You are currently viewing Η Ενορία του Αγίου Θεράποντος Θεσσαλονίκης «σφράγισε» τον εορτασμό της με μια συγκινητική  εορτή των νέων παιδιών.

Η Ενορία του Αγίου Θεράποντος Θεσσαλονίκης «σφράγισε» τον εορτασμό της με μια συγκινητική εορτή των νέων παιδιών.

  • Reading time:1 mins read

Ποιος είπε ότι στον χριστιανισμό δεν υπάρχει διασκέδαση;

Ποιος είπε ότι στον χώρο της Εκκλησίας μας υπάρχουν μόνο «όχι» και «μη»;

Ο Χριστιανισμός δεν είναι μόνο άρνηση, αλλά και θέση.Η Εκκλησία μας δεν είναι ένας χώρος αποστειρωμένων αλλά μια δεξαμενή ιδεών και πνευματικής προσφοράς. 

Η Εκκλησία μας αρνείται μόνο το κακό. Αρνείται την υπερβολή  και την πρόκληση. Αρνείται την βία και την τρομοκρατία. Αρνείται την ανηθικότητα και την υποκρισία. Ό,τι καλό υπάρχει το αποδέχεται, το στηρίζει,το ενισχύει. Και το ενθαρρύνει!

Ιδού ένα ζωντανό παράδειγμα. Το ενοριακό έργο του Ι. Ν. Αγ. Θεράποντος Θεσσαλονίκης.

Με την ευκαιρία της εορτής του μεγάλου Αγίου που αποτελεί το κέντρο της ζωής της πολυπληθούς ενορίας της Θεσσαλονίκης έγινε και η λήξη των κατηχητικών συνάξεων μαζί με τα μεθέορτα της Πανηγύρεως του Ναού. Έτσι διοργανώθηκε μια μεγάλη γιορτή, ένα λαϊκό πανηγύρι στην αυλή των δύο δημοτικών σχολείων που βρίσκονται απέναντι από τα ναό.

Παρών σε αυτή την συμμετοχική εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Κώστας Ιακώβου ο οποίος συμπαρίσταται ενεργά στο ενοριακό έργο του Αγίου Θεράποντος. Και όπως είπε ο Ιερατ. Προιστάμενος  του Αγίου Θεράποντος και Πρωτοσύγγελος της Ι. Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης Αρχιμ. Ιάκωβος Αθανασίου, « τον Αντιδήμαρχο  κ. Ιακώβου τον θεωρούμε συνεργάτη μας! Ιάκωβος εγώ και Ιακώβου εκείνος αποτελούμε έναν άρρηκτο σύνδεσμο, μια οικογένεια για το καλό των ανθρώπων της περιοχής μας και μάλιστα για το καλό των νέων παιδιών που τα κρατάμε κοντά στην Εκκλησία και στις δραστηριότητες της και μακριά από τους σύγχρονους  πειρασμούς». 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν  χορωδίες, παιδιών και ενηλίκων, τραγούδησαν solo και χορωδιακά, αγόρια και κορίτσια, διαφόρων ηλικιών, χόρεψαν διάφορους παραδοσιακούς χορούς, διασκέδασαν, χάρηκαν και σκόρπισαν κέφι και ζωντάνια στους παρευρισκομένους.

Ψυχή του έργου της πολυπληθούς ενορίας, ο Πανοσιολ. αρχιμ. π. Ιάκωβος Αθανασίου,και οι άξιοι συνεφημέριοι του , οι οποίοι με όλους τους συνεργάτες στο ενοριακό έργο, με προεξάρχοντα τον Πρωτοψάλτη του Ι. Ναού Γεώργιο Πατρώνα, στηρίζουν, αγαπούν και νοιάζονται έμπρακτα  για την νεολαία της περιοχής.Έδωσαν και τιμητικές διακρίσεις στα παιδιά για να θυμούνται πάντα το πέρασμα τους από τη ζωή της ενορίας στην οποία ανήκουν!

Όλοι οι αρμόδιοι συντελεστές διοργάνωσαν  μια εκδήλωση με κέφι και μεράκι, στην οποία έδωσε το παρών όλη η ενορία. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, μικροί και μεγάλοι! Παρακολουθούσαν και χαιρόντουααν τα ταλαντούχα παιδιά τους που τραγουδούσαν και χόρευαν! Και στη συνέχεια απολάμβαναν και  τα ωραία σουβλάκια που ψήνονταν εκεί και ήταν σαν ένα λαϊκό πανηγύρι στην πλατεία του χωριού! Είναι παρήγορο να βλέπουμε ενορίες της Εκκλησίας μας να έχουν τόσο σπουδαίο και ζωντανό έργο. Και η Θεσσαλονίκη δείχνει πάντα  το καλό παράδειγμα και τον δρόμο.

Μπορεί ο Γέροντας Μητροπολίτης  Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος   να είναι εμπερίστατος αλλά χάρη στους άξιους συνεργάτες του και στους ιερείς των ναών της Θεσσαλονίκης το έργο των ενοριών είναι πολύ σημαντικό. Και είναι παρήγορο αυτό το γεγονός! Μπορεί η πανδημία και οι ανόητες προσταγές προς το λαό μας για κατ´οίκον Εκκλησία να αποδυνάμωσαν την Εκκλησία μας και να μας απομάκρυναν από τις Εκκλησίες. Αλλά αυτό δεν κράτησε πολύ. Το φετινό Πάσχα έκανε την ανατροπή. Και εορτές όπως αυτή του Αγίου Θεράποντος αποδεικνύουν περίτρανα ότι ο λαός μας αγαπά την Εκκλησία του και πιστεύει! Ας το έχουν αυτό υπόψη τους  όλοι εκείνοι που απεργάζονται το αντίθετο! 

🔺Φωτοστιγμές από την εκδήλωση με τον φακό του έμπειρου Δημοσθένη Τσαβδαρίδη που ανήκει στο επιτελείο συνεργατών της Ι. Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. 

 

DSC_3136