You are currently viewing Γεύμα αγάπης στους γέροντες του Βαλουκλή από την Κοινότητα Φερίκιοϊ

Γεύμα αγάπης στους γέροντες του Βαλουκλή από την Κοινότητα Φερίκιοϊ

  • Reading time:2 mins read

Την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου, 25 Φεβρουαρίου 2024, στον Ιερό Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Φερίκιοϊ τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Ξανθουπόλεως κ. Παϊσίου, ο οποίος κήρυξε τον θείο Λόγο. Με τον Θεοφιλέστατο συλλειτούργησαν ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Λάζαρος Θεοδοσίου, Ιερατικώς Προϊστάμενος της Κοινότητος, και ο Αιδεσιμολ. Οικονόμος π. Φιλόθεος Κελεπούρης, Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ι. Ναού Ευαγγελιστρίας, της γειτονικής Κοινότητος Προπόδων Ταταούλων.

          Στα αναλόγια έψαλαν εμμελέστατα, ο Μουσικολ. κ. Αντώνιος Παριζιάνος, Άρχων Λαμπαδάριος της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής ΚΠόλεως, και οι Ελλογ. κ. Σπυρίδων Μέριανος, και κ. Συμεών Σολταρίδης, τακτικοί Ψάλτες του Ι. Ναού.

          Προσήλθαν και εκκλησιάστηκαν κατά τήν θ. Λειτουργία ευλαβείς γέροντες από το ευαγές Oμογενειακό Ίδρυμα του Νοσοκομείου-Γηροκομείου Βαλουκλή, αλλά καί ενορίτες μας.

           Κατόπιν, παρατέθηκε γεύμα αγάπης στην Κοινοτική Αίθουσα, προς τιμήν των προαναφερθέντων γηροκομουμένων αδελφών μας, αλλά και των ενοριτών μας. Ο Σεβ. Πατριαρχικός Επόπτης μας, Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος ευχήθηκε να είναι εποικοδομητική για όλους η περίοδος του αρχομένου Τριωδίου και να πορευτούμε, αγωνιζόμενοι καλώς, προς την Μεγάλη Τεσσαρακοστή και το επερχόμενο Άγιο Πάσχα. Καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους σεβαστούς γέροντες, με λόγους επιστηρικτικούς, αγάπης και τιμής και αναφέρθηκε στην πολυετή συνεισφορά τους στην Ρωμέϊκη Κοινότητα. Στην συνέχεια, εξήρε το έργο, την προσφορά και την πρωτοβουλία της έντιμης Εφοροεπιτροπής της Κοινότητας μας, υπό την Προεδρία του Εντιμολ. Άρχοντος Εξάρχου κ. Κωνσταντίνου Σανταλτζίδη, η οποία διακρίνεται πάντοτε για τα έργα ευποιίας προς την Ομογένεια, αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Κατόπιν, ο Πρόεδρος της Κοινότητας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Επόπτη μας, αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και ευχήθηκε να συνεχιστούν αυτές οι ευχάριστες σημαντικές εκδηλώσεις τιμής και προσφοράς προς την Ομογένεια. Ακολούθησε η παράθεση του εόρτιου γεύματος, σε κλίμα χαράς, συνοδευόμενου από μουσικό προγράμμα, με παραδοσιακά τραγούδια, καταλλήλως προετοιμασμένα για την περίσταση, από ομάδα νεαρών μουσικών, αποτελούμενη από την Ανυσία-Aslı Aker στο τραγούδι, και τους Παναγιώτη Παναγάκη στο ούτι και Yüksel Aksöz στην κιθάρα. Η εόρτια ατμόσφαιρα ενισχύθηκε από την χαρακτηριστική παρουσία του εξέχοντος παλαίμαχου ομογενούς τραγουδιστή-τρόφιμου του Γηροκομείου, του αγαπητού σε όλους κ. Γεωργίου Βαπορίδη, ο οποίος δεν παρέλειψε να συνεισφέρει με την αειθαλή φωνή και το αστείρευτο ταλέντο του, συντραγουδώντας με τους προαναφερθέντες μουσικούς Ρωμέϊκα άσματα, ζωντανεύοντας ένδοξες μνήμες. Από τό γεγονός αυτό δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Φερίκιοϊ, υπό την Προεδρία της Ευγεν. κ. Ελένης Νιότη. Την ἐκδήλωση τίμησαν με τήν παρουσία τους η Ευγεν. κ. Δέσποινα Καμβισέλη, Πρόεδρος του Μορφωτικού και Καλλιτεχνικού Συνδέσμου Φερίκιοϊ, μαζί με άλλα μέλη του. Τήν ομορφη αυτή συνεστίαση κατέκλεισε με την ευλογία του ο Σεβ. Επόπτης, ο οποίς ευχήθηκε για την έναρξη του Τριωδίου και την επερχόμενη περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Εκ της Κοινότητας των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Φερίκιοϊ.