Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2025 10:43 πμ
Εξάψαλμος
Font ResizerAa
  • Όλα τα Νέα
  • Δεύτερη Σελίδα
    Δεύτερη ΣελίδαShow More
    Περί ημερίδος της Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς για το Ουκρανικό

     Άρθρο π. Νικήτα Παντοκρατορινού Έγινε πρόσφατα στην Μητρόπολη Πειραιώς μια θεολογική ημερίδα…

    18 Ιουνίου 2025
    Μήλεσι: O Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στο Ησυχαστήριο του Οσίου Πορφυρίου για τα ονομαστήριά του

    Ρεπορτάζ για το Γραφείο Τύπου: Γιώργος Φερδής | iaath.gr Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης…

    18 Ιουνίου 2025
    Τυχικός προς Οικουμενικό Πατριάρχη: Αιτούμαι την αποκατάστασή μου ως κανονικού Μητροπολίτου της I.Μητροπόλεως Πάφου.

    Δύο αιτήματα διατυπώνει ο Μητροπολίτης πρώην Πάφου Τυχικός με την έκκλητο προσφυγή…

    18 Ιουνίου 2025
    Μητροπολίτης Πειραιώς: Μην απογοητεύεστε. Ο Χριστός μας διασφάλισε! – 38η Γιορτή Νεολαίας Ι.Μ.Π.

    Εκατοντάδες νέες και νέοι από τις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, συμμετείχαν…

    18 Ιουνίου 2025
    Μια αξεπέραστη κρητική βραδιά στον Βόλο από τους Θοδωρή Κοτονιά, Γιώργο και Νίκος Στρατάκη – Τρίτη μέρα εκδηλώσεων σήμερα στον προαύλιο Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου

    Μια αξεπέραστη κρητική βραδιά, πλημμυρισμένη από εκφραστικότητα, πάθος και λυρισμό, που γράφηκε…

    18 Ιουνίου 2025
  • Δια χειρός Σωτήρη Μ. Τζούμα
    Δια χειρός Σωτήρη Μ. ΤζούμαShow More
    Ἀντὶ Εὐχῶν πρὸς τὸν Μακαριώτατον Ἀρχιεπίσκοπον Ἀθηνῶν καὶ πάσης Ἑλλάδος κ. Ἱερώνυμον

      ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ     Μακαριώτατε Δέσποτα, ἀντὶ κοινοτύπων εὐχῶν…

    15 Ιουνίου 2025
     Ἀντὶ εὐχῶν εἰς τὸν Παναγιώτατον Οἰκουμενικὸν Πατριάρχην κ.κ. Βαρθολομαῖον

    Εὐλογεῖτε, Παναγιώτατε Δέσποτα! Εὐχόμενος ὁ Κύριος ἡμῖν χαρίζεσθαι καιρὸν μετανοίας καὶ βίον…

    12 Ιουνίου 2025
    Ο επίλογος του Χριστόδουλού μας δεν γράφει τέλος …

    Του Σωτήρη Μ. Τζούμα Όσο θυμόμαστε τον Χριστόδουλο,τόσο θα είναι κοντά μας…

    11 Ιουνίου 2025
    Η αναγόρευση του Σεβ.Μητροπολίτου Γέροντος Πριγκηποννήσων κ.Δημητρίου

    Του Σωτήρη Μ. Τζούμα    Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, την Πέμπτη, 29…

    31 Μαΐου 2025
    «Αναστορώ τα παλαιά»: Μία συγκινητική-αφυπνιστική εκδήλωση τιμής των γενοκτονηθέντων Ποντίων,με πολλά μηνύματα και μαθήματα ιστορίας και ήθους!

