You are currently viewing Ι.Μ. Φθιώτιδος: Γενναία οικονομική στήριξη των πολυτέκνων οικογενειών και κίνητρα για τις σπουδές

Ι.Μ. Φθιώτιδος: Γενναία οικονομική στήριξη των πολυτέκνων οικογενειών και κίνητρα για τις σπουδές

  • Reading time:4 mins read

Την έμπρακτη αγάπη και στήριξη με γενναία οικονομική ενίσχυση χιλιάδων ευρώ έδειξε για ακόμη μία φορά η τοπική Εκκλησία της Φθιώτιδος και προσωπικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών προς τις οικογένειες των πολυτέκνων, με αφορμή αυτήν την φορά την επιτυχία των τέκνων των πολυτέκνων οικογενειών σε Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας.

Ένα οικονομικό βοήθημα για τα πρώτα φοιτητικά έξοδα περιείχε το δώρο του κ. Συμεών για κάθε νέο φοιτητή και φοιτήτρια αλλά και μία δωροεπιταγή για τις οικογένειές τους, ευγενική προσφορά και χορηγία της εταιρείας Get foods και προσωπικά του κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, εγκαρδίου φίλου του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών.

Στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, αμέσως μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών ευλόγησε την Βασιλόπιτα του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Φθιώτιδος, παρουσία των Βουλευτών Φθιώτιδος κ. Γεωργίου Κοτρωνιά, κ. Θεμιστοκλή Χειμάρα και κ. Ιωάννη Σαρακιώτη, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη Σπανού, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανασίου Καρακάντζα, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνου Αποστολόπουλου, του Αναπληρωτή του Δημάρχου Λαμιέων κ. Αθανασίου Ντούζγου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεωργίου Κυροδήμου, της Διοικήτριας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαμίας Σταυρούλας Μπονέ, άλλων επισήμων και εκπροσώπων φορέων του τόπου.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Φθιώτιδος κ. Δημήτριος Αραμπόπουλος αρχικά, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου και όλων των πολυτέκνων οικογενειών, ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών για την έμπρακτη αγάπη και στήριξη του προς τις πολύτεκνες οικογένειες, καθώς εκτός από τον έπαινο τον οποίο

έλαβε κάθε παιδί για την εισαγωγή του στα Ανώτατα και στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας, έλαβαν από τα χέρια του Σεβασμιωτάτου και χρηματική ευλογία για τα πρώτα τους φοιτητικά έξοδα, αλλά και μια προπληρωμένη επιταγή για αγορές της κάθε οικογένειας από τα καταστήματα “Σκλαβενίτης”.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών στον πατρικό του λόγο προς τις οικογένειες των πολυτέκνων χαρακτηριστικά σημείωσε:

«Χαίρομαι πάρα πολύ που μετά από δύο χρόνια βρισκόμαστε και πάλι όλοι μαζί. Η πολυτεκνία είναι μία ευλογία του Θεού, η οποία πρέπει να είναι αποσυνδεδεμένη, είτε από εθνικές και γεωπολιτικές σκοπιμότητες, είτε ακόμη και από θρησκευτικές σκοπιμότητες. Δεν είναι ο άνθρωπος εργαλείο καμίας σκοπιμότητας. Θέλουμε να γεννιούνται άνθρωποι και όχι οικονομικές μονάδες για να αλλάζει και να ομορφαίνει η ζωή μας. Όταν έρχεται ένας άνθρωπος στην οικογένειά μας διευρύνεται η καρδιά μας, η δυνατότητα να αγαπάμε. Τα απιδιά είναι το μεγαλύτερο δώρο που χαρίζει ο Θεός στον άνθρωπο.

Για την Εκκλησία μας είστε φανερώσεις της ομορφιάς της αγάπης. Ένα παιδί έρχεται στον κόσμο μόνο μέσα από αγάπη. Αυτό φανερώνει πόσο σπουδαίο είναι το μυστήριο της ζωής.

Για την τοπική Εκκλησία είναι πρόσκληση και πρόκληση να ευλογούμε με όποιο τρόπο μπορούμε αυτό το σπουδαίο δώρο της ζωής. Γι’ αυτό και παράλληλα ευλογούμε και ένα άλλο δώρο, ένα δώρο που προσφέρετε εσείς παιδιά στον εαυτό σας, για το οποίο κοπιάσατε, διαβάσατε, τιμήσατε τα χαρίσματα που σας έδωσε ο Θεός και τιμήσατε και τους κόπους των γονέων σας, τις στερήσεις τους, τους κόπους τους, όλα αυτά τα οποία προσφέρουν σε εσάς και καταφέρατε να πετύχετε ένα πρώτο στόχο και γι’ αυτό η τοπική Εκκλησία σας επιβραβεύει, επιτελώντας το καθήκον της καρδιάς μας προς εσάς».

Μετά την απονομή των βραβείων ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ν. Φθιώτιδος εξέδωσε το κάτωθι ευχαριστήριο:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Οικογενειών Νομού Φθιώτιδας θέλει να εκφράσει τις πιο θερμές ευχαριστίες του προς τον αξιαγάπητο Σεβασμιώτατο κ .κ Συμεών για την βράβευση των παιδιών των πολυτέκνων οικογενειών που πέτυχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις με χρηματικό έπαθλο και για την ευλογία μιας δωροεπιταγής προς τις οικογένειές τους.

Θα θέλαμε, όμως , να τον ευχαριστήσουμε θερμά και για το μήνυμα που εξέπεμψε μέσα από τον λόγο του: “Η πολυτεκνία είναι ευλογία, πηγάζει από τη θεϊκή αγάπη και είναι πέρα και πάνω από κάθε οικονομική, εθνική και θρησκευτική σκοπιμότητα”.

Αυτά τα λόγια τα κρατάμε ως παρακαταθήκη για εμάς και τα παιδιά μας.

Τον ευχαριστούμε θερμά ,ο Θεός να του χαρίζει έτη πολλά!!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΡΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΣ ΘΩΜΑΣ

Για το τέλος της εκδήλωσης ο κ. Συμεών επεφύλαξε και μία ευχάριστη ανακοίνωση στους νέους φοιτητές και φοιτήτριες: μία ειδική οικονομική επιβράβευση και ευλογία σε όσα παιδιά περατώσουν χωρίς καθυστέρηση και με επιτυχία τις προπτυχιακές τους σπουδές και λάβουν το πτυχίο τους στην ώρα τους!!!.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου