You are currently viewing Η Παλλημνιακη Αδελφότητα βράβευσε τον Α. Η. Διαματάρη

Η Παλλημνιακη Αδελφότητα βράβευσε τον Α. Η. Διαματάρη

  • Reading time:6 mins read

«Εθνικός Κήρυξ»

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο σύμβουλος έκδοσης του «Εθνικού Κήρυκα» και πρώην ΥΦΥΠΕΞ, Αντώνης Η. Διαματάρης, ήταν το τιμώμενο πρόσωπο της ετήσιας χοροεσπερίδας της Παλλημνιακής Αδελφότητας «Ηφαιστος», που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, στο «Terrace on the Park».

Επρόκειτο για μια πράξη αναγνώρισης προς τον κ. Διαματάρη από τον Σύλλογο της ιδιαίτερης πατρίδας του, με την οποία ο ίδιος διατήρησε στενή επαφή και επιχείρησε διαχρονικά να βοηθήσει ποικιλοτρόπως.

«Εκ μέρους όλων των μελών του Δ.Σ. της Αδελφότητος, συγχαίρω τον τιμώμενο της σημερινής βραδιάς, τον άξιο συμπατριώτη μας κ. Αντώνη Διαματάρη, σε αναγνώριση της εξαιρετικής προσφοράς του, την Ομογένεια, τον Απόδημο Ελληνισμό και τη μητέρα πατρίδα Ελλάδα», ανέφερε, κατά τον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του «Ηφαίστου», Λευτέρης Χασάπης.

Από αριστερά διακρίνονται οι Ελευθέριος Χασάπης (πρόεδρος), Ηρακλής Διαματάρης, Matt Dowlins, Βανέσσα Διαματάρη, γενικός πρόξενος Ελλάδος Κωνσταντίνος Κούτρας, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, Λιτσα Διαματάρη, Αντώνης Διαματάρης, γενικός πρόξενος Κύπρου Αλέξης Φαίδωνος και Αλέξανδρος Τσουκαλάς (αντιπρόεδρος). Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης

Τον Αντώνη Διαματάρη προλόγισε ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Παλλημνιακής Αδελφότητας, και παιδικός αδελφικός φίλος του, Αλέκος Τσουκαλάς, ο οποίος ανέτρεξε στα κοινά μαθητικά τους χρόνια.

«Η Παλλημνιακή Αδελφότητα ‘Ηφαιστος’ τιμά ένα γνήσιο παιδί της Λήμνου, το οποίο σήμερα συμβολίζει και ενσαρκώνει στην πράξη το αμερικανικό όνειρο. Ενα παιδί που μεγάλωσε στα δύσκολα και μετεμφυλιακά χρόνια της ανέχειας και των μεγάλων δυσκολιών στο Θάνος της Λήμνου, από τίμιους γονείς αγωνιστές της εργασίας και του μόχθου, προσηλωμένο στο ευγενικό όνειρό του για ένα καλύτερο μέλλον», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσουκαλάς.

Στη συνέχεια, ο Γρηγόρης Μανινάκης ανέγνωσε μια επιστολή από τον καθηγητή τους, Νικόλαο Δ. Τριανταφυλλόπουλο, μέσω της οποίας εξέφραζε την ικανοποίηση και συγκίνησή του για τη σταδιοδρομία του Αντώνη Διαματάρη.

«Θα ασπασθεί το πυθαγορικό ‘κυάμων απέχεσθαι’ ή θα επανέλθει στον εξαισίως ανώμαλο στίβο της πολιτικής; Οποια κι αν είναι η εκλογή του, ο παλαιός καθηγητής του εύχεται ο Θεός να οδηγεί τα βήματά του» έγραφε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, μίλησε με θερμά λόγια για το νησί της Λήμνου, σε συνδυασμό και με τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στον Εβρο και το Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Παράλληλα, αναφορικά με τον κ. Διαματάρη, εξήρε την πορεία του ως εκδότη του «Εθνικού Κήρυκα», ενώ επαίνεσε και τις προσπάθειες που έκανε κατά την περίοδο που υπηρέτησε ως ΥΦΥΠΕΞ αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό.

