Τρίτη, 20 Μαΐου 2025 6:46 μμ
Εξάψαλμος
Font ResizerAa
  • Όλα τα Νέα
  • Δεύτερη Σελίδα
    Δεύτερη ΣελίδαShow More
    Πάπας Λέων ΙΔ΄: Σοκ για τον γυμναστή του όταν ανακάλυψε ποιος ήταν. «Νομίζαμε ότι είναι εκπαιδευτικός»

    Ένας Ιταλός personal trainer μίλησε για το σοκ που υπέστη όταν έμαθε…

    20 Μαΐου 2025
    Προκλητικά επιθετική και θρασεία ανακοίνωση Άγκυρας: «Παραληρηματικές» οι ελληνικές δηλώσεις για Ποντιακή Γενοκτονία – «Διαστρέβλωση» της Ιστορίας

    Με μια εξόχως επιθετική και ταυτόχρονα προκλητική στην φρασεολογία και το ύφος…

    20 Μαΐου 2025
    Ο Μητροπολίτης Πειραιώς ευλόγησε και χειροκρότησε τον Πρωταθλητή και Κυπελλούχο Ολυμπιακό.

    Στο Ολυμπιακό Στάδιο, πλάι στην ηγεσία της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, βρέθηκε για ακόμα…

    20 Μαΐου 2025
    H συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχου με τον Πάπα Λέοντα ΙΔ´κατά το Οικουμενικό Πατριαρχείο

    Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συναντήθηκε κατ’ ίδιαν με την…

    20 Μαΐου 2025
    Τα “Ελευθέρια” του Διδυμοτείχου

    Η πόλις του Διδυμοτείχου την τρίτη Κυριακή του μηνός Μαΐου κάθε χρόνο…

    20 Μαΐου 2025
  • Δια χειρός Σωτήρη Μ. Τζούμα
    Δια χειρός Σωτήρη Μ. ΤζούμαShow More
    Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος τόλμησε να πει αλήθειες που οι άλλοι φοβούνται να πουν..

     Του Σωτήρη Μ. Τζούμα    Παρακολουθώντας την ενθρόνιση του νέου ποντίφικα στην…

    20 Μαΐου 2025
    Habent Papam…και εμείς ας κρατάμε μικρό καλάθι*

    Του Σωτήρη Μ. Τζούμα Εξελέγη χθες ένας παντελώς άγνωστος μέχρι σήμερα στον…

    13 Μαΐου 2025
    Θ. Κοινωνία με άρτο“χωρίς γλουτένη“: μία καινοτομία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής η οποία διχάζει τους πιστούς!

    Αν επιμείνει ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος,πως θα αντιδράσει ο Πατριάρχης; Ή είναι και…

    8 Μαΐου 2025
     Ανεξήγητη αναβολή στην εκλογή νέου Μητροπολίτη Κυδωνίας- “Βάφτισαν” σύσκεψη την σύγκληση Συνόδου για εκλογή, για να αποφύγουν τη σύγκρουση με Πατριαρχείο και Κυβέρνηση

    Του Σωτήρη Μ. Τζούμα    Η Επαρχιακή Ι. Σύνοδος της Εκκλησίας της…

    3 Μαΐου 2025
    Γιατί το Φανάρι “χρησιμοποίησε”τη Γεν. Γραμματεία Θρησκευμάτων για να σταματήσει το μεταθετό για την Μητρόπολη Χανίων; Ή όταν η Εκκλησία γίνεται φράξια…

