουσουλμάνοι  δεν έχουν πρόβλημα με τον κορονοϊό! Εκτός και αν θέλουν να τους ξεπαστρέψουν και λένε ας  τους αφήσουμε να κολλήσουν! 

Και η Εκκλησία μας τι κάνει για όλα αυτά; 

Δυστυχώς όχι πολλά πράγματα! Ο Αρχιεπίσκοπος δεν είναι άνθρωπος των ρήξεων! Έκανε πολλές φορές βήματα που ξεπερνούσαν τον χαρακτήρα του. Πολλά από αυτά τα παρουσιάσαμε αλλά η κυβέρνηση δεν έχει το Θεό της. Ο Πρωθυπουργός έχει καταληφθεί από οίηση και το παίζει σωτήρας της Ελλάδας. Και σε αυτό βοηθούν και οι ανίκανοι που τον περιβάλλουν και τον κολακεύουν.  

Μακαριώτατε, Σεβασμιώτατοι,ήλθε η ώρα να αναλάβετε τις ευθύνες σας! Και το δάκτυλο που σας κούνησε ο Πρωθυπουργός  Μακαριώτατε μέσα στο προεδρικό Μέγαρο την ημέρα της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης ήλθε η ώρα να του το επιστρέψετε ως φάσκελο και μάλιστα ομαδικό από την Ιεραρχία!

Έχουν βαλτεί όλοι- αριστεροί και…γιαλαντζί δεξιοί-  να μετατρέψουν την Ελλάδα  σε ουδετερόθρησκο  κράτος! 

Τώρα μάλιστα με αφορμή τον κορονοϊό αφήνιασαν να κλείσουν τις Εκκλησίες. 

Και δυστυχώς το δεχθήκαμε! 

Και είδαμε την αντιμετώπιση και τον σεβασμό που δείχνουν! Σαν να είναι κάτι ξένο προς αυτούς.

Ὡς πότε θα δέχεται η Εκκλησία και ο θρησκευόμενος κόσμος  τα ραπίσματα,τους κολαφισμούς,και την ἀγρια πολεμική;

Ως πότε θα βλέπει τον όποιο κ. Χαρδαλιά να κουνά το δάκτυλο και να στέλνει την αστυνομία για να συλλαμβάνει ιερείς και Αρχιερείς που επιτελούν το ιερό τους καθήκον ενώ παρακολουθεί σιωπών όλους τους άλλους; 

Μακαριώτατε , εκμεταλλευόμενος το θεσμικό κύρος που έχετε, πρέπει να κάνετε κάτι τ ώ ρ α !!!

Να συγκαλέσετε την Ιεραρχία  μετά την ΔΙΣ που θα συνεδριάσει μετά το Πάσχα.Ευκαιρία να κάνετε και εκλογές των τριών νέων Μητροπολιτών. Εξάλλου είναι λάθος με πρόσχημα τον κορονοϊό να μη συνέρχεται το ανώτατο όργανο διοίκησης της Εκκλησίας. Αυτό συνιστά θεσμική εκτροπή. 

 Ήλθε  η ώρα, πάντως,να ασχοληθείτε   σε επίπεδο Ιεραρχίας  με ένα τόσο σοβαρό θέμα: την υποβάθμιση της Εκκλησίας σε άφωνο θεσμό, σε απαξιωμένο… σωματείο, το οποίο θα εξαρτάται από τα κέφια του κάθε κ. Χαρδαλιά, του κάθε κ. Χρυσοχοΐδη, ή του κάθε πολυπράγμονος  κ. Γεραπετρίτη  !

Είμαστε  το μόνο εκκλησιαστικό site που λέγαμε και γράφαμε για όλα αυτά από την πρώτη στιγμή -14 μήνες συμπληρώθηκαν- και καταγγέλαμε συμπεριφορές οι οποίες μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση! Και δεν υποστείλαμε ούτε στιγμή τη σημαία.
Και δυστυχώς, δικαιωνόμαστε σήμερα!