    Του Σωτήρη Μ. Τζούμα    Ημέρα μεγάλη η σημερινή για την Ορθοδοξία…

    29 Μαΐου 2025
  • Ερωτάς πώς τα ημέτερα…
  • Ιός
  • Ακάκιος
  • Σφηνάκια
  • Παλαιότερες δημοσιεύσεις
    • Αξιοσημείωτα
    • Ελεύθερο Βήμα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Οικουμενικό Πατριαρχείο
    • Ορθοδοξία
    • Άλλα Πατριαρχεία
    • Βατικανό
    • Ελλάδα
    • Γενικές Ειδήσεις
    • Κόσμος
  • Επικοινωνία
Reading: Ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για το θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα.
ΕξάψαλμοςΕξάψαλμος
Font ResizerAa
  • Όλα τα Νέα
  • Δεύτερη Σελίδα
  • Δια χειρός Σωτήρη Μ. Τζούμα
  • Ερωτάς πώς τα ημέτερα…
  • Ιός
  • Ακάκιος
  • Σφηνάκια
  • Παλαιότερες δημοσιεύσεις
  • Επικοινωνία
Search
  • Όλα τα Νέα
  • Δεύτερη Σελίδα
  • Δια χειρός Σωτήρη Μ. Τζούμα
  • Ερωτάς πώς τα ημέτερα…
  • Ιός
  • Ακάκιος
  • Σφηνάκια
  • Παλαιότερες δημοσιεύσεις
    • Αξιοσημείωτα
    • Ελεύθερο Βήμα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Οικουμενικό Πατριαρχείο
    • Ορθοδοξία
    • Άλλα Πατριαρχεία
    • Βατικανό
    • Ελλάδα
    • Γενικές Ειδήσεις
    • Κόσμος
  • Επικοινωνία
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.

Ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για το θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα.