    🔺Τελικά τί θα πράξει αύριο η Επαρχιακή Σύνοδος της Κρήτης; 🔺Του Σωτήρη…

    1 Μαΐου 2025
  • Ερωτάς πώς τα ημέτερα…
  • Ιός
  • Ακάκιος
  • Σφηνάκια
  • Παλαιότερες δημοσιεύσεις
    • Αξιοσημείωτα
    • Ελεύθερο Βήμα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Οικουμενικό Πατριαρχείο
    • Ορθοδοξία
    • Άλλα Πατριαρχεία
    • Βατικανό
    • Ελλάδα
    • Γενικές Ειδήσεις
    • Κόσμος
  • Επικοινωνία
Reading: Κερκύρας Νεκτάριος: Η πολεμική του προσώπου του Ιησού Χριστού συνεχίζεται και στην εποχή μας.
ΕξάψαλμοςΕξάψαλμος
Font ResizerAa
  • Όλα τα Νέα
  • Δεύτερη Σελίδα
  • Δια χειρός Σωτήρη Μ. Τζούμα
  • Ερωτάς πώς τα ημέτερα…
  • Ιός
  • Ακάκιος
  • Σφηνάκια
  • Παλαιότερες δημοσιεύσεις
  • Επικοινωνία
Search
  • Όλα τα Νέα
  • Δεύτερη Σελίδα
  • Δια χειρός Σωτήρη Μ. Τζούμα
  • Ερωτάς πώς τα ημέτερα…
  • Ιός
  • Ακάκιος
  • Σφηνάκια
  • Παλαιότερες δημοσιεύσεις
    • Αξιοσημείωτα
    • Ελεύθερο Βήμα
    • Εκκλησία της Ελλάδος
    • Οικουμενικό Πατριαρχείο
    • Ορθοδοξία
    • Άλλα Πατριαρχεία
    • Βατικανό
    • Ελλάδα
    • Γενικές Ειδήσεις
    • Κόσμος
  • Επικοινωνία
Follow US
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.

Κερκύρας Νεκτάριος: Η πολεμική του προσώπου του Ιησού Χριστού συνεχίζεται και στην εποχή μας.

