ΒΟΣΤΩΝΗ. Η κοινότητα του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή Βοστώνης γιόρτασε τα ονομαστήριά της με αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προέστη ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος, βοηθούμενος από τον ιερατικό προϊστάμενο πρωτοπρεσβύτερο Θεόδωρο Μπάρμπα, ο οποίος είναι και πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Βοστώνης.
Στο τέλος της Λειτουργίας έγινε από τον Μητροπολίτη Μεθόδιο η ορκωμοσία του νέου κοινοτικού συμβουλίου για το έτος 2025, συνεχάρη τον π. Θεόδωρο και τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου για τη διακονία τους και την πρόοδο της κοινότητας. Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι «το μέλλον αυτής της κοινότητας θα είναι εξ’ ίσου επιτυχές όπως και το ένδοξο παρελθόν της. Σας εύχομαι ευλογημένη χρονιά, υγεία και κάθε ουράνιο αγαθό».
Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας στο κοινοτικό κέντρο καθώς επίσης και εόρτιο γεύμα για όλους τους ενορίτες. Ο Ναός του Αγίου Ιωάννη βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον Ρωμαιοκαθολικό Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Σταυρού. Ο ναός βρίσκεται στην οδό 15 Union Park της Βοστώνης, περιοχή στην οποία τη δεκαετία του 1960 ήκμαζε ο Ελληνισμός.
Η κοινότητα του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή μέσα στην πόλη της Βοστώνης έχει γράψει και εξακολουθεί να γράφει τη δική της ιστορία από την αρχή του 20ού αιώνα και επίσημα από το 1922 που σημειώθηκε στην πολιτεία της Μασαχουσέτης ως Θρησκευτικός Οργανισμός. Ηταν η κοινότητα που άνοιγε διάπλατη την αγκαλιά της και υποδεχόταν τους πρωτοπόρους Έλληνες μετανάστες τους οποίους βοηθούσε να βρουν στέγη, εργασία και σχολεία για τα παιδιά τους.
Από την ιστορία της κοινότητας η οποία είναι αναρτημένη στον ιστότοπό της και την οποία έχει επιμεληθεί ο πρωτοπρεσβύτερος – καθηγητής Γεώργιος Δράγας όταν υπηρετούσε σ’ αυτή πριν από μερικά έτη, προκύπτει ότι από το 1922 που ιδρύθηκε, μόλις στις 31 Ιουλίου του 1936 αποφάσισε να αναγνωρίσει και να υπαχθεί στην Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Βορείου και Νοτίου Αμερικής επί Αρχιεπισκοπίας του Αθηναγόρα του μετέπειτα Οικουμενικού Πατριάρχη, ενώ στα πρακτικά της 19ης Δεκεμβρίου του 1937 υπάρχει η πληροφορία ότι «η κοινότητα ονομάσθηκε Μητρόπολη, δηλαδή Καθεδρικός Ναός».
Ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος ορκίζει το νέο κοινοτικό συμβούλιο της κοινότητας του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή Βοστώνης.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΣΤΩΝΗΣΤο 1924 η κοινότητα απόκτησε τον μεγαλοπρεπή ναό ο οποίος είχε κτιστεί για λογαριασμό της Προτεσταντικής κοινότητας το 1862, ενώ αργότερα από το 1887 μέχρι το 1921 έγινε Εβραϊκή Συναγωγή. Το 1924 το κτίριο αγόρασε η ελληνική κοινότητα για 65.000 δολάρια βάζοντας 6.000 ως προκαταβολή.
Λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, η κοινότητα δεν μπορούσε να καταβάλλει τη δόση του δανείου με αποτέλεσμα το 1943 η τράπεζα Φράνκλιν Σέιβινγκς να βγάλει σε πλειστηριασμό τον ναό. Ομως η ελληνική περηφάνια και το φιλότιμο βρήκαν τρόπο και στις 3 Δεκεμβρίου του 1943 αγόρασαν πάλι τον ναό για 16.000 και σημείωσαν τον τίτλο κυριότητας με καινούργιο όνομα «Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή του Δευτέρου».
Στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη είχε δημιουργηθεί η ελληνική γειτονιά με σπίτια, καταστήματα, εστιατόρια, που έφταναν μέχρι την οδό Τρέμοντ. Η κοινότητα και το ελληνικό της σχολείο ανθούσε. Το 1972 με το δημογραφικό πρόβλημα της Βοστώνης, επήλθε και μεταβολή στην κοινότητα διότι πολλοί ομογενείς αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή και να μετακομίσουν σε προάστια όπως Ρόσλιντεϊλ, Τζαμέικα Πλέιν, Γουέστ Ρόξμπουρι, Ντένταμ, Μέτφορντ, Νόργουντ.
Εν τω μεταξύ, ιδρύθηκαν κι άλλες κοινότητες όπως του Αγίου Νεκταρίου στο Ρόσλιντεϊλ και του Αγίου Δημητρίου στο Γουέστον και υπήρξε φυγή ενοριτών διότι η γειτονιά του Αγίου Ιωάννη είχε καταστεί μέχρι «και επικίνδυνη», ιδιαίτερα τα βράδια. Σήμερα όμως έχει γίνει μία από τις καλύτερες συνοικίες της Βοστώνης. Τα κτίρια απόκτησαν μεγάλη αξία και έχει γίνει εφάμιλλη με την περιοχή της πλατείας του Κόπλεϊ. Εχει αναπαλαιωθεί εκ βάθρων ο ναός με θαυμάσια αγιογραφία, έχει εξαίρετους ιεροψάλτες, ενώ πολλοί από τους ενορίτες της όντες πιστοί και αφοσιωμένοι ταξιδεύουν αρκετά μίλια τις Κυριακές για να εκκλησιαστούν εκεί.