Τελευταία ενημέρωση: 11 Αυγούστου 2023 12:01
Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά
SHARE
Ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης 10 Αυγούστου 2023 οι λατρευτικές εκδηλώσεις στην Κέρκυρα με την ευκαιρία της ανάμνησης της διάσωσης του νησιού από την πολιορκία των Οθωμανών Τούρκων στις 11 Αυγούστου 1716, χάρις σε θαυματουργική παρέμβαση του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος.
 Τελέστηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, συγχοραστατούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κοτυαίου κ. Διονυσίου, βοηθού επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιταλίας, και του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, με την συμμετοχή των αρχών και πλήθους λαού.
 Προσφωνώντας τους Αρχιερείς, τους άρχοντες και τον λαό του Θεού ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι με το θαύμα του ο άγιος Σπυρίδων διέσωσε όχι μόνο την Κέρκυρα, αλλά και την Ευρώπη από την οθωμανική λαίλαπα. Το θαύμα του Αγίου συνεγείρει το θρηκσευτικό συναίσθη,α, τις συνειδήσεις και όλη την ύπαρξή μας. Ο άγιος Σπυρίδων θέλησε και παρέμεινε στην Κέρκυρα. Τέθηκε επικεφαλής της αντίστασης όχι μόνο εναντίον τω Οθωμανών, αλλά και εναντίον του δυτικού πνεύματος. Είναι και θα παραμείνει ένθερμος ικέτης όλων μας προς τον Θεό και αρωγός. Γι’ αυτό και η Κέρκυρα λαμπρώς εορτάζει. Απευθυνόμενος προς τον χορστατούντα Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας τον καλωσόρισε λέγοντας ότι είναι μεγάλη η χαρά της εν Χριστώ ενότητας και κοινωνίας, είναι μεγάλη η δύναμη της πίστης που συνέχει τον λαό του Θεού, αυτόν που συχνά οι ισχυροί κάθε εποχής τον υποτιμούν. Όπως όμως αναφέρει το παλαιοδιαθηκικό ανάγνωσμα της εορτής “περιτρέψει Κύριος θρόνους δυναστών”. Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας ξεχωρίζει για την σοβαρότητα του λόγου του, το σπουδαίο έργο του, όπου κι αν υπηρέτησε την Εκκλησία, τόσο στην επιτροπή Διαχριστιανικών σχέσεων, όσο και στην πρωτοσυγκελλία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ως Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου και ως Μητροπολίτης, καθώς αγωνίζεται για τον λαό του Θεού που θεοφιλώς ποιμαίνει. Ο κ. Νεκτάριος καλωσόρισε και τον Θεοφιλέστατο επίσκοπο Κοτυαίου κ. Διονύσιο, ο οποίος ως κληρικός υπηρέτησε και στην Μητρόπολη Κερκύρας.
 Στην συνέχεια, τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ο οποίος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κερκύρας για την πρόσκληση, τόνισε ότι ο άγιος Κερκύρας είναι παράδειγμα για όλη την ιεραρχία, καθώς με την πνευματική εμπειρία, το πνευματικό του έργο ποιμαίνει επί 20 και πλέον έτη έναν λαό ευλογημένο και διψασμένο για Θεό.
 Ο κ. Γαβριήλ έθεσε το μεγάλο ερώτημα: στην Εκκλησία ερχόμαστε για το θαύμα ή γι’ Αυτόν που τελεί τα θαύματα; Η πηγή των θαυμάτων είναι ο Χριστός. Θαύμα θαυμάτων στην Εκκλησία ειναι το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Θαύμα είναι η πίστη. Είναι η βίωση της βασιλείας του Θεού. Είναι η κοινωνία με τον Θεό. Είναι η σωτηρία μας και ο Παράδεισος. Οι άγιοι είναι μιμητές του Χριστού. Ζούνε το θαύμα της αποκάλυψης του Χριστού στην ζωή τους και μοιράζονται αυτή την παρουσία με τους ανθρώπους. Θαύμα είναι η Εκκλησία. Είναι η εν Αγίω Πνεύματι φανέρωση του Θεού, η χάρις που μας αποκαλύπτεται και μας δίδεται. Είναι λοιπόν μεγάλη ευλογια να ξαναζούμε την παρουσία του Αγίου Σπυρίδωνος, όπως και κάθε Αγίου ως σημείο του Αγίου Πνεύματος.
 Ο άγιος δείχνει τον Χριστό. Ο άγιος μας κάνει να βιώνουμε κι εμείς το θαύμα της αποκάλυψης του Θεού στην ζωή μας. Γι’ αυτό στο πρόσωπο του Αγίου Σπυρίδωνος και στα θαύματά του δοξάζουμε τον Χριστό, ευγνωμονούμε και ευχαριστούμε.
 Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το πρωί της Παρασκευής 11 Αυγούστου 2023 με θεία λειτουργία στην οποία θα ιερουργήσει ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Κοτυαίου κ. Διονύσιος, ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσει η καθιερωμένη κατά την κερκυραϊκή παράδοση λιτανεία του ιερού σκηνώματος του Αγίου.

IMG-6919f1f85e1fd515b262825e7dbe8058-V.jpgIMG-93e18cf60360ecc09c7a4e03d02ef380-V.jpgIMG-9effc0f269b66cacbd4642a4de9ab9bf-V.jpgIMG-e5c867a04b4c3718c59995db5ea2318a-V.jpgIMG-b70b7ae9529b050e62f8a6a8954d7941-V.jpgIMG-7b7d45ebbb4b2bd2b070049f6fc03552-V.jpgIMG-7a8541cd2abb4c60d8a9dc26fede3a5a-V.jpgIMG-c7a3a3225684e817ad20d0e321240640-V.jpgIMG-7b38d53a98a67aa19a9dbb670458bf72-V.jpgIMG-de37cdb836efc6fc9b3d588ac762c56e-V.jpgIMG-c2d61cee15ed7d10931aa2a92af1b2f5-V.jpgIMG-dfed99e0243721945a776e7474fc8f42-V.jpgIMG-d156b3295744f7ca7955743c7c39866a-V.jpgIMG-f982598b853271c19736ab5931d9950c-V.jpgIMG-68f0fb331a0c6f11762f12819a700992-V.jpgIMG-8a59c0db8d5d71323080af88db6915a5-V.jpg

Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp VKontakte Telegram Threads Email Copy Link Print
Previous Article Ο Χαλκηδόνος Εμμανουήλ στην Ουκρανία- Θα θέσει στον Επιφάνιο τις αποκλίσεις του Συντάγματος από τον Τόμο;
Next Article Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα για το θαύμα του Αγίου

Τελευταία νέα
Ο Μητροπολίτης Κερκύρας καλεί την Ιεραρχία προ των ευθυνών της για Π.Α.:Η σιωπή της Ιεραρχίας θα αποτελούσε εγκατάλειψη της ποιμαντικής ευθύνης
18 Ιουνίου 2025
Περί ημερίδος της Ι.Μητροπόλεως Πειραιώς για το Ουκρανικό
18 Ιουνίου 2025
Μήλεσι: O Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στο Ησυχαστήριο του Οσίου Πορφυρίου για τα ονομαστήριά του
18 Ιουνίου 2025
Κυριακή των Αγίων Πάντων στον Ιερό Ναό Αγίου Αγίου Δημητρίου Ακροποτάμου
18 Ιουνίου 2025
Τυχικός προς Οικουμενικό Πατριάρχη: Αιτούμαι την αποκατάστασή μου ως κανονικού Μητροπολίτου της I.Μητροπόλεως Πάφου.
18 Ιουνίου 2025
Δημοφιλέστερα άρθρα
Γιατί το Φανάρι “χρησιμοποίησε”τη Γεν. Γραμματεία Θρησκευμάτων για να σταματήσει το μεταθετό για την Μητρόπολη Χανίων; Ή όταν η Εκκλησία γίνεται φράξια…
11222 Views
Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος τόλμησε να πει αλήθειες που οι άλλοι φοβούνται να πουν..
10039 Views
Γιατί τόση ανθρωποφαγία κατά του Αρχιμ.Νικοδήμου Φαρμάκη; Ποιοί θέλουν να τον αποδομήσουν και γιατί;
9350 Views
 Ανεξήγητη αναβολή στην εκλογή νέου Μητροπολίτη Κυδωνίας- “Βάφτισαν” σύσκεψη την σύγκληση Συνόδου για εκλογή, για να αποφύγουν τη σύγκρουση με Πατριαρχείο και Κυβέρνηση
8660 Views
Τα χρυσοποίκιλτα άμφια και οι κορώνες…
8242 Views

Σχετικά άρθρα

Ο Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος ετοιμάζει επίσκεψη στο Άγιο Όρος αλλά 13 από τις 20 Μονές της Αθωνικής Πολιτείας αντιδρούν…

11 Ιουνίου 2025

Δικαιούται ή υποχρεούται ο κ. Τυχικός να συμμετάσχει στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου στις 23ης Ιουνίου 2025;

10 Ιουνίου 2025

Χάλκη: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην πανήγυρι της Μονής Αγ. Τριάδος, στη Θεολογική Σχολή [χρονικό – φωτογραφίες – ομιλία]

10 Ιουνίου 2025

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος της Μεγαλωνύμου Κοινότητος Σταυροδρομίου στην Πόλη

10 Ιουνίου 2025
Show More
Εξάψαλμος
Youtube Medium Rss

About Company

  • Contact Us
  • Contact Us
  • Advertise with US
  • Advertise with US
  • Complaint
  • Complaint
  • Privacy Policy
  • Privacy Policy
  • Cookie Policy
  • Cookie Policy
  • Submit a Tip
  • Submit a Tip
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
Subscribe Now for Real-time Updates on the Latest Stories!

© exapsalmos.gr

Διαχείριση Συγκατάθεσης
Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών, για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Προβολή προτιμήσεων
{title} {title} {title}
Καλώς ήλθατε στον Εξάψαλμο
Username or Email Address
Password

Lost your password?