You are currently viewing Λαγκαδά Ιωάννης : «Το δημογραφικό πρόβλημα που απειλεί τη χώρα και την οικονομία, θα πρέπει να αποτελέσει εθνικό στόχο».

Λαγκαδά Ιωάννης : «Το δημογραφικό πρόβλημα που απειλεί τη χώρα και την οικονομία, θα πρέπει να αποτελέσει εθνικό στόχο».

  • Reading time:1 mins read

«Το δημογραφικό πρόβλημα που απειλεί τη χώρα και την οικονομία, θα πρέπει να αποτελέσει εθνικό στόχο, διαφορετικά μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις για την Πατρίδα μας, ακόμα και για την σημερινή της μορφή, λόγω του ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με την ίδια της την βιωσιμότητα, έχοντας έναν από τους πιο γερασμένους λαούς στην Ευρώπη», υπογράμμισε κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, στην εκδήλωση «Δημογραφικό: Προτάσεις και λύσεις για το εθνικό μας αδιέξοδο», που διοργανώθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας 03 Ιουνίου 2019, στο κεντρικό αμφιθέατρο του συνεδριακού κέντρου «Διακονία» στην Πυλαία Θεσσαλονίκη.

Εκφράζοντας την ανησυχία του για το Δημογραφικό ζήτημα ο Σεβασμιώτατος, μέσα από μία Θεολογική σκοπιά, αναφέρθηκε στην εντολή του Θεού «Αυξάνεσθε και Πληθύνεσθε», με την οποία ο άνθρωπος καθίσταται συνδημιουργός του Θεού, ενώ παράλληλα καταθέτοντας τους προβληματισμούς του σημείωσε ότι, «το δημογραφικό πρόβλημα δεν είναι μόνο αριθμητικό αλλά και ποιοτικό, και θα πρέπει να εξασφαλίσουμε όλες εκείνες τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε τα παιδιά μας να παραμένουν στο τόπο μας, δημιουργώντας συνεχώς συνθήκες αντάξιες της ιστορίας

μας και εκείνων που κατέστησαν το Γένος μας, ως το κορυφαίο του κόσμου».

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στην ποιμαντική μέριμνα της Εκκλησίας και στον ενεργό ρόλο που έχει, μέσα από την στήριξη παρέχει τόσο στις πολύτεκνες οικογένειες, όσο και στις άγαμες μητέρες τις οποίες και αποτρέπει από τις αμβλώσεις (περίπου 400.000 το χρόνο).

Καταλήγοντας, σημείωσε κάποιες προσωπικές προτάσεις επίλυσης του θέματος, οι οποίες και εξασφαλίζουν όλες εκείνες τις κατάλληλες προϋποθέσεις τις σωστής ποιότητας ζωής μέσα από τις αξίες και την παράδοση του Τόπου μας, ενώ προέτρεψε όλους «να ανοίξουν την αγκαλιά τους στα παιδιά και να ακούσουν τα προβλήματα που τα απασχολούν».

Απευθυνόμενος προς τους νέους ο Σεβασμιώτατος τους επεσήμανε το γεγονός «ότι ποτέ δεν θα πρέπει να ξεχνούν ότι όλοι οι δρόμοι είναι ανοικτοί και μέσα από την εν Χριστώ Ζωή, μπορούν να ελπίζουν και να προσδοκούν σε ένα καλύτερο μέλλον».

Τέλος, μετέφερε τις Ευχές και τις Ευλογίες του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, ο οποίος και είχε πρωτοστατήσει κατά την περίοδο που ήταν Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως μαζί με τους υπόλοιπους

Αρχιερείς του Έβρου, για την θεσμοθέτηση του Επιδόματος των τρίτεκνων οικογενειών

Από την πλευρά του ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος και διοργάνωσε την εκδήλωση σημείωσε ότι «η υπογεννητικότητα αποτελεί αυτήν τη στιγμή το μεγαλύτερο εθνικό μας πρόβλημα. Είναι μια εν δυνάμει “βόμβα” στα θεμέλια της χώρας, η οποία -χωρίς ίχνος υπερβολής- υπονομεύει την ύπαρξη του Έθνους μας και την κρατική μας υπόσταση. Άρα η επίλυσή του δημογραφικού είναι επείγουσα ανάγκη. Γιατί το ανησυχητικό δεν είναι μόνο ότι η Ελλάδα εξελίσσεται σε μια χώρα που μικραίνει αριθμητικά. Αλλά κυρίως ότι μεταβάλλεται σε μια χώρα που γερνά με ραγδαίους ρυθμούς».

Επίσης μίλησαν σχετικώς για το θέμα η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κα. Μαρία Σπυράκη, ο Διεθνολόγος κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, και ο Πρόεδρος του Κεντρικού Συλλόγου Πολυτέκνων Γονέων Νομού Θεσσαλονίκης «Οι Άγιοι Πάντες» κ. Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος,

Κατά την διάρκεια της εκδηλώσεως, η οποία συντονίσθηκε από την ιατρό και δημοσιογράφο κα. Λίνα Φιλιππιάδου, παρέστησαν, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Αλέξιος Παπαστεργίου ως εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, η

Αντιπεριφεριάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κα. Βούλα Πατουλίδου, ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης και πρ. Υπουργός κ. Τάσος Σπηλιόπουλος, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Ιωάννης Δαρδαμανέλης, καθώς επίσης και πολύτεκνες οικογένειες, οι οποίες στο τέλος και βραβεύθηκαν από τους διοργανωτές της εκδηλώσεως.

Ημερίδα Δημογραφικό Πρόβλημα (1)