You are currently viewing Η Μητρόπολη Σάμου “αποστασιοποιείται” από τις απόψεις που εξέφρασε ο π.Νικόλαος Σπάγου του για τη δημιουργία hot spot- •Ο λαός της Σάμου όμως, τί λέει Άγιε Σάμου;

Η Μητρόπολη Σάμου “αποστασιοποιείται” από τις απόψεις που εξέφρασε ο π.Νικόλαος Σπάγου του για τη δημιουργία hot spot- •Ο λαός της Σάμου όμως, τί λέει Άγιε Σάμου;

  • Reading time:1 mins read

Η Μητρόπολη Σάμου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την αντίθεσή της στα όσα ανέφερε ο π.Νικόλος Σπάγος, εφημέριος της Αγίας Τριάδας Παγώνδα στην λαϊκή συνέλευση των Μυτιληνιών για το μεταναστευτικό που διεξήχθη χθες το απόγευμα.

 

Η Μητρόπολη κάνει λόγο για προσωπικές θέσεις του Ιερέα οι οποίες δεν εκφράζουν την τοπική Εκκλησία. Η ανακοίνωση αναφέρει:

Η Ιερά Μητρόπολις ανακοινώνει, ότι τα όσα εξεφράσθησαν υπό του Αιδεσιμωτάτου Πρωτ. Νικολάου Σπάγου στο χθεσινό συλλαλητήριο στους Μυτιληνιούς αποτελούν προσωπικές του και μόνο απόψεις. Δεν εκφράζουν την Τοπική μας Εκκλησία, η οποία επισήμως συμμετείχε διά του κατωτέρω μηνύματος, το οποίο και ανέγνωσε Εφημέριος των Μυτιληνιών.

«Εμείς οι Εφημέριοι της Αρχιερατικής περιφερείας Μυτιληνιών, Πυθαγορείου και Χώρας, παριστάμεθα με την έγκριση και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Ευσεβίου και επιθυμούμε να ανακοινώσουσε τα κατωθι:

«Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας είναι πάντοτε ευαίσθητη στα θέματα ξενιτείας και μετανάστευσης και πάντοτε φροντίζει τον πονεμένο άνθρωπο, χωρίς να κάνει διάκριση σε χρώμα, φυλή η έθνος.

Σε συνέχεια τόσο των κοινωνικών της δράσεων, όσο και των προσωπικών επισκέψεων και επιστολών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Ευσεβίου, όχι μόνον στους αρμόδιους φορείς αλλά και στον εξοχώτατο Κύριο Πρωθυπουργό, όπου εξέφρασε τον προβληματισμό του, η Τοπική μας Εκκλησία, στα πλαίσια του ποιμαντικού ενδιαφέροντός της διά την συνεχώς διογκούμενη αύξηση του αριθμού των προσφύγων/ μεταναστών, για μία ακόμη φορά είναι παρούσα και εκφράζει την αγωνία της και την αντίθεσή της στον επιχειρούμενο κατακερματισμό της κοινωνικής συνοχής του Νησιού μας.

Διαμηνύει και διαβεβαιώνει προς κάθε κατεύθυνση, ότι θα πράξει ο,τιδήποτε εξαρτάται από Αυτήν με σκοπό τη περιφρούρηση της ειρήνης, την διατήρηση της ομαλής κοινωνικής και πνευματικά αναβαθμισμένης διαβίωσης και τη διαφύλαξη της ελληνορθόδοξης παραδόσεως και πολιτιστικής κληρονομιάς μας.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε, ούτε η ανθρώπινη αξιοπρέπεια να ευτελίζεται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, ούτε να διαταράσσεται η οικογενειακή γαλήνη των κατοίκων του Νησιού μας, που δικαίως φοβούνται στο ενδεχόμενο να καταστούν μετανάστες στον τόπο τους.

Απαιτούμε άμεση αποσυμφόρηση του Νησιού μας και οπωσδήποτε όχι μετεγκατάσταση προσφύγων/μεταναστών στο στρατόπεδο εντός της πόλεως των Μυτιληνιών.

Κυρίως δε εναντιωνόμαστε στα οικονομικά ή άλλα ανταλλάγματα και εφιστούμε την προσοχήν όλων σε αυτήν την παγίδα, διότι η εξαγγελθείσα μείωση του ΦΠΑ, επ’ ουδενί δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για να συνεχίζεται η ακαταστασία, που βιώνουμε στον τόπο μας τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της ανεξέλεγκτης ροής προσφύγων/μεταναστών στο Νησί μας.

Ο Θεός να φωτίσει κάθε αρμόδιο και να λαλήσει αγαθά στην καρδιά του, για το καλό κάθε δοκιμαζομένου και εμπερίστατου συνανθρώπου μας και κυρίως για το καλό των πονεμένων ανθρώπων των ακριτικών Νησιών μας».

Ο π.Νικόλαος στην ομιλία του εξέφρασε την αντίθεσή του στη δημιουργία hot spot στους Μυτιληνιούς ενώ τόνισε πως φοβάται του Τούρκους αλλά πιο πολύ φοβάται τους Κούρδους που είναι στο νησί. Ακούστε τι ακριβώς είπε, όπως το κατέγραψε ο «Σαμιακόπ Βήμα»…