You are currently viewing ΚΑΛΑΜΙ | Αρχιεπ. Ελπιδοφόρος…. Αγωγές, νομικά προβλήματα

ΚΑΛΑΜΙ | Αρχιεπ. Ελπιδοφόρος…. Αγωγές, νομικά προβλήματα

  • Reading time:1 mins read

Με την αγωγή εις βάρος του Σωτήρη Τζούμα (exapsalmos.gr, Αθήνα), ο αρχιεπίσκοπος εμπλέκει Αρχιεπισκοπή ΗΠΑ (ως εταιρία), Πατριαρχείο Κων/πολης (ως ”προϊσταμένη Αρχή”) και… Τουρκία (έδρα Πατριαρχείου).

…….

Ο ”άγιος” Αμερικής, αρχιεπίσκοπος ΗΠΑ Ελπιδοφόρος (”κατά κόσμον” Γιάννης Λαμπρυνιάδης), αποφάσισε να φιμώσει αντίθετες φωνές και να πολεμήσει κάθε κριτική, με εξώδικα και αγωγές (μόνο στο ”ΚΑΛΑΜΙ” δεν τολμά να κάνει, αλλά αυτό είναι ”άλλου παπά ευαγγέλιο”), στην πορεία του γιά… πατριάρχης Κων/πολης.

Ασυνήθιστο φαινόμενο ”ιεράρχης” -πατριαρχείου Κων/πολης- να κάνει αγωγές σε ΜΜΕ, αλλά με τον τυχοδιωκτισμό και ασοβαρότητα στην Εκκλησία, όλα είναι πιθανά με τους χριστιανέμπορους.

Η πρώτη αγωγή Ελπιδοφόρου, έγινε σε δικαστήριο Αθήνας, κατά του Σωτήρη Τζούμα γιά όσα έχει γράψει ”εναντίον” του θιγόμενου αρχιεπίσκοπου, στην ιστοσελίδα του, exapsalmos.gr. Και επειδή η… ”δικαιοσύνη” στην Ελλάδα φημίζεται γιά την… ”ταχύτητά της”, θα εκδικαστεί 10 Οκτωβρίου ’24 (αν δεν αναβληθεί, όπως συνηθίζεται στην Ελλάδα, γιά… τέλη 2025).

Στην ”αγωγή” Ελπιδοφόρου, εμπλέκεται και ο ”κωλ…. της μαϊμούς”, αφού ενόχλησε τον ”άγιο Αμερικής”!!!

Υπάρχει όμως ένα μεγάλο πρόβλημα…

Το κείμενο της αγωγής Ελπιδοφόρου, δίνει την δυνατότητα στον καταγγελόμενο / εναγόμενο Σ. Τζούμα, να αντιδράσει νομικά με αντι-αγωγή και σε αμερικάνικο ομοσπονδιακό Δικαστήριο, εξαιτίας νομικής ασοβαρότητας και λαθών, στην σύνταξη της αγωγής, από τον δικηγόρο Ελπιδοφόρου, στην Αθήνα.

Και αυτό, βασικά, επειδή η αγωγή γίνεται από τον… αρχιεπίσκοπο της… Αρχιεπισκοπής (μη κερδοσκοπική εταιρία στις ΗΠΑ), που έχει ”προϊσταμένη Αρχή” το… πατριαρχείο στην… Κων/πολη!

‘Ετσι, άμεσα εμπλέκονται νομικά, η μη κερδοσκοπική εταιρία ”Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής” (με πρόεδρο, ως επικεφαλή, τον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο), ως συμμετέχουσα στην κατάθεση της αγωγής και το πατριαρχείο Κων/πολης!!! (Με ότι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται γιά το ”Ιδρυμα Τουρκίας”).

Συγκεκριμένα (η ουσία):

1- Δικαίωμά του να καταθέσει αγωγή ο Γιάννης Λαμπρυνιάδης (Ελπιδοφόρος, αρχιεπίσκοπος Αμερικής), επειδή ”θίγεται”. Αλλά καταθέτει την αγωγή ως αρχιεπίσκοπος Αμερικής, δηλ. ως επικεφαλής της μη κερδοσκοπικής εταιρίας ”Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής” (έδρα Νέα Υόρκη).

