You are currently viewing Η θαρραλέα ομολογία του δημοσιογράφου Δημήτρη Κολιομιχάλη και οι εκκλησιαστικοί της νεομαρξιστικής “πολιτικής ορθότητας”. Ή αλλιώς, οι Τρεις Παίδες εν Βαβυλώνι και οι αρχιερείς και άρχοντες του Ισραήλ…

Η θαρραλέα ομολογία του δημοσιογράφου Δημήτρη Κολιομιχάλη και οι εκκλησιαστικοί της νεομαρξιστικής “πολιτικής ορθότητας”. Ή αλλιώς, οι Τρεις Παίδες εν Βαβυλώνι και οι αρχιερείς και άρχοντες του Ισραήλ…

  • Reading time:1 mins read

Αγαπητέ κύριε Τζούμα, εορτή των Τριών Παίδων σήμερα και νομίζω ότι ΤΟ εκκλησιαστικό γεγονός της εβδομάδας (με την πραγματική έννοια του όρου “εκκλησιαστικό”) θα έπρεπε να ήταν αυτό:

Συγχαρητήρια και καλή δύναμη στον δημοσιογράφο του Σκάι κ. Δημήτρη Κολιομιχάλη για το θάρρος του να ομολογήσει Χριστό και την πραγματική Του παρουσία στο Άγιο Ποτήριο on air στον συγκεκριμένο ραδιοσταθμό και μάλιστα στην πιο αντίχριστη εκπομπή του σταθμού, αυτή του Μάνου Βουλαρίνου.

Απλά συγκλονιστικό! Ξέρετε τι είναι να βγεις να υπερασπιστείς την θεία Κοινωνία μέσα στην ίδια τη φωλιά του Κτήνους; Με προσωπικό κόστος σε χαλεπούς καιρούς…

Θυμίζει η εποχή μας ρωμαϊκούς χρόνους, όταν απροσδόκητα έβγαιναν άνθρωποι (“υπεράνω υποψίας” έως τότε) και ομολογούσαν Χριστό ενώπιον βασιλέων και ηγεμόνων και τους έστελναν στον δήμιο. Νομίζω ότι είμαστε ευλογημένοι που ζούμε σε τέτοια εποχή, ή αλλιώς σε “ενδιαφέροντες χρόνους” που θα έλεγαν οι Κινέζοι.

Κρίμα που ορισμένοι λαλίστατοι σεβασμιώτατοι αρχιερείς (το πάλαι ποτέ βιογράφοι θαυματουργών αγίων και γεροντάδων, όλα αυτά πλέον μάλλον είναι ¨κονισαλέα συναξάρια”…) δεν ακούν αυτούς τους απλούς χριστιανούς.
Τείνουν όμως ευήκοον ους σε μεγαλοσχήμονες, προβεβλημένους (κοσμικά) θεολογούντες και ψυχολογούντες κληρικούς και λαϊκούς, δίχως ίχνος παραδοσιακής ευσέβειας, αλλά με μεγάλο “ιικό φορτίο” νεομαρξιστικής πολιτικής ορθότητας.

Σίγουρα οι ανωτέρω αρχιερείς ΔΕΝ επιθυμούν να ακούσουν τις φωνές των απλών διωκόμενων χριστιανών, τους οποίους μάλλον θεωρούν απαξιωτικά “οπαδούς της επίπεδης γης” (ω της ποιμαντικής διακρίσεως!). Είμαστε όλοι οι χριστιανοί, κλήρος και λαός, αυτή τη στιγμή μέσα στο κόσκινο του κορωνοϊού και κοσκινιζόμαστε, αλλά μερικοί νομίζουν το κόσκινο “φόρουμ ανταλλαγής απόψεω περί της πανδημίας”. Κάποια στιγμή θα καταλάβουν το λάθος τους, μακάρι να το καταλάβουν εγκαίρως, καταλαβαίνετε τι εννοώ… Άραγε, πολλοί κληρικοί μας ήθελαν να γίνουν γιατροί και νομίατροι όταν ήταν μικροί, όπως άλλοι ήθελαν να γίνουν αστροναύτες; Δεν το γνωρίζω, δεν είμαι ψυχολόγος….

