You are currently viewing Για μένα ο εν λόγω  κο- Νάνος ήταν και  κο-Νάνος παραμένει!

Για μένα ο εν λόγω κο- Νάνος ήταν και κο-Νάνος παραμένει!

  • Reading time:3 mins read
[🔺Του Σωτήρη Μ. Τζούμα] 
Μου ζητάτε να γράψω και να σχολιάσω το βίντεο του… 
κο-Νάνου! Και μάλιστα θέλετε να σχολιάσω και τις αναρτήσεις ορθοδόξων κληρικών μας που τον επαινούν για την κατάθεση ψυχής που έκανε με την οποία δεν κρύβει ο καημένος το κουσούρι του! Αντιθέτως βγήκε  και το έκανε γνωστό τοις πάσι! Λες και δεν το ξέραμε! 
Τι θέλετε, αλήθεια, να γράψω; Είχαμε ξαναγράψει ακριβώς πριν τρία χρόνια! Τότε που έσκασε η βόμβα του αποσχηματισμού του! Φαίνεται πως ο Αύγουστος είναι ο μήνας των ανακοινώσεων! Ίσως γιατί έχει δύο πανσέληνους! Και βοηθά αυτό στο λυθεί η γλώσσα! Αν και σε αυτό δεν είχε ποτέ πρόβλημα! 
Είχα εκφράσει τότε  τις απόψεις μου περί του φαινομένου και  λοιδωρήθηκα από τους φίλους του και τους υμνητές του! Δυστυχώς και από κληρικούς! 
Είχα γράψει τότε ότι ο Χριστός ήταν και παραμένει   “σημείο αντιλεγόμενο”. Βρίσκεται 2020 χρόνια ( έγιναν τώρα 2023)στο στόχαστρο απίστων που Τον αμφισβητούν, αθέων που Τον πολεμούν, οπαδών-μαθητών Του που στην καθημερινότητά τους  Τον αρνούνται, επιτήδειων και καιροσκόπων που τον χρησιμοποιούν και μετά παίρνουν άλλο δρόμο. 
Έτσι γινόταν πάντοτε! Γιατί να αλλάξει ο κόσμος τώρα; Αντιθέτως θα χειροτερεύει! Και ότι συμβαίνει θα γίνεται αμέσως γνωστό με την ταχύτητα που έχει σήμερα η ενημέρωση!