Κι επειδή στις ΗΠΑ δεν έχουμε…”κρατούσα θρησκεία / εκκλησία”) αλα Ελλαδιστάν, το βασικό πρώτο ερώτημα, είναι:

Ενημέρωσε την επαρχιακή του Σύνοδο; Έχει την έγκρισή της;;; Ενημέρωσε την ”προϊσταμένη Αρχή” (πατριαρχείο Κων/πολης) έχει την έγκρισή του, αφού εμπλέκει την Αρχιεπισκοπή, άμεσα, στην κατάθεση της αγωγής;;;

– Τα έξοδα της αγωγής στην Αθήνα (δικηγόρος κλπ), πληρώνονται από το άτομο Λαμπρυνιάδη ή από την Αρχιεπισκοπή;;; Αν πληρώνονται από την Αρχιεπισκοπή, όπως πιστεύουμε ότι συμβαίνει, τότε υπάρχει κι άλλο νομικό πρόβλημα με την άμεση εμπλοκή της.

Οι 2 πρώτες γραμμές στην αγωγή, αναφέρουν:

«ΑΓΩΓΗ- Του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου… διαμένοντα στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής» (διεύθυνση, Νέας Υόρκης ΗΠΑ). Δηλ. άμεση εμπλοκή Αρχιεπισκοπής ως Οργανισμού – Εταιρίας ΗΠΑ, αφού η αγωγή γίνεται από τον αρχιεπίσκοπο.

Στο τέλος 2ης σελ. και αρχή 3ης, αναφέρει: «Στις 19 Μαίου 2019 εξελέγην από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, ομόφωνα, Αρχεπίσκοπος Αμερικής, υπέρτιμος και έξαρχος Ατλαντικού και Ειρηνικού Ωκεανού και ενθρονίστηκα στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδας στο Μανχάτταν της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ, στις 22 Ιουνίου 2019». Δηλ., άμεση εμπλοκή Πατριαρχείου Κων/πολης.

(Σημ.: ‘Ολα τα λεφτά στην φράση ”υπέρτιμος και έξαρχος Ατλαντικού και Ειρηνικού”. Σίγουρα συμπεριλαμβάνονται ψάρια, καρχαρίες, φύκια κλπ. Το ”έξαρχος” αποδεκτό, έστω και γιά πλάκα. Το ”υπέρτιμος” από που προέκυψε;;; Από τα… ψάρια;;;).

Αν, επαρχιακή Σύνοδος και Πατριαρχείο είχαν δώσει την έγκριση γιά κατάθεση αγωγής, τότε έχουν και νομική ευθύνη. Αν όχι και ο Ελπιδοφόρος έπραξε από μόνος του, τότε ”καλά ξεμπερδέματα” και ας τα βρουν μεταξύ τους.

2- Στην 1η σελ. της αγωγής ο Ελπιδοφόρος αναφέρει: «Γεννήθηκα το έτος 1967, στο Μακροχώρι Κωνσταντινουπόλεως, κατά κόσμον Ιωάννης Λαμπρυνιάδης». Μακροχώρι υπήρχε πριν 5+ αιώνες. Εννοεί το Bakırköy που υπάρχει γιά 5 αιώνες, περιοχή Istanbul. Σε νομικά έγγραφα ΔΕΝ βάζεις ότι θέλεις -κουτοπόνηρα- αλλά τα ακριβή ονόματα.

Και είμαστε ακόμα στις 2 πρώτες σελίδες της (35 σελ.) αγωγής.

Υπάρχουν και άλλα χαζά, άξια σχολιασμού (γιά γέλιο στην εκδίκαση της υπόθεσης), αλλά καλύτερα διαβάστε το κείμενο της αγωγής και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Μην παραλείψετε την αναφορά στον κωλ…. της μαϊμούς.

Το ”Κ” γιά τώρα λέγει: ”Ελπιδοφόρε, κάτι φαίνεται”.

”Κ” – 22 Απρ. ’24

(θα υπάρξει και συνέχεια)

……….

Μεγάλο ”ψώνιο” ο αρχιεπίσκοπος: To παρακάτω είναι μέσα στο κείμενο της αγωγής (σελ. 34), κομμάτι από την ζητούμενη ”συγγνώμη” (όπως -γραπτά- την θέλει ο Ελπιδοφόρος, αν κερδίσει την υπόθεση) από τον εναγόμενο Τζούμα… Ο πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, αλλά και ο Ελπιδοφόρος, ”πατριάρχης” από τώρα, ως κ.κ. Ελπιδοφόρος !!! Ενώ αυτοπροβάλεται, υπέρμετρα, με… ”πολλαπλά χαρίσματα και διακεκριμένες ικανότητες” (ναρκισσισμός;;;).

………..

Το ”ΚΑΛΑΜΙ” δεν κάνει ”δημόσιες σχέσεις” με τα γραπτά του, αλλά ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ (και με προτάσεις, άποψη-γνώμη).