Δευτέρα, 7 Ιουλίου 2025 10:50 μμ
Εξάψαλμος
Font ResizerAa
  • Όλα τα Νέα
  • Δεύτερη Σελίδα
    Δεύτερη ΣελίδαShow More
    Ο Μητροπολίτης π.Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος σχολιάζει την υποδοχή του Πρωθυπουργού στο Άγιον Όρος και συλλυπείται την Ιερά Κοινότητα γιαυτή την κατάντια

     

    7 Ιουλίου 2025
    Στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης- Οι στενές σχέσεις του Καθηγουμένου Ελισαίου με το σύστημα

    Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διανυκτέρευσε ως γνωστόν στην Ι Μονή Σίμωνος Πέτρας και…

    7 Ιουλίου 2025
    Σχόλια σε συνέντευξη του Πατριάρχη Βουλγαρίας Δανιήλ

    Γράφει ο Ιερομόναχος Νικήτας Παντοκρατορινός Προσφάτως δημοσιεύτηκε μία συνέντευξη του Πατριάρχη Βουλγαρίας…

    7 Ιουλίου 2025
    Επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Τασούλα στο «Ιωνικό Κέντρο» της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

    Επίσκεψη στον χώρο του υπό ανέγερση «Ιωνικού Κέντρου» της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας…

    7 Ιουλίου 2025
    Το σήριαλ Τυχικός συνεχίζεται στην Κύπρο

    Αυστηρή απάντηση Αρχιεπισκόπου προς τον Τυχικό - Οι απαξιωτικές διατυπώσεις, ο μισθός…

    4 Ιουλίου 2025
  • Δια χειρός Σωτήρη Μ. Τζούμα
    Δια χειρός Σωτήρη Μ. ΤζούμαShow More
    Δεν είναι ώρα για ψευδομετάνοιες αλλά για αληθινή μετάνοια!

    Σχόλιο για την ἐπίσκεψη τοῦ κ.Κυριάκου Μητσοτάκη στὸ Ἅγιον Ὄρος Του Σωτήρη…

    4 Ιουλίου 2025
    Η ταπείνωση του Αθηναγόρα: Όταν το Φανάρι κατασπαράζει τα παιδιά του

    Του Σωτήρη Μ. Τζούμα   Ένα ακόμη θύμα της εκκλησιαστικής εξουσίας  πέρασε…

    3 Ιουλίου 2025
    Ἀντὶ Εὐχῶν πρὸς τὸν Μακαριώτατον Ἀρχιεπίσκοπον Ἀθηνῶν καὶ πάσης Ἑλλάδος κ. Ἱερώνυμον

      ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ     Μακαριώτατε Δέσποτα, ἀντὶ κοινοτύπων εὐχῶν…

    15 Ιουνίου 2025
     Ἀντὶ εὐχῶν εἰς τὸν Παναγιώτατον Οἰκουμενικὸν Πατριάρχην κ.κ. Βαρθολομαῖον

    Εὐλογεῖτε, Παναγιώτατε Δέσποτα! Εὐχόμενος ὁ Κύριος ἡμῖν χαρίζεσθαι καιρὸν μετανοίας καὶ βίον…

    12 Ιουνίου 2025
    Ο επίλογος του Χριστόδουλού μας δεν γράφει τέλος …

    Του Σωτήρη Μ. Τζούμα Όσο θυμόμαστε τον Χριστόδουλο,τόσο θα είναι κοντά μας…

    11 Ιουνίου 2025
  • Ερωτάς πώς τα ημέτερα…
  • Ιός
  • Ακάκιος
  • Σφηνάκια
  • Παλαιότερες δημοσιεύσεις
    • Αξιοσημείωτα
    • Ελεύθερο Βήμα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Οικουμενικό Πατριαρχείο
    • Ορθοδοξία
    • Άλλα Πατριαρχεία
    • Βατικανό
    • Ελλάδα
    • Γενικές Ειδήσεις
    • Κόσμος
  • Επικοινωνία
Reading: Κρήτης Ευγένιος : «Η θάλασσα δεν χωρίζει, ενώνει τους τόπους και τις καρδιές» – Εντυπωσιακά ξεκίνησε η Ναυτική Εβδομάδα 2025 στον Βόλο(Video)
ΕξάψαλμοςΕξάψαλμος
Font ResizerAa
  • Όλα τα Νέα
  • Δεύτερη Σελίδα
  • Δια χειρός Σωτήρη Μ. Τζούμα
  • Ερωτάς πώς τα ημέτερα…
  • Ιός
  • Ακάκιος
  • Σφηνάκια
  • Παλαιότερες δημοσιεύσεις
  • Επικοινωνία
Search
  • Όλα τα Νέα
  • Δεύτερη Σελίδα
  • Δια χειρός Σωτήρη Μ. Τζούμα
  • Ερωτάς πώς τα ημέτερα…
  • Ιός
  • Ακάκιος
  • Σφηνάκια
  • Παλαιότερες δημοσιεύσεις
    • Αξιοσημείωτα
    • Ελεύθερο Βήμα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Οικουμενικό Πατριαρχείο
    • Ορθοδοξία
    • Άλλα Πατριαρχεία
    • Βατικανό
    • Ελλάδα
    • Γενικές Ειδήσεις
    • Κόσμος
  • Επικοινωνία
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.