Σε κάθε περίπτωση, είτε από ελλιπή πνευματική διάκριση, είτε από ελλιπή παιδεία και προσκόλληση σε παρωχημένα ερμηνευτικά σχήματα, πολλοί εκκλησιαστικοί δεν έχουν επίγνωση ενός βασικού πράγματος: Η “κωνσταντίνειος περίοδος” της Εκκλησίας περάσε και τώρα είμαστε στην διοκλητιάνεια. Οι περισσότεροι αρχιερείς, λόγω “κλειστής” παιδείας μέσα σε ιερατικές και θεολογικές σχολές, υποθέτω ότι πιστεύουν ότι “είμαστε ορθόδοξο κράτος, η Εκκλησία συμβαδίζει αρμονικά με την Πολιτεία” και λοιπά παρωχημένα. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι “τα αρχαία παρήλθεν, ιδού γέγονε καινά τα πάντα”.
Δεν αντιλαμβάνονται ότι η υπαρκτή υγειονομική πρόκληση του κορωνοϊού (που ασφαλώς είναι εξαιρετικά μεταδοτικός και ύπουλα επικίνδυνος, ειδικα για ευπαθείς) δεν είναι όπως οι μεγάλες πανδημίες του παρελθόντος. Η νέα αυτή πρόκληση συμπλέκεται άμεσα με την επίθεση του μεταμοντέρνου ολοκληρωτισμού της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΘΟΤΗΤΑΣ.

Στον ιδεολογικό ΝΕΟΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ ΨΕΥΔΟ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ, που έχει την απόλυτη κυριαρχία στον δημόσιο λόγο, προστίθεται πλέον ένας ιδιότυπος “ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ”, ώστε ο χριστιανισμός να εξοβελισθεί στην πιο απόκρυφη πτυχή της ιδιωτικής ζωής, στα μύχια της καρδιάς. Δηλαδή, τείνουμε να μεταβούμε σε ένα κανονικό ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ.

Πιο απλά: Αν κανείς ομολογήσει ότι πηγαίνει εκκλησία και κοινωνεί Σώμα και Αίμα Χριστού, τούτο ισοδυναμεί με κίνδυνο εξοστρακισμού και απόλυσης, όχι μόνο λόγω ιδεολογικής ασυμβατότητας με την “πολιτική ορθότητα” και το οργουελικό Newspeak, αλλά και λόγω κινδύνου υγειονομικής “μόλυνσης” όσων συναναστρέφονται με τον εκκλησιαζόμενο χριστιανό. Χρειάζονται άλλα παραδείγματα;

Ο λαλίστατος σεβασμιώτατος μητροπολίτης δεν αρνείται ότι “μπορεί στο μέλλον να εμφανιστεί κάποιος ολοκληρωτισμός”, όπως αυτός που υπήρχε στη Σοβιετική Ένωση.

Αλήθεια; Τολμώ να τον διαβεβαιώσω ότι μπορεί να περιμένει επ’ άπειρον και εις μάτην…. Οι νεομαρξιστές “χριστιανίζοντες” φίλοι του τού αποκρύπτουν ότι ο νέος ολοκληρωτισμός θα είναι (είναι…) πολύ πιο έξυπνος από τον “καταραμένο” σταλινικό. Η νέα έκδοση είναι σαφώς “βελτιωμένη”, προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της εποχής. Η “κατασταλτική ανοχή” (repressive tolerance) είναι απείρως πιο έξυπνη (και ύπουλη) από την ωμή καταστολή. Ο Μαρκούζε είναι πολύ πιο αποτελεσματικός από τον Στάλιν. Το Κτήνος είναι ήδη μέσα στο δωμάτιο και κατατρώγει το ποίμνιο, αλλά ο “αριστερο-χριστιανός” (κατά δική του δήλωση) προβεβλημένος “προοδευτικάριος” μέντορας του σεβασμιωτάτου τόν έχει πείσει ότι το Κτήνος δεν υπάρχει, μόνο μερικοί φανατικοί νομίζουν ότι το βλέπουν…. Λογικό, αφού ο ίδιος, ως νεομαρξιστής (εννοώ τον “μέντορα”), έχει συμφιλιωθεί με το Κτήνος.

Ο σεβασμιώτατος όμως; Έχει και αυτός συμφιλιωθεί άραγε; Θα γνωρίζει ασφαλώς πως όλος ο λαός του Ισραήλ που ήταν εξόριστος στη Βαβυλώνα, συμπεριλαμβανομένων των αρχιερέων και αρχόντων, προσκύνησε το χρυσό άγαλμα του Ναβουχοδονόσορα, πλην των Τριών Παίδων. Ο Λόγος του Θεού, όμως, με τη μορφή Αγγέλου, εμφανίστηκε ΜΟΝΟ στον Ανανία, τον Αζαρία και τον Μισαήλ μέσα στην Κάμινο. Όχι στους αρχιερείς και τους άρχοντες (Δανιήλ κεφ. 3)…

Καλά και αγιασμένα Χριστούγεννα.

Παρακαλώ να διατηρηθεί η ανωνυμία μου. Σας ευχαριστώ θερμά. Με εκτίμηση.

Και για την αντιγραφή 

Ο Ακάκιος