Τελευταία ενημέρωση: 5 Αυγούστου 2024 20:06
Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά
SHARE
Καθ΄όλην την διάρκεια των πρώτων έξι ημερών του μηνός Αυγούστου, δηλαδή από 1ης έως και της 6ης Αυγούστου, η Ιερά Μονή του Υψηλού Παντοκράτορος, που βρίσκεται ακριβώς στην κορυφή του Υψηλού όρους Κέρκυρας, παραμένει ανοικτή ημέρα και νύκτα.
Αυτή η παράδοση προέρχεται από παλαιά παράδοση, καθώς οι άνθρωποι από όλη την Κέρκυρα περπατούσαν ώρες, και τώρα πλέον με αυτοκίνητα, για να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν, αλλά κυρίως για να καταθέσουν τον πόνο της καρδίας των και την ικεσία τους, μπροστά στον θρόνο του μεταμορφωθέντος Κυρίου Ιησού Χριστού.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, σήμερα, την ΣΤ’ Κυριακή του Ματθαίου, λειτούργησε και ομίλησε στο καθολικό της ιεράς μονής, μέσα σε πλήθος προσκυνητών, έσωθεν και έξωθεν του ναού.
Παρόντες στη Θεία Λειτουργία, ήταν ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Ιωάννης Τρεπεκλής, ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας κ. Γεώργιος Μαχειμάρης, η επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας κ. Μερόπη Υδραίου, κ.α.
Ο κ. Νεκτάριος, συλλειτούργησε με τους ιερείς της διαχειριστικής επιτροπής της Μονής, και τους διακόνους του.
Στην ομιλία του έλαβε αφορμή από το Ευαγγελικόν ανάγνωσμα, και ιδιαίτερα από την θεραπεία του παραλυτικού της Καπερναούμ, όπου ανέμεναν τον Κύριο άνθρωποι, βαστάζοντας τον παραλυτικό, τον οποίο προσέφεραν στον Ιησού προς θεραπείαν.
Το σημαντικό είναι πως ο Κύριος μας, είδε την πίστη των συνοδευόντων αυτού του δυστυχισμένου ανθρώπου, και απευθυνόμενος προς αυτόν τον ασθενή είπε, «αφέωνταί σοι αι αμαρτίαι σου», και μετά ταύτα συντελέστηκε το θαύμα της θεραπείας του παραλυτικού.
Εξ αυτού του γεγονότος, δυο τινά προκύπτουν. Το πρώτον είναι ότι οι κακεντρεχείς Φαρισαίοι και οι περί αυτούς υποκριτές, σχολίασαν το γεγονός, ότι υπό ποίαν δηλαδή εξουσίαν, μπορεί ο ίδιος να συγχωρήσει τις αμαρτίες.
Και το δεύτερον, ότι αυτή η μερίδα των Φαρισαίων και των αντιπάλων του Χριστού, δεν υπήρξε μόνο στην επίγεια ζωή Του, αλλά συνεχίζεται έως την εποχή μας. Συνεχίζεται με την πολεμική και την εχθρική στάση της μερίδος των ανθρώπων, οι οποίοι ζουν με το προσωπείον, με το Εγώ τους, και τον δικαιωματισμό τους.
Το θέμα της αμαρτίας, είναι εκείνο το οποίο οι σύγχρονοι άνθρωποι δεν μπορούν να δεχτούν. Αποστρέφονται την έννοια τη αμαρτίας και ιδιαίτερα φτάνουν σε σημείο, να ειρωνεύονται όταν ακούν από τα εκκλησιαστικά στόματα και την διδασκαλία της Εκκλησίας μας, περί αμαρτίας, περί μετανοίας, περί συγνώμης και αφέσεως.
Όσο όμως και εάν θέλουν να απωθήσουν την έννοια της αμαρτίας μέσα από την ζωή τους, εν τούτοις, αυτή γίνεται ένα σύμπλεγμα στη ψυχική και πνευματική υπόσταση του συγχρόνου ανθρώπου, που εάν δεν το ξεκαθαρίσει ο καθένας μας με τον εαυτό του σε σχέση με το Θεό, τότε περιπλέκεται ακόμη περισσότερο η ψυχική υπόστασις του, που καταντά στην παραφροσύνη και την ακαταστασία την πνευματική. Δεν μπορεί αυτός ο άνθρωπος να είναι συμφιλιωμένος με τους ανθρώπους.
Το ότι υπάρχει η αμαρτία είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο, διότι ο άνθρωπος μετά την συνθηκολόγηση με τον διάβολο στον Παράδεισο συνέχισε να έχει αυτή τη ροπή, και χρειάζεται αγώνας, ώστε να ξεδιαλύνουμε το τοπίο της ψυχής μας, από την παρουσία του πειρασμού και την παρουσία του Θεού.
Ο φυσικός τόπος της ψυχής δηλαδή είναι ο Θεός, ο διάβολος είναι κλέφτης. Γι αυτό λέμε στην εκκλησιαστική γλώσσα «ότι ουκ έστιν άνθρωπος, ος ζήσεται και ουχ αμαρτήσει»
Δεν υπάρχει άνθρωπος αναμάρτητος επάνω στη γη.
Γι’ αυτό, τούτο το ζήτημα είναι πολύ σπουδαίο, και μας αφορά όλους μας, και θα πρέπει να το τακτοποιεί ο καθένας μας.
Το δεύτερο σημείο το οποίο τόνισε ο Σεβασμιώτατος, είναι ότι η κακεντρέχεια των Φαρισαίων, η οποία ανέβασε στο ικρίωμα του σταυρού τον Ιησούν Χριστόν καταδικάζοντάς Τον, είναι εκείνη η οποία συνεχίζει και στις ημέρες μας, να καταδιώκει την πίστη και την αφοσίωση των ανθρώπων στον Ιησού Χριστό.
Τους ενοχλεί η παρουσία του Χριστού. Τους ενοχλεί το σημείον του σταυρού. Τους ενοχλεί η παρουσία της εκκλησίας στο γίγνεσθαι, μέσα στα κοινωνικά δρώμενα.
Γι αυτό με την πρόφαση του δήθεν εκσυγχρονισμού και της προόδου, θεσπίζονται νόμοι από τα κοινοβούλια ενάντιοι στην πίστη του Κυρίου μας, και της Εκκλησίας μας.
Τελευταίο γεγονός, υπήρξε η έναρξη των ολυμπιακών αγώνων που έλαβε χώρα στην Γαλλία, χρησιμοποιώντας έναν θεσμό παγκόσμιο, για να λοιδορήσουν τον Ιησούν και την υψίστη θυσία την οποία έκαμε ο ίδιος υπέρ της του κόσμου ζωής και σωτηρίας, βάζοντας στη θέση του Χριστού μας και των μαθητών Του, των κηρύκων της αναστάσεώς Του, τα οικτρά πρόσωπα των πάσης φύσεως διεστραμμένων και ανωμάλων προσωπικοτήτων, διακωμωδώντας και γελοιοποιώντας την πίστη στον Κύριο μας.
Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε όλους τους ανθρώπους σε έξαρση προσευχής, να γονατίσουμε μπροστά στον Παντοκράτορα Κύριό μας, και εις το όρος της Μεταμορφώσεως που βρίσκεται και η μονή Παντοκράτορος, μεταξύ ουρανού και γης, να υψώσουμε ικετευτικά τα χέρια μας, καταδικάζοντας όλους εκείνους οι οποίοι θέλουν και αποζητούν την αποστασία του λαού του Θεού από την Εκκλησία Του.
Αφού ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους, κάλεσε και τους επισήμους σε κοινή προσευχή, ώστε να λυτρώσει ο Θεός την Πατρίδα μας και όλο τον κόσμο.
Share This Article
Facebook Whatsapp Whatsapp VKontakte Telegram Threads Email Copy Link Print
Previous Article Νέος Ιερομόναχος στην Εκκλησία της Δημητριάδος
Next Article Αύγουστος· ο μήνας της Παναγίας

Τελευταία νέα
Πάπας Λέων ΙΔ΄: Σοκ για τον γυμναστή του όταν ανακάλυψε ποιος ήταν. «Νομίζαμε ότι είναι εκπαιδευτικός»
20 Μαΐου 2025
Μνήμη Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού στην Στοκχόλμη
20 Μαΐου 2025
Κυριακή της Σαμαρείτιδος 2025 στο Φανάρι [video-photos]
20 Μαΐου 2025
Τέλεση της εορτής λήξεως των κατηχητικώνσυνάξεων των Ενοριών της Αιγιαλείας
20 Μαΐου 2025
Διαμαρτυρία πιστών της Ι.Μ.Νεαπολεως και Σταυρουπόλεως κατά του βλάσφημου Κατσαδίωτη.
20 Μαΐου 2025
Δημοφιλέστερα άρθρα
Γιατί το Φανάρι “χρησιμοποίησε”τη Γεν. Γραμματεία Θρησκευμάτων για να σταματήσει το μεταθετό για την Μητρόπολη Χανίων; Ή όταν η Εκκλησία γίνεται φράξια…
8835 Views
Γιατί τόση ανθρωποφαγία κατά του Αρχιμ.Νικοδήμου Φαρμάκη; Ποιοί θέλουν να τον αποδομήσουν και γιατί;
7194 Views
Τα χρυσοποίκιλτα άμφια και οι κορώνες…
6641 Views
 Ανεξήγητη αναβολή στην εκλογή νέου Μητροπολίτη Κυδωνίας- “Βάφτισαν” σύσκεψη την σύγκληση Συνόδου για εκλογή, για να αποφύγουν τη σύγκρουση με Πατριαρχείο και Κυβέρνηση
6587 Views
Θ. Κοινωνία με άρτο“χωρίς γλουτένη“: μία καινοτομία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής η οποία διχάζει τους πιστούς!
5666 Views

Σχετικά άρθρα

Εσπερινή Θεία Λειτουργία για τους Μαθητές των Εξετάσεων στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Λουτρών Αιδηψού

20 Μαΐου 2025

Ιερέας έσωσε με προσευχή και ΚΑΡΠΑ παιδάκι 2 ετών

20 Μαΐου 2025

H Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος διευκρινίζει για τις ζημιές που υπέστη το Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού στο Ν. Προκόπιο από το σεισμό στην περιοχή.

20 Μαΐου 2025

Ιερά Πανήγυρις Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης “ΑΝΩ ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ” ΣΑΜΟΥ

20 Μαΐου 2025
Show More
Εξάψαλμος
Youtube Medium Rss

About Company

  • Contact Us
  • Contact Us
  • Advertise with US
  • Advertise with US
  • Complaint
  • Complaint
  • Privacy Policy
  • Privacy Policy
  • Cookie Policy
  • Cookie Policy
  • Submit a Tip
  • Submit a Tip
  • Πολιτική Cookies (ΕΕ)
Subscribe Now for Real-time Updates on the Latest Stories!

© exapsalmos.gr

Διαχείριση Συγκατάθεσης
Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών, για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Προβολή προτιμήσεων
{title} {title} {title}
Καλώς ήλθατε στον Εξάψαλμο
Username or Email Address
Password

Lost your password?