Κρήτης Ευγένιος : «Η θάλασσα δεν χωρίζει, ενώνει τους τόπους και τις καρδιές» – Εντυπωσιακά ξεκίνησε η Ναυτική Εβδομάδα 2025 στον Βόλο(Video)

Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιουνίου 2025 23:11
Χρόνος ανάγνωσης: 8 λεπτά
SHARE

Εντυπωσιακά ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας 2025, που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και φέτος και είναι αφιερωμένη στην Λεβεντογέννα Κρήτη. Το βράδυ της Κυριακής 15/6 τελέστηκε ο επίσημος Αγιασμός των εκδηλώσεων από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου, παρουσία του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Χρήστου Μπουκώρου, της βουλευτού Μαγνησίας κ. Ζέττας Μακρή, της αντιπεριφερειάρχου Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων κ. Άννας Μαρίας Παπαδημητρίου, του Δημάρχου Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου, του Διοικητή της 1ης Στρατιάς, Αντιστρατήγου κ. Σταύρου Παπασταθόπουλου, του προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη, του προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Σωκράτη Αναγνώστου, των επικεφαλής των Στρατιωτικών, Λιμενικών και Αστυνομικών Αρχών του τόπου και μεγάλου πλήθους συμπολιτών μας.

 

Σας προτείνουμε επίσης

Ο Μητροπολίτης π.Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος σχολιάζει την υποδοχή του Πρωθυπουργού στο Άγιον Όρος και συλλυπείται την Ιερά Κοινότητα γιαυτή την κατάντια
Στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης- Οι στενές σχέσεις του Καθηγουμένου Ελισαίου με το σύστημα
Σχόλια σε συνέντευξη του Πατριάρχη Βουλγαρίας Δανιήλ
Επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Τασούλα στο «Ιωνικό Κέντρο» της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

 

Ακολούθως, ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος απηύθυνε θερμό καλωσόρισμα προς τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο, τονίζοντας ότι «με χαρά και τιμή, οι άρχοντες του τόπου, ο ιερός κλήρος και ο λαός του Θεού σας καλωσορίζουμε στη Μητρόπολη Δημητριάδος. Είναι ιδιαίτερη η συγκίνηση να σας υποδεχόμαστε στον Βόλο και να ενισχύουμε τον πνευματικό δεσμό που ξεκίνησε με τη Θεία Ευχαριστία και συνεχίζεται με την επίσημη έναρξη της φετινής Ναυτικής Εβδομάδας, αφιερωμένης στην Κρήτη – την Κρήτη των αγωνιστών και των Αγίων. Η διοργάνωση πραγματοποιείται από τον φορέα πολιτισμού “Μαγνήτων Κιβωτός”, της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος».

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε την προσφορά του Αρχιεπισκόπου στον πολιτισμό, αναφερόμενος σε έργα όπως το μουσείο κειμηλίων της Μονής Αρκαδίου, το Κειμηλιαρχείο της Μονής Μυριοκεφάλων και την αποκατάσταση του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο, υπογραμμίζοντας ότι «Αυτή την Κρήτη τιμά σήμερα η Ναυτική Εβδομάδα, αναδεικνύοντας τη συμβολή της στη ναυτική ιστορία του Γένους, αλλά και στον πολιτισμό, μέσα από εκδηλώσεις, εκθέσεις και παραστάσεις που αποτυπώνουν τη ζωντανή της παράδοση και δημιουργία».

