You are currently viewing ΛΥΔΙΑΣ το ανάγνωσμα ( Μέρος Πέμπτο)  Quō vādis   Πανοσιολογιώτατε Αρχιμανδρίτα  π. Νικάνωρ

ΛΥΔΙΑΣ το ανάγνωσμα ( Μέρος Πέμπτο) Quō vādis Πανοσιολογιώτατε Αρχιμανδρίτα π. Νικάνωρ

  • Reading time:1 mins read

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

Πανοσιολογιώτατε π. Νικάνωρ,
«Πώς μας ξεγελάει ο διάβολος εάν δεν προσέξουμε» λέει ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης. 
Κι εσείς π. Νικάνωρ, δεν προσέξατε. Περισσότερα προβλήματα δημιουργήσατε παρά λύσατε ,στην Αδελφότητα ΛΥΔΙΑ, ως μη ώφελε..
Διχάσατε την Αδελφότητα και διασπάσατε την ενότητά της. Αυτό λέγεται ασέλγεια! Δημιουργήσατε φατρία για να πετύχετε  τους ι σκοπούς σας- ιδιοτελείς σκοπούς και με στόχο συγκεκριμένο , κρίμασιν οις οίδε  Κύριος!
Η Αδελφότητα όμως, δεν σας ανήκει!
Δυστυχώς επειδή ουδέποτε  κοπιάσατε
γι´αυτήν, προφανώς γι’ αυτό δεν εκτιμήσατε κιόλας. Δεν πονέσατε, γι’ αυτό δεν σεβαστήκατε. Δεν ιδρώσατε, γι’ αυτό δεν αναγνωρίσατε τους κόπους και τον ιδρώτα των άλλων.
Όμως, οφείλατε να σεβαστείτε την μνήμη του αειμνήστου π. Θεοφίλου, αλλά και την θυσία των αδελφών σ’ αυτό το μεγάλο έργο.
Εσείς όμως δεν τις υπολογίσατε καν. Τις περιφρονήσατε. Τις παραγκωνίσατε. Τις απαξιώσατε. Τις τιμωρίσατε! Τις καθαιρέσατε! Τις εκδιώξατε!Θέλατε να το κάνετε μαγαζάκι σας.
Γιατί πανοσιολογιώτατε αρχιμανδρίτα;Τίς σας εβάσκανε για να φερθείτε τόσο  ανορθόδοξα και απαξιωτικά για ορθόδοξο κληρικό  και μάλιστα μοναχό;
Κατηγορήσατε τις αδελφές της ΛΥΔΙΑΣ για ανυπακοή!
Πρώτον, γνωρίζετε  καλώς ότι  η υπακοή πρωτίστως εμπνέεται και δεν επιβάλλεται. Δεύτερον, όποιος ζητά υπακοή από τον άλλον, πρέπει πρώτα ο ίδιος να έχει κάνει υπακοή στη ζωή του. Εσείς, σε ποιόν Γέροντα έχετε ποτέ υποταχθεί; Μήπως σε κάποιον ή κάποια από τα ρασοφόρα μέλη της οικογενείας σας, που εγκαταβιείτε όλοι μαζί στο Μοναστήρι σας ή μήπως στην προϊσταμένη σας αρχή, στον οικείο Επίσκοπό σας; Γεγονός που  δεν μου φαίνεται πολύ πιθανό αφού συνεχίζετε να προκαλείτε.
Μήπως νομίζετε ότι επειδή είστε κληρικός και έχετε το  θείο χάρισμα της ιερωσύνης δεν έχετε ανάγκη υπακοής;
Τέλος, η υπακοή, όπως γνωρίζετε, γίνεται σε διακριτικό Γέροντα και όχι σε δήθεν Γεροντάδες, που την γνωρίζουν μόνο από… εγκυκλοπαιδικά βιβλία. Η υπακοή είναι βίωμα και στάση ζωής για έναν άνθρωπο που απαρνήθηκε τον κοσμικό βίο και τις απολαύσεις του και αφιερώθηκε στον Θεό.
Κατηγορήσατε τις λευκασμένες και αφιερωμένες  αδελφές της ΛΥΔΙΑΣ για επανάσταση!
Η ΛΥΔΙΑ, πανοσιολογιώτατε αρχιμανδρίτα, είναι ένα κάστρο της Ορθοδοξίας και ένας φάρος που εκπέμπει το Φως το αληθινό.Και μέχρι να πατήσετε εσείς και να τα ανακατέψετε όλα μόνο καλά λόγια ακούγονταν γι ´ αυτήν.
Κι αυτό το έργο στήθηκε με προσευχή και δάκρυ,με στερήσεις και φτώχεια,  υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του αειμνήστου π. Θεοφίλου και με προσωπική εργασία, καταβολή προίκας, οικονομιών, μισθών και περιουσιακών στοιχείων αυτών των λευκασμένων αδελφών, που αναίσχυντα διασύρετε εσείς, οι θεραπαινίδες σας και τα γενιτσαρόπουλα που δημιουργήσατε για ασφάλεια για να σας προστατεύουν. Αλλά η αλήθεια αργά ή γρήγορα αποκαλύπτεται. Και το άδικον  ουκ ευλογείται!
Θελήσατε να χρησιμοποιήσετε την αίγλη και τα χρήματα της Αδελφότητος για να ανέλθετε σε πολυπόθυτα αξιώματα. «Με ξένα κόλυβα μνημόσυνο», που λέει και ο λαός μας…
Η επίσκεψή σας με την ευκαιρία της τηλεοπτικής παραγωγής «Οδοιπορικό στην Ορθόδοξη Ρωσία» (αλήθεια, όλα τα ταξιδάκια αναψυχής με τις δύο συνοδούς σας, τα βαπτίζετε «οδοιπορικά»;)  ανέδειξε και τον μύχιο πόθο σας να ανέλθετε «εις τας επισκοπικάς βαθμίδας». Τρανή απόδειξη η φωτογραφία που έχουμε αλιεύσει από το διαδίκτυο, όπου καμαρώνετε με μήτρα στην κεφαλή, κάνοντας πρόβα τζενεράλε ίσως…
Quō vādis πανοσιολογιώτατε αρχιμανδρίτα;