Αγιοι Αρχιερείς, ιερείς και διάκονοι, είστε μεγάλη δύναμη στην πατρίδα μας.Αλλά δεν το ξέρετε! Σας έκαναν να χάσετε ακόμη και την αυτοεκτίμηση που είχατε ως λειτουργοί του Υψίστου αφού θέλησαν να σας μετατρέψουν σε απλούς μεταπράτες κρασιού και ψωμιού, από το οποίο κολλά ο κορονοϊός!

Ξυπνείστε τώρα που όλα δείχνουν ότι η Εκκλησία παρά την ενδοτική στάση της δεν έχασε στα μάτια του λαού ! Το απέδειξαν οι Έλληνες με την στάση τους προσευχόμενοι για την δική τους προσωπική Ανάσταση!

Μακαριώτατε, Σεβασμιώτατοι, δώστε εντολή να χτυπήσουν οι καμπάνες πένθιμα και ενημερώστε το ποίμνιο που αγωνιά! Σήμερα!Αύριο θα είναι αργά!

Αύριο, αν δεν κάνετε σήμερα  αυτά που πρέπει, θα σας βλέπει ο κόσμος και θα φεύγει. Αύριο δεν θα έχετε ποίμνιο! Το σχέδιο έχει βαθιές ρίζες! Δεν πρόλαβε, όμως, να πιάσει ο σπόρος της αθείας που έσπειραν! 

Αγιοι Αρχιερές, για την υστεροφημία σας –όση σας έχει απομείνει– εγέρθητε!!! Και διασώστε αυτά που μπορείτε μήπως και οι επόμενες γενιές σας θυμούνται ως αγωνιστές της πίστεώς μας και όχι ως ριψάσπιδες που τα παραδώσατε όλα στην κρατική εξουσία!

Μόνον έτσι θα αποκτήσουν κάποια αξία και τα από άμβωνος κηρύγματά σας και τα μεγάλα  λόγια που ακούγονται όλες αυτές τις ημέρες για τον Χριστό . Αρκετά όμως λόγια ακούσαμε! Ήλθε η ώρα των έργων.

Και κάτι τελευταίο: ενώ το είχατε  ρίξει στις βόλτες και στα σούρτα φέρτα, από Μητρόπολη σε Μητρόπολη και στην εκκλησιαστική ντόλτσε βίτα ήλθε ο κορονοϊος να σας προσγειώσει για να ξαναγυρίσετε  στις έδρες σας, να γυρίσετε στους ναούς σας- έστω και χωρίς ποίμνιο! Γιαυτό ξυπνείστε τώρα και κινηθείτε! Αν μάλιστα κάποιοι εξ  υμών συνειδητοποιήσετε ότι δεν μπορείτε πλέον να ανταποκριθείτε στα καθήκοντα σας  δεν έχετε άλλο δρόμο απο αυτό της παραίτησης! Η Εκκλησία δεν σας ανήκει για να την εκμεταλλεύεστε. Εσείς ανήκετε στην Εκκλησία. Δεν θα ανεχτούμε περισσότερο να καλύπτουμε την ανεπάρκεια σας!

Ο λαός που θρησκεύεται άδολα και όχι αρρωστημένα , είναι  ο θεματοφύλακας των ιερών και  των οσίων μας και αυτός που σας στηρίζει σε όλα τα δύσκολα!

Οφείλετε  να βάλετε  φραγμό στις πανούργες προσπάθειες ολίγων –πιστεύουμε- φαύλων που  καταβάλλουν  λυσσαλέες προσπάθειες για να καταφέρουν την αποχριστιανοποιηση της Πατρίδας μας! 

Ενωμένοι, με την  βοήθεια του Θεού,θα βγούμε νικητές! Αναλάβατε τον ρόλο που σας αναλογεί!