Ως επίλογο, ο Σεβασμιώτατος χάρισε στους παρισταμένους μια μαντινάδα γεμάτη συγκίνηση και συμβολισμό:

«Χίλια καλώς εσμίξαμε στη Ναυτική Εβδομάδα

και ενώσαμε την Κρήτη μας με τη Δημητριάδα.»

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος απένειμε την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής μας Εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, στον Αρχιεπίσκοπο Ευγένιο αναγνωρίζοντας τον τεράστιο πνευματικό έργο που επιτελεί.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτάτος κ. Ευγένιος εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του που βρέθηκε στον Βόλο για τη Ναυτική Εβδομάδα, υπογραμμίζοντας ότι «Ο αρχοντικός, φίλος από τα παλιά, αλλά και δάσκαλος, Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος είχε την έμπνευση να αφιερώσει τη Ναυτική Εβδομάδα στην Κρήτη. Με συγκίνησαν βαθιά η ευγενική του πρόσκληση και όσα βλέπω και μαθαίνω πως πρόκειται να γίνουν αυτή την εβδομάδα, με τη σύμπραξη όλων, ώστε η Κρήτη να δώσει το “παρών” σε αυτό τον τόπο. Οι αξίες και ο πολιτισμός της να συναντηθούν και να ενωθούν με τις αξίες και τον πολιτισμό αυτής της περιοχής. Ενώπιον του λαού που καμαρώνει που σας έχει ποιμενάρχη, νιώθω την ανάγκη να σας πω ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ για την προσφορά σας στην Εκκλησία όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και για την προσωπική στήριξη που μου έχετε δείξει. Απόψε, αυτή η θάλασσα αποδεικνύεται πως δεν χωρίζει τους τόπους μας, αλλά τους ενώνει. Και στις μέρες μας, έχουμε ανάγκη από τέτοια σημεία ενότητας. Ας είναι και η θάλασσα ένα από αυτά».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε στη μαντινάδα του Μητροπολίτη Ιγνατίου με μια δική του, κηρύσσοντας και την έναρξη της Ναυτικής Εβδομάδας λέγοντας «Από την Κρήτη έφτασα στου Βόλου το λιμάνι

να δω Βολιώτες αδελφούς να κάνουνε σεργιάνι.

Στης Κρήτης τον πολιτισμό με τη μεγάλη αξία

και το Θεό παρακαλώ να δίνει η ευλογία.

Στον τόπο αυτό που όρισε Ιγνάτιο ποιμενάρχη,

της Εκκλησιάς του ικανό δεσπότη έχει για να άρχει.

Η μετριοφροσύνη του και η αγιότητά του

είναι τα όπλα της τιμής και τα παράσημά του.

Από την Κρήτη έφτασα στον Άγιο Κωνσταντίνο

μπροστά του τούτη την ευχή σε όλους απόψε δίνω.

Η θάλασσα κι αν κυματά πάντα στην άμμο αράζει

και μακριά από την Κρήτη μας η γνώμη δεν αλλάζει.

Να χαίρεσαι, δεσπότη μου, το όμορφο ποίμνιό σου

και να ’χεις πάντα τον Χριστό προστάτη στο πλευρό σου.

Τη Ναυτική βδομάδα στο Βόλο να προσφέρεις,

δίνεις μαθήματα ζωής αληθινής να ξέρεις.

Η ευγνωμοσύνη, ο σεβασμός, η αγάπη και η τιμή μας

θα είναι το αντίδωρο για τούτη τη γιορτή μας.

Ευχαριστώ από καρδιάς από την Κρήτη όλη,

να ’ναι η καρδιά σου πάντοτε τον αρετών περβόλι.

Ο Άγιος Τίτος να ευλογεί πάντα τα βήματά σου

και να δοξάζει το Θεό η κάθε προσφορά σου.»

 

 

Ακολούθησε μεγάλη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Βόλου — ένα αξεπέραστο μουσικό ταξίδι στη θάλασσα και την Κρήτη. Η συναυλία παρουσιάστηκε από το Μουσικό Σύνολο Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής «Νίκος Ξυλούρης» και τη Χορωδία των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βόλου. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ανεπανάληπτα τραγούδια που ερμήνευσαν ο Νίκος Ξυλούρης και ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης — τραγούδια που μιλούν για τα κύματα, τους καημούς, τις ρίζες και τη λεβεντιά της Κρήτης. Ήχοι και νεανικές φωνές ζωντάνεψαν την παράδοση, τιμώντας το παρελθόν και ενισχύοντας τη συλλογική μνήμη.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης, όπως και όλων των εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδας έχει ο Δημοσιογράφος Νίκος Βαραλής, διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού “Ορθόδοξη Μαρτυρία”.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

 

Η Ναυτική Εβδομάδα διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Φορέα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός» και συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Βόλου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, την Κρητική Αδελφότητα «Το Αρκάδι» και άλλους φορείς και συλλόγους της Μαγνησίας.