Ο τόπος της ΛΥΔΙΑΣ είναι ιερός κι ο μπεζαχτάς βακούφικος! Και αν οι αρμόδιοι, για λόγους που αυτοί γνωρίζουν, δεν αναλαμβάνουν τις δέουσες πρωτοβουλίες και εάν «αυτοί σιωπήσωσιν, οι λίθοι κεκράξονται». Ο λαός του Θεού έχει ήδη εκφράσει παντοιοτρόπως την δυσαρέσκειά του και η δικαιοσύνη έχει αναλάβει να διερευνήσει τα αδικήματα που έχουν διαπραχθεί. Ουαί υμίν, πανοσιολογιώτατε αρχιμανδρίτα και αι περί υμών… αδελφαί!

Υ.Γ. Και όπως βλέπετε στις επιστολές που λαμβάνουμε για το θέμα αυτό οι αναγνώστες μας  επικροτούν τη στάση μας και λένε προχώρα μη σταματάς. Στις τόσες επιστολές που πήραμε μια μόνο μας εγκαλεί τρόπον  τινα, επειδή τολμήσαμε και ανοίξαμε το θέμα. Οι άλλοι άνθρωποι, όλοι επώνυμοι, μας λένε να  μην κάνουμε πίσω. Και δεν θα κάνουμε μέχρι να ξαναζήσει η ΛΥΔΙΑ-  όλες μαζί οι αδελφές, χωρίς ομάδες και  φατρίες-την  δική της Μεγάλη  Πεντηκοστή!