Ο πεπερασμένος μας νους, η αλαζονεία και η φιλαυτία  μας, έχουν κλείσει  την πόρτα της ψυχής μας κατάμουτρα στον Κύριο!!Ωστόσο Εκείνος δεν πιέζει κανέναν κι ας προδίδεται συχνά ακόμη και  από τους ίδιους τους  λειτουργούς του!
Είναι οι σύγχρονοι Ιούδες που τον προδίδουν για τριάκοντα αργύρια. Είναι αυτοί που φόρεσαν μεν  το ράσο , αλλά αγάπησαν περισσότερο τον εαυτό τους παρά τον Θεό. Είναι αυτοί που έπαιξαν  τα χαρίσματα που τους έδωσε ο Θεός στα ζάρια της προβολής και της δημοσιότητας.Και δεν είναι λίγοι.Αλλά πάντα αυτοί οι λίγοι μολύνουν το σώμα και κάνουν τη ζημιά!  Για μένα ο εν λόγω κο- Νάνος ήταν και κο-Νάνος παραμένει! 
Και αν τώρα πετά το φύλο συκής με το οποίο έκρυβε τον εαυτό του είναι γιατί νομίζει ότι ως λαϊκός μπορεί να αποθρασυνθεί εντελώς και να τα πει όλα! Ενώ ως κληρικός θεωρούσε ότι έπρεπε να έχει αναστολές! 
Άκουσα μια ιστορία από τον συγχωρεμένο Γέροντα Εφραίμ της Σκήτης του Αγ. Ανδρέα στο Άγ. Όρος… Ήταν ένας μοναχός που πέταξε τα ράσα και πήγε στον κόσμο και παντρεύτηκε. Όταν απέκτησε παιδάκια, κάποια φορά πήγανε οικογενειακώς στην θάλασσα. Εκεί ο μικρός του άρχισε να φωνάζει και να ρωτάει τι σημαίνει «ο κόκκινος σταυρός και τα γράμματα γύρω γύρω»… ήταν το αγγελικό σχήμα του μοναχού-πατέρα του που δεν τον εγκατέλειψε ποτέ! 
Το ίδιο θα συμβαίνει και με τον 
κο-Νάνο!Μπορεί να πέταξε τα ράσα,να αποσχηματίσθηκε και να καθαιρέθηκε αλλά η ιερωσύνη που έλαβε θα τον ακολουθεί για πάντα! Και θα του μαυρίζει την ψυχή και τις σκέψεις τις ώρες της μοναξιάς του όταν κατάκοπος από τις ερωτικές επιδόσεις του  θα βρίσκεται στο κρεββάτι του και θα σκέφτεται τον χαμένο παράδεισο! Το μεγαλύτερο μαρτύριο για τους Πρωτοπλάστους έλεγε ο Όσιος Ανθιμος ο Χίος ήταν η σκέψη του απολεσθέντος Παραδείσου! Σωστό μαρτύριο! 
Αυτό που έπαθε ο κο-Νάνος είναι κάτι ανάλογο της πτώσης των πρωτοπλάστων! Τα είχαν όλα και τα έχασαν! 
Ξεχνά, πάντως, ο δύσμοιρος σταρ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι η ζωή είναι σύντομη και κάποτε όλοι θα βρεθούμε ενώπιον του Δικαιοκρίτου Κυρίου μας. Και ιδιαίτερα εκείνος, ως πρώην κληρικός της Εκκλησίας του Χριστού, θα δώσει δυό φορές λόγο. Μια για τα δικά του κρίματα, όπως όλοι μας –τα αμετανόητα και ανεξομολόγητα μόνο βέβαια- και μια για τις ψυχές που κρεμόντουσαν από το πετραχήλι του και τις παρέσυρε σε έναν ψευδεπίγραφο κόσμο. 
Για τον εν λόγω κύριο δεν θέλω να πω ή να γράψω τίποτε άλλο.
Στους σκανδαλισμένους όμως χριστιανούς και στους προδομένους που κάποτε κατέφευγαν στο πετραχήλι του πρώην κληρικού θα ήθελα να πω το εξής:
Να μην ασχολούμαστε πλέον μαζί του. Γιατί αυτό ακριβώς επιθυμεί.
Ζει από τα likes και τον αριθμό των ακολούθων του.Ζει από την δημοσιότητα και τον θόρυβο που προκαλεί κάθε ανακοίνωσή του. Φαντασθείτε πόσο θλιμμένος είναι και πόση μοναξιά νιώθει για να θέλει να τραβήξει την προσοχή μας πάνω του! Είναι ίδιον των  βεβαρημένων ψυχολογικά και ψυχικά  ανθρώπων! Αν ήταν καλά θα απολάμβανε τη νέα του ζωή χωρίς αυτές τις διακοπές και τις τυμπανοκρουσίες! Αλλά δεν είναι! 
Και γι’ αυτό ίσως κάποιοι να  τον χρησιμοποιούν για να λανσάρει νέα ήθη στην πατρίδα μας. Αυτή η νέα τάξη πραγμάτων θέλει τους κο-Νάνους ως στρατιώτες της. 
 
Ας μην τους κάνουμε την χάρη. ΜΗΝ ασχολείστε μαζί του. Μόνο καλό του κάνετε. Και μόνο θάρρος δίνετε σε αυτά τα ανθρωπάκια που έχουν βαλθεί να κάνουν την Ελλάδα μια ουδετερόθρησκη χώρα, χωρίς ιστορία, χωρίς πίστη, χωρίς παράδοση, χωρίς αρχές! 
 
Ο Τίμιος Πρόδρομος, θα μας πει σε λίγες ημέρες  το “ουκ έξεστί σοι”!
Καλόν είναι να γνωρίζετε όλοι , πως η ιεροκαπηλεία κάποια στιγμή θα πληρωθεί…  Το νέο τσουνάμι δεν θα αργήσει να χτυπήσει την πόρτα της Εκκλησίας και όλοι οι ..κο-Νάνοι θα τρέξετε να κρυφτείτε και όταν περάσει και αυτό το κακό  θα ξεχαστείτε  αφήνοντας πίσω σας την πίκρα που αφήνει στον ουρανίσκο μας  ο σκέτος καφές.Ο καθένας κρίνεται  από τα έργα του! 
Δόξα τω Θεώ που υπάρχουν και καλοί κληρικοί, αγνοί παπάδες, που δεν κρέμασαν το πετραχήλι τους και αγωνίζονται για την σωτηρία του ποιμνίου τους! Υπάρχουν και είναι πολλοί, και μας παρηγορούν με τις θεϊκές διδαχές, μας εμπνέουν με την καθάρια ζωή τους και η χριστιανική τους ψυχή αποτελεί πρότυπο για τον λαό του Θεού. Ας μείνουμε κοντά τους και ας ελπίσουμε ότι ο Θεός θα καταλάβει την δυσκολία που διερχόμεθα και θα προστρέξει προς ενίσχυση και  βοήθεια όλων μας!