 

Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας «Τα Λιμάνια μας»

Λίγο πριν την έναρξη της Ναυτικής Εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Τα λιμάνια μας», στο Domotel Xenia Βόλου.

Η έκθεση, της Volos Lens ΑΜΚΕ, είναι αφιερωμένη στα λιμάνια ως τόπους συνάντησης, αναχώρησης και επιστροφής, και θα διαρκέσει έως Τετάρτη 18 Ιουνίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Έκθεση Τοπικών Προϊόντων «Κρήτη – Η Μεγάλη Συνάντηση»

Στο Πάρκο Αγίου Κωνσταντίνου άνοιξε η έκθεση «Κρήτη – Η Μεγάλη Συνάντηση», με αυθεντικά προϊόντα από την Κρήτη και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Το κοινό μπορεί να γνωρίσει γεύσεις και δημιουργίες μικρών παραγωγών, συνεταιρισμών και φορέων απ’ όλη τη χώρα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp VKontakte Telegram Threads Email Copy Link Print
Previous Article Η ιεραποστολική κοινότητα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Γουέμπστερ
Next Article Επίσημη πρώτη παρουσίαση της Μικτής Νεανικής Χορωδίας από το «Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τελευταία νέα
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.Θεόδωρος στην ευλογημένη Σιάτιστα στην ελληνική Μακεδονία
7 Ιουλίου 2025
Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
7 Ιουλίου 2025
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος στην παρουσίαση του Κυβερνητικού κλιμακίου
7 Ιουλίου 2025
Αγιασμός της Α’ κασκηνωτικής περιόδου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας
7 Ιουλίου 2025
Ο πνευματικός μηδενισμός ενός αξιωματούχου της ρωμαϊκής κοινωνίας (Κυριακή Ματθαίου)
7 Ιουλίου 2025
Δημοφιλέστερα άρθρα
Γιατί το Φανάρι “χρησιμοποίησε”τη Γεν. Γραμματεία Θρησκευμάτων για να σταματήσει το μεταθετό για την Μητρόπολη Χανίων; Ή όταν η Εκκλησία γίνεται φράξια…
12224 Views
Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος τόλμησε να πει αλήθειες που οι άλλοι φοβούνται να πουν..
11078 Views
Γιατί τόση ανθρωποφαγία κατά του Αρχιμ.Νικοδήμου Φαρμάκη; Ποιοί θέλουν να τον αποδομήσουν και γιατί;
10300 Views
 Ανεξήγητη αναβολή στην εκλογή νέου Μητροπολίτη Κυδωνίας- “Βάφτισαν” σύσκεψη την σύγκληση Συνόδου για εκλογή, για να αποφύγουν τη σύγκρουση με Πατριαρχείο και Κυβέρνηση
9342 Views
Τα χρυσοποίκιλτα άμφια και οι κορώνες…
9302 Views

Σχετικά άρθρα

Το σήριαλ Τυχικός συνεχίζεται στην Κύπρο

4 Ιουλίου 2025

Η υποδοχή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Άγιον Όρος

4 Ιουλίου 2025

Πάει κι ο Αθηναγόρας

3 Ιουλίου 2025

Απεβίωσε ο Μητροπολίτης Βιζύης Αθηναγόρας στο Σικάγο

3 Ιουλίου 2025
Show More
Εξάψαλμος
Youtube Medium Rss

About Company

  • Contact Us
  • Contact Us
  • Advertise with US
  • Advertise with US
  • Complaint
  • Complaint
  • Privacy Policy
  • Privacy Policy
  • Cookie Policy
  • Cookie Policy
  • Submit a Tip
  • Submit a Tip
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
Subscribe Now for Real-time Updates on the Latest Stories!

© exapsalmos.gr

Διαχείριση Συγκατάθεσης
Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών, για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Προβολή προτιμήσεων
{title} {title} {title}
Καλώς ήλθατε στον Εξάψαλμο
Username or Email Address
Password

Lost your password?