You are currently viewing Ερώτηση προς τον Υπ.Εξωτερικών για τον Σεβ. Δράμας Παύλο και την τουρκική εκδήλωση από τον λαϊκιστή Κυριάκο Βελόπουλο

Ερώτηση προς τον Υπ.Εξωτερικών για τον Σεβ. Δράμας Παύλο και την τουρκική εκδήλωση από τον λαϊκιστή Κυριάκο Βελόπουλο

  • Reading time:1 mins read

Του Σωτήρη Τζούμα

Δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη ο φιλολαϊκιστής πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκος Βελόπουλος και κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπ.Εξωτερικών Νίκο Δένδια, σχετικά με την παρουσία του αγωνιστή και φιλόπατριαρχικού Μητροπολίτη Δράμας Παύλου, στη δεξίωση του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής για την ημέρα της επετείου της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την ερώτηση «στην δεξίωση για τη γιορτή της Δημοκρατίας, που οργάνωσε το προξενείο της Τουρκίας, μετείχαν πολλοί ομογενείς από Ροδόπη, Ξάνθη και Έβρο και ηγεσίες συλλόγων. Στην δεξίωση μετείχαν και Έλληνες καλεσμένοι. Ένας εξ αυτών ήταν και ο μητροπολίτης Δράμας Παύλος. Ο πρόξενος Ομέρογλου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον μητροπολίτη Παύλο που είχε την «ευγένεια» να μετάσχει στην δεξίωση. Δεν αντιλαμβανόμαστε τι δουλειά είχε ο μητροπολίτης Δράμας στη δεξίωση της Τουρκίας ;

Η Τουρκία, είναι αυτή που έχει εισβάλει στην Κύπρο και έχει μετατρέψει τις εκεί εκκλησίες σε ξενοδοχεία, αποθήκες και σταύλους. Είναι αυτή της οποίας ανώτατος αξιωματούχος τις προηγούμενες ημέρες δήλωσε πως «εμείς είμαστε οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της Δυτικής Θράκης». Ερωτάται ο κος υπουργός: Ποια είναι η θέση του υπουργείου σας;».

Σημείωση- απάντηση:Ο κ. Βελόπουλος αν και πολιτικός και μάλιστα αρχηγός κόμματος συλλαμβάνεται με ελλείψεις τόσο στη γνώση της ιστορίας, όσο και στις σχέσεις που διέπουν το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και την Τουρκική Κυβέρνηση. Ο κ. Βελόπουλος πριν καταθέσει αυτή την ερώτηση θα έπρεπε να γνωρίζει:

Πρώτο:Η Τουρκία τη μέρα εκείνη εόρταζε την επέτειο της ίδρυσης της Δημοκρατίας από τον Κεμάλ Ατατούρκ και όχι κάποια μέρα εχθρική σε σχέση με την Ελλάδα.

Δεύτερο: Στη δεξίωση που γίνεται στην Άγκυρα πηγαίνει και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και δεν στέλνει όπως θα μπορούσε ως εκπρόσωπό του τον Σεβ. Αγκύρας Ιερεμία ή κάποιον άλλο Ιεράρχη του Θρόνου. Αυτό σημαίνει ότι δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία και αυτό ο Σεβ. Δράμας το γνωρίζει.

Τρίτο: ο Σεβ. Δράμας Παύλος είναι ένας δυναμικός Ιεράρχης με λόγο και μπέσα και κάτι τύπους σαν τον κ. Βελόπουλο μπορεί να τους λαμβάνει υπόψη του λόγω της θέσης που κατέχει, αλλά δεν δίνει ουδεμία σημασία σε απόψεις και αντιδράσεις αυτού του επιπέδου, οι οποίες δεν είναι αθώες αλλά έχουν ως στόχο να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να συσπειρώσουν τους ακραίους και φανατικούς.

Τέταρτο: γιατί δεν μπήκε στον κόπο ο κ. Βελόπουλος να σκεφτεί τον ρόλο που διαδραματίζει ο αγωνιστής Ιεράρχης Δράμας Παύλος χρόνια τώρα για το Φανάρι; Γνωρίζει ο κ. Βελόπουλος ότι ο Σεβ. Δράμας, είναι ο πρώτος που πήγε στα αγιασμένα χώματα του Πόντου πολύ πριν πάει επισήμως ο Πατριάρχης.
Ο Σεβ. Δράμας πήγε πρώτος από το 1990 ως Αρχιμανδρίτης ακόμη τότε και έστρωσε τους δρόμους για να πάει ο Πατριάρχης στη συνέχεια και να γίνουν όλα αυτά που γίνονται κάθε χρόνο.
Ο Παύλος πήγε στα αγιασμένα χώματα του Πόντου και της Καππαδοκίας και έκανε θείες λειτουργίες μέσα σε εγκαταλελειμμένους και εριπωμένους ναούς και πάνω σε Αγίας Τράπεζες οι οποίες είχαν να λειτουργηθούν δεκάδες χρόνια- από τη γενοκτονία των Ποντίων!

Πέμπτο: Δεν ήξερε δε ρώταγε ο κ. Βελόπουλος πριν καταθέσει την ερώτηση;

Και συγκεκριμενοποιώ το ερώτημα: γιατί δε ρώταγε τον καθημερινό συνομιλητή του κ. Σαββίδη, πρόεδρο του ΠΑΟΚ να του πει τί εστί ο Σεβ. Δράμας Παύλος πριν προβεί σε αυτή την ενέργεια να καταθέσει ερώτηση προς τον Υπ. Εξ. κ. Δένδια, με την οποία το μόνο που κατάφερε είναι να προκαλέσει την οργή μας και την θυμηδία μας!