Η Παλλημνιακή Αδελφότητα “Ήφαιστος” τιμά τον Αντώνη Διαματάρη, σε δείπνο-χορό για τα 114 χρόνια από την ίδρυση της, Terrace on the park, Φλάσινγκ, ΝΥ, 7 Μαρτίου 2020. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης

«Είχαμε ξεκινήσει υπό τις οδηγίες του πολλά πράγματα μαζί, τα οποία νομίζω, και με την καθοδήγησή του τώρα, από άλλο μετερίζι, θα υλοποιηθούν όλα, διότι άπαντες έχουμε εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό, ο οποίος επέλεξε τον Αντώνη και αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς φίλους του», είπε ο κ. Κούτρας, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο ομόλογός του από την Κυπριακή Δημοκρατία, Αλέξης Φαίδωνος – Βαντέ.

«Η κυπριακή κυβέρνηση εκτιμά τον κ. Διαματάρη, έχει σχέση δεκαετιών μαζί του και αναγνωρίζουμε πλήρως τον ευεργετικό ρόλο του για τα κοινά εδώ στη Νέα Υόρκη», τόνισε ο κ. Φαίδωνος.

Στον δικό του χαιρετισμό, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος επεσήμανε ότι ο Αντώνης Διαματάρης «τιμάται επάξια από τους συμπατριώτες του», ενώ τόνισε ότι οι Λήμνιοι έρχονται σε αντίφαση με την ευαγγελική ρήση ότι «κανένας προφήτης δεν είναι δεκτός στην πατρίδα του».

Η Παλλημνιακή Αδελφότητα “Ήφαιστος” τιμά τον Αντώνη Διαματάρη, σε δείπνο-χορό για τα 114 χρόνια από την ίδρυση της, Terrace on the park, Φλάσινγκ, ΝΥ, 7 Μαρτίου 2020. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης

«Ο κ. Διαματάρης επιτελεί ένα σημαντικό λειτούργημα στην Ομογένεια. Είναι λειτούργημα διότι η είδηση είναι δύναμη. Η ενημέρωση είναι δύναμη. Οταν ενημερωνόμαστε σωστά και όπως πρέπει, όπως γίνεται από τον ‘Εθνικό Κήρυκα’, είμαστε δυνατοί, διότι με τη γνώση αυτή μπορούμε να κρίνουμε τα γεγονότα που συμβαίνουν και να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις», είπε ο κ. Ελπιδοφόρος.

Ο Αντώνης Διαματάρης αφιέρωσε την τιμή που έλαβε από τους Λήμνιους στην μνήμη του πατέρα του, Ηρακλή. «Αφιερώνω – είπε – την τιμή που μου κάνετε στη μνήμη του. Την αξίζει περισσότερο από μένα».

Επίσης, έκανε ξεχωριστή αναφορά στον Μητροπολίτη Λήμνου κ. Ιερόθεο που, όπως δήλωσε, «αγάπησε από την αρχή το νησί μας».

Από αριστερά διακρίνονται οι Γρηγόρης Μανινάκης, Ελευθέριος Χασάπης (πρόεδρος), Αλέξανδρος Τσουκαλάς (αντιπρόεδρος), Αντώνης Διαματάρης, Φώτης Κανακάρης και Βασίλης Καραμόσχος. (Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης

Συνεχίζοντας, ο κ. Διαματάρης εστίασε στην περίοδο κατά την οποία διετέλεσε Υφυπουργός Εξωτερικών, τονίζοντας ότι «επί της ουσίας, δεν με κατηγόρησαν για απολύτως τίποτα. Και η ουσία ήταν και είναι αν έκανα σωστά ή όχι τη δουλειά μου. Και αν την έκανα έντιμα ή όχι.

Αυτή ήταν η ουσία. Τα άλλα όλα ήταν η αφορμή. Στο τέλος όμως της ημέρας το θέμα δεν είμαι εγώ. Ποιος είμαι εγώ; Το θέμα είναι ότι είναι κρίμα γιατί χάθηκε μια ευκαιρία για τον Απόδημο Ελληνισμό και την Ελλάδα».
Επίσης, μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λήμνος, με ένα από τα σημαντικότερα, τα λειτουργικά θέματα του νοσοκομείου του νησιού.

Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, οι Λουκάς και Πένυ Τσίλα, οι Δρ. Γεώργιος και Δρ. Μιράντα Κοφινά, οι Δρ. Φρίξος και Μαίρη Γκούση, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, ο Κώστας Κωνσταντινίδης και ο Στέφανος Τσερπέλης.

Από αριστερά διακρίνονται οι Ελευθέριος Χασάπης (πρόεδρος), γενικός πρόξενος Ελλάδος Κωνσταντίνος Κούτρας, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, Αντώνης Διαματάρης, γενικός πρόξενος Κύπρου Αλέξης Φαίδωνος και Αλέξανδρος Τσουκαλάς (αντιπρόεδρος). Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης
Ο Αντώνης Διαματάρης. Η Παλλημνιακή Αδελφότητα “Ήφαιστος” τιμά τον Αντώνη Διαματάρη, σε δείπνο-χορό για τα 114 χρόνια από την ίδρυση της, Terrace on the park, Φλάσινγκ, ΝΥ, 7 Μαρτίου 2020. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης
Από αριστερά διακρίνονται οι Ηρακλής Διαματάρης, Matt Dowlins, Βανέσσα Διαματάρη, Χαραλαμπία Διαματάρη και Βέτα Διαματάρη. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης
Η Παλλημνιακή Αδελφότητα “Ήφαιστος” τιμά τον Αντώνη Διαματάρη, σε δείπνο-χορό για τα 114 χρόνια από την ίδρυση της, Terrace on the park, Φλάσινγκ, ΝΥ, 7 Μαρτίου 2020. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης
Από αριστερά διακρίνονται οι Ηρακλής Διαματάρης, Βέτα Διαματάρη, Λίτσα Διαματάρη, Αλέξανδρος Τσουκαλάς (αντιπρόεδρος), Αντώνης Διαματάρης, Βανέσσα Διαματάρη και Matt Dowlins. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης
Από αριστέρα διακρίνοντια οι Αλέξανδρος Τσουκαλάς (αντιπρόεδρος), Λίτσα Διαματάρη και Αντώνης Διαματάρης. Η Παλλημνιακή Αδελφότητα “Ήφαιστος” τιμά τον Αντώνη Διαματάρη, σε δείπνο-χορό για τα 114 χρόνια από την ίδρυση της, Terrace on the park, Φλάσινγκ, ΝΥ, 7 Μαρτίου 2020. (Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης)
Από αριστερά διακρίνονται οι Αντώνης Διαματάρης, Βανέσσα Διαματάρη, Matt Dowlins, Ηρακλής Διαματάρης, Χαραλαμπία Διαματάρη, Λίτσα Διαματάρη και Βέτα Διαματάρη.Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης
Η Παλλημνιακή Αδελφότητα “Ήφαιστος” τιμά τον Αντώνη Διαματάρη, σε δείπνο-χορό για τα 114 χρόνια από την ίδρυση της, Terrace on the park, Φλάσινγκ, ΝΥ, 7 Μαρτίου 2020. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και ο Αντώνης Διαματάρης. Η Παλλημνιακή Αδελφότητα “Ήφαιστος” τιμά τον Αντώνη Διαματάρη, σε δείπνο-χορό για τα 114 χρόνια από την ίδρυση της, Terrace on the park, Φλάσινγκ, ΝΥ, 7 Μαρτίου 2020. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης